Avto.info

Podatki združenja ACEA

KIA z rekordno prodajo v prvem četrtletju v Evropi

Podatki združenja ACEA: KIA z rekordno prodajo v prvem četrtletju v Evropi

Podatki združenja ACEA

Avtor: Foto: KIA

Po novih podatkih Evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) je Kia v prvem četrtletju letošnjega leta zabeležila najboljši rezultat v zgodovini znamke – v prvem četrtletju je bilo prvič registriranih 148.571 vozil. To je 2,23-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem leta 2022 in precej več kot v prvem četrtletju leta 2021, ko je bilo registriranih 113.812 vozil. Samo marca je bilo prodanih 63.053 enot, kar je 6,9 % več kot marca lani. Ta rast pomaga ohranjati Kiin evropski tržni delež na dobrih 4,6 %.

Kiini najbolje prodajani evropski modeli so Sportage, Ceed in Niro
Da povpraševanje po elektrificiranih vozilih Kia še naprej narašča, dokazuje tudi podatek, da je bil v prvem letošnjem četrtletju na trgih EU, EFTA in Združenega kraljestva najbolje prodajani model Kie SUV model Sportage (vključno s hibridno in priključno hibridno različico) z 41.275 primerki. Sledila sta mu družina Ceed (vključno s hibridnimi in priključnimi hibridnimi pogonskimi sklopi) s 35.207 primerki in elektrificirani Niro z 19.115 primerki.

Elektrificirani modeli predstavljajo 35 % Kiine prodaje v Evropi
Pomembno je, da so Kiina hibridna, priključna hibridna in električna vozila predstavljala 35 % celotne prodaje v Evropi, kar kaže na uspešno preoblikovanje znamke v ponudnika trajnostnih rešitev za mobilnost. Prodaja električnih vozil je temeljila na nagrajenem modelu EV6, še bolj pa se bo povečala z uvedbo težko pričakovanega modela EV9 konec letošnjega leta.

Jason Jeong, predsednik družbe Kia Europe, je komentiral: "Ta rekordni začetek leta kaže na to, da Kia še naprej uspešno raste in da se naše evropske stranke pozitivno odzivajo na našo razširjeno paleto elektrificiranih vozil."

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov