Avto.info

Mondial de l’Automobile 2016

Dacia je osvežila obliko jedrnega dela svoje ponudbe

Mondial de l’Automobile 2016: Dacia je osvežila obliko jedrnega dela svoje ponudbe

Mondial de l’Automobile 2016

Avtor: Foto: Newspress
Mondial de l’Automobile 2016: Dacia je osvežila obliko jedrnega dela svoje ponudbe Mondial de l’Automobile 2016: Dacia je osvežila obliko jedrnega dela svoje ponudbe Mondial de l’Automobile 2016: Dacia je osvežila obliko jedrnega dela svoje ponudbe Mondial de l’Automobile 2016: Dacia je osvežila obliko jedrnega dela svoje ponudbe Mondial de l’Automobile 2016: Dacia je osvežila obliko jedrnega dela svoje ponudbe

Dacia je prenovila obliko štirih značilnih modelov znamke: Logana, Logana MCV, Sandera in Sandera Stepway. Na voljo so s široko paleto motorjev, med katerimi je tudi povsem novi motor SCe 75, menjalnikov in nove cenovno dosegljive opreme. Ob tem je model Duster prvikrat možno dobiti tudi s samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko EDC, ki zagotavlja še več užitka v vožnji.

Novi Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway … vedno več!
Dacia je osvežila zunanjo in notranjo podobo svojih štirih značilnih modelov: Logana, Logana MCV, Sandera in Sandera Stepway. Prenova vključuje tudi nov in bolj sodoben svetlobni pečat znamke Dacia.

Zunanjost je oblikovana še bolj moderno in privlačno
Dacia pri oblikovanju stopa korak naprej. Avtomobili imajo nov svetlobni pečat spredaj in zadaj[1], ki jim zagotavlja še bolj dinamičen in moderen videz. Oblika prednjih in zadnjih svetil je zdaj spremenjena. Prednje dnevne luči s svetilnimi diodami imajo obliko štirih pokončno nanizanih pravokotnikov. Zadaj svetlobni pečat tvorijo štirje osvetljeni kvadrati.

Novi Logan, Logan MCV in Sandero imajo posodobljen prednji odbijač in masko s kromasto črto. Nova oblika prednjega in zadnjega odbijača[2] poudarja vtis čvrstosti teh avtomobilov. Rezultati oblikovne prenove so še najbolj očitni pri novem Sanderu Stepway. Njegov prednji del ima oblikovne elemente povzete po modelu Duster. Maska ponuja elegantno kombinacijo črnih delov odbijača in kromastih dodatkov, ki prednjemu delu avtomobila dajejo še bolj dinamično podobo. Zadaj je dobil kromirano izpušno cev, ki poudarja čvrst, pustolovski značaj avtomobila. Ne nazadnje je prenovljena tudi ponudba okrasnih pokrovov koles in litih platišč (glede na državo in model).

Oplemenitena notranjost
Prenovljeni modeli prinašajo tudi spremembe v potniškem prostoru. Satinirani kromasti okrasni elementi prinašajo več prefinjenosti in modernosti: obrobe zračnikov, nova obroba in obloga osrednje konzole. Nov štirikrak volan ima na sredini gumba za trobljo in ponosno nosi znamk znamke Dacia. Volanski obroč ima v bolje opremljenih različicah ekskluzivno prevleko Soft Feel, ki je mehka in prijetna na otip ter hkrati trpežna. Novi Sandero Stepway ima odslej na notranji strani kromaste ročice za odpiranje vrat. Poleg tega imajo vsi modeli nove prevleke, ki zagotavljajo še bolj enostavno in prijetno uporabnost ter udobje. Prevleke v novem Sanderu Stepway imajo reliefno tkanje (3D) in okrasne šive, ki dajejo globinski vtis.

Še bolje opremljen in še vedno dosegljivo ceno
Novi Logan, Logan MCV, Sandero in Sandero Stepway ponujajo nove pripomočke za vožnjo in s tem vsakodnevno rabo naredijo še bolj enostavno in udobno. Ti modeli imajo zdaj kamero za vzvratno vožnjo (glede na različico) in sistem pomoči pri speljevanju navkreber za lažjo vožnjo. Dacia upošteva želje svojih kupcev, zato so stikala za električen pomik stekel spredaj in zadaj prestavili na obloge vrat. Voznikovo stikalo je zaradi praktičnosti zdaj impulzno, v prid udobnosti pa ima njegov sedež vgrajen snemljiv naslon za roke (glede na različico).

Enako prostorna notranjost je zahvaljujoč mnogim odlagalnim mestom odslej še bolj uporabna. Tako sta spredaj posebno mesto za prenosni telefon in polica za drobnarije ob osrednji konzoli. Slednja ima na zadnji strani tudi držalo za plastenko, prav tako pa imajo potniki zadaj na voljo tudi električno vtičnico 12V za polnjenje elektronskih naprav.

Nov motor SCe 75
Že ob začetku prodaje bo na voljo sedem motorjev, med katerimi bo tudi nov motor SCe 75 (Euro 6). Ta trivaljni bencinski motor s prostornino 1 litra in največjo močjo 75 KM je plod Renaultovega strokovnega znanja, ki prinaša za skoraj 10 odstotkov manjši izpust CO2 in porabo goriva[3].

Dacia ponuja širok nabor kombinacij motorjev in menjalnikov;
- bencinski: SCe 75, TCe 90 s sistemom Stop&Start (S&S), TCe 90 S&S LPG, TCe 90 S&S z robotiziranim ročnim menjalnikom Easy-R;
- dizelski: dCi 75 S&S, dCi 90 S&S z ročnim ali robotiziranim ročnim menjalnikom Easy-R.
- Duster je za še večji užitek v vožnji zdaj na voljo s samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko EDC

Enostavna in sproščena vožnja
Duster je prvič na voljo s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko EDC, ki ponuja kombinacijo udobnosti in mehkega prestavljanja samodejnega menjalnika s podobno gospodarnostjo pri porabi goriva in izpustu CO2 kot pri ročnem menjalniku. Vozniku z menjalnikom EDC ni treba pritiskati sklopke ali prestavljati, zato je vožnja z njim bolj enostavna, uglajena in sproščena.

Menjalnik EDC ima tudi funkcijo za pomoč pri speljevanju navkreber. V teh primerih nadzorno-krmilna enota menjalnika poskrbi, da so zavore aktivne ravno dovolj dolgo, da lahko voznik doda plin, ne da bi se avtomobil medtem premaknil nazaj. Duster s samodejnim menjalnikom EDC ima dizelski motor dCi 110 Stop&Start in pogon na prednji kolesi (4x2).

NOV PAKET OPREME: DUSTER BLACK SHADOW
Na določenih trgih bo Dacia ponudila Duster z novim paketom opreme Duster Black Shadow[4] posebno plemenitega videza. Ta športno eleganten vsestranski model znamke Dacia zagotovo ne bo ostal neopažen. Nova različica ima sijajno črno masko in usklajeni ohišji zunanjih ogledal, satinirane kromaste obrobe meglenk in brušena 16-palčna lita platišča črne barve, črni pa so tudi stebrički vrat.

Duster Black Shadow ostaja zvest svojemu SUV poreklu, saj ima satinirano kromasti zaščitni oblogi pod prednjim in zadnjim odbijačem ter enako obdelana strešna nosilca. Znotraj ima sijajno črno oblogo armaturne plošče in z usnjem prevlečen volan, ki vnašata nekaj dodatne elegantnosti. Duster Black Shadow tako ponuja bolj privlačen videz in bogato serijsko opremo, v katero sta v Franciji vključeni tudi navigacijska naprava MEDIA-NAV in kamera za vzvratno vožnjo.

NADALJEVANJE RASTI PRODAJE ZNAMKE DACIA
Dacia je od prenove znamke leta 2004 prodala že več kot štiri milijone vozil, predvsem v Evropi in na sredozemskem območju. Ob koncu avgusta 2016 je Dacia dosegla nov prodajni rekord z več kot 391.000 vozili in dosegla 7,3-odsotno rast prodaje. Tržni delež znamke se je v Evropi povečal za 0,1 odstotne točke (+ 2,5 %), na območju Evrazija prav tako za 0,1 točke (+ 7,9 %) in v državah Magreba za 1,7 točke (+ 17,8 %). Poleg tega je znamka Dacia med svojimi kupci deležna velike naklonjenosti.

Rekordna prodaja
Dacia je do konca avgusta 2016 po vsem svetu prodala 391.098 vozil, kar je 7,3-odstotna rast. Na nič manj kot 27 trgih od skupno 44, na katerih je znamka Dacia naprodaj, je do konca avgusta letos dosegla rekordne tržne deleže ali rekordne količine prodaje.

- V Evropi je prodaja znamke Dacia dosegla 288.477 vozil; to je nov količinski rekord, ki pomeni 12,5-odstotno rast. Po prodaji fizičnim osebam je bil Sandero tretji najuspešnejši model B segmenta v Evropi[5]. Dacia Duster je po prodaji fizičnim osebam drugi najbolje prodajan model segmenta C v Evropi.

- V Franciji je Dacia dosegla 12,3-odstotno rast prodaje, ki je znašala 77.671 vozil. Ob tem je z več kot 76.000 registracijami dosegla nov rekord v prodaji osebnih avtomobilov. Prodaja Sandera je poskočila za 26,7 odstotka, model pa se je na lestvici najuspešnejših v Franciji povzpel za tri mesta. Po prodaji fizičnim osebam je bil Sandero na drugem mestu.

- V drugih evropskih državah je Dacia prodajo povečala za 12,6 odstotka na 210.806 vozil. V Italiji je znamka z 38.316 vozili dosegla 18,2-odstotno rast in nov prodajni rekord. Nove rekorde je dosegla tudi v Španiji (39.192 vozil) in Poljski (13.381), kjer je Dacia s 4,3 odstotka dosegla svoj največji tržni delež doslej. Dacia je rekorden tržni delež dosegla tudi v Češki republiki (4,8 odstotka).

- V Maroku je prodaja znamke Dacia zrasla za 21,9 odstotka na 28.327 vozil. Znamka je bila s 26,4-odstotnim tržnim deležem še naprej vodilna v skupni prodaji osebnih avtomobilov in lahkih gospodarskih vozil.

- V Turčiji je Dacia s 26.984 prodanimi vozili presegla svoj dotedanji rekordni tržni delež (+ 4,7 %).

Dacia je navzoča v 44 državah, v katerih namerava svojo uspešnost še utrditi in nadgraditi s prenovljenimi jedrnimi modeli iz svoje ponudbe. Dacia se že več kot desetletje uspešno uveljavlja kot pomemben akter na avtomobilskem trgu zahvaljujoč enostavnemu modelu: ponudbi privlačnih modelov, ki ponujajo zelo privlačno razmerje med ceno in uporabno vrednostjo vozila.

Kupci znamke Dacia ohranjajo tesen stik z njo
Kupci vozil Dacia svojo zavezanost znamki izpričujejo na družbenem omrežju Facebook, na katerem skupnost ljubiteljev znamke šteje že več kot tri milijone članov. Pikniki Dacia so zdaj že tradicionalni in v mnogih državah vsako leto pritegnejo na tisoče obiskovalcev. Navdušenje in zvestoba kupcev znatno prispevata h komercialnemu uspehu znamke. Tako se je 26. junija letos osmega piknika Dacia v Franciji udeležilo več kot 11.000 ljudi. Podobnih prireditev se je na Danskem udeležilo 3.000, v Nemčiji pa 5.500 ljudi. Vsi so lahko uživali v sproščenem vzdušju, številnih nastopih, srečanjih in druženju.

"Système Dacia" je domovanje nove skupnosti
Aprila letos je Dacia v Franciji uvedla skupnostno platformo "Système Dacia", ki je namenjena lastnikom vozil Dacia. Spletna stran pod geslom "Plus Malins Ensemble" (bolj prebrisani skupaj) članom skupnosti omogoča možnosti za menjavo, informacije in nasvete za preudarno potrošnjo. To je enostaven, priročen in do uporabnika prijazen portal, ki krepi stik med znamko in njenimi kupci.

Ponuja naslednje možnosti:
• informacije o znamki (posebne ponudbe, omejene serije, prireditve kot je piknik Dacia ipd.),
• anketiranje prostovoljcev preko klepeta v živo (Live Chat),
• tehnične nasvete in najnovejše ponudbe za vzdrževanje,
• prijave za preskusne vožnje z lastnikom vozila Dacia zahvaljujoč programu odprtih vrat,
• enostavno in varno posojanje svojega avtomobila fizičnim osebam v sodelovanju s podjetjem Drivy.

Še več, Dacia je 19. septembra uvedla program "Dacia Jeunes" (Dacia mladi), ki je namenjen ljudem starosti od 18 do 29 let, s ciljem, da mladim olajša dostop do novega avtomobila. Znamka jim ponuja posebne ugodnosti, na primer prvo leto zavarovanja za 1 evro, kartice za samodejno plačevanje cestnine, bone za servisne storitve ipd. Za pridobitev teh ugodnosti morajo le skupinsko všečkati strani znamke Dacia.

[1] Novi Logan MCV zadaj nima svetlobnega pečata
[2] Razen Novi Logan MCV
[3] Podatki še niso homologirani
[4] V Franciji nadomešča paket opreme Prestige
[5] Izračun po podatkih za 15 držav, ki skupaj pomenijo 94 odstotkov prodaje na evropskem trgu.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.