Avto.info

Ekipa Citroën Total Abu Dhabi WRT

SÉBASTIEN OGIER SE VRAČA K SVOJI PRVI EKIPI!

Ekipa Citroën Total Abu Dhabi WRT: SÉBASTIEN OGIER SE VRAČA K SVOJI PRVI EKIPI!

Ekipa Citroën Total Abu Dhabi WRT

Avtor: Foto: Citroën

Ekipa Citroën Total Abu Dhabi WRT, ki bo od naslednjega leta dalje ciljala na zmago, nam z velikim ponosom najavlja, da se ji bosta v sezoni 2019 znova pridružila Sébastien Ogier in Julien Ingrassia, petkratna svetovna prvaka v reliju.

Pred desetimi leti, na reliju po Veliki Britaniji 2008 sta Sébastien Ogier in Julien Ingrassia kot povsem sveža mladinska svetovna prvaka za volanom dirkalnika C4 WRC dosegla osupljiv prvenec z zmago na njuni prvi etapi svetovnega reli prvenstva in nato vodilno mesto obdržala do konca pete hitrostne preizkušnje. In glede na to, da je dirka po Veliki Britaniji naslednja na koledarju sezone 2018, čas ne bi mogel biti boljši za napoved povratka petkratnih svetovnih prvakov (2013 do 2017) v ekipo Citroën Total Abu Dhabi WRT, s katero se je njuna pot začela!

Francoza sta ravno v kombinezonu s slavnim logotipom dvojne puščice osvojila svoj prvi naziv svetovnega prvaka v kategoriji mladincev z dirkalnikom C2 Super 1600, pa tudi svoje prve stopničke na prvenstvu WRC (2. mesto na reliju Acropolis 2009 z dirkalnikom C4 WRC) in pa prvo skupno zmago (reli po Portugalski 2010 z dirkalnikom C4 WRC). Sprva sta se s svojim nadpovprečnim talentom izkazala v mladinski ekipi znamke Citroën, zatem pa sta svoje sposobnosti potrdila še znotraj vrhunsko specializirane ekipe Rdečih (Finska 2010), in s tem aktivno prispevala h konstruktorskemu nazivu svetovnega prvaka, ki ga je znamka osvojila v sezonah 2010 in 2011.

Ekipa pod vodstvom Pierra Budara je od sezone 2019 dalje sklenila sodelovanje s posadko, ki se letos poteguje za šesti zaporedni naslov svetovnega prvaka, s čimer je potrdila svojo neomajno odločnost, da namerava v prihodnosti ciljati še višje z dirkalnikom C3 WRC, ki si je sicer že priboril dve skupni zmagi in šest uvrstitev na zmagovalne stopničke. Sébastien je osredotočen na spopad z izzivom, da bi naslov svetovnega prvaka osvojil še s tretjo znamko, ki je v zgodovini te discipline prava legenda in drugim za zgled, poleg tega pa je prepričan v potencial dirkalnika in odločenost ekipe, ki jo zelo dobro pozna. Ekipa in posadka, ki ju žene skupna želja po ponovnem sodelovanju, se že zelo veselita, da bosta še povečali že tako bogato zbirko sedmih dosežkov.

Na predvečer otvoritve avtomobilskega salona v Parizu 2018 (4. do 14. oktober), v okviru katerega bo na ogled tudi dirkalnik C3 WRC, bosta člana francoske posadke in ekipa C3 WRC z novico o ponovnem sodelovanju prijetno presenetili privržence tega športa, ki se nedvomno že zelo veselijo začetka naslednje sezone na reliju Monte-Carlo 2019 (22. - 27. januar).

Pierre Budar, direktor Citroën Racing: "Ta izvrstna novica je na prvem mestu zgodba o ljudeh, ki se podajajo na skupno pot in ki jih druži skupna želja po pisanju novega poglavja naše zgodovine. In seveda, Sébastiena in Juliena z velikim navdušenjem pozdravljam med našimi vrstami! Njuna pridružitev je za celotno ekipo neizmerna spodbuda. Čisto vsi bomo še bolj motivirani kot kdajkoli doslej. Že zdaj napenjamo vse sile, da bi drugo poglavje našega sodelovanja obrodilo plodne sadove in veliko doprineslo k naši bogati zgodovini v tem športu ter barve znamke Citroën popeljalo v višave. We feel good!"

Sébastien Ogier: "Res sem zelo navdušen nad tem, da se bom novega izziva lotil s Citroënom! Pravzaprav že komaj čakam na to, saj nisem nikoli pozabil, da mi je ravno ta ekipa dala priložnost za tekmovanje na svetovnem prvenstvu. Na mojo odločitev je vplivalo več dejavnikov: res mi je bila všeč zamisel, da bi lahko ponovno sodeloval z ljudmi, s katerimi sem precej dobro delal že pred nekaj leti, poleg tega pa me je navduševala tudi možnost, da bi poskusil naziv svetovnega prvaka osvojiti še s tretjim proizvajalcem. In čeprav nikoli ničesar ne jemljem za samoumevno, sem prepričan, da ima dirkalnik definitivno velik potencial in močno zaupam v člane ekipe iz Satoryja."

SÉBASTIEN OGIER IN CITROËN RACING V ŠTEVILKAH
- 4 tekmovalne sezone (2008 z vozilom C2 Super 1600, 2009 in 2010 z vozilom C4 WRC in 2011 z vozilom DS3 WRC)
- 2 naslova svetovnega prvaka med konstruktorji (2010 in 2011)
- 1 naslov mladinskega svetovnega prvaka (2008)
- 7 skupnih zmag: Portugalska in Japonska leta 2010 z vozilom C4 WRC, Portugalska, Jordanija, Acropolis, Nemčija in Francija-Alzacija leta 2011 z vozilom DS3 WRC
- 14 skupnih zmagovalnih stopničk: 7 zmag, 3 druga mesta (Acropolis 2009, Nova Zelandija in Finska 2010) in 4 tretja mesta (Mehika in Nemčija 2010, Argentina in Finska 2011)

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov