Avto.info

Forum Kenshiki

LEXUS POSTAJA POVSEM ELEKTRIČNA LUKSUZNA ZNAMKA

Forum Kenshiki: LEXUS POSTAJA POVSEM ELEKTRIČNA LUKSUZNA ZNAMKA

Forum Kenshiki

Avtor: Foto: Lexus
Forum Kenshiki: LEXUS POSTAJA POVSEM ELEKTRIČNA LUKSUZNA ZNAMKA

Pri Lexusu so pripravili strategijo za novo generacijo povsem električnih vozil, vključno z oblikovalskimi načeli in novimi tehnologijami, ki bodo spremenili prihodnost vozil. Na svojem letnem forumu Kenshiki v Bruslju je podjetje podrobneje predstavilo svoj načrt, kako postati znamka, ki bo najpozneje do leta 2035 globalno ponujala le še baterijska električna vozila (BEV), v Evropi pa naj bi se to, če bodo tržne razmere dopuščale, zgodilo še prej, do leta 2030.

Pascal Ruch, podpredsednik Lexus Europe in oddelka za vrednostne verige, je povedal: »Znamka Lexus orje ledino na področju tehnologije že vse od svoje ustanovitve leta 1989. Ponosni smo na svojo dediščino potez, s katerimi smo izzivali konvencije na trgu luksuznih vozil, in na doslednost pri zagotavljanju vrednosti strankam. Zdaj, ko je govor o elektrifikaciji, bomo znova premikali meje v svetu vrhunskih vozil. Razvili bomo novo modularno strukturo vozil in novo generacijo baterij, ne le za izboljšanje zmogljivosti naših vozil BEV, temveč tudi, kar je morda še pomembneje, za dvig užitka pri vožnji na nov nivo. Do revolucije bo prišlo tudi na področju programske opreme, zaradi česar bomo lahko oblikovali vozila z najvišjo stopnjo prilagajanja po meri, tako da bo luksuz resnično prilagojen za vsako našo stranko.«

Naslednja generacija Lexusovih vozil BEV bo izkoristila prednosti zmanjšanja velikosti in teže konstrukcijskih komponent, kar bo omogočilo večjo vsestranskost zasnov. Napredek na področju tehnologij elektrifikacije bo omogočil nadaljnji razvoj izkušnje Lexus Driving Signature – stalne in nagrajujoče povezave med voznikom in vozilom, ki zagotavlja udobje, zaupanje in občutek nadzora v vsakem trenutku.

Koncepta LF-ZL in LF-ZC nakazujeta filozofijo prihodnjih modelov
Nedavno predstavljeni konceptni vozili Lexus LF-ZC in LF-ZL sta praktičen prikaz tega, kako namerava Lexus čim bolj izkoristiti potencial, ki ga nudita elektrifikacija in inovativne tehnologije, za zagotavljanje novih izkušenj na področju mobilnosti. LF-ZC (Lexus Future Zero-emission Catalyst), ki je premiero na evropskih tleh doživel prav na dogodku Kenshiki, napoveduje novo Lexusovo serijsko limuzino, ki bo na trg prišla predvidoma leta 2026. S svojimi elegantnimi linijami, nizkim težiščem, prostorno kabino in obliko, ki združuje funkcionalnost s prijetno estetiko, žanje prednosti izkušenj, ki jih ima Lexus z elektrifikacijo.

LF-ZL (Lexus Future Zero-emission Luxury) je študija prestižnega baterijskega električnega SUV modela, ki omogoča nemoteno povezavo med ljudmi, mobilnostjo in družbo. Izkušnjo pri vožnji je mogoče prilagoditi željam posameznega uporabnika, interakcija z vozilom pa bo na povsem novi ravni, saj bo voznik imel na voljo predloge, ki temeljijo na njegovem slogu in navadah. Uporaba bambusa kot nosilnega materiala podobe kabine se navezuje na japonsko tradicijo, obenem pa je odraz trajnostnega pristopa – z industrijsko uporabo te hitro rastoče rastline se prepreči njena prekomerna rast in obenem varuje narava. Za oba koncepta je značilna nova oblikovalska tema, »provokativna preprostost«, v kateri sta združeni funkcionalnost in lepota. Ta gradi na Lexusovi identiteti in jo razvija še naprej, pri čemer s prečiščenim in preprostim dizajnom ustvari vpadljivo podobo. 

V digitalnem inteligentnem kokpitu, ki voznika popolnoma prevzame, ima voznik vse pri roki. Osrednji element je prirezan volanski obroč, ki deluje z Lexusovo ekskluzivno tehnologijo elektronskega krmiljenja One Motion Grip. Funkcije so združene na majhnih digitalnih zaslonih na vsaki strani voznika.  Na plošči levo od voznika so nameščeni upravljalni elementi za prestavljanje, varnostne sisteme in sisteme za pomoč vozniku (ADAS) ter izbiro načina vožnje, desno od voznika pa so združene funkcije za udobje, kot so avdiosistem, klimatska naprava, telefon in funkcije umetne inteligence. Konceptni vozili sta opremljeni tudi z digitalnimi vzvratnimi in stranskimi ogledali ter izjemno širokim zaslonom pred sovoznikom za dostop do zabavnih vsebin in aplikacij za mobilnost.

Operacijski sistem Arene
Lexusov novi operacijski sistem Arene bo odprl nove možnosti zabave in povezljivosti. Sistem za prepoznavanje glasu se bo z uporabo umetne inteligence hitro odzival na ukaze in bo zmožen dajati prilagojene predloge – podobno kot bi imeli pri roki osebnega pomočnika.  Sistem se bo lahko celo naučil voznikovih rutinskih dejanj ter si zapomnil priljubljene aplikacije in funkcije ter vse to samodejno zagnal, ne da bi mu to bilo treba naročiti.

Vozne zmogljivosti
Lexus bo izkoristil zmogljivosti, značilne za baterijska električna vozila, kot sta močan pospešek in enakomeren nadzor pogonske moči, ki ga zagotavlja tehnologija štirikolesnega pogona DIRECT4. To bo zagotovilo večji užitek pri vožnji, voznik pa se bo počutil kot eno s svojim vozilom.

Sistem DIRECT4, ki je že integriran v povsem električnem modelu Lexus RZ in hibridu RX 500 Performance, stalno uravnava količino pogonskega navora med sprednjo in zadnjo osjo glede na obremenitev posameznega kolesa. To zagotavlja optimalen oprijem v vseh voznih razmerah, bolj linearno pospeševanje, izboljšano vožnjo skozi ovinke in stabilnejši položaj vozila. S sistemom elektronskega krmiljenja bodo prihodnja Lexusova baterijska električna vozila zagotavljala bolj intuitivno krmiljenje, zlasti pri vožnji po ovinkastih cestah. Novi operacijski sistem Arene bo z različnimi načini vožnje lahko spremenil, kakšen občutek daje vozilo in kako se obnaša – recimo kot luksuzno vozilo ali kot vozilo, osredotočeno na zmogljivosti. Poleg tega lahko voznik še dodatno izboljša raven čutne izkušnje s spreminjanjem zvoka in vibracij, ki jih oddaja vozilo. Te funkcije bodo možne zaradi uporabe elektronskega krmiljenja in brezžičnih posodobitev programske opreme.

Modularna struktura vozila
Naslednja generacija Lexusovih vozil BEV bo uporabljala novo modularno strukturo, pri kateri bo karoserija razdeljena na tri dele – sprednji, srednji in zadnji. To bo mogoče z uporabo tehnologije gigacasting (izjemno velike stiskalnice za izdelavo odlitkov), ki omogoča večjo svobodo pri obliki vozila. Zmanjšanje števila delov – sprednji in zadnji del konstrukcije vozila trenutno sestavlja približno 175 ločenih elementov – bo drastično skrajšalo čas proizvodnje in omogočilo prilagodljivost za hiter razvoj različnih tipov vozil. Sprednji in zadnji modul je mogoče izdelati v manj kot dveh minutah. Koristi modularne strukture sta tudi večja togost in manjša masa, kar bo prispevalo k zvezni dinamiki vozila, ki se občuti bolj naravno. Pri tem bodo upoštevani tudi stroški popravil, da manjše nezgode strankam ne bodo povzročile visokih računov za popravila. Spremenjen bo tudi proizvodni proces, saj bodo vozila na montažni liniji prehajala čez vsako fazo proizvodnje avtonomno.

Uporaba različnih tehnologij in razvoj izdelkov
V bližnji prihodnosti, do leta 2026, bo elektrifikacija znamke Lexus še naprej potekala po pristopu različnih tehnologij oz. na treh vrstah vozil: modelih z več možnostmi pogona, kot so športni terenci UX, NX in RX; BEV-jih, ki uporabljajo Lexusovo trenutno globalno arhitekturno platformo, kot je RZ; in BEV-jih, izdelanih z uporabo procesa gigacasting na platformi naslednje generacije, kot je prihodnji model na podlagi koncepta LF-ZC.  Da bi razširili in popestrili Lexusovo ponudbo, bodo v naslednjih nekaj letih predstavljena vozila iz vsake od teh treh kategorij, vključno z baterijskimi električnimi vozili.

Vsa vozila bodo imela koristi tudi od izboljšav pogonskega sklopa in stalnih izboljšav tehnologije baterij. Lexus bo prvi uporabil nove tehnologije baterij, vključno z novo litij-ionsko zmogljivo baterijo, ki naj bi omogočala polnjenje od 10 do 80 odstotkov napolnjenosti v približno 20 minutah in doseg približno 800 km (po ciklu WLTP). Strankam bo poleg tega na voljo tudi cenejša baterija, kar bo povečalo možnosti izbire za stranke. Spomladi leta 2024 bo ponudba vozil RZ razširjena z novo različico s pogonom na sprednji kolesi. Pozneje bo prvič na voljo možnost elektronskega krmiljenja One Motion Grip. V prihodnosti je načrtovan tudi sistem, ki bo posnemal občutek in delovanje ročnega menjalnika za vozila BEV – še ena razsežnost Lexusovega poslanstva, ki se osredotoča na užitek pri vožnji. Na zunaj bo vozilo tako tiho kot vsako drugo baterijsko električno vozilo, kar pa se tiče upravljanja, bo voznik doživljal vse občutke, ki jih nudijo vozila z ročnim menjalnikom, vključno z zvokom motorja in vibracijami.

Rast znamke Lexus v Evropi
V podjetju pričakujejo, da bodo letos v Evropi prodali približno 74.000 novih vozil. To je približno 50 % povečanje glede na leto 2022, kar pomeni, da je Lexus ena najhitreje rastočih luksuznih znamk. To bo tudi nova rekordna vrednost za regijo brez Rusije. Ta uspeh temelji na obsežni paleti različnih modelov, ki je bila v zadnjih dveh letih skoraj v celoti prenovljena. Ponudba vključuje tri povsem nove modele v ključnih segmentih D in E luksuznih športnih terencev – NX, RX in RZ – z možnostmi hibridnega, priključno-hibridnega in baterijskega električega pogona.

Pričakuje se, da se bo ta zagon nadaljeval tudi v letu 2024, kar bo podjetje pripeljalo do tega, da doseže ambicije, ki si jih je zadalo za prihodnost – šestmestno prodajo v Evropi. Lexus je razkril dva povsem nova modela, ki znamko peljeta v nove tržne segmente: nov paradni konj LM »Luxury Mover« za prevoz potnikov in LBX, prvi mali SUV znamke. LM povzdigne udobje potnikov na do sedaj še nikoli občuteno raven, LBX pa spodbija ustaljeno prakso luksuznih vozil in dokazuje, da je mogoče prestižne funkcionalnosti, kakovost in vozno izkušnjo zagotoviti tudi v vozilu manjših mer. Poleg tega bo na vzhodnih trgih predstavljena nova generacija modela GX, velikega športnega terenca, ki ponuja vrhunsko razkošje in izjemne terenske zmogljivosti. Ti modeli so izraz Lexusove ambicije za rast in želje po nadaljnjem premikanju meja z vozili, namenjenimi novim demografskim skupinam strank.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov