Avto.info

Mogočna eleganca

Audi Q3 Sportback

Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback

Mogočna eleganca

Avtor: Foto: Audi
Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback Mogočna eleganca: Audi Q3 Sportback

Audi je svojo modelsko paleto razširil s kompaktnim SUV-jem, modelom Audi Q3 Sportback. Novi model združuje izrazito prezenco in vsestransko vsakodnevno uporabnost SUV-ja s športno eleganco in dinamično vodljivostjo. Audi Q3 Sportback je tako prvi kompaktni križanec znamke Audi.

Nizka strešna linija, atletski trup: dizajn
Audi Q3 Sportback je namenjen kupcem, ki tehnološko inovativnost in športni značaj cenijo v enaki meri kot ekspresiven dizajn. Kompaktni SUV je sinonim za moč in hkrati preciznost – in to se odraža v vseh detajlih dizajna. Edinstvena značilnost je veliki, osemkotni enodelni okvir mreže hladilnika, ki poudarja pripadnost novega modela Audijevi družini Q. Črno mrežo sataste strukture obdaja srebrn okvir, zaradi katerega je sprednji del videti še izrazitejši. Enako velja za trapezaste odprtine za dovod zraka, ki jih med seboj povezuje vodoravna obroba v odbijaču. Nizki žarometi se klinasto zožijo proti sredini vozila. Audi ponuja žaromete v treh izvedbah; najbolj izpopolnjeni so žarometi z matrično LED-tehnologijo, pri kateri prilagodljive dolge luči skladno z vozno situacijo cesto osvetljujejo s pomočjo pametne regulacije.

Potniška kabina je v kontrastu s sprednjim delom, ki ima značilni videz SUV-ja. Zaradi nizke strehe, ki se izteka v položna D-stebrička, je Audi Q3 Sportback ob pogledu od strani videti občutno daljši kot njegov brat Q3. V resnici razlika znaša le 16 milimetrov. SUV je tudi 29 milimetrov nižji. Elegantna ramenska linija poteka nižje kot pri modelu Q3 in s tem znižuje tudi optično težišče karoserije. Karoserija tako deluje bolj atletsko. Izrazite linije nad kolesi nakazu­jejo pogon quattro, ki je pri večini motorjev serijski. Senca v spodnjem delu vrat poudarja predel pod stranskimi stekli vozila in tako še dodatno okrepi atletski značaj. Podobno mogočen kot sprednji del Audija Q3 Sportback je tudi zadnji del. Tu nastajajo tri­dimenzionalni učinki prepleta svetlobe in sence. Nad nizkim zadnjim steklom, ki ga obdajata aerodinamična stranska elementa, dolg strešni usmernik zraka poudarja širino tega križanca. K temu prispevajo tudi zadnje luči, ki povzemajo in variirajo dizajn LED-žarometov. Spodnji zaključek tvorijo širok difuzor in dve izraziti prečki.

Športna eleganca: različice zunanjosti
Za Audi Q3 Sportback je skupno na voljo enajst različnih zunanjih barv. Pri osnovni opremi so montažni deli v spodnjem delu karoserije lakirani v kontrastni manhattansko sivi barvi, kar poudarja športno-terenski značaj modela. Tudi pri paketu zunanje opreme S line so odbijača, obrobe kolesnih ohišij in letve na pragovih barvno poudarjeni. Ta oprema je po želji kupca lahko lakirana v barvi avtomobila. Satasta mreža hladilnika v enodelnem okviru pri modelu Q3 Sport­back S line zaradi aluminijastih elementov deluje še markantneje. Enako velja za stranske pragove s srebrnimi vstavki. Izstopajoči difuzor s štirimi navpičnimi prečkami kot bumerang oklepa nakazane odprtine za odvod zraka, zato je zadek videti še bolj dinamičen. 18-palčna aluminijasta platišča s 5-krakim dvojnim dizajnom in pnevmatikami 235/55 pri športnem modelu nadomestijo osnovne pnevmatike 215/65 na 17-palčnih platiščih v filigranskem 5‑krakem dizajnu. V kombinaciji z opcijskimi 19- in 20-palčnimi platišči iz ponudbe Audi Sport so obrobe kolesnih ohišij rahlo razširjene.

Vsa vozila Audi Q3 Sportback so serijsko opremljena s paketom elementov s sijajem. Strešni okvir in okenski okviri tu izstopajo v aluminiju, medtem ko se B- in C-stebrički bleščijo v črni barvi. Za še bolj dinamično podobo skrbi paket črnih elementov, pri čemer je zaradi temnih površin na odbijačih karoserija videti nižja. Hkrati so poudarjeni enodelni okvir mreže hladilnika in okrasne letve ob stranskih steklih. Pri izvedbi S line so črne barve tudi vstavki v pragovih. Ta paket je mogoče opcijsko dopolniti s črnimi ohišji zunanjih ogledal.

Dinamična cestna in terenska vožnja: podvozje
Audi Q3 Sportback omogoča užitek v vožnji po vsakovrstnih terenih. V mestu, na dolgi relaciji ali na lažjem terenu – Audijev kompaktni križanec je dinamično vsestransko vozilo. Serijsko je opremljen s športno-neposrednim progresivnim krmiljenjem, pri katerem je prenos krmilne sile odvisen od kota zasuka volana. Večji kot je kot zasuka, bolj neposreden je prenos, kar pomeni manj dela s krmiljenjem v mestnem prometu in pri manevriranju. V ozkih ovinkih je vožnja z Audijem Q3 Sportback še posebno dinamična: športno podvozje, ki je kupcu brez doplačila na voljo namesto serijskega podvozja, omogoča spontano okretnost in hkrati veliko udobja. Po želji je na voljo prilagodljivo uravnavanje blaženja, katerega krmilnik med drugim obdeluje signale senzorjev pospeškov in senzorjev hoda koles ter meri nihanje karoserije. Tako se blaženje na vseh kolesih v nekaj milisekundah prilagodi pogojem na cestišču in vozni situaciji. Razpon med udobno mehko vožnjo in čvrstimi voznimi lastnostmi se tako še poveča.

Poleg tega so vozniku Audija Q3 Sportback na voljo različne nastavitve. Sistem Audi drive select, ki je serijski, v okviru šestih režimov prilagodi številne komponente in funkcije, med njimi karakteristiko motorja in menjalnika, uravnavanje blaženja in poseganje v krmiljenje. Poleg standardne nastavitve lahko voznik izbira med programi comfort, dynamic in efficiency ter individualnim profilom po svoji meri. Vožnji po neutrjenem terenu je namenjena terenska nastavitev offroad, pri kateri elektronski nadzor stabilnosti ustrezno nastavi regulacijo zdrsa pogonskih koles. Opcijsko pomaga asistenca za nadzorovani spust. Na klancu z naklonom, večjim od 6 %, s samodejnim zaviranjem avtomatsko ohranja s strani voznika predhodno nastavljeno hitrost do največ 30 km/h. Prikaz na zaslonu MMI voznika dodatno obvešča o naklonu.

Audi Q3 Sportback ima McPhersonovo sprednjo premo s spodnjima trikotnima prečnima vodiloma. Širina koloteka meri 1.584 mm. V zadku je vgrajena štirivodilna konstrukcija s kolotekom širine 1.576 mm. Vijačne vzmeti in blažilniki so ločeni drug od drugega, zaradi česar se poveča prostornina prtljažnika. Platišča v različnih dizajnih so na voljo s premerom od 17 do 20 palcev. Glede na vrsto motorja imata notranje hlajena zavorna koluta na sprednji premi premer do 340 mm, zavorna koluta na zadnji premi pa do 310 mm.

TFSI, TDI, S tronic, quattro: pogon
Motorji v Audiju Q3 Sportback delujejo učinkovito, energično in kultivirano ter so certificirani po izpušnem standardu Euro 6d-temp. Ob uvedbi na evropski trg bodo na voljo en bencinski in dva dizelska motorja. Motor 2.0 TFSI v Audiju Q3 Sportback 45 TFSI quattro je z močjo 169 kW (230 KM) najmočnejši motor. Motorja 2.0 TDI imata moč 110 kW (150 KM) oz. 140 kW (190 KM), poganjata pa modela Q3 Sportback 35 TDI in Q3 Sportback 40 TDI quattro.

Nekoliko pozneje bo sledil 1,5-litrski bencinski motor v Audiju Q3 Sportback 35 TFSI. Tudi ta ima moč 110 kW (150 KM) in je poleg tega opremljen s sistemom izklopa valjev (COD). Pri majhnih in srednjih obremenitvah sistem izključi drugi in tretji valj; tako se zmanjša poraba. V kombinaciji z menjalnikom z dvojno sklopko ima motor 1.5 TFSI še eno tehnologijo za večjo učinkovitost: blagi hibridni sistem (MHEV), ki uporablja 48-voltno glavno električno omrežje. Sistem porabo goriva zmanjša praktično za do 0,4 litra na 100 km in hkrati poveča vozno udobje. Jermenski zagonski alternator (RSG), srce blagega hibridnega sistema, lahko pri zaviranju regenerira do 12 kW moči in jo dovaja nazaj v kompaktno litij-ionsko baterijo. Če voznik v hitrostnem območju med 40 in 160 km/h odvzame plin, Audi Q3 Sportback 1.5 TFSI MHEV izvaja rekuperacijo, se prosto kotali ali jadra z izključenim motorjem. Sistem za upravljanje pogona glede na vozno situacijo in način delovanja izbira med temi tremi funkcijami. Takoj ko voznik spet doda plin, jermenski zagonski alternator hitro in udobno ponovno zažene motor 1.5 TFSI. Vozniku pomaga pri dodajanju plina pri nizkih vrtljajih. Sistem start-stop se vključi že, ko hitrost pade na 21 km/h.

Pri vseh motorjih za prenos moči skrbita bliskovito hitri 7-stopenjski menjalnik S tronic in štirikolesni pogon quattro. Izjema sta oba osnovna motorja 1.5 TFSI und 2.0 TDI s pogonom na sprednji kolesi in z močjo 110 kW (150 KM), ki sta na voljo tudi v izvedbi z ročnim menjalnikom. Poleg tega je dizelski motor opcijsko na voljo s pogonom quattro. Osrednja komponenta štirikolesnega pogona je hidravlična lamelna sklopka na zadnji premi, ki je uravnavana elektronsko. Takšno uravnavanje združuje suvereno stabilnost in maksimalno vlečno silo z izjemnim užitkom v vožnji. Pogonske momente lahko deloma preusmeri s sprednje na zadnjo premo že, ko voznik med športno vožnjo zasuka volan. Takoj ko doda plin, se vozilo zlahka obdrži v ovinku. Pogon quattro v mejnem območju deluje v tesni povezavi s funkcijo porazdeljevanja navora po posameznih kolesih. Funkcija programske opreme omogoča, da je krmiljenje z majhnimi posegi v zavorni sistem – na kolesih na notranji strani ovinka pri pogonu quattro oziroma na sprednjem kolesu na notranji strani ovinka pri pogonu spredaj – še bolj dinamično in stabilno, saj se navor s tem prenese na zunanjo stran ovinka.

Prostornost in prilagodljivost: prostorska zasnova
Audi Q3 Sportback je eden najprostornejših modelov v svojem segmentu. V dolžino meri 4.500 milimetrov, v višino 1.556 milimetrov, širina pa je 1.843 milimetrov. S tem je ta SUV-coupé 16 mm daljši, 29 mm nižji in 6 mm ožji kot Audi Q3. Medosna razdalja pri obeh modelih znaša natanko 2.680 mm in je osnova za veliko prostornost.

SUV je zasnovan kot standardni 5-sedežnik. Omogoča udobno vstopanje, dober pregled in športen položaj sedenja za voznika in sovoznika. Sprednja sedeža – opcijsko električno nastavljiva in ogrevana – sta pravzaprav serijska šele v naslednjem višjem avtomobilskem razredu. Zadnjo sedežno klop je mogoče vzdolžno premikati v razponu 130 milimetrov, tridelno naslonjalo ima 7-stopenjsko nastavljiv naklon. Za sedežno klopjo je prtljažnik s prostornino 530 litrov, pri podrtih naslonjalih pa ta znaša do 1400 litrov. Prtljažno dno je nastavljivo na različne višine, pri čemer lahko pod njim priročno shranite tudi zadnjo polico. Audi po želji nudi električni pokrov prtljažnika, ki ga je mogoče odpirati in zapirati tudi z zamahom noge.

Arhitektura modelov višjega razreda: notranjost
V notranjosti kompaktnega SUV se nadaljuje športno čvrsti dizajn zunanjosti; poudar­janje vodoravnih linij daje občutek zračnosti in prostornosti. Kot pri Audijevih modelih višjega razreda se arhitektura odlično ujema s konceptom upravljanja. Osrednji element vozila je opcijski zaslon MMI touch, ki ga obdaja široka črna obroba z visokim sijajem. Njena osemkotna oblika povzema dizajn okvira mreže hladilnika. Zaslon je skupaj s pod njim umeščeno upravljalno enoto klimatske naprave za 10 stopinj nagnjen proti vozniku. Zaradi prilagodljivega koncepta linij ter obširne palete barv in materialov lahko kupec tudi notranjost Audija Q3 Sportback v veliki meri prilagoditi svojim individualnim željam. Poleg petih različnih tipov dekorativnih elementov za armaturno ploščo so na voljo sedežne prevleke iz tekstila, umetnega usnja, usnja in alkantare, pri čemer je možna izbira med številnimi barvnimi odtenki in dizajni.

Vse tri linije opreme – osnovna, design selection in S line – je mogoče poljubno kombinirati z linijami zunanje opreme. Obe opcijski liniji imata športne sedeže, katerih prevleke krasijo kontrastni šivi. Pri izvedbi design selection je na stranicah sedežev barvno poudarjena črta, odvisna od izbrane barve sedežev. Površine iz alkantare na armaturni plošči in naslonih za roke dodatno poudarjajo napredno oblikovalsko filozofijo. Po želji kupca so lahko jantarjevo rjave, lunino srebrne, oranžne ali jekleno sive barve. Opcijski paket notranje linijske/ambientne osvetlitve v temi poskrbi za ciljane svetlobne poudarke v predelu vrat in ob sredinski konzoli. Glede na razpoloženje jih je mogoče nastaviti v 30 barvah.

Digitalni svet: upravljalni elementi in prikazi
Koncept prikazov in upravljalnih elementov Audija Q3 Sportback odraža Audijev napredek pri digitalizaciji svojih modelov: že v serijsko opremo z MMI radiom je vključen digitalni kombinirani instrument z diagonalo 10,25 palca, ki ga voznik upravlja z večfunkcijskega volana. Pri vrhun­skem sistemu z MMI navigacijo plus se prikazi izpisujejo na virtualni armaturni plošči (Audi virtual cockpit), ki ponuja še veliko dodatnih funkcij. Poleg tega je na sredini armaturne plošče zaslon na dotik MMI touch. Zaslon ima diagonalo 10,1 palca in se ob izbiri funkcije odzove z zvočno povratno informacijo. Kupec po želji lahko naroči 12,3-palčni Audi virtual cockpit plus. Tu lahko na zaslonu MMI izbira med tremi različnimi prikazi; posebno dinamičen je prikaz z rdečimi elementi. S tipko za prilagajanje prikaza na večfunkcijskem volanu je mogoče spreminjati velikost prikazanih okroglih instrumentov in vsebine infotainmenta.  

MMI navigacija plus v Audiju Q3 Sportback ima enake odlike kot v Audijevih velikih modelih. Njen koncept upravljanja z enostavno strukturo menijev je zlahka razumljiv, vnos navigacijskega cilja in iskanje z MMI delujeta po načelu vnosa poljubnega besedila. Ko npr. voznik išče gostinski lokal, zadošča že vnos nekaj črk, da se prikaže seznam zadetkov. Še več udobja nudi naravno­glasovni sistem upravljanja, ki razume tudi poljubne formulacije. Ko voznik izreče stavek, kot je npr. po nemško: "Ich habe Hunger" (slov."Lačen sem"), sistem predlaga bližnje restavracije. Navigacija na osnovi prevoženih poti prepozna voznikove najpogostejše cilje in lahko postreže z ustreznimi predlogi za pot. Pri tem upošteva statistične pretekle vrednosti v zvezi s stanjem prometa in časom dneva. Izračunavanje poteka prek interneta na strežnikih ponudnika karto­grafskih in navigacijskih podatkov HERE, ki za ta namen vključuje v realnem času razpoložljive podatke o prometni situaciji. Če se podatkovna povezava prekine, MMI navigacija plus preklopi na vodenje do cilja, ki ves čas vzporedno poteka na osnovi podatkov, shranjenih v vozilu.

Kompleksna povezanost: infotainment in Audi connect
Skupaj z MMI navigacijo plus so v vozilu tudi spletne storitve iz ponudbe Audi connect – in sicer s hitrostjo po standardu LTE Advanced, prek SIM-kartice za Audi Connect, ki je fiksno vgrajena v vozilo. Vodenje do cilja idealno dopolnjujejo spletne prometne informacije in iskanje posebnih ciljev. Audi Q3 Sportback za napovedovanje prostih parkirišč ob cestah ter za informacije o nevarnih mestih in trenutno veljavnih hitrostnih omejitvah uporablja storitve Car-to-X in s tem inteligenco rojev, ki jo predstavljajo Audijeva vozila. Na novo so dodane Informacije o sema­forjih, ki jih Audi nudi v vedno več evropskih mestih. S povezavo z mestno infrastrukturo vozilo prek strežnika prejme informacije iz centralnega računalnika za semaforizacijo, tako da lahko voznik hitrost vožnje uravnava glede na naslednji zeleni val. Že ko voznik čaka pred rdečim semaforjem, se v kombiniranem instrumentu prikažeta individualno priporočilo o hitrosti in čas, ki preostane do naslednjega zelenega vala. Sistem tako pripomore k preudarnemu, učinkovi­temu načinu vožnje in izboljša pretočnost prometa. K naboru storitev Audi connect spada tudi dostopna točka za WLAN, ki jo potniki lahko uporabljajo za svoje mobilne naprave. Omogoča hitrosti prenosa do 300 MBit/s.

Kot opcijska razširitev je na voljo paket Audi connect Navigacija & infotainment plus. Ta med drugim vključuje navigacijo z aplikacijo Google Earth in hibridni radio, ki glede na zmožnost sprejema samodejno preklaplja med FM, DAB in spletnim pretakanjem. Glasovno upravljanje se tu predstavlja z razširjenimi sposobnostmi: za odzivanje na voznikova vprašanja in ukaze poleg podatkovne baze v vozilu uporablja tudi podrobno znanje, ki je na voljo v oblaku. Spletna primerjava omogoča lažje prepoznavanje in boljše rezultate, ob tem pa se prikažejo ustrezne informacije, kot so fotografije, odpiralni časi in ocene obiskovalcev. Prednost informacij, ki so shranjene v vozilu, je v tem, da so hitro in zanesljivo dostopne – tudi v podzemni garaži, kjer ni mobilnega omrežja. Sestavni del paketa je tudi Amazonova glasovna asistenca Alexa v oblaku; integrirana je v upravljalni sistem MMI. Z njo lahko voznik oddaja naročila in poizveduje po najnovejših infor­macijah o številnih dogodkih. Alexa pretaka glasbo in zvočne knjige ter omogoča dostop do več kot 80.000 storitev Alexa Skills. Prek sistema upravljanja pametnega doma (Smart Home) je mogoče iz avtomobila zakleniti hišna vrata, upravljati razsvetljavo in zapreti garažna vrata.

Številne funkcije iz nabora Audi connect so zbrane v brezplačni aplikaciji myAudi, ki pametni telefon popolno povezuje z vozilom. Z aplikacijo je mogoče na primer s pametnega telefona v MMI prenesti navigacijske poti in koledar ter pretakati glasbo. Poleg tega lahko kupec svoj Audi Q3 Sportback na daljavo odklene in zaklene, lahko si ogleda trenutni status vozila, locira, kje ima vozilo parkirano, sledi navodilom, ki ga pripeljejo do parkiranega avtomobila, ter upravlja opcijsko ogrevanje mirujočega vozila. Te storitve so del paketa Audi connect Klic v sili & servis, vključno s storitvami upravljanja vozila; paket že serijsko vključuje MMI radio plus. Poleg storitve Audi connect Klic v sili paket vključuje tudi servisni klic v primeru okvare in spletno naročanje na servisni termin.

Ponudbo infotainmenta dopolnjujejo privlačni strojni moduli, med njimi predal za telefon Audi phone box, ki lastnikov pametni telefon poveže z avtomobilsko anteno in ga tudi induktivno polni. Postopek Voice over LTE pospeši vzpostavitev povezave ter omogoči sočasno uporabo visokohitrostnega prenosa podatkov in visokoločljivostno glasovno telefonijo v digitalni kakovosti. Integracijo pametnih telefonov z operacijskima sistemoma iOS in Android v infotainment sistem vozila omogoča Audijev vmesnik za pametni telefon. Vmesnik vzpostavi kontakt s pametnim telefonom in njegov zaslon prek tehnologije Apple Car Play oz. Android Auto preslika na zaslon MMI – pri iPhonu celo brezžično. Audijev vmesnik za pametni telefon ima poleg tega dva USB-priključka v sredinski konzoli, ki omogočata polnjenje in prenos podatkov za predvajanje glasbe s prenosnega medijskega predvajalnika prek zvočnikov v vozilu. Eden izmed priključkov ustreza novemu tipu C, ki ponuja večjo hitrost prenosa in enostavno povezavo zaradi simetričnega vtiča. Za polnjenje naprav sta v zadnjem delu vozila še dva USB-priključka. Za vrhun­ski užitek ob poslušanju skrbi prestižni avdiosistem Bang & Olufsen z virtualnim 3D‑zvokom. Sistem krmili 15 zvočnikov, od katerih so štirje v armaturni plošči in po eden v D‑stebričkih, ter tako ustvarja osupljiv prostorski zvok. Ponudbo infotainmenta zaokroža digitalni radijski sprejemnik.

Suvereni v vsaki situaciji: asistenčni sistemi
V Audiju Q3 Sportback za varnost skrbijo štirje serijski asistenčni sistemi. Audi pre sense basic sproži preventivne ukrepe za varnost potnikov, takoj ko zazna nestabilno vozno situacijo. Za ta namen uporabi informacije različnih avtomobilskih sistemov. Odzove se na primer, kadar senzorji elektronskega nadzora stabilnosti zaznajo zanašanje ali zaviranje s polno močjo. Sistem električno zategne sprednja varnostna pasova, zapre okna in aktivira opozorilne utripalke v opozorilo zadaj vozečim voznikom. Serijski je tudi sistem Audi pre sense front. Sistem prek radarja v sprednjem delu prepozna nevarnosti trčenja pred vozilom ter razen vozil zazna tudi pešce in kolesarje. V kritični situaciji voznika opozori z vidnim in zvočnim signalom ter zaznavnim odzivom. V urgentnem primeru sproži zaviranje s polno močjo in ukrepe sistema Audi pre sense basic.

Poleg tega opozorilnik za zapustitev voznega pasu vozniku pomaga ohranjati smer. Če voznik ni uporabil smernikov, vozilo pa se približuje omejitveni črti, ki jo je prepoznala sprednja kamera, se sistem odzove s korekturnim posegom v krmiljenje. V Nemčiji je serijsko na voljo tudi opozorilnik za menjavo voznega pasu, ki uporablja dva radarska senzorja zadaj. Če zaznata vozilo v mrtvem kotu ali vozilo, ki se hitro približuje od zadaj, se v zunanjem ogledalu na ustrezni strani prižge opozorilna svetleča dioda. Posebnost med opcijskimi sistemi je prilagodljiva vozna asistenca. Ta vključuje funkcije prilagodljive asistence za hitrost, asistence za zastoje in asistence za ohranjanje smeri na voznem pasu vključno z ohranjanjem sredinske linije. S tem vozniku pomaga pri vzdolžnem in prečnem vodenju vozila – kar predvsem na dolgih relacijah pomeni znatno več udobja.

Tudi za parkiranje in manevriranje so na voljo najsodobnejši sistemi. Kamere za okolico na zaslonu MMI prikazujejo neposredno okolico vozila. Parkirni sistem samodejno usmerja vozilo na parkirno mesto oz. z njega – voznik mora le dodajati plin, zavirati in menjavati prestave oz. izbirati prestavni program. Če želi zapeljati vzvratno s tesnega prečnega parkirnega mesta ali z dovoza, mu je v pomoč asistenca za prečni promet. Sistem opazuje okolico za vozilom z dvema radarskima senzorjema in v kritičnih situacijah opozori voznika. Paket asistenčnih sistemov združuje pomembne sisteme – prilagodljivo vozno asistenco, s kamero podprti sistem za prepoznavanje prometnih znakov, parkirni sistem plus, asistenco za dolge luči in asistenco za zaustavitev v sili.

V prodaji od jeseni: prihod na trg in model iz posebne serije
Audi Q3 Sportback proizvajajo v v tovarni v Győru na Madžarskem. Od jeseni ga bodo dobavljali v Nemčiji in drugih evropskih državah. SUV je opremljen z digitalnim kombiniranim instrumentom, MMI radiom z Bluetooth vmesnikom ter z večfunkcijskim volanom, poleg tega ima še LED-žaromete in zadnjo sedežno klop plus. Slednja je vzdolžno pomična in ima nastavljiv naklon, kar omogoča veliko prilagodljivost in nastavljivost prtljažnega dna po višini. Varnostna sistema Audi pre sense basic in Audi pre sense front sta v Nemčiji serijska. Enako velja za opozorilnik za zapustitev voznega pasu in opozorilnik za menjavo voznega pasu.

Ob uvedbi na trg Audi nudi ekskluzivno opremljen model iz posebne serije "edition one" v dveh izvedbah: v rosno srebrni kovinski barvi z montažnimi deli v kontrastni manhattansko sivi barvi ter v enotno lakirani izvedbi v mitološko črni kovinski barvi. Pri obeh modelih zunanjost temelji na izvedbi S line in paketu črnih elementov. Temne okrasne zaslonke v matričnih LED-žarometih in 20-palčna platišča Audi Sport poskrbijo za še bolj športno podobo. Izvedba "edition one rosno srebrna" ima notranjo opremo design selection in je zasnovana v srebrnih odtenkih. "Edition one mitološko črna" ima notranjo opremo S line, dopolnjujejo pa jo površine iz modre alkantare na armaturni plošči in naslonih za roke v vratih.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.