Avto.info

LEXUS SE PRIDRUŽUJE ZVEZDAM

Otvoritvena slovesnost Beneškega mednarodnega filmskega festivala

Julianne Moore

Julianne Moore

Avtor: Foto: Lexus
Regé-Jean Page

Regé-Jean Page

Catherine Deneuve

Catherine Deneuve

Rocio Morales

Rocio Morales

Tessa Thompson

Tessa Thompson

Na otvoritveni slovesnosti 79. Mednarodnega beneškega filmskega festivala (La Biennale di Venezia) se je filmskim zvezdnikom, cineastom in številnim znanim osebnostim pridružil tudi Lexus. Japonski premijski znamki namreč že šesto leto zapored pripada vloga uradnega avtomobila najstarejšega filmskega festivala na svetu. Na otvoritvenem gala večeru so zablesteli številni filmski zvezdniki, med katerimi je bila tudi Julianne Moore, sicer letošnja predsednica žirije, poleg nje pa še Regé-Jean Page, Rocio Morales, Catherine Deneuve in Tessa Thompson. Družbo jim je delala tudi flota elektrificiranih vozil znamke Lexus, ki so jo sestavljali SUV modeli UX, NX in RX ter limuzina ES.

Znamka Lexus in eden izmed najbolj prestižnih filmskih festivalov si delita številne vrednote, zato ima njuno večletno sodelovanje izjemno trdne temelje. Med drugim oba predstavljata utelešenje želje po širjenju obzorij s potovanji in novimi doživetji. Tako kot kinematografija predstavlja edinstven medij za ustvarjanje nepozabnih trenutkov, tako Lexus s svojim inovativnim in pionirskim duhom stremi k ustvarjanju izjemnosti. Nenazadnje povezavo predstavljajo tudi Benetke, ki so s svojo čarobnostjo, edinstvenostjo in izjemno kulturno-zgodovinsko dediščino že same po sebi garancija za ustvarjanje fantastičnih doživetij in spominov. Poleg tega se Benetke v zadnjih letih bolj kot kdajkoli prej soočajo z vprašanjem trajnosti, ki je tudi ena izmed najpomembnejših vrednot znamke Lexus.

"Navdušeni in ponosni smo, da se vračamo v Benetke in da imamo čast v tako ekskluzivnem okolju prikazati vrednote, ki odlikujejo našo znamko. To je prestižen in odmeven oder, kjer gostimo premiero povsem novega SUV modela RX, enega naših najbolj ikoničnih modelov. Upamo, da bo festivalsko občinstvo prepoznalo in cenilo dizajn, kakovost, tehnologijo in okoljsko osveščenost novega SUV-ja RX,” je povedal Maurizio Perinetti, direktor Lexus Italija.

Povsem novi SUV RX bo vse do zaključka festivala 10. septembra 2022 kot uradni avtomobil festivala služil za prevoz VIP gostov, filmskih zvezdnikov in uradnega osebja. V floti 40 vozil se mu bodo pridružili tudi drugi modeli iz serije Lexus Electrified, vključno s povsem električnim urbanim SUV modelom UX 300e. Floto bo sestavljal tudi večkrat nagrajeni kupe LC Cabrio, ki bo s svojo atraktivno podobo učinkovito dopolnil glamurozno okolje festivala.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov