Avto.info

Renault DP World F1 Team

Fernando Alonso se vrača v moštvo

Renault DP World F1 Team: Fernando Alonso se vrača v moštvo

Renault DP World F1 Team

Avtor: Foto: Renault
Renault DP World F1 Team: Fernando Alonso se vrača v moštvo Renault DP World F1 Team: Fernando Alonso se vrača v moštvo

Moštvo Renault DP World F1 Team z veseljem potrjuje, da bo Fernando Alonso z Estebanom Oconom v letu 2021 tvoril dirkaški par moštva. Alonso, ki ima za seboj 314 dirk za Veliko nagrado, 32 zmag in 97 uvrstitev na zmagovalni oder, se moštvu pridružuje za naslednje sezone. Glede na močne zgodovinske in čustvene vezi med moštvom in Fernandom Alonsom – skupaj sta osvojila oba naslova svetovnega prvaka leta 2005 in 2006 – je ta odločitev tako drzna kot tudi zgovorna kar zadeva prihodnost.

Renault je eno največjih imen formule 1 z lastnimi vrednotami. Alonso je eden velikih dirkačev, ki se v formulo 1 vrača obogaten z drugimi izkušnjami in z željo, da prispeva k razvoju moštva, ki mu je pri srcu. Delavnost, preseganje samega sebe in domiselnost, prav tako pa tudi genske značilnosti Alonsa, ki je vztrajen in izjemno nadarjen, dajo tej povezavi noto samoumevnosti. Alonso bo adut za udejanjenje mnogih prizadevanj za ponovno osvajanje zmag in bo zavezanosti Renaulta najvišjemu razredu avtomobilskega športa dal dodaten smisel. Namen je moštvo razviti okrog dveh dopolnjujočih se dirkačev, združujoč izkušnje in mladost, ter vključitvi njunih vrednost in talentov v doseganje ciljev projekta. Alonsova bojevitost bo v prid celotnemu moštvu, saj bo vsakomur omogočila izpolnitev ambicij.

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing: “Prihod Fernanda Alonsa je del projekta Skupine Renault za nadaljevanje udeležbe v formuli 1 in napredovanje nazaj proti vrhu hierarhične lestvice v tem športu. Njegova navzočnost v našem moštvu je izreden adut tako na športni ravni kot tudi za našo znamko, na katero je zelo navezan. Moč vezi med njim, moštvom in navijači pomeni, da gre za naravno izbiro. Onstran niza minulih skupnih uspehov gre tudi za drzno vzajemno odločitev in projekt za pripravo prihodnosti. Njegove izkušnje in odločenost nam bodo omogočile, da iz vsakogar v moštvu izvabimo najboljše in celo moštvo povedemo do stopnje odličnosti, ki jo terja sodobna formula 1. Prav tako bo našemu moštvu, ki je naglo rastlo, kulturo tekmovalnosti in zmagovanja, s katero bomo skupaj premagali vse ovire. Njegovo poslanstvo bo, da ob Estebanu pomaga moštvu Renault DP World F1 Team v kar najboljših pogojih pripraviti vse za sezono 2022.”

Fernando Alonso: “Renault je moja družina, to so moji najljubši spomini v formuli 1, kjer sem osvojil oba naslova svetovnega prvaka, vendar zdaj zrem naprej. Z velikim zanosom in globokimi čustvi se vračam v moštvo, ki mi je dalo priložnost na začetku moje kariere, zdaj pa mi ponuja priložnost za vrnitev na najvišjo raven. Moja načela in ambicije so skladna s projektom moštva. Njihov napredek dosežen minulo zimo daje verodostojnost ciljem za sezono 2022 in vse svoje dirkaške izkušnje nameravam deliti z vsakim, od inženirjev do mehanikov in mojih moštvenih tovarišev. Moštvo hoče in ima sredstva za vrnitev na zmagovalne odre, prav tako pa tudi jaz.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov