Avto.info

Ford B-max

Inovativna vizija za segment majhnih avtomobilov

Ford B-max: Inovativna vizija za segment majhnih avtomobilov

Ford B-max

Avtor: Foto: Ford
Ford B-max: Inovativna vizija za segment majhnih avtomobilov Ford B-max: Inovativna vizija za segment majhnih avtomobilov Ford B-max: Inovativna vizija za segment majhnih avtomobilov Ford B-max: Inovativna vizija za segment majhnih avtomobilov Ford B-max: Inovativna vizija za segment majhnih avtomobilov Ford B-max: Inovativna vizija za segment majhnih avtomobilov Ford B-max: Inovativna vizija za segment majhnih avtomobilov Ford B-max: Inovativna vizija za segment majhnih avtomobilov Ford B-max: Inovativna vizija za segment majhnih avtomobilov

B-MAX s poudarki Fordove inovativne vizije za segment majhnih avtomobilov:
• Svetovna predstavitev modela Ford B-MAX na Ženevskem avtomobilskem salonu 2011.
• Razstavni model prikazuje vznemirljive Fordove inovacije za evropski trg majhnih avtomobilov.
• Dramatična nova zasnova vrat – s strukturo brez stebričkov in dvojnimi drsnimi vrati – je pripravljena za proizvodnjo in obljublja edinstveno privlačnost v tem razredu.
• Med prednostmi so najboljši dostop do notranjosti v razredu, vrhunska priročnost in prilagodljivost ter izjemna varnost.
• Dinamična in elegantna zunanjost razvija vizijo konceptne študije 2009 iosis MAX in prenaša tematike Fordovega kinetičnega dizajna v edinstveno novo obliko.
• B-MAX-ova nadvse vsestranska notranjost združuje izjemno prostornost in uporabnost z udobjem in vrhunskimi materiali veliko večjih vozil.
• Najsodobnejši 1,0-litrski trivaljni bencinski motor Ford EcoBoost in sistem Auto-Start-Stop razstavnemu vozilu zagotavljata ultra-nizke izpuste CO2.

Ford na Ženevskem avtomobilskem salonu 2011 predstavlja dramatično novo vozilo B-MAX in omogoča vpogled v osupljive inovacije za evropski trg majhnih avtomobilov.

B-MAX ima edinstveno novo zasnovo karoserije, ki odpravlja običajni B stebriček, in je opremljena z dvojnimi zadnjimi drsnimi vrati. Ta inovativna oblika, ki je že pripravljena za proizvodnjo, obljublja najboljši dostop do notranjosti v tem razredu ter priročnost in prilagodljivost brez primere.

Dinamični in elegantni novi B-MAX z razvojem oblikovne študije 2009 iosis MAX prikazuje možnost prenosa Fordovega kinetičnega oblikovnega jezika v edinstveno novo obliko vozila. Inovacije se nadaljujejo v notranjosti, ki navduši z obilico prostora in izjemno vsestranskostjo za tako kompaktno vozilo. Uporaba kakovostnih materialov poudarja vizijo, da so lahko majhni, praktični avtomobili tudi udobni in odlično opremljeni.

“Z izjemno priljubljenima modeloma S-MAX in Galaxy ter pred kratkim predstavljenima povsem novima modeloma C-MAX in Grand C-MAX je Ford na trgu vozil za različne dejavnosti uvedel pestro paleto inovacij in elegance,” je povedal Stephen Odell, predsednik in izvršni direktor Forda Evropa.

“Novi B-MAX sporoča, da je Ford pripravljen enako smelo razmišljanje vnesti tudi na trg majhnih avtomobilov. Z edinstveno obliko vrat in dinamičnim oblikovanjem pošilja jasno sporočilo, da bo kupcem kompaktnih, elegantnih in vsestranskih vozil kmalu na voljo nova vznemirljiva izbira,” je dodal.

Nova vizija kompaktnega vozila
B-MAX prikazuje nekaj vznemirljivih inovacij, ki jih je Ford razvil za evropski trg majhnih avtomobilov. Temelji na Fordovi globalni platformi segmenta B, ki si jo deli z izjemno uspešno novo Fiesto, in odraža vizijo kompaktnega vozila z izjemno prostornostjo, vsestranskostjo in elegantnim oblikovanjem.

Z malce več kot štirimi metri je B-MAX samo 11 centimetrov daljši od Fieste s petimi vrati in polnih 32 centimetrov krajši od novega C-MAX-a. Z izjemno kompaktnimi merami se B-MAX idealno uvršča med zelo iskane manjše avtomobile, ki so bolje prilagojeni gostemu prometu v mestih, a pri tem ne žrtvuje niti prostora v notranjosti niti udobja.

“Z B-MAX-om smo si zastavili cilj, da ustvarimo vozilo, ki bo zajelo duha manjšega S-MAX-a,” je povedal Martin Smith, izvršni direktor oblikovanja pri Fordu Evropa. “Hoteli smo pokazati, da je lahko notranjost majhnega avtomobila prostorna in praktična, obenem pa smo hoteli ohraniti dinamični videz, zaradi katerega je S-MAX tako priljubljen.”

Edinstvena zasnova z vrati brez stebrička
Ključna inovacija B-MAX-a je edinstvena zasnova vrat brez stebrička, ki obljublja novo raven priročnosti in prilagodljivosti majhnih avtomobilov.

Ta nova karoserijska oblika odpravlja običajno strukturo s stebričkom B na zadnjem robu sprednjih vrat, ki povezuje streho z dnom vozila. Namesto tega je stranica vozila brez stebrička, dostop v notranjost pa je možen prek običajnih sprednjih vrat ali drsnih zadnjih vrat. Vsa vrata se odpirajo neodvisno. Ta inovativna oblika, ki je že pripravljena za serijsko izdelavo, nudi z veliko neprekinjeno odprtino najboljši dostop v prostor za potnike ter priročnost in prilagodljivost brez primere v tem razredu.

“Naša oblikovna študija iosis MAX je dokazala prednosti zasnove vrat brez stebričkov v vozilih za različne dejavnosti,” je povedal Martin Smith. “B-MAX nadgrajuje to idejo na naslednjo raven z rešitvijo, ki je že pripravljena za izdelavo in se odlično vklaplja v celotno obliko vozila.”

Neprekosljivo vsestranska notranjost
B-MAX obliko vrat brez stebrička združuje s prilagodljivim in za uporabo preprostim sistemom sedežev, zato notranjost navdušuje z neprekosljivo uporabnostjo in vsestranskostjo.

Ko so odprta sprednja in zadnja vrata, je zagotovljen izjemen dostop do notranjosti, saj je ogromna odprtina široka več kot 1,5 metra. To je približno dvakrat več od tekmecev z alternativnimi zasnovami vrat, zato je znatno preprosteje priti do zadnjih sedežev, poskrbeti za otroka v otroškem sedežu ali odložiti nakupljeno blago.

S preklopom v razmerju 60:40 deljenih zadnjih sedežev in sovoznikovega sedeža v ravno tovorno dno, je dostop s strani še posebej priročen pri natovarjanju zajetnih predmetov, kot so v pakete zloženo pohištvo ali celo kolo. Pri preklopljenem sovoznikovem sedežu lahko notranjost 'pogoltne' izjemno dolge predmete, ki merijo do 2,35 metra.

S sedeži, ki so postavljeni 11 centimetrov više kot v Fiesti, nudi B-MAX izjemno velikodušno namestitev za potnike. Vozniku višji sedežni položaj omogoča boljšo preglednost, znatno več prostora za noge in glavo pa je tudi na zadnjih sedežih.

Izdelava za izjemno varnost
Pri razvoju edinstvene zasnove karoserije brez stebrička v B-MAX-u so Fordovi inženirji poskrbeli, da je zagotovljena enaka izjemna raven zaščite v primeru trčenja kot pri Fordovih vozilih z običajno strukturo.

Za zagotavljanje zahtevane zaščite v primeru bočnega trčenja je bila struktura sprednjih in zadnjih vrat znatno okrepljena s posebnim ultra-ojačenim borovim jeklom in ključnimi območji obremenitev, tako da okvir vrat vsrka energijo trka kot ‘navidezni B stebriček’.

Posebne varnostne ključavnice in ojačeni mehanizmi zaklepov zagotavljajo, da ostanejo vrata v primeru trčenja trdno povezana z dnom vozila in strukturo strehe, obenem pa omogočajo, da sprednja in zadnja vrata sodelujejo pri zaščiti potnikov.

Rezultat povezave teh ukrepov z drugimi strukturnimi izboljšavami karoserije in najnovejšimi tehnologijami za zadrževanje potnikov je zasnova karoserije, ki ustreza najstrožjim varnostnim merilom.

“Veliko konceptnih avtov je imelo karoserijo brez stebričkov, a tokrat gre zares!” je pojasnil Martin Smith. “Fordov B-MAX dokazuje, da lahko ta nova rešitev zagotovi neprekosljivo uporabnost in obenem nudi izjemno varnost.”

Kompakten, športen in eleganten
Zunanje oblikovanje B-MAX-a kaže, kako je mogoče Fordov kinetični dizajn uporabiti za tako edinstveno novo obliko vozila in ustvariti kompakten, športen in eleganten avto, ki priljubljeno paleto Fordovih vozil za različne dejavnosti obogati s svojim posebnim značajem.

“Pri razvoju B-MAX-a so naši oblikovalci poiskali navdih pri zgodnejši oblikovni študiji koncepta iosis MAX, ki je vzpostavil osupljivo novo vizijo za naša kompaktna vozila za različne dejavnosti,” je povedal Martin Smith. “Tematike kinetičnega dizajna si deli z drugimi aktualnimi Fordovimi modeli, edinstvena zasnova vrat in kompaktna velikost pa dajeta B-MAX-u unikatno identiteto.”

Osupljivi sprednji del vozila zaznamuje smela nova različica Fordove trapezoidne maske s petimi poudarjenimi sijajno kromiranimi vodoravnimi elementi. Pod njo je tanjša spodnja maska sijajno črne barve, ki sprednjemu delu doda vizualno stabilnost in poudari športno široko lego vozila.

Med drugimi značilnimi elementi kinetičnega dizajna so izrazita žarometa, mišičasta napeta ramenska linija, ki je spodaj zmogljivo prirezana, značilna linija stekel, za zadnjimi vrati zamaknjena navzgor, in izrazite obrobe blatnikov.

Smele tridimenzionalne površine stranic vozila pomagajo, da vozilo ni videti kot visoka klada, kar je v tem razredu vozil zelo pogosto, in vključujejo edinstveno obdelavo novih oblog z elegantnim ‘cik-cakom’ na zadnjih vratih.

S samosvojo grafično podobo stranskih stekel, na boke zamaknjenim steklom pokrova prtljažnika in ozkimi zadnjima žarometoma, ki jih preseka pokrov prtljažnika, je zadnji del B-MAX-a precej podoben S-MAX-u. Močne vodoravne linije poudarijo široko in samozavestno držo vozila.

B-MAX je predstavljen v toplem in sodobnem rjavem odtenku kovinske barve Burnished Glow. Barvo dopolnjujejo osupljiva 18'' platišča iz lahke alu. zlitine s petimi kraki v obliki črke Y, ki so povzeta po posebnem oblikovanju platišč za S-MAX-a.

Prostorna vrhunska notranjost
B-MAX-ova notranjost nudi izjemno veliko prostora in vsestranskosti za tako kompaktno vozilo. Kabina je oblazinjena s sodobnimi, kakovostnimi materiali, ki dokazujejo, da je lahko majhen in praktičen avto tudi udoben in odlično opremljen.

S smelo grafično podobo in izklesanimi površinami gradi notranjost na tematikah kinetičnega dizajna Fordovih najnovejših majhnih in srednje velikih avtomobilov. Med značilnimi elementi sta tudi ozek zgornji del armaturne plošče, ki se kot krilo razteza proti vratom, in izrazita sredinska konzola, ki je zasnovana kot podaljšek armaturne plošče in poteka med sprednjima sedežema.

Kabina je ohranila dinamičen, športen občutek notranjosti Fordovih manjših avtov, a je obogatena tudi z vrhunskim značajem in okrasnimi elementi iz večjega C-MAX-a.

Voznikovi upravljalni elementi so zasnovani na najnovejšem Fordovem do uporabnika prijaznem strojnem vmesniku in vključujejo velik 5'' zaslon na dotik, ki je nameščen v sredini zgornjega dela armaturne plošče. Pod njim je nadzorna plošča, ki povzema večkrat pohvaljeno oblikovanje v slogu mobilnega telefona.

Prefinjen okus kupcev, ki v želji po manjšem vozilu posegajo po kompaktnih vozilih, nagovarja visoka kakovost materialov, iz katerih je v elegantni in sodobni rjavi barvni tematiki izdelana notranjost B-MAX-a.

Zgornji del armaturne plošče in vrata so oblazinjeni z vrhunskim črnim usnjem s kontrastnimi bronasto rjavimi šivi. Sprednja sedeža imata usnjeno oblazinjenje opor, njuni srednji deli pa so prevlečeni z vrhunsko tehnično tkanino v črnem in rjavem odtenku.

Eleganten in športen občutek obogatijo tudi podrobnosti, kot so temno rjava kovinska obdelava obrob sredinske konzole in strukturirano črna talna obloga iz pletenega usnja z bronasto rjavimi poudarki. Poseben občutek prostora v notranjosti zagotovi panoramska steklena streha, ki se razteza čez celotno območje strehe.

Pogonski sklop z ultra-nizkimi izpusti CO2
V model B-MAX je vgrajen pogonski sklop, ki z najsodobnejšim 1,0-litrskim trivaljnim bencinskim motorjem Ford EcoBoost in Fordovim sistemom Auto-Start-Stop zagotavlja ultra-nizke izpuste CO2. Trivaljni motor Ford EcoBoost je bil prvič prikazan v vozilu Start na Avtosalonu 2010 v Pekingu in je nov član družine motorjev Ford EcoBoost.

Podobno kot 1,6- in 2,0-litrski štirivaljni motorji Ford EcoBoost, ki so bili v zadnjem času predstavljeni s Fordovimi evropskimi srednjimi in velikimi modeli, tudi 1,0-litrski motor za znatno znižanje porabe goriva in izpustov CO2 združuje direktno vbrizgavanje goriva, polnjenje s turbopolnilnikom in dvojno neodvisno krmiljenje ventilov.

Pred začetkom proizvodnje bodo Fordovi inženirji trivaljni motor Ford EcoBoost, ki bo zamenjal večje običajne štirivaljne bencinske motorje, še dodatno razvili.

“B-MAX dokazuje Fordovo zavezanost, da uporabnikom ponudi vznemirljiva in inovativna vozila,” je povedal Odell. “Verjamemo, da bodo prikazane nove zasnove in tehnologije pomembno vplivale na trg majhnih avtomobilov.”

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.