Avto.info

Ženski svetovni avto leta 2024

KIA EV9 je zmagovalec kategorije SUV

Ženski svetovni avto leta 2024: KIA EV9 je zmagovalec kategorije SUV

Ženski svetovni avto leta 2024

Avtor: Foto: KIA

Kiin model Kia EV9 je nedavno na prestižnem tekmovanju za ženski svetovni avto leta 2024 (WWCOTY) razglašen za zmagovalca v kategoriji SUV vozil. Ta izjemen dosežek je rezultat temeljitega ocenjevanja 62 novih modelov, v okviru katerega je Kia EV9 izstopal zaradi izjemnih lastnosti na različnih področjih, kot so varnost, vozna izkušnja, tehnologija, udobje, učinkovitost, vpliv na okolje in vrednost za denar. Osvojeno priznanje še dodatno utrjuje sloves modela Kia EV9 kot vodilnega velikega električnega SUV-ja v avtomobilski industriji.

Zmagovalce po kategorijah je med 62 modeli izbralo 75 avtomobilističnih novinark
V obsežnem procesu izbora je sodelovalo 75 avtomobilističnih novinark iz 52 držav s petih celin, ocenjevanje pa je vključevalo vozniške preizkuse, podrobno analizo in rigorozne študije, na podlagi katerih so izbrali zmagovalce v petih kategorijah: SUV, družinski avtomobil, velik avto, ekskluzivni avto ter 4x4 in pick-up.

Žirija pri Kia EV9 izpostavila izjemno aerodinamiko, dizajn, tehnologije in zmogljivosti polnjenja
V tem začetnem krogu ocenjevanja je Kia EV9 izstopal zaradi svoje izjemne aerodinamičnosti, inovativnih oblikovnih značilnostih, napredne tehnologije, zmožnosti dvosmernega polnjenja in ultra hitrega 800-voltnega polnilnega sistema. Žirija je poudarila tudi privlačno ceno EV9, ki ga postavlja v konkurenčen položaj v primerjavi z drugimi vozili v istem segmentu.

EV9 združuje zmogljivosti SUV vozila, najsodobnejši dizajn električnih vozil in napredne tehnologije, kar ga uvršča v ospredje kategorije SUV. EV9, ki je narejen na električni globalni modularni platformi (E-GMP), zagotavlja dobre zmogljivosti in povsem električni doseg več kot 541 km (WLTP). Njegovo izjemno hitro 800-voltno polnjenje v samo 15 minutah omogoča do 239 km dosega. Doseženo priznanje Kia EV9 v izboru WWCOTY 2024 dokazuje uspešnost Kiine predanosti ustvarjanju vozil, ki ugajajo širokemu spektru zahtev in preferenc. Priznanje je dokaz privlačnosti EV9 in njegovega velikega odmeva pri ženskah po vsem svetu.

Skupni zmagovalec izbora za naslov ženski svetovni avto leta  bo znan 8. marca
EV9 skupaj s štirimi zmagovalci drugih kategorij napreduje v zadnji krog ocenjevanja, ki bo določil skupnega zmagovalca nagrade za ženski svetovni avto leta. Razglasitev zmagovalca bo 8. marca, na mednarodni dan žena.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov