Avto.info

Citroën Cactus

domača predstavitev: Citroën Cactus

domača predstavitev

Avtor: Foto: Citroën
domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus domača predstavitev: Citroën Cactus

Svet se spreminja in s tem se vse hitreje spreminjajo tudi pričakovanja potrošnikov … Kaj pa avtomobilizem? CITROËN odgovarja na današnje zahteve z zares pravo alternativo kompaktnim petvratnim kombilimuzinam: CITROËN C4 CACTUS. V izjemno konkurenčnem tržnem razredu kompaktnih vozil, katerega stilske zapovedi se zdijo neomajne, CITROËN C4 CACTUS izstopa zaradi edinstvenega dizajna, ki združuje uporabnost in estetiko. S to povsem novo sintezo je možno strankam ponuditi tisto, kar je zares pomembno.

CITROËN C4 CACTUS s tem postavlja temelja nove avtomobilske enačbe:
- več dizajna,
- več udobja,
- več uporabne tehnologije … po zmerni ceni!

Za rešitev te enačbe je CITROËN izbral čisto nov pristop: Dati več veljave vsemu, kar je strankam zares pomembno. Prisvojitev inovativnih tehnologij in veliko bolj strogih načel v prid oblikovni zasnovi, udobju, enostavni uporabi in stroškom uporabe:

> Airbumps, uporabna in estetska CITROËNOVA inovacija z možnostjo individualizacije, ki s svojim grafičnim videzom dodatno poudari dizajn in zaščiti karoserijo.

> 100 % digitalen in 100 % intuitiven uporabniški vmesnik, s katerim je voznikovo mesto povsem prosto in povezljivo preko stikal, ki so združena okoli serijsko vgrajenega 7-palčnega zaslona na dotik.

> Široka prednja sedeža, oblikovana kot široka zofa.

> Sovoznikova varnostna blazina na stropu (Technologie Airbag In Roof), kot svetovna ekskluzivnost ponuja prednjemu sopotniku več prostora in prostornine za odlaganje.

> Panoramska steklena streha z visokozmogljivo toplotno zaščito, ki v potniški prostor prepušča obilo svetlobe, ne pa vročine.

Zmanjšanje stroškov uporabe z odpravo vsega, kar je odveč. Združitev optimizirane konstrukcijske zasnove z učinkovitimi motorji zadnjih generacij: 200 kg manj kot CITROËN C4 za združitev udobja v vožnji in zmanjšane porabe goriva (zgolj 82 g CO2/km oziroma 3,1 l/100 km pri dizelski različici in manj kot 100 g CO2/km pri bencinski različici).

VEČ DIZAJNA
Za še bolj izpopolnjen dizajn je potrebno sprva združiti estetiko in uporabnost, poiskati primerna prostorninska razmerja in učinkovitost v najmanjših podrobnosti. Edinstven stil vozila CITROËN C4 CACTUS je enostavno prepoznati in si ga zapomniti, kot je to značilno za vozila, ki so zaznamovala svojo dobo. Izstopa zaradi:
- prečiščenih in gladkih površin,
- tekočih oblin brez kakršnihkoli agresivnih oblik,
- lebdeče zadnje vogalne stene in strehe,
- tehnološkega svetlobnega izraza z diodnimi dnevnimi lučmi in z žarometi, vgrajenimi v zaščite Airbumps,
- grafičnih elementov, ki so povezani z neko funkcijo (zaščita z dodatki Airbumps in blatniškimi koši; prevoz predmetov na strešnih prtljažnih drogovih; svetloba po zaslugi velike panoramske steklene strehe z visokozmogljivo toplotno zaščito).

Airbump: ekskluzivnost znamke CITROËN
Gre za izraz novega pristopa k oblikovanju: združitev stila in funkcionalnosti. Zaščitni dodatki Airbumps, ki so nameščeni na bokih in odbijačih, grafično dopolnjujejo prečiščene in gladke stilske linije CITROËNA C4 CACTUS. Na voljo so v štirih barvah (Black, Grey, Dune in Chocolate), ki jih lahko kombiniramo z desetimi razpoložljivimi barvami karoserije in tremi notranjimi ambienti (kombinacija notranjosti Stone Grey, Pack Habana Inside in Pack Purple Inside), kar omogoča še več možnosti za oblikovanje po meri.

Poleg tega pa vozilo učinkovito varujejo pred vsakodnevnimi poškodbami. Njihova prožna ovojnica iz materiala TPU (termoplastični uretan) učvrsti vgrajene zračne mehurčke, ki blažijo udarce. Zaščite Airbumps ne potrebujejo posebnega vzdrževanja ter neposredno prispevajo k nižjim stroškom vzdrževanja in popravil. S to estetsko izpopolnjeno in praktično inovacijo postane vožnja po mestu še bolj brezskrbna.

CITROËN C4 CACTUS se ponaša tudi z optimalnimi razmerji v prid stilu, prostornosti in udobju med vožnjo:
- 2,60 metra medosne razdalje (enako kot pri CITROËNU C4), ki je zagotovilo za še bolj prostorno notranjost,
- gabaritne mere kompaktne petvratne kombilimuzine (dolžina: 4,16 m; širina: 1,73 m),
- idealen profil z vidika stila po zaslugi 1/3 zastekljenih površin in 2/3 bočnih stranic,
- optimalna višina z zgolj 1,48 m v prid aerodinamičnosti,
- krajši previsi, s kolesi, nameščenimi na vogalih.

VEČ UDOBJA
Prva smernica za zagotovitev že več udobja: sprostitev prostora za voznika in potnike. Odstraniti nepotrebno iz potniškega prostora za večjo prostornost in uporabnost. Nizka armaturna plošča z vodoravnimi linijami omogoča potnikoma na prednjih sedežih več prostora ter jima nudi veliko in enostavno dostopno odlagalno mesto. Ta rezultat je bil dosežen zaradi uvedbe 100 % digitalnega vmesnika in optimalne arhitekturne zasnove voznikovega mesta:
- prestavitev varnostne blazine prednjega sopotnika v strop (tehnologija "Airbag In Roof"), ki se razpre vzdolž vetrobranskega stekla (ponavadi pa je nameščena v armaturni plošči),
- odprava upravljalnih gumbov in uvedba 7-palčnega zaslona na dotik, ki omogoča dostop do vseh funkcij (klimatska naprava, medijske naprave, navigacijski sistem, nastavitev parametrov, telefon, povezljive storitve in sistemi za pomoč pri vožnji),
- zamenjava klasične instrumentne plošče z digitalnim zaslonom,
- pri izvedenkah z robotiziranim ročnim menjalnikom ETG je klasično prestavno ročico nadomestil sistem "Easy Push". Ta poenostavljen upravljalni sistem vključuje izbirni gumb položajev "D, N, R" na spodnjem delu armaturne plošče in obvolanski prestavni ročici za ročno izbiro prestav.

Tudi velika prednja sedeža sta deležna tega novega pristopa k arhitekturni zasnovi: zasnovana sta po zgledu zofe za več udobja in uporabnosti. Potniki na zadnjih sedežih imajo na voljo skoraj enako prostora kot v vozilu CITROËN C4. Vozili imata enako medosno razdaljo, tako da CITROËN C4 CACTUS nudi ravno toliko prostora v notranjosti, čeprav je njegova zgradba bolj kompaktna (zgolj 4,16 m dolžine za bolj enostavno krmiljenje in bolj priročno vožnjo po mestu). Poleg tega ponuja zelo velik prtljažnik s 358 litri prostornine.

Druga smernica, ki prispeva k občutku udobja: sproščen in hkrati eleganten ambient v vozilu. Prečiščena notranja ureditev je zagotovilo za scensko postavitev potniškega prostora. Tematiko potovanj ponazarjajo drobni dodatki iz sveta potovalnih torb:
- končna obdelava po zgledu potovalnih kovčkov: vratne kljuke (usnjeni ročaji) in odlagalno mesto na vrhu armaturne plošče (okovje in odpiralni vzvodi),
- oblazinjenje sedežev, obloge vrat in armaturna plošča so na voljo v treh različnih barvnih kombinacijah: ambient Stone Grey, Pack Purple Inside in Pack Habana Inside.

VEČ UPORABNE TEHNOLOGIJE
Enostavne za uporabo, dostopne vsem in z možnostjo povezljivosti. Tehnologije CITROËNA C4 CACTUS so odločno usmerjene v resnične potrebe avtomobilistov: Vmesnik za vožnjo: 100 % digitalen, 100 % na dotik, 100 % intuitiven preko serijsko vgrajenega 7-palčnega zaslona na dotik, ki je povezan s sedmimi na dotik občutljivimi gumbi, lahko dostopimo do vseh funkcij sodobnega vozila (odvisno od izvedenke):
- samodejna klimatska naprava,
- mediji (digitalni radio, funkcija "Streaming" za prenos avdio vsebin, priklop prenosnih naprav, shranjevanje skladb in ogled lastnih fotografij),
- navigacija (pregledovanje zemljevidov v ptičji perspektivi, prikaz omejevalnika hitrosti vozila, upoštevanje razmer v prometu in možnost izbire najbolj varčne poti za najnižjo porabo goriva),
- sistemi za pomoč pri vožnji (prikaz kamere za pomoč pri vzvratni vožnji, Park Assist, programsko nastavljiv omejevalnik hitrosti-tempomat),
- telefon (funkcija za prostoročni dostop preko Bluetooth povezave, dostop do imenika, prikaz fotografij iz profila in upravljanje dveh klicev),
- internetne storitve (portal CITROËN Multicity Connect preko 3G povezave),
nastavitev parametrov (s pomočjo priloženih interaktivnih navodil za uporabo).

Vsa upravljalna stikala so zbrana na enem samem zaslonu in tako nenehno dostopna. CITROËN C4 CACTUS lahko vzpostavi povezavo tudi s portalom aplikacij CITROËN Multicity Connect, ki ga upravljamo preko 7-palčnega zaslona na dotik, v katerega lahko priklopimo 3G ključ. Številne aplikacije, ki so prilagojene uporabi v avtomobilu, zagotavljajo tako vozniku kot tudi potnikom bolj enostavno vožnjo:
- vodenje do najbližjega in/ali najcenejšega bencinskega servisa preko aplikacije "Gorivo";
- iskanje hotela ali restavracije preko aplikacij "Rumene strani" in "Trip Advisor";
- obveščanju o prometnih razmerah preko aplikacije "Michelin Trafic";
- opozarjanje na tvegana območja preko aplikacije "Coyote".

Vse razpoložljive aplikacije so povsem integrirane v vmesnik za vožnjo in lahko delujejo v povezavi s podatki vozila (položaj, hitrost, načrt poti za navigacijo, nivo goriva ...), tako da lahko v najboljšem možnem trenutku vozniku posredujejo točne informacije in v najrazličnejših situacijah vnaprej predvidijo njegove potrebe.

100 % uporabni sistemi za pomoč pri vožnji
Za sproščeno vožnjo je CITROËN C4 CACTUS opremljen z izbranimi sistemi za pomoč pri vožnji, ki vozniku poenostavijo vsakodnevno uporabo:
- Za povsem enostavno parkiranje sistem Park Assist vozniku pomaga pri iskanju prostega parkirnega mesta in po uspešno najdenem mestu samodejno parkira vozilo. Voznik upravlja izključno pospeševanje in zaviranje.
- Manevri med parkiranjem se izvedejo povsem brezskrbno po zaslugi kamere za pomoč pri vzvratni vožnji, ki sliko predvaja preko zaslona na dotik.
- Sistem za speljevanje na strmini 2 sekundi samodejno zadrži zavoro vozila. Omogoča enostaven ponovni zagon na strminah z naklonom večjim od 3 % brez nevarnosti za vzvratni zdrs vozila ob odmiku noge z zavornega pedala.
- Žarometi za osvetlitev ovinka osvetlijo notranjost ovinka z dodatnim svetlobnim snopom, in s tem zagotovijo večjo vidljivost in varnost v ovinkih in križiščih.
- Storitev CITROËN eTouch, ki med drugim zajema sistem za klic v sili in sistem za klic asistence z lokalizacijo (odvisno od države), dve brezplačni storitvi, ki sta na razpolago 24 ur na dan, vse dni v tednu po zaslugi vgrajene kartice SIM ter natančno določita položaj vozila in zagotovita hitro intervencijo ob pojavu okvare ali ob prometni nesreči.

