Avto.info

domača predstavitev

Hyundai KONA in KONA N Line

domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line

domača predstavitev

Avtor: Foto: Hyundai
domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line

Popolnoma prenovljena Hyundai Kona na potrebe evropskih kupcev odgovarja z osveženo podobo in številnimi tehničnimi posodobitvami. Njen novi slog zaznamujejo dinamične linije, prvič v zgodovini modela pa je na voljo tudi v različici N Line, ki izžareva še več dinamike. Posodobljena motorna paleta vključuje tako zmogljivejše kot tudi okolju prijazne izbire. Nadgrajene multimedijske in praktične funkcije poskrbijo za še več udobja na poti.

Kona vse od vstopa na trg v letu 2017 predstavlja eno od Hyundaijevih zgodb o uspehu, saj ji pripada vedno večji kos segmentne tržne pogače. V zgolj treh letih se je ta mali športni terenec povzpel med najpopularnejše Hyundaijeve modele v Evropi, kjer je na ceste zapeljalo že preko 228.000 primerkov. Obenem je Konin dizajn prejel več nagrad, med drugim iF Design 2018, Red Dot 2018 in IDEA 2018, izjemno priljubljenost pa uživa tudi med vozniki. Kona igra ključno vlogo v procesu elektrifikacije Hyundaijeve modelne palete, saj predstavlja odličen spoj terenske karoserije in z elektriko podprtimi pogonskimi rešitvami med katere spadata tako hibridni sistem kot tudi popolnoma električni pogon. V marcu 2020 je Hyundai v svojem češkem obratu Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) zagnal proizvodnjo modela Kona Electric, širjenje projekta elektrifikacije pa se nadaljuje z blagim hibridnim sistemom, ki podpira bencinski in dizelski motor.

Kona N Line se ponaša s progresivnim dizajnom
Kona je po zadnji osvežitvi prvič na voljo tudi v različici N Line, ki vozniški užitek združuje z vznemirljivim izgledom. V tej izvedbi se ponaša z dinamično zašiljenima prednjim in zadnjim delom, obrobami blatnikov v barvi karoserije in posebnimi platišči. Prednji del Kone N Line zaznamujejo dinamične linije odbijača, ki se zliva z obrobami blatnikov v barvi karoserije. Namesto terensko obarvane zaščite karoserije na njegovem spodnjem delu izstopa spojler v slogu ostalih predstavnikov linije N, ki ga dopolnjujeta aerodinamični stranski zakrilci, reža za pretok zraka pa izstopa z edinstvenim novim dizajnom. Pogled s strani zaznamujejo v barvo karoserije odeti pragovi in obrobe blatnikov, ki jih dopolnjujejo posebna 18-palčna aluminijasta platišča.

Oblikovni poudarki na zadku zaokrožajo dinamičen in vznemirljiv nastop nove Kone N Line. Na njem kraljuje odbijač s povečanim temnim difuzorjem in dvojno izpušno cevjo. Zašiljene stranske linije odbijača skupaj z aerodinamičnimi dodatki v obliki plavuti dodajo stilsko piko na i in skrbijo za boljši pretok zraka. Notranjost je na voljo v posebni barvni kombinaciji N Line, ki je na voljo v črni tkanini, usnju ali velurju. Športni stil zaokrožajo še rdeči kontrastni šivi, kovinske stopalke ter logotip serije N na prestavni ročici ter sedežih.

Elegantna in uglajena oblikovna posodobitev nove Kone
Hyundai Kona si je z drznimi, progresivnimi linijami ter avanturističnim slogom pridobila status oblikovne ikone v svojem segmentu. Z osveženima prednjim in zadnjim delom je še elegantnejša, hkrati pa ohranja tudi robusten terenski pridih. Vpadljiv dizajn novega prednjega dela pogled ujame s svojimi potezami, ki se zlivajo s črno zaščitno obrobo na spodnjem delu. Motorni pokrov se nadaljuje v priostren rob nad široko masko hladilnika, ki z edinstvenimi linijami pričara vtis moči. Z izboljšanimi dnevnimi LED lučmi Kona odločno zre na cesto pred seboj. Linije odbijača elegantno prehajajo v obrobe blatnikov, ki s temno barvo predstavljajo edinstven kontrast preostalim delom karoserije.

Spodnji del odbijača zaznamuje robustna zaščita, ki objema spodnjo režo za zrak in optično dopolnjuje površine okrog maske hladilnika. Ob strani se nahajata vertikalno postavljeni in aerodinamično oblikovani odprtini za pretok zraka. Stranski profil vozila ohranja prepoznaven mišičast slog, ki je krasil tudi prejšnjo različico Kone, a silhueti dodaja razgibane stranske linije, ki se optično zlivajo z ostrejšim, a prečiščenim in še popolneje uravnovešenim prednjim delom. Elegantna zadnja žarometa s horizontalno grafiko se optično dopolnjujeta z edinstvenim svetlobnim podpisom prednjega dela, zadku pa vdahneta nezamenljiv slog. Samosvoj slog zadnjega dela dodatno zaznamuje novi odbijač, ki se ponaša s temno zaščitno oblogo, ki predstavlja vpadljiv kontrast barvi karoserije. Novi model je na voljo z osveženimi 17- in 18-palčnimi platišči, ki so se pridružili 16-palčnim, poznanim že s prejšnjega modela. Kona Hybrid bo na voljo z enakimi 16- in 18-palčnimi platišči kot poprej.

Prenovljena Kona je 40 mm daljša od svoje predhodnice, s čimer ustvarja ravnovesje med močno, mišičasto prezenco in uglajeno eleganco. Nova Kona je na voljo v petih novih barvah karoserije, in sicer v Surfy Blue, Dive in Jeju, Ignite Flame, Cyber Gray in Misty Jungle. Slednjim se pridružuje še pet obstoječih odtenkov, vsako od barvnih izbir pa je mogoče kombinirati s črno streho v barvi Phantom Black. Opcija s temno streho vključuje tudi v črno odeti stranski ogledali, ki poudarita eleganten športni značaj vozila. Tako lahko po zaslugi široke palete barvnih kombinacij vsak kupec izrazi svoj edinstven osebni slog.

Nadgrajena notranjost
Notranjost nove Kone prežema še več uglajenosti in progresivnega duha kot kabino njene predhodnice. Njen izgled je hkrati terensko robusten in prefinjen, predvsem pa se odlično ujema z drznimi zunanjimi linijami in je kot nalašč za aktiven življenjski slog. Nove oblikovne poudarke dopolnjuje tudi tehnološki napredek, ki še okrepi vsesplošni občutek kakovosti. Preoblikovana osrednja konzola je sedaj optično ločena od armaturne plošče, kar še poudari horizontalno zasnovo prednjega dela kabine in ustvarja občutek zračnosti in prostornosti. Med nove praktične pripomočke spada električna parkirna zavora, ki je dodana na željo kupcev.

Atmosfero popestri ambientalna osvetlitev, ki se nahaja v držalih za pijačo v osrednji konzoli ter v voznikovem in sovoznikovem predelu za noge. Zvočnike in zračne reže krasijo aluminijaste obrobe, ki predstavljajo dodaten element prefinjenosti in krepijo vtis kakovosti. Notranjost nove Kone popestrijo tudi nove barve in materiali. Med sedežnimi prevlekami izstopajo kombinacija črne in atraktivnega vzorca, tkanina z reliefnim črno-sivim vzorcem ter perforirano usnje v črni, bež ali sivo-zeleni barvi. Črna tkanina z vzorcem navdušuje z modernim industrijskim izgledom s tridimenzionalnim učinkom. Sedeži v črni in sivi tkanini očarajo s sofisticiranim slogom, ki ga ustvarja igra senc in temne nianse v več odtenkih antracitno sive. Opcijski usnjeni sedeži se ponašajo s klasičnim tartan vzorcem, ki se zrcali tudi v perforaciji materiala. Tako teksture kot barve usnjenih sedežev se odlično ujemajo z dinamično novo notranjo zasnovo.

Med barvnimi shemami notranjosti je poleg črne na voljo tudi opcija v svetli bež barvi, v katero so lahko odeti sedeži in paneli vrat. Hyundai kot alternativo črni in bež notranjosti nudi kombinacijo usnjenih sedežev in armaturne plošče v sivo-zeleni barvi, ki pričara pridih prestiža, hkrati pa ustvarja naraven videz. Poleg izbire barve sedežev lahko kupci spremenijo tudi barvo armaturne plošče.

Nova Kona se ponaša z najsodobnejšimi tehnologijami in pametno povezljivostjo
Osveženi model bo prvič na voljo z 10,25-palčnim digitalnim zaslonom merilnikov, ki je premiero doživel v Hyundaiju i20. Opcijsko bo lahko opremljen tudi z 10,25-palčnim multimedijskim zaslonom, ki omogoča upravljanje s posodobljenim infozabavnim sistemom. Slednjega sedaj odlikujejo način deljenega zaslona in več hkratnih Bluetooth povezav, nadgrajen pa je tudi z najnovejšo različico storitve Bluelink, ki prinaša možnost nastavitve uporabniških profilov, funkciji “Last Mile Navigation” in “Connected Routing”, aktualne informacije o prostih parkirnih mestih in še mnogo več. Vozniki si lahko nastavijo svoj uporabniški profil, ki se nato lahko celo prenese na druga Hyundaijeva vozila s tovrstno funkcionalnostjo. Na voljo je tudi vodenje “Last Mile Navigation”, funkcija, ki voznika s pomočjo tehnologije navidezne realnosti ali zemljevidov Google usmerja na poti od točke, kjer je parkiral vozilo, do končne destinacije. Funkcija Connected Routing predstavlja Hyundaijev navigacijski sistem v oblaku, iskalnik prostih parkirnih mest pa voznike obvešča o najbližjih parkiriščih in cenah parkiranja. Najnovejša različica sistema Bluelink omogoča tudi neomejeno tekstovno iskanje, s pomočjo katerega lahko uporabniki vnesejo želene naslove ali imena lokacij v okolici.

Nova Kona nudi tudi dodatne funkcije na področju glasovnega upravljanja. Voznik lahko sedaj s preprostim glasovnim ukazom nastavi temperaturo v vozilu, aktivira ogrevanje zadnjega stekla in stranskih ogledal ali pa vključi gretje volanskega obroča. Serijska oprema prenovljene Kone vključuje multimedijski sistem Display Audio, katerega zaslon je v diagonalo zrasel s sedmih na osem palcev, nudi pa tudi DAB radio. Sistem prav tako omogoča brezžično uporabo storitev Android Auto in Apple Car Play, tako da vozniku za povezavo pametnega telefona in multimedijskega vmesnika ni več treba uporabiti kabla.

Nova Kona je za še več brezskrbnosti na poti opremljena s širokim naborom varnostnih in asistenčnih pomagal
Aktivni radarski sistem za prednastavitev hitrosti z nastavitvijo in uravnavanjem razdalje do spredaj vozečega vozila (ASCC) vključuje tudi funkcijo Stop & Go, posodobitev pa je bil deležen tudi aktivni sistem za opozarjanje in samodejno zaviranje v sili v primeru zaznave ovire v mrtvem kotu (BCA), ki je na voljo v kombinaciji z robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko. Slednji v primerih, ko se v mrtvem kotu Kone nahaja drugo vozilo, voznik pa nevarnosti navkljub želi zamenjati pas, samodejno zavre in tako prepreči morebitno trčenje.

Prenovljena Kona je prvič na voljo tudi z opozorilnikom na speljevanje vozila spredaj (LVDA), ki voznika v zastoju ali križišču opomni, da je vozilo pred njim po postanku zopet speljalo. Naslednja v vrsti novosti je sistem za sledenje oznakam voznega pasu (LFA), ki samodejno upravlja s krmiljenjem in tako ohranja vozilo na sredini izbranega voznega pasu. Nabor nadgrajenih asistentov pa vključuje sistem za preprečevanje naleta z zaznavanjem pešcev, ki je sedaj opcijsko na voljo tudi z zaznavanjem kolesarjev. Ta različica sistema nevarnosti zaznava s kombinacijo senzorja in kamere, kar sestavu omogoča daljši domet, prepoznavanje več vrst ovir ter delovanje v vseh vremenskih pogojih. Če sistem zazna nevarnost, na katero voznik ne uspe pravočasno reagirati, se samodejno sprožijo zavore. Poleg tega je osnovna verzija tega sistema, ki s kamero zaznava pešce, sedaj del serijske opreme.

Aktivni sistem za opozarjanje in samodejno zaviranje ob zaznavi prečnega prometa zadaj (RCCA) je prav tako prvič na seznamu Konine dodatne opreme, na voljo pa je v kombinaciji z menjalnikom DCT. V primerih, ko se vozilo iz slabše preglednih območij vzvratno vključujete v promet, opozori na vozila, ki se približujejo s strani, po potrebi pa tudi samodejno aktivira zavore in tako prepreči trčenje. S tem predstavlja nadgradnjo predhodnega sistema za opozarjanje na prečni promet, ki je voznika zgolj opozarjal na nevarnost. Še ena v vrsti novosti za novo Kono je opozorilnik na potnike zadaj (ROA). Če se na pot odpravi več oseb, ta asistent poskrbi, da voznik na cilju ne zapusti vozila brez potnikov na zadnji klopi. Rešitev je namenjena predvsem večji varnosti otrok, z enakim ciljem pa je nastal tudi sistem za varno izstopanje iz vozila (SEW), ki skrbi, da potniki v primerih, ko okoliščine ne dopuščajo varnega izstopa, ne zapustijo vozila.

Inteligentni sistem za prepoznavanje prometnih znakov omejitev hitrosti (ISLW) s pomočjo navigacijskega sistema in prednje kamere zaznava omejitve hitrosti na obcestnih tablah ter jih prikazuje tako na zaslonu merilnikov kot tudi na zaslonu infozabavnega sistema. Če voznik preseže najvišjo dovoljeno hitrost, ga sistem na to opozori. Nova Kona je na voljo tudi s sistemom eCall, ki v primeru sprožitve zračnih blazin samodejno aktivira interventne službe, voznik pa na pomoč lahko pokliče tudi s pritiskom na gumb sistema.

Hyundai SmartSense:
- aktivni sistem za opozarjanje in samodejno zaviranje v sili v primeru zaznave ovire v mrtvem kotu (BCA) [NOVO]
- aktivni sistem za opozarjanje in samodejno zaviranje ob zaznavi prečnega prometa zadaj (RCCA) [NOVO]
- aktivni radarski sistem za prednastavitev hitrosti z nastavitvijo in uravnavanjem razdalje do spredaj vozečega vozila (ASCC) [NOVO]
- opozorilnik na speljevanje vozila spredaj (LVDA) [NOVO]
- sistem za sledenje oznakam voznega pasu (LFA) [NOVO]
- inteligentni sistem za prepoznavanje prometnih znakov omejitev hitrosti (ISLW) [NOVO]
- sistem za varno izstopanje iz vozila (SEW) [NOVO]
- opozorilnik na prisotnost potnikov zadaj (ROA) [NOVO]
- sistem predhodne zaznave in opozorila na morebitni trk z radarskim sistemom za zaviranje v sili s senzorji za zaznavanje vozil in pešcev (FCA) (sedaj z [NOVO] opcijsko prepoznavo kolesarjev)
- e-Call [NOVO]

Udobje in prostornost
Za udobje na poti skrbi široka paleta praktičnih rešitev, ki so sedaj na voljo tudi potnikom v drugi vrsti. Slednje vključujejo ogrevanje sedežne klopi ter USB vhod zadaj. Izboljšav sta bila deležna tudi ročno prilagodljiva prednja sedeža. Voznik in sopotnik namreč sedaj lahko prilagajata tudi višino sedenja ter tako na poti poskrbita za še udobnejši položaj in boljšo preglednost.

Nove pogonske izbire zadovoljijo tako ljubitelje dinamike kot tudi pristaše ekološke vožnje
Motorna paleta nove Kone dviga letvico na področju zmogljivosti in okoljske ozaveščenosti. Mesto zastavonoše v ponudbi agregatov pripada novi različici 1,6-litrskega motorja T-GDI, ki je povezan s 7-stopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko ter razpolaga s 145,6 kW (198 KM). Ta zmogljivi agregat je na voljo tako v kombinaciji z dvo- kot s štirikolesnim pogonom. Za še več učinkovitosti je nova Kona opremljena z blagim hibridnim sistemom z 48-voltno baterijo. Ta je serijsko povezan z 1,6-litrskim dizelskim motorjem Smartstream s 100 kW (136 KM), ki je na voljo tako v kombinaciji s 7-stopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko (7DCT) kot tudi z novim 6-stopenjskim inteligentnim ročnim menjalnikom (6iMT) in je združljiv s štirikolesnim pogonom (7 DCT). Blagi hibridni sestav lahko opcijsko podpira 1,0-litrski bencinski motor T-GDI z 88,3 kW (120 KM).

Posebnost novega menjalnika iMT, ki je v ponudbi tudi za modela i30 in i20, je sklopka, saj ta ni nadzorovana mehansko, temveč elektronsko. Sistem namreč samodejno loči menjalnik od motorja vsakič, ko voznik spusti stopalko za plin, s tem pa vozilo preide v prosti tek in prihrani na gorivu. Takoj, ko voznik pritisne na zavoro ali doda plin, motor s pomočjo generatorja blagega hibridnega sistema zopet prične delovati v enaki prestavi kot pred prehodom v prosti tek. Novost je 1,0-litrski bencinski motor T-GDI brez blagega hibridnega sestava, ki je lahko na voljo s 7-stopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko ali 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Izboljšana krmiljenje in podvozje poskrbita za še več udobja
Nova Kona je bila deležna številnih izboljšav podvozja, po zaslugi katerih se pelje še bolje kot njena predhodnica. Prenovljeno vzmetenje skrbi za še več udobja na vsaki površini, a za to ne žrtvuje Konine prepoznavne športnosti. Poleg vzmeti in blažilcev so bili izboljšav deležni tudi stabilizatorji, kar zagotavlja še več udobja in boljšo izolacijo. Nadgrajen je tudi blažilec udarcev zadnje vzmeti, zaradi česar se avtomobil bolje sooča z večjimi neravninami.

Nova Kona se ponaša tudi z novimi pnevmatikami in to za platišča vseh velikosti. Slednje nižajo kotalni upor, s tem pa skrbijo za varčnejšo vožnjo. Tako je pnevmatike Conti Sport Contact 5 na 18-palčnih platiščih zamenjal model Conti Premium Contact 6, ki zagotavlja še več udobja. To pomeni, da lahko vozniki znižajo tako porabo kot tudi raven izpustov vozila, obenem pa so izpostavljeni manjši količini hrupa izpod koles – odličen kompromis med ekološko naravnanostjo in športnostjo. Obenem so bili številni sestavni deli vozila izboljšani, da bi znižali raven hrupa, vibracij in tresljajev, s tem pa še dodatno prispevali k že tako izjemnemu udobju.

Krmiljenje nove Kone je bilo deležno številnih manjših sprememb, zaradi katerih se bolje ujema z nadgrajenim podvozjem in novimi pnevmatikami. Kona tako omogoča lahkotno upravljanje, a obenem daje občutek povezanosti s cesto. Hkrati je krmiljenje pri vseh hitrostih bolj linearno in bolje uravnoteženo. Tovrstnih prilagoditev so bile deležne vse različice nove Kone, tudi izvedba N Line. Edina izjema je Kona N Line s 1,6-litrskim agregatom T-GDI in štirikolesnim pogonom, katere krmiljenje je še dodatno prilagojeno športnemu značaju avtomobila.

Edinstvena tovarniška garancija brez omejitve prevoženih kilometrov
Tudi nova Kona, tako kot vsi ostali hišni modeli, kupcem zagotavlja najvišjo raven zanesljivosti, potrjeno z najobsežnejšim in najboljšim garancijskim paketom na trgu. 5-letna tovarniška garancija brez omejitve prevoženih kilometrov zajema poleg omenjenega tudi 5 let asistence na cesti in 5 let brezplačnih preventivnih pregledov vozila.

V letu 2021 v Sloveniji načrtujemo prodajo med 600 do 700 vozil.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.