Avto.info

MAN TGE

domača predstavitev: MAN TGE

domača predstavitev

Avtor: Foto: MAN
domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE domača predstavitev: MAN TGE Ekipa MAN Truck & Bus Slovenija (od leve proti desni): Bojan Marčič, vodja poprodaje, Tanja Činč, predstavnica za stike z javnostmi, Claus Wallenstein, direktor, Tomaž Bratina, vodja projekta TGE

Ekipa MAN Truck & Bus Slovenija (od leve proti desni): Bojan Marčič, vodja poprodaje, Tanja Činč, predstavnica za stike z javnostmi, Claus Wallenstein, direktor, Tomaž Bratina, vodja projekta TGE

Z novim MANom TGE vstopa tradicionalna münchenska znamka prvič na področje kombijev – proizvodnja je stekla aprila, le en mesec prej pa se je začela uradna prodaja. Z novim TGE je postavil MAN na "kolesa" lahko gospodarsko vozilo, ki ponosno stoji ob svojih večjih bratih, ki že dolgo profesionalno opravljajo naloge na področju težkega transporta. Usposobljeni svetovalci za prodajo modelov TGE pri tem poskrbijo za rešitev, ki je za stranko najprimernejša.

Ponudnik s celotno paleto
MAN je s ponudbo od 3,0 t do 44 t napredoval v celovitega ponudnika, če govorimo o pravi možnosti za vsako transportno nalogo. Z novim TGE je MAN prenesel dobro vpeljan način poslovanja s tovornjaki na področje kombijev. V ospredju je vedno iskanje najboljših možnosti za stranke. V posebej usposobljenem in izobraženem osebju boste vedno našli ustreznega sogovornika. Dolgoletne izkušnje ter odlično sodelovanje s številnimi izdelovalci nadgradenj sta prav tako samoumevna kot tesno sodelovanje s ključnimi strankami. Rezultat tesnega sodelovanja med stranko, izdelovalcem nadgradnje, prodajo in servisom je vozilo, ki bo v celotni življenjski dobi dokazovalo svojo vrednost. MAN ocenjuje, da bodo prihajale njegove ciljne stranke predvsem iz logistike in gradbeništva, kupci za lahki "tovornjaček" družbe MAN Truck & Bus pa se bodo našli tudi med obrtniki in prevozniki potnikov, ki imajo posebne zahteve.

Primerno za vsako uporabo: z najmanjšim količnikom zračnega upora 0,33, najnižjo porabo v svojem razredu ter nizkimi stroški vzdrževanja in popravil navduši novi MAN TGE z najbolj ugodnimi skupnimi stroški lastništva (Total Cost of Ownership - TCO).

Veliko prostora in višina tovornega prostora
Poleg zaprtega furgona in zastekljenega kombija dopolnijo ponudbo karoserijskih oblik še šasije z enojno in dvojno kabino. Seveda lahko šasije naročite s številnimi nadgradnjami, ki so pripravljene že v tovarni. Novi MAN TGE je na razpolago v dveh medosnih razdaljah, treh višinah strehe in treh dolžinah vozila. Vozila so v furgonski izvedbi dolga 5.983 mm, 6.833 mm ali 7.388 mm v izvedbi MAN TGE z največjim previsom. Višina vozila znaša 2.340 mm, 2.575 ali 2.800 mm. Pri ustrezni kombinaciji dobimo tako največjo prostornino tovornega prostora 18,4 m3. Vedno dobrodošlo: tovorni prostor, osvetljen z lučmi LED. Vstopni model MAN TGE ima 3,0 t dopustne skupne teže, na zgornjem delu ponudbe pa so modeli s skupno težo 5,5 t. Dodatne 3,5 t lahko prevažate še v prikolici. Tisto, kar med drugim preseneti, je največja dopustna nosilnost 3,5-tonskega vozila. V idealnem primeru ga lahko obremenite s kar 1,5 t tovora.

Vsestranski in gospodarni pogon
Tudi pogoni so v številnih različicah. V odvisnosti od dopustne skupne teže je lahko vozilo opremljeno s prednjim in zadnjim pogonom ali pogonom na vsa kolesa ter ročnim 6-stopenjskim menjalnikom ali avtomatskim menjalnikom z 8 prestavami. V MANu TGE deluje povsem nova generacija dizelskih motorjev. Pred dobrim letom so bili predstavljeni v dobro znanem in uspešnem Volkswagnovem Transporterju in kot že tolikokrat bodo dokazali svojo dolgo življenjsko dobo in zanesljivost. Poleg tega so štirivaljnik razvili z mislijo na težke pogoje, v katerih vsakodnevno delujejo gospodarska vozila. Varčnost in robustnost sta bili zato na prvem mestu. Lastnosti, ki jih ima novi MAN TGE v izobilju. S tem ne dosega le najboljših vrednosti pri gospodarnosti, temveč tudi pri varovanju okolja. V ponudbi so motorji s prostornino 1.968 cm3 in močni 75 kW/102 KM, 90 kW/122 KM, 103 kW/140 KM in 130 kW/177 KM.

Udobje in prilagojenost vsakodnevnemu delu v notranjosti
Za volanom se je delovno mesto primerno gospodarskemu vozilu razvilo v bivalno okolje novega TGE. Številna dobro premišljena odlagalna mesta pomagajo vozniku pri vsakodnevnih opravilih. Pri voznikovem sedežu lahko izbirate med štirimi modeli, ki prepričajo z oblazinjenjem, obliko in udobjem pri dolgih vožnjah ter stranskim oprijemom in tem izpolnijo vse želje. Proti drgnjenju odporne in preizkušene prevleke iz programa gospodarskih vozil zagotavljajo dolgo življenjsko dobo.

Največja varnost s številnimi asistenčnimi sistemi
S serijskim sistemom za pomoč pri zaviranju EBA (Emergency Brake Assist) MAN bistveno prispeva k večji prometni varnosti. Tipala merijo kritično razdaljo do spredaj vozečih vozil in pomagajo skrajšati zavorno razdaljo. Funkcija za zaviranje v sili med mestno vožnjo samodejno zavira vozilo pri nižji hitrosti in s tem prepreči enega od najpogostejših vzrokov nesreč, s tem pa posledično skrajša čas, ko vozilo ne obratuje in seveda zmanjša stroške popravil ter poveča vrednost rabljenega vozila.

Pomočnik za vzvratno vožnjo (dodatna oprema) pomaga na primer pri vzvratni vožnji iz parkirnega prostora. Poleg tega lahko po potrebi vklopite tudi pomočnika za vožnjo prikolice. Elektromehanski servo ojačevalnik krmarjenja lahko kompenzira sile v volanu, ki se na primer pojavijo pri stranskem vetru. Za večje udobje na dolgih avtocestnih vožnjah poskrbi tempomat s samodejnim vzdrževanjem razdalje. Za večjo varnost vseh skrbita sistem za zaznavanje utrujenosti voznika in sistem za večkratno zaviranje pri trkih. Slednji pomaga preprečiti sekundarne trke z drugimi ovirami ali udeleženci v prometu.

Izjemen servis
Nova serija ima seveda dostop do profesionalnega MANovega servisa: med drugim ga odlikuje enostavna pomoč tudi brez predhodnega naročila v delavnici, hitra pomoč pri okvari na cesti tudi od vikendih in ponoči ter zelo dolg delovni čas. Seveda so na razpolago tudi servis za celotno vozilo in prilagodljive pogodbe za vzdrževanje in popravila. Podaljšana in mobilna garancija ter 24-urna pomoč na cesti zaokrožijo ponudbo servisnih delavnic.

MAN ima v svoji ponudbi tudi finančne storitve, ki pomagajo vodji voznega parka ter lastniku v času življenjske dobe vozila. Za nadaljnje izobraževanje voznika poskrbijo različna izobraževanja, ki potekajo v okviru storitve MAN ProfiDrive. V različnih modulih pridobijo udeleženci znanje o pravilnem ravnanju v nujnih primerih, varčni vožnji, pa tudi o pravilnem varovanju tovora. S temi storitvami lahko uporabniku in lastniku pripravite paket za celovito brezskrbnost, ki ga le redko srečate v segmentu lahkih gospodarskih vozil.

Prepričljiva moč in uporabnost – motor in pogon MANa TGE
S široko zastavljenim programom agregatov izpolnjuje MAN vse želje strank. Na osnovi dvolitrskega motorja so izdelane štiri različice, ki imajo v odvisnosti od izbranega pogona moč med 75 kW/102 KM in 130 kW/177 KM. To pomeni, da lahko pri prednjem ali zadnjem pogonu izbirate med tremi močmi motorja. Pri modelu s pogonom na vsa kolesa sta na razpolago dva motorja.

Motorji: v MANu TGE deluje povsem nova generacija dizelskih motorjev. Pred dobrim letom so bili predstavljeni v dobro znanem in uspešnem Volkswagnovem Transporterju in kot že tolikokrat bodo dokazali svojo dolgo življenjsko dobo in zanesljivost. Pri razvoju štirivaljnega motorja, ki je opremljen s hladilnikom polnilnega zraka in turbinskim kompresorjem, so upoštevali težke in zelo različne (dolge in kratke vožnje) pogoje, v katerih delujejo lahka gospodarska vozila. Najpomembnejši sta bili varčnost in robustnost ter življenjska doba, ki se meri v več stotisoč kilometrih. Lastnosti, ki jih ima novi MAN TGE v izobilju. S tem ne dosega najboljših vrednosti le pri gospodarnosti, temveč tudi pri varovanju okolja. Dizelski motorji s prostornino 1.968 cm3 imajo lahko moč 75 kW/102 KM, 90 kW/122 KM, 103 kW/140 KM in 130 kW/177 KM. Pri tem

zmorejo motorji največji navor 280 Nm, 300 Nm, 340 Nm in 410 Nm. Poraba goriva je med 6,7 in 7,0 l/100 km, kar je najnižja vrednost v segmentu. Posledično so tudi izpusti CO2 le med 175 in 184 g/km. Čiščenje izpušnih plinov ustreza zahtevam standarda Euro 6, poteka pa s katalizatorjem SCR, ki potrebuje za delovanje dodatek AdBlue, ki priteka iz 18-litrskega rezervoarja. Poraba AdBlue znaša približno 0,15 l na 100 kilometrov.

Pogon: Glede na pričakovani način uporabe lahko stranka izbere tri načine pogona. Prva različica je navadni prednji pogon. V primerjavi z zadnjim pogonom ima za približno 100 mm nižji nakladalni rob in z 18 m3 največjo prostornino tovornega prostora med vsemi modeli MAN TGE. Nadaljnja prednost: kompaktna pogonska enota prečno ležečega motorja in menjalnika poleg tega zmanjša težo praznega vozila in s tem poveča nosilnost določene karoserijske izvedbe. Največja dopustna skupna teža različic s prednjim pogonom znaša od 3,0 do 4,0 t.

Isto velja tudi za pogon na vsa kolesa: zaradi enake konstrukcije prednjega dela pogona, je tudi pri tej različici največja skupna teža omejena na 4,0 t. To pomeni, da znaša koristna nosilnost furgonske različice približno 1,35 t. Seveda so na razpolago vse prednosti pogona 4x4. Različica s pogonom na vsa kolesa se bo izkazala povsod tam, kjer delo zahteva vožnjo izven asfaltiranih cest. To velja seveda tudi za bolj gorate države in regije ali področja, ki imajo pozimi obilo snega.

Različice z zadnjim pogonom so posebej primerne za večje obremenitve. V nasprotju s svojimi brati imajo lahko vozila s klasičnim pogonskim konceptom – vzdolžno ležeči motor in menjalnik – največjo dopustno skupno težo od 3,5 do 5,5 t. Poleg tega zadnji pogon suvereno opravi z razporeditvijo teže tovora in se še zlasti izkaže pri vleki prikolice. Pri 3,5-tonski različici se prenaša moč po odprtem diferencialu na enojna kolesa, medtem ko je težka, 5,5-tonska izvedba opremljena z dvojnimi kolesi, ki poskrbijo za dober prenos pri manjšem pritisku na površino. Ta prednost bo prišla še posebej do izraza na šibki in neutrjeni podlagi. Prilagojeni prenosi osi poskrbijo pri vsaki izvedbi za primerno porazdelitev moči.

V odvisnosti od izbranega motorja sta na razpolago 6-stopenjski ročni ali 8.stopenjski samodejni menjalnik. Številne prestave omogočajo majhne preskoke v prenosnih razmerjih, kar zelo ugodno vpliva na porabo in zmogljivost: zaradi tega velikega razpona deluje dizelski motor pri vseh območjih vrtljajev z največjim izkoristkom in ne izgublja vlečne moči. Osma prestava ima prestavno razmerje, ki zmanjša število vrtljajev in deluje kot prestava "Overdrive", ki privarčuje gorivo, skrajšana prva prestava pa olajša speljevanje polno natovorjenega vozila ali vozila s prikolico. Z obema menjalnikoma lahko opremite tudi vozila s pogonom na vsa kolesa. Zadnji pogon ima lahko (dodatna oprema) tudi zaporo. Mehanski stranski odgon z močjo do 40 kW je lahko nameščen na vzdolžno postavljenem menjalniku različic MAN TGE z zadnjim pogonom (glejte tudi nadgradnje in predelave).

Podvozje: podvozje novega MANa TGE s posamičnimi prednjimi obesami (McPhersonova vzmetna noga) in togo zadnjo osjo z listnatimi vzmetmi, je nastavljeno tako, da ustreza nalogam v svojem segmentu. Pri razvoju sta bila tako v ospredju varno in odlično upravljanje ter želja po vzornih voznih lastnostih, skoraj kot pri osebnih vozilih. MAN TGE zato prepriča z izvrstno dinamiko in stabilnostjo med vožnjo, pa čeprav je do konca natovorjen in to ne glede na to ali je v različici s prednjim, zadnjim ali štirikolesnim pogonom. Različne progresivne karakteristike vzmetenja in različne dolžine listnatih vzmeti (največ tri dolžine), stabilizatorji na obeh oseh in togost okvirja ter karoserije še dodatno prispevajo k varnemu vodenju. Modeli z enojnimi kolesi imajo pnevmatike velikosti 235/65 16 C, izvedenke z dvojnimi kolesi pa se vozijo na pnevmatikah z merami 205/75 16 C. Po želji lahko naročite tudi pnevmatike in platišča drugih mer.

Vpadljivo živahne vozne lastnosti dopolnjuje elektromehansko krmarjenje. Le to je predpogoj za številne varnostne funkcije in funkcije za povečanje udobja, ki so na razpolago v številnih sistemih za pomoč vozniku. Tak primer so na primer aktivni posegi v vrtenje volana pri pomočniku za parkiranje in zapuščanje parkirnega mesta, ki je izvedljivo le pri motorno gnanem krmarjenju. Poleg tega porabi elektromehansko krmarjenje manj energije, v primerjavi s klasičnim servo krmarjenjem, ki ga poganja nenehno delujoča servo črpalka. Manjša poraba energije pomeni tudi manjšo porabo goriva in manj izpustov CO2. Pri medosni razdalji 3.638 mm znaša obračalni krog različice s pogonom na prvi kolesi zglednih 13,6 m.

Izrazit design in prvovrstno udobje – delovno mesto v MANu TGE
Design novega MANa TGE v veliki meri izraža in meri kakovost v segmentu lahkih gospodarskih vozil. Kljub temu, da sta imela funkcionalnost in gospodarnost pri načrtovanju prednost, pa nam oblika sporoča dinamičnost in lahkotnost, ne da bi pri tem izgubila videz robustnosti in moči. Konkavne in konveksne površine se izmenjujejo v lahkotnem zaporedju in skupaj z jasno določenimi linijami poskrbijo za sodoben in ekskluziven nastop.

Možat videz prednjega dela pri novem MANu TGE opredeljuje harmonična igra oblik. V korak z njo stopa ime TGE (Trucknology Generation Express), ki sestavlja uspelo simbiozo z videzom. Kljub primarni nalogi – transportu blaga, lahko po dinamično speljanih linijah karoserije s količnikom zračnega upora cW 0,33 slutimo agilnost in hitrost, hkrati pa tudi nizko porabo. Markantna maska hladilnika in žarometi trapezne oblike (po izbiri z lučmi LED) določajo MANovo identiteto ter po drugi strani prevedejo pojem ekspres iz naziva vozila v odporno in močno govorico oblike gospodarskega vozila. Ob tem sporoča MAN TGE s svojo oznako moči in nosilnosti sorodstvo s svojimi večjimi brati.

Vse to velja tudi za delovni prostor. Ergonomična funkcionalnost je v kabini MANa TGE vedno na prvem mestu. Vsa stikala in elementi za upravljanje so lahko dosegljivi z voznikovega sedeža in omogočajo udobno uporabo med močno zaposlenimi delovnimi dnevi. Posledica je visok dejavnik udobja, ki med drugim prispeva tudi k večji varnosti. Le spočit in sproščen voznik se lahko hipoma odzove na nepričakovane nujne okoliščine.

Prostor za voznika in sovoznika
Pozornost vzbuja enostaven vstop. Zaradi širokega kota odpiranja vrat – razdeljenega v več stopenj – in velikega izreza vrat je vstop v vozilo brez vseh ovir. V več stopenj razdeljeni ročaj vrat je namenoma zasnovan na tak način, da lahko vsak voznik – ne glede na velikost – z lahkoto doseže ročaj vrat z voznikovega sedeža. Na splošno velja: voznikova kabina ponuja pravo izobilje prostornosti in svobode gibanja in to ne glede na to, ali sta v kabini dve ali tri osebe.

Za volanom se je delovno mesto primerno gospodarskemu vozilu razvilo v bivalno okolje novega TGE. Med drugim k temu prispevajo tudi štiri izvedbe voznikovega sedeža, ki prepričajo z oblazinjenjem, obliko, udobjem na dolgih vožnjah in stranskim oprijemom. Proti drgnjenju odporne in preizkušene prevleke iz programa gospodarskih vozil zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Prva izboljšava standardnega sedeža je sedež Komfort. Poleg običajnih nastavitev omogoča tudi nastavitev opore ledvenega dela hrbtenice ter nastavitev višine in naklona sedežne blazine, poleg tega pa je opremljen z oporo za roke na notranji strani kabine. Z oporo za roke na obeh straneh sedeža je opremljena naslednja različica sedeža – Komfort Plus. Poleg tega je nastavitev ledvene opore električna, večje pa je tudi njeno nastavitveno območje.

Neprekosljiv na področju sedežnega udobja pa je vrhunec ponudbe pri sedežih, ki je razvit na osnovi izkušenj, pridobljenih pri izdelavi tovornjakov. Poleg vseh prej navedenih nastavitev in opreme ima sedež Komfort-Top še zračno vzmetenje. Dodatno ga lahko opremite še z ogrevanjem. Namesto sedeža za sovoznika lahko naročite sedežno klop za dve osebi. Sedežna klop je lahko tudi v izvedbi Komfort (dodatna prema) s prostorom za shranjevanje v podnožju in sklopljivim naslonjalom. V hrbtnem delu naslonjala so v tem primeru držala za kozarce in manjši pladenj za prigrizke.

Sedežni položaj v novem MANu TGE izpolni vse želje, povezane s položajem pri sedenju in ergonomičnostjo. K temu znano prispeva tudi pokončno postavljeni volan z več prečkami in površino, ki omogoča odličen oprijem. Nastavite ga lahko po višini in globini. Lahko je opremljen tudi z večnamenskimi elementi za upravljanje (dodatna oprema). Z njimi se lahko upravljajo različni električni porabniki in komunikacijski mediji, kot so na primer radio, navigacija in telefon, pri tem pa ostanejo voznikove roke na volanu. Za uporabo v zelo hladnih področjih je lahko volan opremljen tudi z električnim ogrevanjem. Upravljanje obvolanskih ročic za smernike, brisalce, dolge/zasenčene luči itd. je intuitivno. Udobno: po rahlem pritisku na ročico smernega kazalca, slednji trikrat posveti.

Levo od volana je vrtljivo stikalo za luči, desno ob njem pa gumb za nastavitev višine snopa žarometov. Za dober pregled iz kabine poskrbijo ozki A stebrički in zgledno veliki stranski vzvratni ogledali z dodatnim širokokotnim območjem.

Veliki, lahko čitljivi in lepo označeni okrogli merilniki so že značilnost vseh MANov. Velika merilnika vrtljajev motorja in hitrosti ter integrirana merilnika količine goriva in temperature hladilnega sredstva sporočajo podatke o trenutnem stanju vozila. Že v osnovni opremi vozila je med velikima merilnikoma osrednji zaslon, ki obvešča voznika o prevoženih kilometrih, času, dosegu ali na primer zunanji temperaturi. Na tem mestu je tudi grafični prikaz različnih asistenčnih sistemov.

Slog in urejenost se nadaljujeta tudi v kabini. Vsi pločevinasti deli so prekriti s kakovostnimi in na otip prijetnimi materiali. Streha kabine je prekrita z oblogo, ki daje vtis domačnosti in hkrati učinkovito izolira kabino pred temperaturo in zunanjim hrupom. Jasno začrtan design vodoravno razporejene instrumentne plošče se tematsko nadaljuje na oblogah vrat in poudarja osrednje nameščeni informacijsko zabavni sistem z diskretno sredinsko konzolo ter s tem nadaljuje visoko kakovostni in premočrtni karakter novega MANa TGE. Osrednji del predstavljajo različne zvočne naprave ter upravljanje ogrevanja, prezračevanja in klimatske naprave (dodatna oprema). Elementi za upravljanje prepričajo z uporabno obliko, funkcionalnostjo in haptičnostjo.

V nasprotju s tekmeci nudi MAN svojim strankam možnost popolne prilagoditve vozila svojim potrebam. To pomeni: vozilo je v tovarni opremljeno le s tistim, kar nujno potrebuje vozilo tega razreda in je obvezno po današnjih standardih. Vsa ostala oprema se lahko naroči posamično ali v obliki paketov. S tem je zagotovljeno, da si bo lahko vsaka stranka uredila TCO (skupne stroške lastništva), ki ji ustrezajo. Kljub temu ponuja kabina novega MANa TGE že v serijski izvedbi vse, kar je potrebno za varno, sproščeno in nestresno vožnjo in potovanja. Med osnovno opremo spada centralno zaklepanje z daljinskim upravljalnikom, električni pomik oken in toplotno izolirana stekla. Seveda so tukaj tudi kljuke za oblačila, držalo za kozarce in številni predali za vsakodnevne potrebščine ter 12-voltne vtičnice z vžigalnikom za cigarete in v samostojni izvedbi. Seveda je med serijsko opremo tudi digitalni tahograf pri vozilih z največjo dopustno težo nad 3,5 t.

Koncept odlagalnih površin in predalov
Koncept prostorov za shranjevanje potrebščin odlično izpolnjuje svojo primarno nalogo v gospodarskem vozilu – pomoč pri vsakodnevnem delu. Naj bo le shranjevanje delovnih pripomočkov, kot so na primer zložljivi meter in drugo orodje ali potovalna dokumentacija, zemljevidi in spremna dokumentacija tovora ali pijača in prigrizki za pot – v MANu TGE bo vse skrbno urejeno. To je očitno že takoj po odpiranju vrat. 1,5-litrske steklenice za osvežilne pijače, fascikle ali zemljevide lahko že pred vstopom v kabino spravite v predale v vratih. V vratih je še dovolj prostora za komplet prve pomoči in varnostni trikotnik. Orodje, priloženo vozilu, je spravljeno v talnem predalu pred sopotnikom in ne zavzema prostora drugim potrebščinam, poleg tega pa je lahko dosegljivo.

Tudi zgornja površina armaturne plošče se uporablja kot odlagalna površina za razne pripomočke. Na voznikovi, pa tudi sopotnikovi strani in v sredini so na razpolago velike odprte odlagalne površine. Zgornje površine za odlaganje deli na levi in desni po en nosilec kozarcev. Na voznikovi strani dopolnjuje funkcionalnost odlagalnih površin 12-voltna vtičnica. V nivoju pod armaturno ploščo se odlagalne površine razširijo na dva dodatna nosilca kozarcev v višini A stebričkov, predalom za nizke predmete in predalom za drobnarije ter 12-voltno vtičnico na voznikovi strani (dodatna oprema).

Desno poleg predala za nizke predmete je v sredinski konzoli pepelnik ter še ena 12-voltna vtičnica. Predal za rokavice pri nogah sopotnika je lahko opremljen s pokrovom (dodatna oprema), ki se pri odpiranju pomakne navzdol. Gumb za odpiranje je na levi strani in je s tem dostopen tudi vozniku. Tudi ta predal je tako prostoren, da lahko vanj spravite 1,5-litrsko steklenico. Če je vozilo opremljeno s klimatsko napravo, lahko po potrebi s pomočjo vpihovalne šobe predal tudi hladite.

K dobro premišljenem konceptu odlagalnih površin v MANu TGE spada tudi prostorna polica nad vetrobranskim steklom. Nanjo lahko postavite tudi več kilogramov težke predmete ali celo fascikle formata A4. Rahel nagib naprej in približno tri centimetre visok in močno izražen rob preprečujeta, da bi predmeti

pri pospeševanju zdrsnili s police. Zunanja pritrdilna mesta stropne police se lahko hkrati uporabijo kot masivni ročaji. Na sredini stropa je vpadljiva strešna konzola z lučmi za osvetlitev notranjosti in dodatnimi lučmi za branje ter pripadajočimi stikali. Konzola ima lahko v odvisnosti od opremljenosti vozila tudi druge funkcije, na primer predal za očala in stikala za opravljanje dodatne opreme.

Poseben pogled si zasluži MAN TGE v izvedbi z dvojno kabino. Kabina za delovno ekipo je lahko opremljena s šestimi ali sedmimi sedeži in je serijsko opremljena s štirimi vrati in spustnimi okni pri zadnjih vratih, dobavljiva pa je pri obeh medosnih razdaljah. Na splošno je prostor za potnike opremljen s sedežno klopjo za štiri osebe. Tritočkovni varnostni pasovi in po višini nastavljive opore za glavo so prav tako del standardne opreme, kot tudi uporabnim prostorom za shranjevanje pod sedežno klopjo. Na razpolago sta dve kljuki za oblačila. Dodatna ogrevalna naprava pod sopotnikovim sedežem dovaja dodaten topel zrak v prostor za potnike.

Izvedbe za številne panoge – pestrost različic MANa TGE
Novi MAN TGE ima veliko obrazov. Za skoraj vsako transportno nalogo ima pripravljeno lahko tovorno vozilo s posebno karoserijo. Pri treh dolžinah in ravno toliko višinah strehe je na razpolago skupaj pet največjih dopustnih skupnih tež. Omejene so na 3,0, 3,5, 3,88, 4,0 in 5,5 t. Skupaj z razpoložljivimi prenosi osi in izvedbami pogona (zadnji, na vsa kolesa in prednji), tvori večdimenzionalno matriko, v kateri bodo različne panoge gotovo našle „svoj“ MAN TGE.

Večdimenzionalnost se začne že pri različnih oblikah karoserije. Klasični furgon je izdelan v različici z normalno, povišano in super povišano streho, pod katero je prostora za kar 18,4 m3. Pri tem MAN TGE „zraste“ do največje višine 2,80 m. Dolžina vozila meri od 5,98 m do 6,83 m in 7,39 m. Za eno številko manjši je dolžinski razpon kombija. Pri kombiju je lahko streha le normalna in povišana. Z njima je MAN TGE visok 2,35 ali 2,59 m. Zaprte nadgradnje merijo v širino 2,04 m brez stranskih ogledal. Različne šasije z enojno ali dvojno kabino zaokrožijo ponudbo osnovnih različic. Na željo kupca so lahko že v serijski izvedbi opremljene z aluminijastim kesonom ter nosilnim ogrodjem in ponjavo. Poleg tega bo v prihodnosti na razpolago tudi z vlečno glavo.

V odvisnosti do opreme in dopustne skupne teže lahko MAN TGE prepelje znaten tovor. Pri 3,5-tonskem furgonu s kratko medosno razdaljo in normalno streho znaša na primer dopustna obremenitev 1,5 t. Pri težjih modelih je lahko koristen tovor seveda še večji. Dopustna nosilnost šasije z enojno kabino znaša približno 3 t. Pomembna je tudi prostornina furgona. Po načelu „veselje do tovora“ je prostornina odvisna od pogona, znaša pa med 9,3 in 18,4 m3 in s tem pokriva številne transportne potrebe. V odvisnosti od dolžine nadgradnje lahko z novim MANom TGE prevažate pri tleh predmete dolge od 3,45 do 4,85 m. To je izvedljivo le pri dobri dostopnosti. Povišana in super povišana streha imata namreč z 1,96 oz. 2,19 m udobno stojno višino. Le pri normalni strehi bodo morali uporabniki rahlo nagniti glavo. V tem primeru se „prostor za glavo“ neha že pri 1,72 m.

S svojo nosilnostjo in upoštevanja vrednimi merami lahko MAN TGE marsikaj ponudi tudi podjetjem, ki so se do sedaj odločala za tovorna vozila z nosilnostjo 7,5 t. Tukaj nabira težji kombi iz družine MAN točke predvsem z udobno kabino, ergonomičnim sedežem ter manjšimi stroški nakupa in obratovanja. Ne pozabite: v odvisnosti od največje skupne teže ne veljajo več časovne omejitve vožnje in splošne omejitve hitrosti. K temu moramo dodati še primerljivo dovolj enostavno natovarjanje in raztovarjanje. Svetla odprtina drsnih vrat meri na primer razkošnih 1,3 m. To omogoča hitro natovarjanje dveh vzporedno stoječih evro palet v vzdolžni smeri.

Poleg tega odpirata zadnji vrati razkošen dostop do tovornega prostora. Serijski ročaj na desnem D stebričku olajša vozniku vstop v tovorni prostor. V povezavi s povišano streho in super povišano streho meri odprtina zadnjih vrat v višino razkošnih 1,84 m. Poleg serijskih drsnih vrat na desni strani, je lahko vozilo dodatno opremljeno tudi z levimi drsnimi vrati. Ena od možnosti s seznama dodatne opreme so tudi vrata z 250-stopinjskim odpiranjem. Olajšajo natovarjanje in raztovarjanje na rampah in tesnih nakladalnih mestih. Udobna je tudi velika širina tovornega prostora med košarama blatnikov, ki meri od 1,38 m do 1,03 m pri dvojnih kolesih. To pomeni ne le veliko prostora pri natovarjanju, temveč tudi za raznovrstne nadgradnje.

Po izbiri naročnika je lahko tovorni prostor oz, dno MANa TGE opremljeno z različnimi talnimi oblogami. Kombiji so opremljeni z gumijasto talno oblogo, furgoni pa imajo lahko leseno talno oblogo iz večkratno laminiranih vezanih plošč, prekrito z nedrsečim potiskom. Ta talna obloga je privita na tla vozila in se zato lahko zamenja ali odstrani pri namestitvi drugačne opreme. Izjemno prilagodljiva so univerzalna tla (dodatna oprema). Opremljena so s posebnimi pritrdilnimi točkami za montažo omar uveljavljenih proizvajalcev. Le to omogoča veliko prilagodljivost pri montaži in večkratno uporabo obstoječih sistemov omar. Prav tako spadajo med dodatno opremo prečne in vzdolžne letve, nameščene v tleh ter vezne letve, nameščene v višini prsi in pod strešnim okvirjem, ki skupaj tvorijo prilagodljivo in za namestitev enostavno varovanje tovora. Serijsko je tovorni prostor opremljen z LED razsvetljavo.

V odvisnosti od izvedbe in opreme lahko vozilo vleče prikolice s skupno težo do 3,5 t. Največja dopustna skupna teža znaša osem ton. Ob upoštevanju poklicnih nalog, ki jih mora opraviti, je vsak MAN TGE pripravljen na montažo vlečne kljuke. Torej: ne glede na to ali je vozilo opremljeno z vlečno kljuko ali vlečnimi čeljustmi, je kadarkoli možna cenovno ugodna naknadna montaža. Dodatni tovor lahko MAN TGE prevaža tudi na strehi. Normalna streha se lahko obremeni s 300 kg, povišana pa s 150 kg. Streha enojne in dvojne kabine prenese obremenitev z dodatnimi 100 kg.

Posebne nadgradnje in predelave
Dobro in intenzivno sodelovanje MANa s proizvajalci nadgradenj in predelav je že uveljavljena tradicija. Pri velikem deležu kombijev se vozilo prilagodi posamezni panogi šele po nakupu osnovnega vozila. Tak primer so vozila, namenjena gradbeništvu, komunali, logistiki ali vozila za vsakovrstne nujne posege. MAN z modelom TGE kupcem znatno olajša postopek. V bližnji prihodnosti bo pri MANu za TGE vse potekalo na naslednji način: pogovor o nakupu, ponudba za financiranje, nakupna pogodba – vse na enem mestu in z eno osebo.

O samem videzu že tovarniško pripravljenih različic za posamezne panoge, kot so na primer prekucnik, zaprt keson, hladilnik ali na primer vozilo za delavnice, se MAN še dogovarja z vodilnimi proizvajalci nadgradenj. Poleg osnovnega vozila je v ponudbi tudi šasija z enojno in dvojno kabino ali kabino brez zadnje stranice in s prednjo stranico. Za posebne, panogi prilagojene šasije, dobavlja MAN model TGE tudi v izvedbi z vlečno glavo.

MAN TGE je lahko opremljen z različnimi stranskimi pogoni, ki ustrezajo številnim načinom uporabe. Tako lahko na primer motor hkrati poganja dva neodvisna pomožna agregata, na primer hidravlično črpalko, tokovni agregat ali kompresor klimatske naprave. Jermeni Poly-V, ki so potrebni za pogon pomožnih agregatov, imajo življenjsko dobo enako življenjski dobi motorja. Menjalnik (ML 410) različice z zadnjim pogonom lahko poganja stranski odgon PTO (PowerTakeOff). Njegova največja trajna moč znaša 28 kW (38 KM). Še več moči je na razpolago v kombinaciji z oljnim hladilnikom. V tem primeru je pri približno 2.300 min-1 na razpolago do 40 kW (54 KM).

Na osnovi tehnologije podatkovnih vodil CAN, ki omogoča izmenjavo informacij med regulatorji, je v modelu MAN TGE nameščen elektronski vmesnik (vmesnik Gateway za gospodarska vozila), ki omogoča proizvajalcem nadgradenj posege v regulacijo določenih funkcij vozila s predhodno programiranimi moduli. Pri tristranskem prekucniku, se lahko na primer pred začetkom raztovarjanja samodejno sprožijo naslednji postopki: vklop varnostnih utripalk in zvočnega opozorila, nastavitev primernih vrtljajev prostega teka motorja, utišanje radia ter omejitev največje hitrosti na „polževo“ vožnjo. Poleg tega lahko voznik izbrane funkcije, kot so na primer krmiljenje prekucnika, vklopi in upravlja tudi s pametnim telefonom. Slednje predvsem prihrani naknadno montažo različnih elementov za upravljanje v kabini.

Skladno s številnimi nadgradnjami je MAN predstavil nov način prodaje v sektorju kombijev – „Vans to go“. V posebnih primerih so na primer panogi prilagojena vozila z nadgradnjo ali predelavo, ki jo je odobril MAN „na zalogi“. Osnovna ideja: zaradi takojšnje razpoložljivosti lahko stranka takoj prevzame naročilo (teoretično le 48 ur od naročila do dobave). Poleg tega se stranka izogne dolgotrajnemu postopku konfiguracije posebne nadgradnje. Dodatna prednost teh že pripravljenih posebnih vozil za določene panoge je, da so vsi sistemi, potrebni za njihovo delovanje že tovarniško nameščeni in je potrebna le manjša individualna prilagoditev pri prodajalcu ali v lastnem obratu.

Trženje vozil „Vans to go“- poteka po skoraj vsej Evropi s pomočjo lastnega internetnega portala. Druge različice, izdelane po meri strank, pripravi MAN v tesnem sodelovanju s proizvajalci nadgradenj, ki so prejeli MANov certifikat.

Zaradi različnih medosnih razdalj in previsov so lahko nadgradnje dolge od 3,7 m (dvojna kabina) do 4,5 m (enojna kabina). Varnost vožnje znatno povečata širok kolotek ter elektronski stabilizacijski program ESP, ki upošteva tudi težo tovora, v serijski opremi vseh različic vozila. K varnosti prispeva tudi rezerva pri nosilnosti osi, ki lahko ustrezno kompenzira neenakomerno razporeditev tovora.

Varnost na delovnem mestu – sistemi za pomoč vozniku v MANu TGE
V vedno gostejšem prometu po urbanih območjih prispevajo čim bolj obsežni sistemi za pomoč vozniku k varnosti vseh udeležencev. Po pričakovanjih se bo prevoz blaga v prihodnjih letih znatno povečal tudi na magistralnih cestah. MAN je opremil TGE s številnimi sistemi za pomoč vozniku, ki ne olajšajo le vožnje in upravljanja, temveč tudi opazovanje okolice in s tem razbremenijo voznika. S tem, ko je MAN med serijsko opremo dodal tudi sistem za zaviranje v sili, je postavil nova merila na področju varnosti.

S serijskim sistemom za pomoč pri zaviranju v sili EBA (Emergency Brake Assist) MAN bistveno prispeva k večji prometni varnosti. Tipala merijo kritično razdaljo do spredaj vozečih vozil in pomagajo skrajšati zavorno razdaljo. V odvisnosti od okoliščin se sistem v dveh stopnjah odzove na nevarno bližanje oviri: v prvi stopnji opozori sistem voznika z zvočnim in vizualnim signalom na nevarnost trka z vozili pred njim, ki so začela močno zavirati ali vozijo počasi. Hkrati se vozilo pripravi na zaviranje v sili. Zavorne obloge se pomaknejo bližje k zavornim kolutom, vendar vozilo še ne zavira. Odziv regulatorja hidravličnega zavornega sistema se preklopi na večjo občutljivost.

Če se voznik ne odzove na opozorilo, se v drugi stopnji sproži najprej kratko zaviranje, ki znova opozori na pretečo nevarnost, odziv regulatorja zavornega sistema pa se preklopi na še večjo občutljivost. Če voznik sedaj stopi na stopalko zavore, je takoj na razpolago celotna zavorna moč. Če zaviranje ni dovolj močno, poveča pomočnik za zaviranje v sili zavorni tlak do vrednosti, ki bo omogočila ustavitev vozila še pred oviro.

Funkcija za zaviranje v sili med mestno vožnjo samodejno zavira vozilo pri nižji hitrosti in s tem prepreči enega od najpogostejših vzrokov nesreč, s tem pa posledično skrajša čas, ko vozilo ne obratuje in seveda zmanjša tudi stroške popravil ter poveča vrednost rabljenega vozila.

Pomočnik pri vzvratni vožnji (Rear Traffic Alert): vzvratna vožnja iz parkirnega prostora v območjih z gostim prometom zahteva pri dolgih karoserijskih izvedbah zvrhano mero potrpežljivosti in počasnih, tipajočih pomikov – v najboljšem primeru pomaga vozniku sopotnik. V okviru možnosti sistema pomaga vozniku pomočnik za vzvratno vožnjo iz parkirnega mesta s tem, da nadzoruje prostor za vozilom s tipali v zadnjem odbijaču. Če se drugo vozilo preveč približa, opozori sistem voznika z zvočnim signalom. Če se voznik ne odzove na zvočni signal, sproži sistem zavoro in s tem prepreči trčenje.

V kombinaciji s sistemom za pokrivanje mrtvega kota (Blind Spot Detection) deluje tudi sistem za nadzor menjave voznega pasa (Side Assist). Z LED prikazom v stranskem ogledalu opozarja voznika od hitrosti 15 km/h na objekte v nevarnem območju. Ko sveti LED v stranskem ogledalu neprekinjeno, s tem opozarja voznika na morebitno nevarnost. Če voznik kljub temu vključi smerni kazalec za nameravano menjavo voznega pasa, začne LED svetiti močneje in utripati ter s tem opozori voznika na nevarnost. Skupaj s pomočnikom za parkiranje (Park Pilot), ki v enostavni izvedbi z zvočnimi signali opozarja na ovire pred in za vozilom, deluje tudi pomočnik za zaščito stranic vozila. Pri manjših hitrostih opazuje neposredno okolico vozila in pomaga pri preprečevanju manjših poškodb.

Parkiranje ali vzvratna vožnja s pomočjo ogledal je za mnoge vse prej kot enostavno. Isto velja tudi za iskanje parkirnega prostora primerne velikosti. Oboje lahko prevzame pomočnik za parkiranje (Park Assist). Samodejno pripelje vozilo v vzdolžne in prečne parkirne prostore ter pri tem še samodejno odpelje iz vzdolžnih parkirnih prostorov. Sistem pri tem brez pomoči voznika optimalno upravlja volan. Sistem prevzame tudi merjenje dolžine parkirnega prostora in določanje izhodiščnega položaja – voznik mora le še skrbeti za plin in zavoro. Pri tem lahko seveda kadarkoli prevzame nadzor nad vozilom.

Vzvratna vožnja ali ranžiranje s prikolico se lahko pri neukih voznikih spremeni v resno preizkušnjo potrpežljivosti voznikov in drugih udeležencev v prometu. Prav lahko je namreč zamuditi točko vrtenja volana, pri kateri se bosta vozilo in prikolica peljala tako, kot želi voznik. Vrtenje volana seveda ne olajša zrcalna slika, ki jo vidi voznik v vzvratnem ogledalu. Hitro postane jasno: za natančno vzvratno vožnjo je odločilen kot vrtenja volana. Pomočnik za vožnjo s prikolico (Trailer Assist) prevzame na željo voznika vrtenje volana. Voznik mora le pretakniti v vzvratno prestavo, pritisniti na stikalo pomočnika za parkiranje in s pomočjo nastavitve vzvratnih ogledal izbrati smer, v katero naj bi zavila prikolica. Vozilo nato samo poskrbi za vrtenje volana. Voznik mora seveda še vedno preudarno in odgovorno menjati prestave, pospeševati in zavirati.

Pomočnik pri stranskem vetru: MAN TGE je opremljen z elektromehanskim sistemom za krmarjenje. V primerjavi s hidravličnim servo krmarjenjem je prednost elektromehanskega sistema v tem, da porablja energijo le takrat, ko jo voznik potrebuje. Poleg znatnega zmanjšanja porabe goriva omogoča sistem tudi druge funkcije, ki povečajo udobje in varnost. Tako lahko na primer sistem kompenzira sile, ki jih potrebuje voznik za izravnavo vpliva močnega bočnega vetra, ali sile, ki nastajajo pri vožnji po nagnjenem cestišču. Poleg tega daje vozniku aktivno vračanje in natančno odzivanje volana v srednjem položaju večji občutek varnosti, saj je potrebnih manj popravkov volana. Tudi druge funkcije za pomoč vozniku, kot je na primer pomočnik za vožnjo s prikolico, lahko delujejo le s pomočjo elektromehanskega sistema krmarjenja. Poleg tega je sila, s katero sistem pomaga vrteti volan prilagojena motorju in opremi, nameščeni v vozilu, s tem pa je občutek pri vodenju vozila še bolj prijeten.

Za večje udobje na dolgih avtocestnih vožnjah poskrbi tempomat s samodejnim vzdrževanjem razdalje (ACC – Adaptive Cruise Control). S tem, ko nenehno preverja območje pred vozilom, omogoča varno in predvsem sproščeno vožnjo v koloni. Sistem meri s tipali razdaljo in relativno hitrost spredaj vozečih vozil. Voznik nastavi želen časovni razmik in hitrost s tipkami na večopravilnem volanu in že bo vozilo sledilo v skoraj nespremenjeni razdalji spredaj vozeče vozilo. Nastavljen in dejanski razmak se lahko pri tem prikazuje na večnamenskem zaslonu. Seveda lahko voznik s stopalko za plin, zavorami in sklopko kadarkoli prevzame upravljanje od sistema ACC. Če je vozilo opremljeno s samodejnim menjalnikom, bo ACC tudi zaviral vozilo, v koloni ali pri zastojih tudi do popolne ustavitve.

Aktivni pomočnik za vozni pas (Lane Assist) pomaga pri hitrostih, večjih od 65 km/h, v okviru omejitev sistema, preprečiti nesreče, ki bi jih lahko povzročila neželena menjava voznega pasa in z vizualnim signalom, oziroma signalom na volanu (odvisno od vozila), opozori voznika. Poleg tega pomočnik za vozni pas mehko in kontinuirano zavije v nasprotni smeri. Kamera zaznava neodvisno od števila oznak na cestišču in njihove vrste (prekinjene - neprekinjene). Sistem deluje tudi v temi ali megli. Brez razpoznavnih cestnih oznak sistem ne deluje. Pomočnik za vozni pas ne deluje tudi takrat, ko pri menjavi voznega pasa voznik vključi smerni kazalec. Voznika lahko kadarkoli z malo večjim dodajanjem sile na volanu premosti delovanje pomočnika za vozni pas, seveda pa ga pomočnik ne odvezuje odgovornosti za odgovorno vožnjo.

Pomočnik pri kritičnih okoliščinah (Emergency Assist) pomaga vozniku, ko se pojavijo nevarne okoliščine. Sistem zato nenehno preverja komunikacijo med samodejnim uravnavanjem razdalje pri tempomatu in aktivnim pomočnikom za vozni pas, spremlja pa tudi dejavnost voznika – stopalko za plin, zavore, volan. Če se voznik ne odzove, sistem na kratko zavira in opozori voznika, da mora prevzeti upravljanje volana, nato pa samodejno zavira. Poleg tega pomočnik v kritičnih okoliščinah z vklopom varnostnih utripalk in rahlimi pomiki volana opozori druge prometne udeležence.

Zaviranje pri večkratnih trkih. Pri skoraj četrtini nesreč so nenadzorovani sekundarni trki vzrok poškodb udeležencev. Zaviranje pri večkratnih trkih skuša to preprečiti. Če voznik po trku ni več sposoben zavirati, se kot sestavni del varnostnega sistema aktivira ta funkcija in v okviru sistemskih možnosti samodejno sproži zaviranje. S tem pomaga preprečiti sekundarne trke z drugimi ovirami ali udeleženci v prometu. Zaviranje pri večkratnih trkih se aktivira, ko dve neodvisni tipali zaznata trk. Voznik lahko seveda kadarkoli prevzame nadzor nad vozilom.

Tipalo za zaznavanje utrujenosti voznika je zgolj preventivni ukrep. Analizira in ocenjuje voznikove reakcije odvisno od časa vožnje, časa in svetlobnih razmer. Z zvočnim signalom in simbolom na večopravilnem zaslonu sistem opozori voznika, da je prišel čas za odmor.

Sistem za razpoznavanje prometnih znakov (Sign Asist) obvesti voznika o omejitvah hitrosti in prepovedih prehitevanja. Sistem s kamero zaznava prometne znake. V večopravilnem zaslonu in/ali zaslonu navigacijske naprave se lahko prikažejo največ trije znaki. Najpomembnejši in s tem tudi zadnji zaznani prometni znak je vedno na prvem mestu. Časovno omejeni znaki so razvrščeni na desni.

Za udobje in varnost v prometu poskrbi pomočnik za zasenčene luči (Light Assist) s samodejnim preklopom z dolgih na zasenčene luči prednjega žarometa. Od hitrosti 60 km/h in v popolni temi pomočnik Light Assist samodejno vklopi dolge luči. Sistem zaznava spredaj in nasproti vozeča vozila in samodejno vklopi zasenčene luči, še preden bi jih zaslepil.

Vendar to še ni vse: nenehno spremljanje in popolni podatki o vozilu so v vedno večji meri parameter, ki odloča o uspešnosti podjetja. Šele potem, ko ima podjetje podatke o tem kje in kdaj in v kakšnem stanju se nahaja delovno orodje, lahko pričakuje največji donos. Povsem nov in v transportni branži edinstven način upravljanja voznih parkov bo v prihodnosti pripravil relevantne podatke v operativni obliki in omogočil njihovo uporabo v različnih digitalnih storitvah. Ta (tovarniško ali kot dodatna oprema) dodana vrednost posreduje podatke o stanju vzdrževanja voznega parka in njegovi pripravljenosti na uporabo.

Vedno dobro obveščeni – informacijsko zabavni sistem v MANu TGE
V MANu TGE deluje sodobna generacija radijev in navigacijskih sistemov. Za zadostno varnost na „delovnem mestu“ in zaradi izpolnjevanja zakonskih predpisov so vse naprave opremljene s povezavo Bluetooth. Vse naprave so opremljene z zvočniki v sprednjem delu. K dodatni opremi spadajo zvočniki v zadnjem delu. V MANu TGE lahko izbirate med dvema radioma in enim radiom z navigacijskim sistemom. Osnovno izvedbo predstavlja MAN Media Van z izhodno močjo 2 x 20 W in dvema zvočnikoma v prednjem delu. Med drugim je opremljen s čitalnikom kartic SD, vmesnikom Bluetooth za mobilni telefon ter priključkoma USB in AUX IN.

Varno upravljanje in manj motenj med vožnjo zagotavlja 8-palčni na dotik občutljivi zaslon z zaznavanjem približevanja v napravah „MAN Media Van Advanced“ in „MAN Media Van Navigation“: takoj, ko se voznik ali sopotnik s prstom približa na dotik občutljivemu zaslonu, se sistem samodejno preklopi iz načina za prikaz v način za upravljanje. Za prikazni način je značilna znatna poenostavitev prikaza. V upravljalnem načinu so elementi, ki se lahko aktivirajo z dotikom še posebej poudarjeni in prikazani v večji velikosti, s tem pa olajšajo intuitivno upravljanje. Poleg tega sta zaslona opremljena s funkcijo, s katero se lahko pomikate po najpomembnejših seznamih, CD-jih ali na primer lastnih seznamih za predvajanje, shranjenih na karticah SD.

Znatno bolje opremljen je radio „MAN Media Van Advanced“, ki ima štiri zvočnike v voznikovem in sopotnikovem prostoru. Barvni zaslon je v tem primeru 8-palčen in opremljen s funkcijo potega in zooma, ravno tako kot pri najnovejših pametnih telefonih. Poleg tega je odvisno od opreme možen tudi dostop do menijev „Telefon“ in „Glasovno upravljanje“. K opremi spada tudi funkcija MAN SmartLink (MirrorLink). Če je pametni telefon s kablom priključen na informacijsko zabavni sistem vozila, lahko aplikacije, združljive z MirrorLink udobno upravljate z zaslonom informacijsko zabavnega sistema . Ne pozabite, da je med opremo tudi Media-in za iPod.

Navigacijo omogoča nadgradnja „MAN Media Van Navigation“. Razen nameščenega navigacijskega sistema z evropskimi zemljevidi in dodatne reže za kartice SD ima enake funkcije kot srednji model radia. V ceno so vštete brezplačne posodobitve navigacijskih zemljevidov. Najbolje opremljeni model se dobro prilagaja trendu prejemanja informacij vedno in povsod in je zato opremljen s storitvijo Guide-&-Inform dobavitelja Car-Net. Uporabnik lahko išče zanimive cilje, prosta parkirna mesta ali bencinske servise z ugodnimi cenami v okolici, prejema aktualne prometne informacije neposredno z interneta in jih takoj prikaže na navigacijskem zemljevidu ter še veliko drugega. Ne glede na to ali imate radio ali navigacijo, ju lahko dodatno opremite z DAB.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.