Tehnološke inovacije za še več udobja
Udobje v notranjosti s panoramsko streho velikih dimenzij, ki ima visokozmogljivo toplotno zaščito (najboljšo na trgu) za filtriranje svetlobe in zaščito notranjosti pred vdorom vročine. Notranjost ščiti pred UV žarki z lastnostmi, ki so primerljive s sončnimi očali 4. kategorije zatemnjenosti. Zaradi njenih svetlobnih, toplotnih in akustičnih zmogljivosti ni bilo potrebno vgraditi zatemnitvenega zaslona, kar gre v prid zmanjšanju (-6 kg) in razporeditvi mase (znižanje težišča vozila v prid legi na cesti). Udobje v vožnji z enostavno in drzno inovacijo "Magic Wash", s katero med pranjem vetrobranskega stekla ni več ovir za vidljivost. Šobe za pranje stekla so vdelane v skrajni del metlice brisalnika stekla, iz katerega se razprši curek tekočine. Tako ostane vidljivost med pranjem celotne površine vetrobranskega stekla neokrnjena, količina porabljene tekočine pa je dvakrat manjša kot pri klasičnem sistemu.

… PO ZMERNI CENI
Ponuditi stranki več tistega, kar zares šteje in hkrati ohraniti dostopno ceno. Za rešitev te enačbe se je CITROËN odločil zavzeti pragmatičen pristop. V proračun za avtomobil ne gre šteti zgolj nabavne cene temveč tudi stroške uporabe (poraba goriva, stroški vzdrževanja …), zato je CITROËN iskal rešitve, ki bi trajno odgovorile na to problematiko.

Spremljanje stranke od nakupa do prodaje
Po zgledu ponudb operaterjev mobilne telefonije CITROËN sedaj ponuja kupcem vozila C4 CACTUS možnosti za nakup v obliki pavšalnega plačila mesečnih obrokov ali glede na kilometre (odvisno od države). S to edinstveno ponudbo na trgu je možno pokriti vse stroške med trajanjem pogodbenih obveznosti razen stroškov goriva: financiranje, zavarovanje in vzdrževanje. Stranka si lahko za fiksni mesečni znesek izbere stopnjo opremljenosti svojega vozila (oprema, tip motorja …) in nivo storitev, ki jih dejansko potrebuje, ne da bi pri tem prekoračila razpoložljivega proračuna (tip kritja stroškov, formula "z vsem vključenim" ali glede na število prevoženih kilometrov …).

Zmanjšanje porabe goriva
Iskanje učinkovitosti in odprava vsega odvečnega sta ključnega pomena za uspešno zmanjšanje porabe goriva brez poseganja po dragih tehnologijah. Z zmanjšanjem mase je bilo možno uporabiti najnovejše generacije motorjev z zelo majhno prostornino. To pa seveda predstavlja pravo prednost pri zmanjšanju porabe goriva in hkrati omogoča ohraniti udobje v vožnji. Skupno je bilo v primerjavi z vozilom CITROËN C4 prihranjenih kar 200 kg (oziroma 965 kg). Ta rezultat je posledica uveljavljenih načel:
- kompaktna in lahka konstrukcijska osnova,
- motorji najnovejših generacij z majhno prostornino, ki ustrezajo prihodnjim zakonodajnim predpisom Euro 6 (bencinski motor PureTech in dizelski motor BlueHDi, opremljena s sistemom Stop & Start),
- zmogljivi materiali : jeklo z zelo visoko mejo elastičnosti (THLE), aluminij za pokrov motornega prostora ter prednje in zadnje nosilce.
- premišljene odločitve o zmanjšanju mase: zadnja stekla na pripiranje (-11 kg) in enodelna zadnja sedežna klop z možnostjo preklopa (-6 kg).

S tako velikim prihrankom mase je bilo možno ponuditi bencinsko različico z emisijami CO2 nižjimi od 100 g/km in različico dizelskega motorja z zgolj 82 g CO2/km oziroma s porabo komaj 3,1 l/100 km.

Zagotovitev inovativnih stroškov uporabe
Poleg porabe goriva je bilo možno zmanjšati skupne stroške uporabe CITROËNA C4 CACTUS, in to za skoraj 20 % v primerjavi z modeli tržnega razreda kompaktnih petvratnih limuzin, ki so drugim za zgled. Po zaslugi velikega truda, ki je bilo vloženo v optimizacijo mase, je bilo možno občutno zmanjšati potrošnjo obrabnih delov. Z zaščitami Airbumps pa je bilo možno občutno zmanjšati tudi stroške popravil.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.