Avto.info

Salon Autosport v Birminghamu

EKIPA CITROËN TOTAL WRT ZAČELA S SEZONO 2019!

Salon Autosport v Birminghamu: EKIPA CITROËN TOTAL WRT ZAČELA S SEZONO 2019!

Salon Autosport v Birminghamu

Avtor: Foto: Citroën

Na mednarodnem salonu Autosport v Birminghamu, v okviru katerega se je letos uradno začela sezona WRC 2019, je ekipa Citroën Total World Rally Team danes razkrila nove barve svojih dirkalnikov C3 WRC, ki ju bosta letos vozila Sébastien Ogier – Julien Ingrassia in Esapekka Lappi – Janne Ferm. Predstavljena sta bila v povsem novih barvah, s katerimi namerava znamka proslaviti svojo stoletnico, poleg partnerjev Total in Michelin pa se je ekipi letos znova pridružil še Red Bull.

Pred sto leti je francoski industrialec André Citroën ustanovil znamko Citroën. Do danes je znamka postala eden izmed najpomembnejših svetovnih proizvajalcev, za katerega je bil avtomobilski šport od nekdaj vitalnega pomena. Za proslavitev stoletnice znamke je dirkalnik C3 WRC letošnjo sezono okrašen z originalnim logotipom znamke v obliki dvojne puščice in z letnico 1919, to je leto ustanovitve znamke. Ti simboli pričajo o predanosti znamke avtomobilskemu športu.

Dirkalnik C3 WRC nosi barvne odtenke svojega dolgoletnega partnerja, znamke Total. Leta 2019 Citroën in francoska naftna družba obeležujeta enainpetdesetletnico partnerskega sodelovanja na področju tehnologije in avtomobilskega športa. Enako močne vezi je znamka tekom let spletla tudi z znamko Michelin, zaradi česar bo ta svetovno znani francoski proizvajalec pnevmatik tudi letos podpiral Citroënovo ekipo. Podjetje Red Bull, ki proizvaja slavne energijske napitke in ki je v preteklosti že sponzoriral Citroën v sklopu relija WRC, natančneje od sezone 2008 do konca leta 2012, pa bo v letošnji sezoni v svoje barve znova odel uradna oblačila in vozila ekipe.

Po koncu medijskega lansiranja letošnje sezone na salonu Autosport se bo prava akcija za posadki Sébastien Ogier – Julien Ingrassia in Esapekka Lappi – Janne Ferm začela na vedno zahtevnih cestah prihodnjega relija Monte-Carlo (22.-27. januar). Uvodni preizkušnji bo sledilo trinajst drugih prav tako zahtevnih dirk vse do konca sezone, ki se bo znova zaključila v Avstraliji (14.-17. november). Ekipa Citroën Total WRT, ki je od leta 1999 v reliju WRC osvojila že 99 zmag, se v novo sezono podaja povsem odločena, da bo na svetovnem reli prvenstvu letos presegla mejnik stotih zmag in se bo borila za naziv svetovnega prvaka.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov