Avto.info

Renault F1 Team

Poročilo o dirki za VN Avstralije

Renault F1 Team: Poročilo o dirki za VN Avstralije

Renault F1 Team

Avtor: Foto: Renault
Renault F1 Team: Poročilo o dirki za VN Avstralije Renault F1 Team: Poročilo o dirki za VN Avstralije Renault F1 Team: Poročilo o dirki za VN Avstralije Renault F1 Team: Poročilo o dirki za VN Avstralije

Pri Renault F1 Team so letošnje svetovno prvenstvo formule 1 FIA začeli s solidno bero točk zahvaljujoč sedmemu mestu, ki ga je Nico Hülkenberg osvojil v uvodni dirki za VN Avstralije v Melbournu. Hülkenberg je ob startu izvrstno speljal in z enajstega startnega mesta v prvem krogu napredoval na osmega, nato pa z zadržano vožnjo pripeljal do cilja na sedmem mestu. S tem je ponovil svojo lansko uvrstitev v Avstraliji.

Njegov moštveni tovariš, Avstralec Daniel Ricciardo, za katerega je bila domača dirka hkrati tudi prva z moštvom Renault, je po nesrečni poškodbi dirkalnika takoj po startu preventivno odstopil po 28 krogih. Ricciardo se je po obetavnem startu že na startni ravnini z desnima kolesoma izognil na travo, zaradi česar mu je odletelo prednje krilce. Po prvem krogu je zavil v boks po novega, a je bil dirkalnik toliko poškodovan, da je moral kasneje odstopiti.

· Nico Hülkenberg je dirko začel z 11. startnega mesta na mehkih pnevmatikah (rdeča obroba) in se prebil na osmo mesto. Po postanku v boksu v 13. krogu, kjer je dobil trde pnevmatike (bela obroba), se je na stezo vrnil na sedmem mestu in ga ubranil vse do cilja.
· Daniel Ricciardo je dirko začel z 12. startnega mesta na mehkih pnevmatikah, po prvem krogu zavil v boks po nov prednji del dirkalnika in hkrati dobil trde pnevmatike. Iz previdnosti je odstopil po 28 krogih.

Nico Hülkenberg, št. 27, 11. startno mesto, 7. mesto v dirki: “Dobro je sezono začeti z lepim številom sveže osvojenih točk. Dirka je bila kočljiva, še posebno zadnjih deset krogov, ko sem bil pod močnim pritiskom in sem se moral trdo boriti, da sem ubranil sedmo mesto. Vesel sem, da mi je to uspelo. Za našo dirko sta bila ključna start in prvi krog; tukaj je dober položaj res zelo pomemben. Odtlej sem predvsem pazil na dirkalnik in obrabo pnevmatik. Danes smo lahko zadovoljni, saj je izkupiček pozitiven, a hkrati je pokazal, da nas čaka še veliko dela. Zelo se bomo morali poglobiti, da bomo znali iztisniti boljše zmogljivosti, predvsem pa izboljšati uravnoteženost dirkalnika.”

Daniel Ricciardo, št. 3, 12. startno mesto, odstop v dirki: “To me je zlomilo, vsekakor. Dobro sem speljal, dohitel Pereza in se mu potem postavil ob bok. Z desnim kolesom sem zapeljal na travo, kar me ni motilo, potem pa me je presenetila močna grbina. To je bila izjemna smola in na žalost je bila s tem določena cela naša dirka. Vse se je zgodilo zelo hitro. Škoda, da smo končali na ta način. Nico je v dirki pokazal, da se naš dirkalnik uvršča med osmerico najboljših in prizadevali si bomo za bolj gladek konec tedna in za boljšo uvrstitev v Bahrajnu.”

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing: “Avstralijo zapuščamo z mešanimi občutki in mešanico pozitivnih in negativnih izkušenj. Najslabša so vsekakor bile kvalifikacije, v katerih smo imeli več težav, ki so okrnile naše možnosti in startni položaj. To je zapletlo Danielovo prvo dirko z nami. Poskusili smo ob startu pridobiti nekaj mest, a smo nazadnje morali odstopiti zaradi poškodb dirkalnika. Nicu je uspelo položaj zasukati sebi v prid in je imel zelo dobro dirko. Dirkal je zelo prebrisano in s tako vožnjo v cilj pripeljal na sedmem mestu. Vemo, da ima dirkalnik več hitrosti in ritma, kot smo pokazali tukaj, še zlasti v kvalifikacijah. Zato bo naša prioriteta v naslednji dirki iz danega iztisniti več z boljšimi pripravami in izvedbo ves konec tedna, medtem pa delamo tudi na načrtovanih izboljšavah.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov