Avto.info

Moštvo Renault Sport Formula One

Poročilo o dirki za VN Velike Britanije

Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Velike Britanije

Moštvo Renault Sport Formula One

Avtor: Foto: Renault
Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Velike Britanije Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Velike Britanije Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Velike Britanije Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Velike Britanije

V bliskovito hitri in preobratov polni dirki za VN Velike Britanije v Silverstonu je moštvo Renault Sport Formula One s šestim mestom Nica Hülkenberga spet osvojilo dobrodošle točke.

Pod jasnim modrim nebom in žgočim soncem je Hülkenberg dodobra izkoristil odličen start in prvi krog, med katerima se je z enajstega startnega mesta povzpel na šesto mesto. S hladnokrvnim, zbranim dirkanjem in strategijo enega postanka v boksu je ta položaj kljub dvema posegoma varnostnega avtomobila zadržal vse do cilja. Carlos Sainz je prav tako odlično startal in s šestnajstega startnega mesta v prvem krogu napredoval na deveto mesto, vozil s strategijo dveh postankov, lovil uvrstitev med prvih deset, a po trku v ovinku Copse v 38. krogu obstal ob stezi.

Z dirko v Silverstonu je moštvo Renault Sport Formula One utrdilo na četrtem mestu skupne razvrstitve za SP konstruktorjev, v kateri ima zdaj 19 točk prednosti.
· Hülkenberg je dirko začel z enajstega startnega mesta na srednje mehkih pnevmatikah (bela obroba), ki jih je v 20. krogu zamenjal s kompletom trdih pnevmatik (modra obroba).
· Sainz je dirko začel s šestnajstega startnega mesta na srednje mehkih pnevmatikah, jih v 17. krogu zamenjal s kompletom trdih, te pa v 32. krogu z mehkimi pnevmatikami (rumena obroba).

Nico Hülkenberg, št. 27, R.S. 18-02, 11. startno mesto, 6. mesto v dirki: “Zelo sem vesel, to je bil dober dan. Dvomim, da bi danes lahko osvojili kaj več kot to šesto mesto. Po dobrem startu sem se v prvem krogu uspel prebiti na šesto mesto. V drugem in tretjem ovinku je bila precejšnja zmeda, skozi katero sem se srečno zmuznil in pridobil nekaj mest. Po tem je bilo treba paziti na obrabo pnevmatik in potek dirke. Odločili smo se, da ob postanku preidemo na trde pnevmatike, ki so bile nekaj počasnejše, a želeli smo en sam postanek. V celoti gledano je bila to dobra dirka, še zlasti, ker smo v zaključku pridobili eno mesto zaradi zasuka Red Bulla. Zadovoljen sem. Novih osem točk je lep izkupiček za moštvo.”

Carlos Sainz, št. 55, R.S. 18-03, 16. startno mesto, odstop v dirki: “Startal sem odlično in napredoval za sedem mest s šestnajstega na deveto mesto. Po prvem postanku smo izgubili nekaj mest, a smo si ob drugem postanku med posegom varnostnega avtomobila z izbiro mehkih pnevmatik obetali povratek med osvajalce točk. Škoda, da se je ta obet slabo končal. Zdaj pogled uprimo proti dirki v Hockenheimu!”

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing: “Na stezi, za katero smo vedeli, da nam bo predstavljala posebno hud izziv, smo tekmece uspeli prehiteti zahvaljujoč odličnemu startu, dobri strategiji, brezhibno opravljenih postankih v boksu in Nicovemu izjemnemu dirkanju. To je lepa nagrada, še zlasti po težavnih sobotnih kvalifikacijah. Res škoda za Carlosa, ki je verjetno imel pravo strategijo z vpoklicem v boks med posegom varnostnega avtomobila vred. Imel je možnost, da pridobi še eno mesto, in jasno je bilo, da je bil veliko hitrejši od tekmeca, katerega je prehitel. Vendar je čisto dirkaški zaplet zaključil njegov nastop. Z lepim številom novih točk se lahko pripravimo na dirke, za katere upamo, da bomo v njih bolj konkurenčni. Vendar nas ta uvrstitev ne sme odvrniti od iskanja izboljšav za naše nastope v kvalifikacijah, ki bi nam prinesle boljše možnosti tudi v dirkah.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov