Avto.info

Renault scénic & grand scénic

domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic

domača predstavitev

Avtor: Foto: Marko Miklavc
domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic Renault grand scénic

Renault grand scénic

Renault grand scénic

Renault grand scénic

domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Minuli petek se je v Trebnjem odvijala slovenska predstavitev obeh nedavno osveženih Renaultovih enoprostorcev, ki sta z današnjim dnem že na voljo slovenskim kupcem. Osveženemu paru (scénic & grand scénic) se je tokrat pridružila tudi povsem nova različica scénic Xmod, ki je namenjena pristašem čedalje bolj priljubljenih 'crossover' različic in modelov.

Ozadje zadnje  francoske odločitve za rahlo oblikovno prenovo obeh relativno kompaktnih enoprostorcev je pogojeno z željo po bolj poudarjeni in enotni družinski identiteti, ker so Francozi že lani izvedli obsežen 'facelift' obeh različic, ki je prinesel tudi nekaj tehnoloških novosti. Teh je letos še več, tudi po zaslugi povsem nove različice scénic Xmod, ki predstavlja odgovor na spremenjen vedenjski vzorec pri kupcih, ker se ti v današnjih časih raje odločajo za nakup športno-funkcionalnih vozil (SUV) ter raznih oblikovnih križancev (crossover). Z rahlo osvežitvijo modela scénic želijo Francozi ohraniti vodilni položaj (20 odstotni tržni delež v letu 2012) v evropskem segmentu kompaktnih enoprostorcev, podobno pa velja tudi za Slovenijo, kjer ima dvočlanska družina modela scénic že dolgo zvezdniški status med kompaktnimi enoprostorci, ki je podkrepljen z vodilnim, približno 21 odstotnim tržnim deležem.

Pri tem se je večina slovenskih kupcev odločila za nakup običajne, krajše različice (48 % je izbralo 5-sedežno različico, 52 % se jih je odločilo za 7-sedežno različico), ostalih 22 odstotkov kupcev je očaral večji, 7-sedežni grand scénic. Zanimiva je tudi primerjava priljubljenosti glede izbire zasnove pogonskih agregatov. Leta 2011 se je 29 odstotkov vseh slovenskih kupcev ob nakupu modela scénic  odločilo za različice, ki jih premika bencinski motor, ostalih 71 odstotkov je bilo mobiliziranih ob delovanju turbodizelskih motorjev. Sedaj je povpraševanje po enoprostorcih z vgrajenim bencinskim motorjem skoraj nično, ker so lani Slovencem dostavili samo še 13 odstotkov tako mobiliziranih scénicov, ostale prodane primerke pa premikajo turbodizelski motorji. 

Kolekcija 2013 prinaša rahlo osveženo zunanjo podobo prednjega dela pri obeh enoprostorcih, ki se dobro ločita, ker imata različno oblikovana prednja odbijača z integriranim setom LED diod, ki jim pripada vloga dnevnih luči (po novem svetijo tudi ponoči, vendar z manjšo intenziteto). Povsem nova pa je podoba maske hladilnika, predvsem na račun Renaultovega logotipa, ki je sedaj nekoliko večjih dimenzij. Več je tudi sijočega kroma, ki poskrbi za 'added value for money'. Nova je tudi kolekcija lahkih platišč, ki obsega 7 modelov za manjši scénic,  5 modelov za večji grand scénic ter 3 modele v primeru različice Xmod. Poleg tega so znova omenili nove barvne kombinacije in materiale, uporabljene pri opremljanju potniške kabine. Od lani je nova tudi grafična podoba kontrolnih merilnikov, ki jo ponuja večfunkcijski TFT (Thin Film Transistor), po meri zasnovan zvok pa obljublja zvočni sistem znake Bose, ki je sedaj v serijski ponudbi nekaterih različic.

Na področju vgrajenih novih tehnologij so posebej izpostavili sistem Renault R-Link, ki prinaša povezanost avtomobila in spleta. Sistem ponuja nagel in enostaven dostop do pestrega nabora uporabnih storitev. Razvijajoča se ponudba, ki že obsega petdeset aplikacij, je dosegljiva preko spletne prodajalne R-Link Store. Ponujene aplikacije so namenjene rabi avtomobilistov in segajo na različna področja (navigacija, multimedijske vsebine, prostoročno telefoniranje, samo vozilo in sistemske nastavitve). Za dodatno udobje in varnost bodo Francozi kupcem ponudili sistem Visio, ki vozniku s pomočjo kamere pomaga pri ohranjanju vožnje na pravem voznem pasu, obenem pa avtomatsko preklaplja med zasenčenimi in dolgimi lučmi, kadar zazna nasproti vozeča vozila. Pomoč pri speljevanju v hrib bo onemogočila nezaželeno nazadovanje vozila na klancih. Na krovu obeh scénicov najdemo tudi  vse ostale preverjene tehnologije za zagotavljanje varnosti, ki so obema različicama že leta 2009 prinesle 5 Euro NCAP zvezdic.

Največ publicitete na petkovi slovenski predstavitvi je požela glavna novost v obliki spiritualnega naslednika različic RX4 in conquest, ki pa ne premore stalnega štirikolesnega pogona. Namesto tega so se Francozi odločili za pomoč elektronike in predstavili sistem EXP (Extended Grip), ki deluje v povezavi s sistemom ASR (TCS). Gre za napredni sistem nadzora oprijema prednjih pogonskih koles, ki uporabniku omogoča tri različne načine delovanja, ki so odvisni od voznih razmer (sneg, blato ali pesek). V načinu 'Ekspert' sistem upravlja samo z zavornim sistemom, vozniku pa prepušča izbiro primerne količine motornega navora. Način 'Cesta' ponuja povsem običajno delovanje sistema ASR, ki se bo samodejno vklopil pri hitrostih, višjih od 40 km/h. Tretjo možnost predstavlja način 'Mehka podlaga', kjer se sistem sam odloča o količini motornega navora in stopnji zaviranja, ki je potrebna za uspešno premagovanje mehkejše vozne podlage.

Sistem EXP deluje samo v povezavi z nameščenim setom 16-palčnih platišč, ki podpirajo terensko orientirane M+S pnevmatike. V prid boljši prehodnosti je ta različica pridobila dodatnih 10 mm pri karoserijskem odmiku od vozne podlage, veliko več pa je tudi na oko privlačne 'off-road ikonografije', ki opazovalcu daje vtis večje robatosti in posledične vzdržljivosti, še več pa je tudi praktičnosti (plastična zaščita karoserije in nameščene strešne sani), ki jo pri nekaterih znamkah zmotno tolmačijo kot športnost. Te je res nekaj več, vendar samo v notranjosti potniške kabine različice Xmod, kjer najdemo nameščen volanski obroč iz lagune kupe. Izvedba Xmod bo kupce zapeljevala tudi ob pomoči večje količine alcantare, usnja in sijoče kovine na kontrolnih stopalkah. Pri tej različici je sredinska komolčna opora med parom prednjih sedežev fiksna.

V petek sem imel priložnost, da preizkusim različico Xmod z vgrajenim pogonskim motorjem, ki predstavlja glavno novost v pestri ponudbi pogonskih agregatov. Gre za 1,2-litrski štirivaljni turbobencinski motor, ki nosi oznako TCe 130 Energy (130 KM pri 5500 vrt/min ter 205 Nm motornega navora pri 2250 vrt/min). Po mnenju proizvajalca gre za izrazito prožen in odziven motor, ki bo uporabniku ob primerjavi z aktualno izvedbo TCe 130 lahko zagotovil približno 15 odstotni prihranek pri porabi pogonskega goriva, ker mu bo ob premagovanju stotih kilometrov zagotovil približno liter nižjo povprečno porabo. Navedbe o odlični odzivnosti nisem preizkusil, ker je bilo moje druženje s tem avtomobilom prekratko, sem se pa nehote prepričal o odlični prožnosti tega novega motorja, ki je serijsko spojen z 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. To se je zgodilo ob iskanju primerne fotografske lokacije, ki sem jo na petkovi vožnji najprej zgrešil, zato sem bil na prvem razpoložljivem križišču primoran v počasno 180-stopinjsko obračanje vozila, ki sem ga nehote izvedel v tretji prestavi. Če bi to izvedel v lastnem avtomobilu, ki ga premika atmosferski bencinski motor, bi ta takoj protestiral s čudnimi zvoki, cukanjem in na koncu celo z ugašanjem.

Novi turbobencinski motor znamke Renault ni ob moji neumnosti izpustil prav nobenega čudnega zvoka, v bistvu je vse skupaj pospremila tišina, ki jo je ob izvedenem manevru in kasnejšem nežnem pritisku na stopalko za plin prekinil šele zvok delujočega turbopolnilnika, ki je hitro in tiho poskrbel za primerno količino motornih vrtljajev. Tako motoriziran scénic Xmod bo zaključil pospeševanje od 0-100 km/h v 11,4 sekunde in na koncu dosegel največjo hitrost 190 km/h. Ob vožnji po mestnih središčih naj bi ta motor popil samo povprečnih 7,7-litra na sto prevoženih kilometrov. Če te podatke primerjate z običajno, manj nastopaško različico tega modela, boste ugotovili, da znaša 'lifestyle davek' v obliki višje porabe goriva približno 0,2-litra na sto prevoženih kilometrov, ker je Xmod manj aerodinamičen in tudi malenkost težji (+14 kilogramov) od enako motoriziranega običajnega enoprostorca. Pospeševanje in končna hitrost pa ostajata ista.

Od prve predstavitve modela scénic, ki se je zgodila leta 1996, so Francozi izdelali in prodali že več kot 4,3 milijona primerkov tega enoprostorskega modela, ki sodi med najbolj prepoznavne modele znamke Renault.

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

Renault scenic Xmod

domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic
domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic
domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic
domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic
domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic
domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic
domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic
domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic
domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic
domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic
domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic
domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic
domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic
Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.