Avto.info

Renault Megane

domača predstavitev: Renault Megane

domača predstavitev

Avtor: Foto: Renault
domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane domača predstavitev: Renault Megane

Renault je posodobil vse modele družine Mégane, ki zdaj prevzemajo novo oblikovno istovetnost znamke Renault. Družina modelov Mégane pridobiva nekaj več dinamičnosti in vitalnosti, ki še bolj okrepita njeno privlačnost. Z najnovejšo opremo in tehnološkimi inovacijami ostajata potovalno udobje in užitek v vožnji še naprej osrednji odliki zastavonoše Renaulta na področju kakovosti. Prenovljena je tudi ponudba športnih izvedenk modelov Mégane: GT-Line in GT imata nova prednja odbijača, Mégane R.S. pa je prvi s funkcijo R.S. Replay, s katero je športna občutja možno deliti s prijatelji. Prenovljeni modeli Mégane bodo na evropskih trgih na voljo že od januarja, na druge trge po svetu pa bodo uvedeni tekom leta 2014. Celotna družina modelov Mégane privzema bolj dinamičen videz, ki je usklajen z drugimi avtomobili znamke tako po oblikovnih značilnostih kot tudi v opremljenosti.

Skupne oblikovne poteze, raznoliki načini zapeljevanja
Po vzoru novih avtomobilov znamke zdaj tudi vsi modeli Mégane privzemajo novo oblikovno istovetnost Renaulta. Modeli Berline, Coupé in Grandtour imajo nov prednji odbijač, nove maske in nov pokrov motorja, ki ima povečan Renaultov romb na lakirani črni podlagi. Nove dnevne luči, ki ovijajo prednja vogala karoserije, prispevajo k dinamičnemu videzu vseh modelov Mégane. Celotna družina svoj značaj poudarja z enakim prednjim delom, ki pa ohranja prepoznavnost vsakega od modelov Berline, Coupé in Grandtour.

"Cilj oblikovne prenove je bil ohranitev značilnosti vsakega izmed modelov kljub uvedbi enake lupine prednjega odbijača. Z novim pokrovom motorja in novim odbijačem modeli Mégane ohranjajo oblikovno skladnost s stranicama in elementi na zadnjem delu. Z uvedbo nove oblikovne istovetnosti znamke so dobili tudi svež videz, ki je skladen z drugimi modeli Renault." - Jean-Philippe Texier, vodja oblikovalskega projekta v segmentu M1

Mégane Berline poudarja svojo elegantnost in moderno obliko, Mégane Grandtour ohranja izrazito praktičen značaj pod tekoče oblikovano privlačno lupino, Mégane Coupé pa je posebno privlačen z ohranjenimi dinamičnimi karoserijskimi potezami.
 

Vgrajene tehnologije za enostavnejšo rabo avtomobila

Multimedijska oprema Renault R-Link
Tovarniško vgrajena tablična multimedijska naprava Renault R-Link je v prenovljenih modelih Mégane na voljo za doplačilo ali kot del serijske opreme (glede na model in paket opreme, vendar ne v modelu Coupé-Cabriolet).
Tehnologija povezljive naprave Renault R-Link v avtomobil prinaša nenehen stik z ostalim svetom. Renault R-Link združuje vse multimedijske funkcije, vključno z navigacijsko napravo, radijskim sprejemnikom, telefonijo in prenosom glasbe (audio streaming) s povezavo Bluetooth® ter povezljivost s prenosnimi napravami v 26 jezikih. Zagotavlja tudi storitve, povezane z avtomobilom, in dostop do spletne prodajalne Renault R-Link Store, ki ponuja številne aplikacije (glede na državo), ki jih je možno prenesti v avtomobil. S funkcijami se upravlja preko velikega 7-palčnega (18 cm) zaslona na dotik, ki zagotavlja enostavno in intuitivno uporabo, funkcija Text to Speech (TTS) pa pisna sporočila in informacije RSS določenih aplikacij med vožnjo samodejno pretvarja v glasovna sporočila. Napravo je možno upravljati tudi z večsmernim gumbom (joystick), ki je nameščen na osrednji konzoli.

Tehnologija v službi varnosti
Z napravo Visio System® modeli Mégane potnikom zagotavljajo varnost in udobje.
Zahvaljujoč naprej obrnjeni kameri, ki je vgrajena v ohišje vzvratnega ogledala Visio System®:
- oddaja zvočno in svetlobno opozorilo, kadar voznik nepričakovano zapelje preko prekinjene ali neprekinjene črte,
- samodejno preklaplja med nezasenčenim in zasenčenim snopom žarometov brez posredovanja voznika in tako omogoča kar najboljšo vidljivost, ne da bi ob tem slepil nasproti vozeče voznike.

Poleg tega kamera za vzvratno vožnjo olajšuje parkiranje, saj vozniku pomaga pri zaznavanju in izogibanju morebitnim oviram za avtomobilom. Ta tehnologija je združena s tipali za vzvratno vožnjo, ki vozniku z zvočnim znakom in obarvanimi območji na zaslonu sporočajo, kako blizu je ovira. Uživanje v vožnji, varnost in umirjenost so posebno cenjene vrednote za Renault, ki si s pomočjo novih tehnologij prizadeva za še več udobja in spokojnosti.

Bencinski motorji tudi s samodejnim menjalnikom
Novi modeli Mégane so prvi, ki ponujajo šeststopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko (Efficient Dual Clutch - EDC) tudi v kombinaciji z bencinskim motorjem TCe 130.

Prednosti samodejnega menjalnika EDC
Samodejni menjalnik EDC združuje udobnost samodejnega prestavljanja z odzivnostjo in varčnostjo ročnega menjalnika. Menjalnik EDC nima stopalke za sklopko, saj je prestavljanje bodisi samodejno (po shemi PRND) ali pa sekvenčno z ročnimi ukazi gor/dol (+/-). Menjava prestav je samodejna in udobna, saj elektronska nadzorna enota izbere idealno prestavno razmerje. Za optimalno učinkovitost in gospodarnost je Renault za menjalnik EDC izbral sistem "suhe" dvojne sklopke. Za prenos moči skrbita dve sklopki, od katerih je prva namenjena lihim (1., 3. in 5.), druga pa sodim (2., 4., 6.) prestavnim razmerjem in vzvratni prestavi. Prestave so sinhronizirane kot v ročnih menjalnikih. Tudi sinhrone obroče, enako kot obe sklopki, krmilijo električni aktuatorji, katerih delovanje upravlja elektronska krmilna enota.

Nova ponudba modelov Mégane: pogon Energy
Motorji Energy temeljijo na najnovejšem razvoju v zmanjševanju prostornine (downsizing) in imajo skupno isto glavno vodilo: zmanjševanje porabe goriva in izpusta CO2 ob hkratnem zagotavljanju izjemnega ugodja v vožnji s skrbno dognanimi zvočnimi lastnostmi.

Bencinski motorji
Po vgradnji v modele Novi Scénic, Grand Scénic in Scénic Xmod je motor Energy TCe 130 zdaj na voljo tudi v modelih družine Mégane. Ta motor simbolizira Renaultovo odličnost na področju pogonskih sklopov in je del prenovljene ponudbe bencinskih motorjev Renault, v kateri se pridružuje motorju Energy TCe 115. Odziven in izjemno prožen novi motor ima prepričljivo pogonsko moč že pri nizkih vrtljajih, zaradi česar je posebno prijeten za vožnjo. Hkrati pa je možno kar pozabiti nanj zahvaljujoč zelo tihemu teku in nevsiljivemu in bliskovito hitremu delovanju sistema Stop&Start. S pomočjo najnovejše tehnologije motorjev Energy ima za 15 odstotkov oziroma za več kot 1 l/100 km manjšo porabo goriva od prejšnje različice TCe 130.

Motor Renault Energy TCe 115 združuje dobre zmogljivosti in majhno porabo goriva. Ta aluminijski blok s prostornino 1.197 cm3 ima največjo moč 115 KM in največji navor 190 Nm, zaradi česar je primerljiv z 2-litrskim motorjem. Kar 90 odstotkov največjega navora razvije že pri 1.500 vrtljajih, 100 odstotkov pa med 2.000 in 4.000 vrtljaji na minuto, zato motor Energy TCe 115 izstopa s svojo prožnostjo in zavidljivo odzivnostjo pri nizkih vrtljajih.

Dizelski motorji
Motor Energy dCi 130 s prostornino 1.598 cm3 in največjo močjo 130 KM je najmočnejši dizelski motor v svojem razredu. Velikodušen navor, katerega 80 odstotkov je na voljo že od komaj 1.500 vrtljajev na minuto ter v širokem delovnem območju, vozniku zagotavlja živahne pospeške za res izjemen užitek v vožnji. Motor Energy dCi 130 ima za dizelski motor opazno široko delovno območje, zlahka se zavrti do 4.500 vrtljajev in tako zagotavlja užitek v vožnji na ravni večjega motorja. Ta motor je tehnološki derivat Renaultovih motorjev formule 1 in se ponaša s kombinacijo majhne porabe goriva ter izjemnih zmogljivosti. Motor Energy 1,5 dCi 110, ki je bil v modele Mégane uveden hkrati s Kolekcijo 2012, je pravi koncentrat tehnologij. Vanj vgrajene izboljšave glede na motor 1,5 dCi obsegajo zasnovo prisilnega polnjenja s turbo pihalom, vbrizgalne šobe s specifičnimi koti vbrizgavanja (ANI: Angle de Nappe d’Injection Individualisé), zmanjšano trenje in prevzem "paketa tehnologij" motorja Energy dCi 130. Motor Energy dCi 110 porabi manj goriva in ima manjši izpust CO2, hkrati pa za 20 Nm večji navor, ki znaša 260 Nm in je na voljo že od 1.750 vrtljajev. Največja moč motorja ostaja 110 KM pri 4.000 vrtljajih.

Dokazana in priznana kakovost
Mégane III je vse od uvedbe na trg leta 2008 najbolje prodajano vozilo znamke in priznan tudi zaradi zelo visoke ravni kakovosti. Zahtevni standardi Renaulta na področju zasnove in izdelave so zaslužni, da je družina modelov Mégane zastavonoša kakovosti znamke Renault. Mégane III je po zanesljivosti eden vodilnih modelov v svojem segmentu, kar kažejo izsledki različnih anket neodvisnih organizacij. Novi Mégane je podedoval te priznane odlike. Mégane je dosegel dobre in celo odlične ocene za kakovost v anketi nemškega avto kluba ADAC 2012, ki je zajela avtomobile letnikov od 2007 do 2012. V letih 2009, 2010 in 2011 izdelani avtomobili so bili ocenjeni kot odlični, kar potrjuje izjemno kakovost modelov Mégane III tudi v daljšem obdobju. Marca 2013 je bil po anketi francoske revije L’Automobile Magazine Mégane III opisan kot avtomobil z zelo skrbno izdelavo in izjemno zanesljivostjo. Mégane III, najbolje prodajan avtomobil svojega razreda v Franciji leta 2012, je bil opisan kot "zanesljiva vrednost na trgu novih avtomobilov".

Modele družine Mégane izdelujejo v tovarni Palencia v Španiji. Enako kot v vseh ostalih tovarnah Skupine Renault tudi v tovarni Palencia uporabljajo Sistem Proizvodnje Renault (SPR). Ta poenoten način dela vseh tovarn Skupine med drugim omogoča izpolnjevanje izjemno pomembne zahteve: kakovostno izdelavo zelo kakovostnih avtomobilov. "Doseganje kakovosti že v prvem poskusu" je glavni cilj vseh zaposlenih v tovarni. Zaradi tega vse tovarne Renault izpolnjujejo iste zahteve in standarde kakovosti.

Še bolj prefinjen Mégane R.S.
Športne različice modelov Mégane imajo simbolen pomen in so bile deležne oblikovne osvežitve v skladu z novo istovetnostjo Renaulta. Poleg estetskih novosti je Mégane R.S. v napravi R.S. Monitor zdaj dobil še funkcijo R.S. Replay. Različice GT pa so po novem na voljo tudi z bencinskim motorjem 2,0T Renault Sport 220. Različica R.S., ki je na vrhu ponudbe modelov Mégane, je zasnovana za zagotavljanje kar največjega užitka v vožnji. Z motorjem 2,0 16V 265, delno zaporo diferenciala, prednjo premo z neodvisnim krmilnim kotom in dvema izvedenkama podvozja – Sport in Cup – združuje niz tehnologij, ki odražajo strokovno znanje in izkušnje Renault Sport. Že tako zelo izrazit videz modela Mégane R.S. je s prevzemom nove oblikovne istovetnosti znamke pridobil še bolj izrazito dinamičnost. Nov pokrov motorja ima na sredini na lakirano črno masko nameščen povečan Renaultov romb. Nova žarometa, ki prispevata k zapeljivosti novega videza, posebej izstopata zaradi lakirano črnih gornjih notranjih obrob, ki sta videti kot očesni veki. Svetili sta opremljeni z lečama in poudarjeni z belima linijama, ki okrepita snopa svetlobe in zagotavljata vrhunsko vidljivost v temi. Za vse modele R.S. značilen oblikovni dodatek je krilce pod režo za zajem zraka v odbijaču, ki spominja na prednje krilce formule 1 in na izjemne uspehe Renaulta v najvišjem razredu avtomobilskega športa.

Novi Mégane R.S. je dobil novo opremo, ki izhaja iz posebne serije Mégane R.S. Red Bull Racing RB8:
- školjkasta sedeža Recaro s prevlekami v kombinaciji usnja in blaga ter izvezenimi napisi Renault Sport na vzglavnikih,
- povezljivo tablično multimedijsko napravo Renault R-Link s sistemom za zajem podatkov R.S. Monitor 2.0 (nova različica), ki je združljiv z novo funkcijo R.S. Replay,
- za doplačilo 19-palčna črna platišča s sivo obrobo in posebej zmogljive pnevmatike Bridgestone, kakršne so uporabili na Mégane Trophy, s katerim so dosegli rekord steze Nürburgring (Nordschleife). Za ljubitelje ekskluzivnosti je za doplačilo na voljo še paket Design, ki obsega rdeče lakirane dele karoserije: krilce F1 v prednjem odbijaču, spodnje obrobe vrat in krilce na zadku.

R.S. REPLAY: ZA DELJENJE UŽITKOV ŠPORTNE VOŽNJE
V multimedijsko tablično napravo R-Link z zaslonom na dotik vgrajen sistem R.S. Monitor 2.0 združuje niz funkcij za sprotno prikazovanje in shranjevanje podatkov o avtu in vožnji. Ta celovit in zabaven sistem brez primere na trgu omogoča sproten prikaz vrednosti, ki jih meri petnajst tipal, krivulje navora in moči motorja, diagrama GG (vzdolžnih in prečnih pospeškov) in drugih funkcij. Kdor s ključka USB naloži karto dirkališča, lahko uporabi tudi samodejno štoparico, s pomočjo katere lahko iz kroga v krog spremlja svoj napredek.
Uporabnik lahko svoje podatke shrani na ključek USB in jih proučuje s pomočjo programa R.S. Replay, ki je na voljo za računalnike tipa PC in Mac. Tako je možno "podoživeti" najboljše čase s prikazom položaja avtomobila na stezi, trenutne moči in števila vrtljajev motorja, volanskega kota, pritiska na stopalke itn. Enako kot programi, ki jih uporabljajo v avtomobilskem športu, ima tudi ta vgrajeno funkcijo za hkratni prikaz in primerjavo voženj dveh voznikov. Vse naštete podatke je možno deliti z ostalimi člani skupnosti Renault Sport na novem spletnem mestu www.renaultsport.com/rsreplay.

Motor 2,0T Renault Sport 220 na voljo tudi za Mégane GT
Novi modeli Mégane GT in GT-Line, ki zagotavljajo vsakodnevne odmerke prepoznavnosti in strasti, so bili prav tako deležni oblikovne posodobitve z novo istovetnostjo znamke v skladu z njihovim športnim izročilom in oznako "GT Renault Sport". Čeprav je lupina prednjega odbijača enaka kot pri ostalih modelih družine Mégane, imajo izvedenke GT in GT-Line posebno režo za zajem zraka in beli obrobi žarometov, ki imata tudi črni maski. Mégane GT je na voljo tudi z bencinskim motorjem 2,0T Renault Sport 220, ki je izvedenka motorja 2,0 16V 265 modela Mégane R.S.. Ta učinkovit in odziven motor, ki je bil prvič na voljo v posebni seriji Mégane Grandtour GT 220, ima največjo moč 220 KM in največji navor 340 Nm. Opremljen je tudi s sistemom Stop&Start. Razmerje med močjo in izpustom CO2 je izvrstno: obvladana poraba goriva znaša 7,3 l/100 km, izpust CO2 pa 169 g/km. Izvedenke Mégane GT in GT-Line so na voljo za modele Berline, Coupé in Grandtour, na voljo pa je več bencinskih in dizelskih motorjev.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.