Avto.info

SsangYong Tivoli

domača predstavitev: SsangYong Tivoli

domača predstavitev

Avtor: Foto: SsangYong
domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli domača predstavitev: SsangYong Tivoli

S svojo dinamično in urbano obliko je Tivoli povsem novi predstavnik v  B-SUV razredu, ki uporablja samonosno šasijo in temelji na SsangYongovi razvojni filozofiji - robustno, specialistično in premijsko. Novinec predstavlja povsem novo platformo, novo karoserijo in dva nova motorja. Globalnim SUV predstavnikom se bo postavil ob bok s svojim evropskim slogom ter kot vodilni v svojem razredu z varnostjo, prostornostjo, serijsko in dodatno opremo.

Tivoli nudi odlično kombinacijo privlačnega oblikovanja, praktičnosti in udobnosti, kar bo privabilo stranke, ki cenijo slog, obenem pa pri svojem vozilu iščejo všečno obliko in uporabnost. Ker gre globalni trend v smer okolju prijaznejših in varčnih vozil, Tivoli nudi izjemno varčne motorje in nizke emisije CO2. Zato se bo lahko SsangYong s svojim novim adutom povsem enakovredno kosal  z glavnimi igralci v tem razredu ter povečal svoj tržni delež - ne le v tem razredu, temveč na celotnem evropskem trgu SUV vozil.

Tivoli je prvi novi model, ki je nastal po prevzemu SsangYonga s strani indijske korporacije Mahindra & Mahindra. Za njegovo rojstvo je bilo potrebnih 42 mesecev razvoja in naložba, vredna kar 280 milijonov evrov. Med Tivolijeve adute zagotovo sodijo oblikovanje, zanesljivost, varnost, prostornost, praktičnost in nenazadnje 4-kolesni pogon, s katerim bo izstopal v svojem razredu. Novi 1,6-litrski e-XDi160 dizelski motor nudi izjemne zmogljivosti, poleg tega pa je okolju prijazen in tih. Tu je še prav tako novi in zmogljivi 1,6-litrski e-XGi160 bencinski motor, ki je tudi varčen, oba motorja pa sta na voljo s 6-stopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom, z 2- ali 4-kolesnim pogonom.

Varnost potnikov je bila ena glavnih nalog snovalcev tega vozila, zato Tivoli ponuja najvišje varnostne standarde, ki vključujejo 7 zračnih blazin – poleg čelnih in stranskih zračnih blazin ter stranskih zaves še kolensko blazino. Tu je tudi stabilnostni sistem (ESP), aktivna zaščita proti prevračanju vozila (ARP), asistenca pri zaviranju (BAS), pomoč pri vožnji po klancu navzdol (HAS) ter utripanje vseh smernikov v primeru močnega zaviranja (ESS), opozorilnik ob izpraznjeni pnevmatiki ter opozorilnik ob nepripetih varnostnih pasovih (za vseh pet sedežev).

Vsem, ki potrebujejo uporabnost, Tivoli nudi izjemno prostornost kabine in prtljažnika, obenem pa ponuja številne odlagalne predale. Zlasti mlajši vozniki bodo cenili možnost prilagajanja osvetlitve ozadja merilnikov, kjer je možnih kar šest barv. Barvnih kombinacij je zares veliko, saj je karoserija na voljo v osmih, nadvse atraktivnih barvah, v kombinaciji z bež ali črno notranjostjo, tekstilnim ali usnjenim oblazinjenjem, ter nenazadnje s posebno – rdečo notranjostjo. Zahvaljujoč pametnemu volanskemu sistemu stranke lahko izbirajo med tremi razpoložljivimi nastavitvami. Model je mednarodno premiero doživel letos na ženevskem salonu, evropska prodaja pa se je začela junija in sicer sprva z bencinskim motorjem. Zelo kmalu pa bodo na voljo še različice z dizelskim motorjem in 4-kolesnim pogonom.

ZASNOVA IMENA
Ime Tivoli izhaja iz italijanskega turističnega mesteca blizu Rima, ki slovi po izjemni lepoti. Zaradi svoje zgodovinske dediščine in čudovite lokacije so vrtovi Villa d’Este bili navdih za druge, npr. Tivoli Gardens v Köbevhavnu. Novi Tivoli predstavlja Ssangyongov nov obraz, ki se lahko pohvali z urbanim slogom in izjemnimi zmogljivostmi.

SLOG IN OBLIKOVANJE
Tivoli, ki so ga razvijali tri leta in je v obliki petih konceptov XIV predstavljen na štirih mednarodnih avtomobilskih salonih, prinaša dinamičen, urban videz s sodobno silhueto, ter uteleša ritmično gibanje SsangYongovega oblikovalskega jezika, ‘prirojenih treh gibov’ – ritmičnost, dinamičnost in dostojanstvenost.

Tivolijeve čudovite linije, ki jih je navdihnila sodobna mestna arhitektura, tudi predstavljajo fluidnost, ki jo najdemo v naravi. Prednji del vozila zaznamuje mogočen videz, ki ima tudi svojo namembnost. Širina je poudarjena s tankimi obrobami okrog žarometov, pri čemer so oblikovalci navdih našli v ptičjih krilih med letom. Medtem, ko prednji odbijač predstavlja moč, ki jo še posebej poudarja dinamični zajem zraka, je motorni pokrov videti precej mehkejši in vozilo vizualno raztegne. Gledano z boka najprej opazimo ritmičen značaj, ki se razteza do zadnjega odbijača in vozilu daje zajeten in mišičast videz, ki ga dopolnjujejo 16- ali 18-palčna aluminijasta platišča ali 18-palčna platišča z diamantnim vzorcem.

Širok C stebriček je še en oblikovalski primer, ki potrjuje SsangYongov sloves proizvajalca mogočnih in zmogljivih SUV vozil, medtem ko kromane obrobe zadnjih vrat, prednjih vrat ter okrog motornega pokrova prežemajo Tivoli in njegov premijski ter športni duh. Na zadku se nadaljuje skladen videz, ki poudarja Tivolijev samozavesten, mladosten videz in se razteza do zadnjih luči, tako da bok in zadek tvorita skladno celoto. Zadnji odbijač zagotavlja trdnost, nad katero se nahajajo široka prtljažna vrata s sredinsko nameščeno zadnjo meglenko.

Notranjost in prostornost
Notranjost ponuja modernost luksuznega življenjskega prostora, s stilskim in sodobnim videzom. Tivoli, ki je narejen tako, da vozniku in sopotnikom nudi povezljivost njihovih IT naprav, prav tako prinaša slog, praktičnost in veliko odlagalnega prostora. Pravzaprav je Tivoli s svojo širino 1.795 mm eden najširših v svojem razredu. Kompaktna, luksuzna notranjost tudi ponuja izjemno prostornost in številne odlagalne prostore, sredinska konzola je namenoma poudarjeno široka, njen dizajn snavdihnila razpeta grila galeba.

Volanski obroč v obliki črke D je ergonomsko oblikovan in nudi optimalen prijem, medtem ko vrhunsko usnje daje premijski občutek. Gretje volanskega obroča vozniku omogoča prijetnejšo vožnjo v mrzlih dneh. Merilniki v obliki krogov pomagajo vozniku ostati osredotočen na cesto, obenem pa imajo prvi v tem razredu možnost izbire barve ozadja, ki je lahko rdeče, modro, nebeško modro, rumeno, belo ali črno.

Sedeži so prav tako ergonomsko oblikovani in imajo dve stopnji trdnosti za zagotavljanje vrhunskega udobja in bočnega oprijema med vožnjo, zlasti pri zavijanju. Funkcije in materiali sedežev, oblikovani z udobjem vseh potnikov v mislih, so bili skrbno izbrani, da ustvarijo športno vozilo, ki je tako videti in čutiti: z naklonom in prilagodljivo, s premijskimi materiali na dotik, s kakovostno končno obdelavo za pridih ekskluzivnosti. Voznikov sedež je lahko tudi hlajen zdvema stopnjama hlajenja, kar bo poskrbelo za voznikovo udobje v vročih dneh.

423-litrski prtljažnik je dovolj velik za tri velike potovalke, sedeži v drugi sedežni vrsti pa se lahko povsem zložijo v dno, kar povečuje že tako zajeten prtljažni prostor. Sedeži v drugi vrsti se lahko nagnejo nazaj za 27,5 stopinje, kar zadaj sedečim potnikom omogoča izjemno udobje na dolgih potovanjih. Zadnji sedeži tudi nudijo različne kombinacije zlaganja, npr. povsem ravno dno ali klop, deljivo v razmerju 60:40. Tivoli tudi zagotavlja številne odlagalne prostore po avtu, npr. na sredinski konzoli, ki je dovolj velik za iPad, predal pred sovoznikom, notranji in odprti predal ter tisti v prtljažniku. V žepih prednjih in zadnjih vratih je še predal v katerega lahko shranite 1,5-litrsko plastenko.

Barvna paleta
Tivoli, ki naj bi pritegnil predvsem mlajše kupce, bo na voljo v osmih karoserijskih barvah, petimi dvorbarvnimi kombinacijami ter možnostjo izbire barve strehe, kar bo strankam omogočalo več kot dovolj sloga in individualnosti. V kabini si bodo lahko kupci omislili bež ali črno barvo, obe pa sta lahko v kombinaciji z deluxe ali običajnimi tkaninami ali naravnim usnjem. Kot opcija si je možno omisliti še rdeče usnje v notranjosti, kar bo dalo športen, samozavesten videz, kar se skupaj z vrhunsko kakovostjo rdečega sedežnega oblazinjenja, vrat in sredinske konzole, skladno ujema s športnim volanskim obročem v obliki črke D.

ZMOGLJIVOSTI
Novi motorji v Tivoliju se ponašajo z izjemnimi zmogljivostmi in zanesljivostjo. Pri več kot triletnem razvoju so vozilo temeljito preizkušali na temperaturah od -42 do več kot 50 stopinj Celzija, ter preverjali delovanje zavor na nadmorskih višinah več kot 4.000 m. Oba motorja zadovoljujeta emisijski standard Euro 6. Tako bencinski motor e-XGi160 z močjo 94 kW (128 KM) kot dizelski e-XDi160 z močjo 85 kW (115 KM) zagotavljata optimalne vozne zmogljivosti. Vozilo je prav tako preizkušano po nemškem DIN standardu kakovosti in zanesljivosti, takšnem, kot ga uporabljajo premijski evropski avtomobilski proizvajalci.

Novi bencinski motor e-XGi160 z največjo močjo 94 kilovatov (128 KM) pri 6.000 vrtljajih na minuto in navorom 160 Nm pri 4.600 vrt./min, poleg tihe vožnje nudi optimalne zmogljivosti tako pri mestni kot avtocestni vožnji. Dizelski motor e-XDi160 proizvaja maksimalnih 85 kW (115 KM) pri 3.400~4.000 vrt./min in navor 300 Nm/1.500~2.500 vrt./min, kar ponuja odlične in športne vozne zmogljivosti. Oba motorja imata še možnost naročila ISG (Start/Stop) sistema, ki še nekoliko zniža emisije CO2. 1,6-litrski bencinski motor z dvokolesnim pogonom in ročnim menjalnikom in Start/Stop sistemom v zrak spušča 149 g/km (154 g/km brez ISG), 1,6-litrski dizelski motor pa je emisije CO2 zmanjšal na 109 g/km (113 g/km brez ISG).

Preklopna sesalna cev na bencinskem motorju e-XGi160 optimizira maksimalni izkoristek goriva, s čimer zagotavja največje zmogljivosti v vsakdanji vožnji. Tu so še: napredna veriga razdelilnega sistema, ki zmanjšuje hrup motorja, aluminijski letveni ležajni okvir s kaljenim vlitkom na dnu bloka motorja, kar zmanjša težo, hrup in vibracije, ter obenem povečuje moč in vzdržljivost motorja. Peta generacija turbopolnilnika E-VGT dizelskega motorja e-XDi160 izboljšuje zmogljivosti, še posebej pri nizkih in srednjih hitrostih, tako da je vsakdanja vožnja nadvse zabavna. Zobniški prenos za pogon odmičnih gredi prav tako pripomore k zmanjšanju hrupa in vibracij.

Z uporabo dvostopenjske krilne črpalke se pri dizelskem motorju izboljša izkoristek goriva, saj se zmanjša obremenitev motorja pri nizkih in srednjih hitrostih. Na voljo sta dva menjalnika. 6-stopenjski ročni menjalnik je narejen tako, da pri nizkih in srednjih hitrostih nudi optimalni izkoristek goriva in progresivna pospeševanja v vsakdanji uporabi. Zahvaljujoč napredni konstrukciji ozobja se Tivoli ponaša z minimalnim hrupom in vibracijami.

Stranke si bodo lahko omislile tudi 6-stopenjski samodejni menjalnik AISIN. Preverjeni avtomatik se ponaša s svojo varčnostjo ob minimalni izgubi moči, zahvaljujoč svojemu Quick Shaft Controlu in optimalnim prestavnim razmerjem omogoča gladko, dinamično pretikanje in udobno vožnjo z zelo dobrimi pospeški.

Vodljivost
Prilagodljivi sistem vodljivosti Smart Steer nudi tri načine nastavitve trdote volana - Normal, Comfort in Sport. Odvisno od njegovih želja si voznik lahko nastavi trdoto volana glede na vozne pogoje in si prilagodi odzivnost volana glede na to ali gre za parkiranje, vožnjo pri nizkih hitrostih, mestno vožnjo s številnimi ustavljanji in speljevanji ali pa avtocestno vožnjo pri velikih hitrostih. Tivoli je tudi opremljen s pametnim električnim servo volanom, ki omogoča upravljanje z manjšo porabo, saj se sistem aktivira le po potrebi.

Vzmetenje, hrup in vibracije
Tivoli je spredaj opremljen z McPherson vzmetnimi nogami, ki zagotavljajo trdnost in varnost, ter s spiralnimi vzmetmi, ki nudijo vrhunsko udobje v vožnji in stabilnost pri visokih hitrostih. Zadaj je torzijsko vzmetenje z vzmetmi, ki je lahko, a trpežno in zagotavlja gladko in stabilno vožnjo. Različice, ki imajo 4-kolesni pogon, imajo zadaj nameščeno večvodilno prostorsko premo. Izolirana dvojna požarna stena med motornim prostorom in potniško kabino prav tako zmanjša vdor hrupa motorja v potniški prostor.

Pametni 4-kolesni pogon
SsangYong, ki slovi kot korejski specialist za vozila s 4-kolesnim pogonom in je del znamkinega DNA, bo konec leta ponudila pametni 4-kolesni pogon. Elektronsko nadziran sistem, ki se vklaplja na zahtevo in moč s sprednjega prenaša na zadnji kolesni par, se zaradi optimizacije zmogljivosti samodejno prilagaja vozni podlagi in voznim razmeram.

V normalnih voznih razmerah sistem zaradi doseganja čimmanjše porabe goriva prenaša vso moč na prednji par koles, v primeru snega ali spolzke podlage samodejno vklaplja 4-kolesni pogon in prenaša moč še na zadnji par koles zaradi zagotavljanja vozne stabilnosti. Zaradi zagotavljanja večje stabilnosti, zlasti pri vožnji v klanec, 4-kolesni pogon uporablja HAS (sistem za pomoč pri speljevanju v klanec), ki dovaja moč do kateregakoli kolesa, ki se vrti v prazno. Za optimalno zaviranje in večjo varnost sistema ESP in ABS nadzirata 4x4 pogon.

Off-road zmogljivosti
S svojim naprednim sistemom štirikolesnega pogona, ki je bolj izjema kot pravilo v tem razredu, Tivoli tudi ponuja zelo dobre off-road zmogljivosti. S svojo oddaljenostjo od tal (167 mm), vstopnim in izstopnim kotom (20,8 oz. 28,0 stopinj), ter 18,7-stopinjskim previsnim kotom, se novinec dobro znajde tudi izven asfalta.

VARNOST
Tivoli nudi zelo visoko stopnjo trdnosti in varnosti, saj je kar 71,4% karoserije narejene iz zelo trdnega jekla (HSS - High Strength Steel), od tega približno 40% iz naprednega zelo trdnega jekla (AHSS - Advanced High Strength Steel). S tem se zmanjšuje učinek trka, poleg tega pa je 10 ključnih področij vozila ojačanih z uporabo kaljenega jekla, ki trdnost jekla poveča na 1500 Mpa v primerjavi z navadnim jeklom, ki ima trdnost 590 Mpa.

Ostali varnostni pripomočki med drugim vsebujejo stabilnostni program ESP, ki nenehno nadzira vse funkcije – hitrost vozila in ravnotežje, moč motorja, uporabo pedal in kot volana, ter nadzira motor in zavore, ko voznik začne izgubljati nadzor v primeru slabih voznih razmer ali naglega zavijanja. Aktivna zaščita proti prevračanju (ARP) in pomožni zavorni sistem (BAS) preprečuje prevračanje vozila pri nenadnem zavijanju pri visokih hitrostih ter povečuje zavorno moč, če voznik v nujnih primerih ne more dovolj pritisniti na zavorni pedal.

Zavorni sistem EBD-ABS prenaša zavorno moč na kolesa glede na število potnikov in težo tovora, medtem ko sistem proti zdrsu vozila z nadzorom zavor in motorja preprečuje zdrs pnevmatik. Poleg vsega tega so tu še ostali varnostni pripomočki kot npr. sistem za pomoč pri speljevanju v klanec ter sistem za opozarjanje v primeru močnega zaviranja, ki z vklopom vseh smernikov opozori ostale udeležence v prometu na nevarnost trčenja.

Pasivna varnost
SsangYong veliko pozornosti namenja varnosti, zato je Tivoli zaradi zagotavljanja maksimalne varnosti potnikov opremljen s sedmimi varnostnimi zračnimi blazinami (prvič pri Ssangyongu tudi blazina za koleno). Tu je še napredni sistem zaščite sedežev, ki v primeru trka potnikom pomaga ostati v sedežih, ter dvojni zategovalniki, ki pri trčenju samodejno zategnejo varnostne pasove.

Tu so še: sistem nadzora tlaka v pnevmatikah (TPMS), ki takoj obvesti voznika o spremembah, LED dnevne luči za izboljšano vidljivost, ter zvočno opozorilo, ki se oglasi v primeru, da kdo od potnikov med vožnjo ni privezan. Projekcijski žarometi so del serijske opreme, 25-vatni HID žarometi pa so opcijski in nudijo še boljšo osvetlitev med vožnjo ponoči.

UDOBJE
Tivoli potnikom nudi vse prednosti športnega terenca in vso udobje limuzin. Njegova prostorna kabina vsem potnikom predstavlja enega od številnih razlogov za nakup vozila, ki se tako sam ponuja kot logična izbira kot pravšnje vozilo za vsakdanjo vožnjo in prostočasne aktivnosti. Digitalna dvopodročna klimatska naprava z nenehnim spremljanjem zunanje temperature in stopnje vlažnosti potnikom nudi željeno svežino, medtem ko si potnika spredaj lahko nastavljata vsak svojo temperaturo. Voznik si lahko ročno klimatsko napravo nastavlja na kar sedem različnih stopenj, poleg tega pa je tu še možnost dvostopenjsko hlajenega voznikovega sedeža za še več udobja med vožnjo. To možnost ponuja kot prvi v svojem razredu. Za boljšo vozniško izkušnjo pozimi sta kot opcija na voljo še ogrevana prednja sedeža in volanski obroč.

Tivoli je opremljen z novim MP3 avdio sistemom in 7-palčnim visokoločljivim zaslonom. USB/AUX vhod uporabnikom omogoča predvajanje vsebin z njihovih zunanjih avdio naprav, medtem ko Bluetooth prostoročno telefoniranje omogoča večjo varnost v prometu za vse udeležence. Zahvaljujoč iPod povezljivosti potniki lahko uporabljajo svoje iPod ali iPhone naprave. Kupci si lahko omislijo tudi Tom-Tom navigacijsko napravo s 7-palčnim zaslonom, ki je povezana z vzvratno kamero.

Za enostavno odklepanje in zaklepanje vozila je tu najnovejši zložljivi ključ ter opcijsko še pametni ključ. Rdeča osvetlitev merilnikov je serijska, opcijsko so na voljo še supervision športni merilniki. Serijsko se Tivoli lahko pohvali še z zelo dobro osvetljenimi LCD prikazovalniki podatkov potovalnega računalnika, indikatorja prestav, zunanje temperature, tlaka v pnevmatikah in ostalih uporabnih potovalnih informacij. Tivoli vozniku omogoča spreminjanje barve ozadja osvetlitve merilnikov (na voljo jih je kar šest: rdeča, modra, rumena, nebeško modra, bela in črna), ki lahko vozniku popestrijo vožnjo podnevi in ponoči. Tu je še zelo pomirjujoča nočna osvetlitev kabine in sredinske konzole, ki je odvisna od stopnje opreme. Za varno in prijetno parkiranje so tu še prednji in zadnji parkirni senzorji.

Opomba: Tehnične značilnosti in opreme se lahko razlikujejo med državami. Trenutno imamo v Sloveniji na zalogi le bencinsko gnane primerke (oprema Comfort), približno čez en mesec pride še dizlski motor, do konca leta pa še 4-kolesni pogon.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.