Avto.info

Renault Sport Formula One Team

Poročilo o dirki za VN Japonske

Renault Sport Formula One Team: Poročilo o dirki za VN Japonske

Renault Sport Formula One Team

Avtor: Foto: Renault
Renault Sport Formula One Team: Poročilo o dirki za VN Japonske Renault Sport Formula One Team: Poročilo o dirki za VN Japonske Renault Sport Formula One Team: Poročilo o dirki za VN Japonske Renault Sport Formula One Team: Poročilo o dirki za VN Japonske

Moštvo Renault Sport Formula One Team se je vrnilo med osvajalce točk, saj se je Carlos Sainz v dirki za VN Japonske v Suzuki prebil na deseto mesto. Sainz je odpeljal dolg prvi del dirke, po brezhibnem postanku v boksu pa se v zaključni del podal na svežih pnevmatikah, s katerimi se je tri kroge pred ciljem prebil na deseto mesto in osvojil točko za prvenstvo. Nico Hülkenberg je odstopil po 37 krogih zaradi težav z zadkom dirkalnika. Moštvo je še naprej na četrtem mestu razvrstitve za svetovno prvenstvo konstruktorjev z osmimi točkami prednosti pred najbližjim tekmecem.

· Hülkenberg je dirko začel s šestnajstega startnega mesta na novih srednje mehkih (belo obrobljenih) pnevmatikah, ki jih je po 30 krogih zamenjal z novimi mehkimi (rumeno obrobljenimi) pnevmatikami.
· Sainz je dirko začel s trinajstega startnega mesta na novih mehkih pnevmatikah, ki jih je v 32. krogu zamenjal z novimi srednje mehkimi pnevmatikami.

Nico Hülkenberg, št. 27, R.S. 18-02, 16. startno mesto, odstop v dirki: “Danes smo poskusili z drugačno strategijo in dirko s šestnajstega mesta začeli na srednje mehkih pnevmatikah. V primerjavi s tekmeci na mehkih pnevmatikah smo zmogli spodoben ritem, a jasno je bilo, da bo po startu tako daleč zadaj boj zelo težak. Menili smo, da bomo na srednje mehkih pnevmatikah lahko vozili nekaj dlje, kot se je potem izkazalo, potem pa sem na žalost moral odstopiti, saj po postanku v boksu nekaj ni bilo v redu z zadnjim delom. Ob tem, ko sem danes ostal brez točk, pa sta se Carlos in moštvo v dirki zelo dobro odrezala, kar je ključnega pomena v boju za končno uvrstitev v prvenstvu. Zavedamo se, da nas do konca sezone čaka še ogromno dela, a borili se bomo na vso moč.”

Carlos Sainz, št. 55, R.S. 18-03, 13. startno mesto, 10. mesto v dirki: “Zelo zabavno je bilo danes na stezi, sama dirka pa za moštvo zelo pozitivna. Ob startu smo spodobno začeli in bili na pragu točk, na koncu pa je bilo za to treba opraviti še nekaj prehitevanj. Za nas je ta točka največ, kar smo lahko tukaj dosegli po startu s trinajstega mesta, zato je izkupiček dober. Moštvo je vse opravilo zelo dobro; od strategije do postanka v boksu je vse delovalo kot je treba. Vedeli smo, koliko težav nas čaka ta konec tedna, zato je ta uvrstitev zelo dragocena. Zdaj moramo na tem graditi še v zadnjih štirih dirkah.”

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing: “Danes je moštvo doseglo pomembno uvrstitev. Po Sočiju smo še enkrat dokazali, da v dirki dosegamo konkurenčen ritem za to stopnjo našega razvoja. Pokazali smo tudi, da je naš pogonski sklop v dirki zmožen veliko tudi na stezah, kjer je moč posebno pomembna, saj se je v tej dirki Red Bull potegoval za drugo mesto. Carlos je vso dirko vozil zelo dobro in niti za hip ni popustil v boju za to točko. Na žalost je Nico moral odstopiti. Jasno je, kaj je treba urediti, in to je izboljšanje naših nastopov v kvalifikacijah. Videli smo, da lahko zelo majhne razlike prinesejo razliko med startom s sedmega ali štirinajstega mesta. Absolutno moramo to obvladati in se na nam bolj prijaznih dirkališčih z dirkalnikoma vrniti tja, kamor sodimo.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov