Avto.info

Audi S1 Hoonitron

Ken Block in Audi naelektrila Las Vegas

Audi S1 Hoonitron : Ken Block in Audi naelektrila Las Vegas

Audi S1 Hoonitron

Avtor: Foto: Audi
Audi S1 Hoonitron : Ken Block in Audi naelektrila Las Vegas

Ameriški mojster driftanja Ken Block je objavil svoj dolgo pričakovani video Electrikhana, kjer je eden od glavnih igralcev Audi S1 Hoonitron: popolnoma električni prototip, ki so ga razvili in izdelali v podjetju Audi Sport v Neckarsulmu in katerega zasnova je slonela na legendarnem Audiju iz Audi Designa, je tu, da navduši gledalce.

Driftanje vzdolž znamenitega Eifflovega stolpa, spektakularen skok s parkirišča na sosednjem hotelu ali sukanje na mestu za 360 stopinj na legendarnem Stripu pred očmi legende Le Mansa Toma Kristensena: Ken Block, Audi S1 Hoonitron in drugi modeli iz Audijeve zgodovinske zaklad­nice so med nočnim snemanjem v Las Vegasu pritegnili veliko pozornosti. Ameriški zvezdnik je z Audijem S1 e-tron quattro Hoonitron za več dni naelektril dogajanje v igralniški meki v nevadski puščavi. Zdaj je Ken Block objavil, kar so posneli.

"Z vozilom S1 Hoonitron smo pri Audiju ubrali povsem novo pot," je dejal Oliver Hoffmann, član uprave in direktor tehničnega razvoja v družbi AUDI AG. "Razvoj popolnoma električnega prototipa za posebne zahteve našega partnerja Kena Blocka je bil velik in vznemirljiv izziv, s katerim je celotna ekipa mojstrsko opravila. Lepo je videti, kako je 'prednost v tehniki' predstavljena v povsem novem okolju."

Audi S1 Hoonitron ima dva elektromotorja, štirikolesni pogon, več kot dovolj moči, šasijo iz ogljikovih vlaken in vse varnostne standarde po kriterijih najvišjega organa za avtomotošport FIA. Audi Sport ga je razvil kot unikatno vozilo ekskluzivno za Kena Blocka. Njegova zunanja lupina, za katero je bil odgovoren Audi Design pod vodstvom Marca Lichteja, nas takoj spomni na legen­darni Audi Sport quattro S1, s katerim je Audi nekoč osvojil slavni Pikes Peak. Ken Block in njegova ekipa so med razvojem vozila tesno sodelovali z Audijevimi oddelki.

Poleg modela S1 Hoonitron v videu Electrikhana v manjših vlogah nastopajo tudi drugi modeli iz Audijeve preteklosti. Na primer Audi 90 IMSA GTO (1989), Audi 200 Trans Am (1988), Audi Sport quattro S1 Pikes Peak (1987), Audi quattro Gruppe B A2 (1984) ter Audi R8 LMP in Audi R18 e‑tron quattro iz Le Mansa. In ko smo že pri Le Mansu: v videu se na kratko pred rdečim sema­forjem pokaže tudi Tom Kristensen, ki je z devetimi zmagami rekordni zmagovalec te legendarne vzdržljivostne dirke.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov