Avto.info

Moštvo Signatech Alpine Matmut

DOBRA PRIPRAVLJENOST NA VZDRŽLJIVOSTNO SVETOVNO PRVENSTVO FIA

Moštvo Signatech Alpine Matmut: DOBRA PRIPRAVLJENOST NA VZDRŽLJIVOSTNO SVETOVNO PRVENSTVO FIA

Moštvo Signatech Alpine Matmut

Avtor: Foto: Renault

Zanesljivost Alpine A470 je že dobro preverjena, zaradi česar so se v moštvu Signatech Alpine Matmut odločili, da ne bodo poskusili simulirati 24-urne ali celo daljše dirke. Program tehničnih priprav so predvsem osredotočili na razvoj čim boljših zmogljivosti. Zaradi tega je vsak dirkač dobil komplet svežih pnevmatik, ki jih je uporabil v nizu poskusov po nekaj krogov.

Nicolas Lapierre, André Negrão in Pierre Thiriet so bili zadovoljni z uravnovešenostjo dirkalnika, ko so se v petek popoldan posvetili pripravi nastavitev v dirkaških razmerah. Ob koncu dvojne izmene, ki jo je odpeljal Negrão, je moštvo lahko odkljukalo še enega na seznamu načrtovanih opravil. Medtem ko je peščica tekmecev nadaljevala vožnje po dirkališču skozi vso noč, je Alpine A470 v garaži potrpežljivo čakala na jutro.

Ob jutranji okrepitvi mistrala, močnega, severozahodnega vetra, ki je domač v tistem delu južne Francije, je francosko moštvo drugi dan posvetilo preverjanju raznih aerodinamičnih prilagoditev. Največ je bil za volanom novinec v posadki s številko 36 Pierre Thiriet. Do konca 30-urnega prologa je Alpine A470 s številko 36 prevozila 148 krogov oziroma 857 km, najboljši čas kroga z njo pa je dosegel Nicolas Lapierre (1 m 41,088 s). To je bil drugi najboljši čas v razredu LMP2.

Alpine A470 se bo na dirkališče Paul Ricard vrnila 13. do 15. aprila, ko se bosta André Negrão in Pierre Thiriet izjemoma udeležila dirke 4 ure Le Castelleta, uvodne dirke letošnjega prvenstva ELMS (European Le Mans Series).

Philippe Sinault, vodja moštva Signatech-Alpine: “Stezo Paul Ricard smo odkrivali na novo, saj ima novo asfaltno plast, ki je še bolj agresivna do pnevmatik. V prvem delu našega programa smo naglo našli želeno raven zmogljivosti in hitrosti, zato smo se lahko posvetili vzdržljivosti, še posebno preverjanju vzdržljivosti novih pnevmatik Dunlop. Lahko rečem, da smo razpon optimalne uporabnosti pnevmatik ugotovili hitreje kot lani. Vsi trije dirkači so dobro opravili svoje naloge: André je v petek popoldne odpeljal zelo dobro dvojno izmeno, Pierre se je dobro vključil v moštvo in dosegal podobne čase kot njegova tovariša, Nico pa je izpolnil svoje naloge vodje posadke, saj je veliko časa posvetil analiziranju podatkov z inženirji. Pred začetkom sezone smo dobro pripravljeni.”

Nicolas Lapierre: “Imeli smo precej nabit program, s katerim smo želeli doseči predvsem dva cilja: preskusiti in ovrednotiti pnevmatike za sezono 2018 in zagotoviti dobro vključitev Pierra v našo posadko. Čeprav je to dirkališče zelo posebno, smo preskusili vrsto stvari, opravili simulacije dvojnih izmen in začeli določati konfiguracijo aerodinamike za uvodno dirko v Spaju. Nove Dunlopove pnevmatike so bolj zmogljive, a tudi bolj občutljive. Zato smo iskali ustrezno prilagojene nastavitve dirkalnika. Sezona bo imela intenziven začetek, saj bo kmalu po prvi dirki v Spaju že 24-urna dirka v Le Mansu.”

André Negrão: “Najprej bi rekel, da smo bili vsi zelo veseli, ko smo se spet zbrali na dirkališču, da bi se pripravili na novo sezono. Minula dva dneva preskusnih voženj smo se veliko naučili o dirkalniku v konfiguraciji za sezono 2108, ki jo v veliki meri narekuje uvedba novih pnevmatik. Kmalu smo se posvetili delu na področju vzdržljivosti in opravili niz dolgih voženj. To nam je dalo dober občutek v pričakovanju dirke 4 ure Le Castelleta, ki jo pričakujemo z nestrpnostjo. Menim, da smo vsi skupaj – dirkalnik, dirkači in tehnični del moštva – veliko močnejši kot lansko leto.”

Pierre Thiriet: “Zelo sem vesel, da sem član tega moštva, ki ga tvorijo strastno privrženi ljudje, s katerimi je zelo prijetno delati in se družiti. Prav tako sem zadovoljen z delom, ki smo ga opravili ta konec tedna, z dolgimi nizi krogov, s pomočjo katerih sem lahko razvil zaupanje. Vse to bo pomembno naslednji teden, ko bova z Andréjem nastopila v dirki ELMS. To bo zlasti dobra priložnost, da naberemo še več izkušenj in kilometrov v dirkaških razmerah. Z zelo dobrim občutkom pričakujem začetek sezone.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov