Avto.info

Moštvo Renault Sport Formula One

Poročilo o dirki za VN Bahrajna

Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Bahrajna

Moštvo Renault Sport Formula One

Avtor: Foto: Renault
Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Bahrajna Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Bahrajna Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Bahrajna Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Bahrajna

Moštvo Renault Sport Formula One je z Nicom Hülkenbergom v živahni in strateško zahtevni dirki za VN Bahrajna doseglo lepo uvrstitev na šesto mesto. Hülkenberg je nekaj časa vozil na četrtem mestu, imel pa je strategijo dveh postankov v boksu z začetkom in koncem dirke na super mehkih in s srednjim delom dirke na mehkih pnevmatikah. Carlos Sainz je imel smolo, da je za las zgrešil točke in dirko končal na enajstem mestu.

· Hülkenberg je dirko začel s sedmega startnega mesta na super mehkih pnevmatikah (z rdečim robom) iz kvalifikacij, v 15. krogu s šestega mesta zapeljal v boks po sveže mehke pnevmatike, v 39. krogu pa v boksu dobil poribane super mehke pnevmatike.

· Carlos Sainz je dirko začel z desetega startnega mesta na super mehkih pnevmatikah iz kvalifikacij, v 16. krogu z osmega mesta zavil v boks, kjer je dobil poribane super mehke pnevmatike, v 26. krogu pa z 12. mesta še zadnjikrat ustavil za nove mehke pnevmatike.

Nico Hülkenberg, št. 27, R.S. 18-02, 7. startno mesto, 6. mesto v dirki: “Danes smo iz dirke potegnili največ, kar je bilo mogoče, kar je dober znak. Nismo bili dovolj hitri, da bi se merili z dirkalniki pred nami. Zaradi tega sem bil malo razočaran, vendar je jasno, da je boj v sredini polja izjemno izenačen in tesen. Dirka je bila zelo napeta. Naš glavni cilj je bil varčevanje z gorivom in se kljub temu boriti z ostalimi. Menim, da nam je to nocoj šlo kar dobro od rok.”

Carlos Sainz, št. 55, R.S. 18-01, 10. startno mesto, 11. mesto v dirki: “Na koncu dirke je z zelo obrabljenimi mehkimi pnevmatikami in nujnem varčevanju z gorivom šlo samo za to, da pripeljem do cilja. Proučiti moramo, kaj se je zgodilo ob startu, saj sta se mi kolesi preveč zavrteli v prazno, kar je okrnilo mojo dirko. Po obeh postankih v boksu sem obtičal v prometu in od tod nismo mogli doseči kaj dosti.  Odkrito rečeno, danes je bilo zelo težko, a na srečo bo že zelo kmalu dirka na Kitajskem in potrudili se bomo, da si bomo tam spet priborili točke.”

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing: “Dirka je bila napeta in polna akcije, a smo z Nicom, ki se je na tej nam nenaklonjeni stezi zelo izkazal, vendarle dosegli lepo uvrstitev. Carlosov slab start mu je precej skazil dirko, kar je še en dokaz, da res šteje vsaka podrobnost. Carlos je dirko končal na samem robu točk, kar je razočarljivo, saj si je ob zapletenem varčevanju z gorivom zelo prizadeval prebiti se naprej. V kvalifikacijah smo bili precej hitri in raven zmogljivosti dirkalnika bi nam morala omogočiti boljšo kvalifikacijsko uvrstitev in s tem v nedeljo bolj enostavno dirko. Z Nicovim šestim mestom smo ohranili solidno mesto v skupni razvrstitvi moštev s seštevkom točk, ki ustreza našim ciljem. Kljub temu z ritmom med dirko ne moremo biti zadovoljni, še zlasti ne na mehkih pnevmatikah, kar bomo morali proučiti, razumeti in izboljšati kar se da hitro.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov