Avto.info

Moštvo Renault F1 Team

Poročilo o dirki za VN Kanade

Moštvo Renault F1 Team : Poročilo o dirki za VN Kanade

Moštvo Renault F1 Team

Avtor: Foto: Renault
Moštvo Renault F1 Team : Poročilo o dirki za VN Kanade Moštvo Renault F1 Team : Poročilo o dirki za VN Kanade Moštvo Renault F1 Team : Poročilo o dirki za VN Kanade Moštvo Renault F1 Team : Poročilo o dirki za VN Kanade Moštvo Renault F1 Team : Poročilo o dirki za VN Kanade

Moštvo Renault F1 Team je prvič letos doseglo dvojno uvrstitev za točke, ko sta v dirki za VN Kanade v Montrealu Daniel Ricciardo in Nico Hülkenberg osvojila šesto in sedmo mesto. Dirko na stezi Gilles Villeneuve v poletni vročini je Ricciardo začel z odličnega četrtega startnega mesta, ki ga je z dobrim ritmom obdržal v uvodnem delu dirke, do postanka v boksu po osmih krogih. Moštvo je z naglo zamenjavo koles Ricciardu omogočilo, da je povečal svojo prednost pred Pierrom Gaslyjem.

Tudi Hülkenberg je dirko začel zelo dobro, saj je v prvem krogu prehitel Valtterija Bottasa in precej dlje od Ricciarda ostal na mehkih pnevmatikah, tako nabral dovolj prednosti pred Gaslyjem, da je dirkača Red Bulla naposled prehitel po svojem postanku v šestnajstem krogu. Odtlej je šlo predvsem za ohranjanje položajev in skrb, da se odlično uvrstitev moštva ohrani vse do ciljne črte, čez katero sta Ricciardo in Hülkenberg pripeljala s pičle 0,4 sekunde razlike.

· Daniel Ricciardo je dirko začel s 4. startnega mesta na rabljenih mehkih pnevmatikah (rdeča obroba) in jih v 8. krogu zamenjal z novimi trdimi pnevmatikami (bela obroba).
· Nico Hülkenberg je dirko začel s 7. startnega mesta na rabljenih mehkih pnevmatikah, ki jih je v 16. krogu zamenjal s kompletom novih trdih pnevmatik.

Nico Hülkenberg, št. 27, 7. startno mesto, 7. mesto v dirki: “Z današnjim dnem smo lahko zadovoljni, saj smo kot moštvo dosegli res lepo uvrstitev. Vso dirko sem imel dober ritem, mehke pnevmatike dolgo ohranjal v dobrem stanju in zato imel proti koncu dirke bolj sveže pnevmatike. Malo sem moral popustiti, da sem prekinil pregrevanje dirkalnika, na kar smo se sprijaznili z dobro skupno uvrstitvijo moštva. Kanado zapuščamo z nasmehom. Zadnji trije ali štirje dirkaški konci tedna so bili skaženi iz različnih razlogov, danes pa smo izkoristili vse zmožnosti dirkalnika. To je odlična nagrada za trdo delo celotnega moštva v Enstonu in Viryju, zdaj pa si moramo prizadevati, da ta zagon tudi ohranimo.”

Daniel Ricciardo, št. 3, 4. startno mesto, 6. mesto v dirki: “Storil sem vse, kar je bilo v mojih močeh, in vesel sem končnega izida. To je prva dvojna uvrstitev našega moštva za točke v letošnji sezoni in lepa bera točk za šesto in sedmo mesto; zdaj si ne bi mogli želeti več. Ta konec tedna je bilo nedvomno veliko pozitivnih znakov. Vemo, da so najboljša moštva zdaj še nedosegljiva, a vendar je bilo zelo zabavno, ko sem se nekaj krogov boril z Valtterijem [Bottasom]. Smo realisti, a kljub temu mora biti moštvo ponosno na naš nastop ta konec tedna. Zdaj ima voljo in odločenost gnati se naprej, kar je res ohrabrujoče.”

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing: “Ta konec tedna ni nič drugega kot vzorec načrta, ki smo si ga postavili kot cilj, in prikaz, da smo ga zmožni doseči. Tako moramo nadaljevati tudi v naslednjih dirkah. Danielovo šesto in Nicovo sedmo mesto sta največ, kar si ta hip lahko obetamo v normalnih okoliščinah, in označujeta nov začetek sezone za nas. Dirkača sta ves konec tedna vozila brez napake. Daniel je bil v ključnem kvalifikacijskem krogu v soboto izjemen in je vsem nam priklical skoraj tako širok nasmeh kot je njegov!

Ostali v moštvu so vse svoje naloge opravili brezhibno in nam povrnili samozaupanje, čeprav napak, ki smo jih storili na začetku sezone nismo pozabili. Ostajamo zelo osredotočeni in se zavedamo dela, ki nas še čaka. Od nocoj se posvečamo dirki v Franciji, ki predstavlja drugo etapo našega načrta izboljšav – prva je bila na strani motorja, s katero smo opazno pridobili na najbolj zahtevnih dirkališčih v sezoni.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov