Avto.info

Gernot Döllner

Novi izvršni direktor Audija v upravi koncerna Volkswagen

Gernot Döllner

Gernot Döllner

Avtor: Foto: Audi
Markus Duesmann

Markus Duesmann

Gernot Döllner se bo s 1. septembrom 2023 kot novi predsednik upravnega odbora družbe AUDI AG pridružil upravnemu odboru koncerna Volkswagen AG. Tam bo nasledil Markusa Duesmanna, ki bo takrat zapustil poslovodstvo koncerna. Takšen sklep je na današnji četrtek sprejel nadzorni svet koncerna.

"Markusu Duesmannu gre velika zahvala za njegove dosežke pri Audiju. Začel je ambiciozno strategijo elektrifikacije, s časovnico za e‑modele je postavil pomemben strateški mejnik in z določitvijo smernic za popoln prehod na e-mobilnost že v zgodnji fazi jasno začrtal urejeno preoblikovanje podjetja," je dejal Hans Dieter Pötsch, predsednik Volkswagnovega nadzornega sveta. "Z Gernotom Döllnerjem nam je uspelo dobiti managerja z veliko izkušnjami iz koncerna in s področja produktov, ki bo zdaj sistematično nadaljeval z razvojem in spodbujanjem Audijeve strategije," tako Pötsch.

Gernot Döllner se je rodil na Spodnjem Saškem, študiral je strojništvo in se leta 1993 kot doktorski študent zaposlil pri Volkswagnu. V družbi Porsche AG je opravljal več vodstvenih funkcij, med drugim je bil vodja razvoja konceptov in odgovorni za modelsko serijo Panamera. Od leta 2021 je vodja splošne strategije in generalnega sekretariata v koncernu Volkswagen.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov