Avto.info

FORD NA PODELITVI NAGRAD AUTOMOTIVEINNOVATIONS

‘NAJBOLJ INOVATIVNA VELIKOSERIJSKA ZNAMKA LETA 2023’

FORD NA PODELITVI NAGRAD AUTOMOTIVEINNOVATIONS: ‘NAJBOLJ INOVATIVNA VELIKOSERIJSKA ZNAMKA LETA 2023’

FORD NA PODELITVI NAGRAD AUTOMOTIVEINNOVATIONS

Avtor: Foto: Ford
FORD NA PODELITVI NAGRAD AUTOMOTIVEINNOVATIONS: ‘NAJBOLJ INOVATIVNA VELIKOSERIJSKA ZNAMKA LETA 2023’ FORD NA PODELITVI NAGRAD AUTOMOTIVEINNOVATIONS: ‘NAJBOLJ INOVATIVNA VELIKOSERIJSKA ZNAMKA LETA 2023’

Na letni podelitvi nagrad AutomotiveINNOVATIONS je bil Ford imenovan za ‘najbolj inovativno velikoserijsko znamko leta 2023’, pri čemer je med avtomobilskimi znamkami z velikoserijsko proizvodnjo osvojil najvišja priznanja v kategorijah ‘Avtonomna vožnja in napredni asistenčni sistemi za voznika’ ter ‘Storitve povezanih avtomobilov’.

Center za avtomobilski menedžment in družba PricewaterhouseCoopers GmbH s sedežem v Nemčiji sta Ford razglasila za zmagovalca kategorije, potem ko sta proučila inovacije 29 svetovnih avtomobilskih skupin, ki predstavljajo več kot 80 znamk. V postopku ocenjevanja za nagrade za leto 2023 so obravnavali 1088 inovacij. Ford je prejel skupno oceno 91,2 točke, na drugo mesto se je uvrstil Volkswagen (82,0 točke), na tretje pa Toyota (64,6 točke).

Uvedba Fordovega naprednega sistema za pomoč vozniku s prostoročnim upravljanjem druge stopnje BlueCruise1 – na voljo je v Mustangu Mach-E in ima od aprila uradno dovoljenje za uporabo na avtocestnem omrežju v Veliki Britaniji – je Fordu na poti do skupne nagrade pomagala do zmage v kategoriji ‘Avtonomna vožnja in napredni asistenčni sistemi za voznika’. Posebno priznanje je prejel tudi sistem za pomoč pri vleki prikolice ‘Pro Trailer Hitch Assist’ v modelu F-150. Navigacija v oblaku sistema SYNC 42 v Fordu Focusu je bila izpostavljena inovacija, ki je Fordu prinesla prvo mesto v kategoriji ‘Storitve povezanih avtomobilov’, znamka pa se je dobro uvrstila tudi na preostalih dveh področjih in je zasedla drugo mesto v kategorijah ‘Električna vožnja’ ter ‘Vmesnik in povezljivost’.

“V svoji 120-letni zgodovini smo dosledno uvajali inovacije ter se pri razvoju vozil in tehnologij osredotočali na potrebe kupcev,” je povedala Silke Seitz, direktorica oddelka za digitalne izdelke v Evropi, ki je v Fordovem imenu prevzela priznanje. “Avtomobilska industrija se danes spreminja s hitrostjo, kakršne še nismo videli, zato je priznanje za naše inovacije v tem času ponosen trenutek in dokaz spretnosti, sposobnosti in nenehnih stremljenj podjetja.”

Center za avtomobilski menedžment je neodvisni inštitut za raziskave in strateško svetovanje na področju avtomobilizma in mobilnosti na Univerzi uporabnih znanosti v Bergisch Gladbachu v Nemčiji. Nagrade AutomotiveINNOVATIONS so priznanje za inovacije na področju avtomobilskega razvoja, v sodelovanju z družbo PricewaterhouseCoopers AG pa jih podeljuje žirija, ki jo vodi direktor centra prof. dr. Stefan Bratzel.

“Prvič po letu 2014 je Ford ponovno postal najbolj inovativna avtomobilska znamka,” je povedal Bratzel. “Med ključnimi dejavniki uspeha je bilo izjemno ravnovesje inovativnih prednosti na najpomembnejših tehnoloških področjih.”

Nagrade so podelili na dogodku 13. julija 2023 v Frankfurtu na Majni, ko so proslavili tudi dejstvo, da organizacija priznanja za inovacije v avtomobilski industriji podeljuje že enajst let.                                                                                                            

1 Ford BlueCruise je funkcija za prostoročno vožnjo po avtocesti. Roke umaknite z volana le, ko ste v modri coni za prostoročno vožnjo. Vedno opazujte cesto in promet ter bodite pripravljeni, da ponovno prevzamete nadzor nad vozilom. Funkcija ni nadomestek za varno vožnjo. Glede podrobnosti in omejitev glejte navodila za uporabo vozila. [Komplet za uporabo sistema BlueCruise vsebuje strojno opremo, ki je potrebna za to funkcijo.] Uporabnik mora plačati naročnino na BlueCruise, ki vključuje uporabo podatkov, redne posodobitve zemljevidov in izboljšave funkcij. Za uporabo funkcije BlueCruise morate svojega Mustanga Mach-E aktivirati z aplikacijo FordPass.
2 Ne dopustite motenj med vožnjo! Če je le možno, uporabite glasovno upravljanje in med vožnjo ne uporabljajte ročnih naprav. Ko je izbrana prestava za vožnjo, so lahko nekatere možnosti blokirane. Nekatere funkcije niso združljive z vsemi telefoni.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov