Avto.info

Sodelovanje Lenovo in F1®

Očala ThinkReality VRX navijače virtualno posadijo v vozniški sedež

Sodelovanje Lenovo in F1®: Očala ThinkReality VRX navijače virtualno posadijo v vozniški sedež

Sodelovanje Lenovo in F1®

Avtor: Foto: Lenovo
Sodelovanje Lenovo in F1®: Očala ThinkReality VRX navijače virtualno posadijo v vozniški sedež Sodelovanje Lenovo in F1®: Očala ThinkReality VRX navijače virtualno posadijo v vozniški sedež

Lenovo in Formula 1® sodelujeta pri izboljševanju uporabniške izkušnje navijačev omenjenega tekmovanja: od produkcije vsebin do prenosa v živo, vključno z uporabo najsodobnejših tehnologij, kot sta razširjena resničnost (AR) in navidezna resničnost (VR). Projekt Lenovo ThinkReality VRX F1 je naslednji korak v tej smeri, saj navijačem F1 v Paddock Clubu omogoča, da se virtualno preizkusijo na stezi.

Nova naglavna očala za navidezno resničnost ThinkReality VRX so se premierno predstavila že pretekli vikend na Veliki nagradi Japonske v Suzuki, navijače, ki so najbližje omenjenemu tekmovanju pa bodo razveseljevala tudi na prihodnji dirki za Veliko nagrado ZDA v mestu Austin v zvezni državi Teksas. Najvijači lahko z njihovo pomočjo kar se da pristno izkusijo, kako v svojih dirkalnikih okolico in notranjost bolidov vidijo dirkači Formule 1, med seboj pa se bodo pomerili v ekskluzivni mini igri VR F1.

Na podlagi kultnih namiznih avtomobilskih dirk, ki so jih mnogi igrali kot otroci, so uporabniki vozili dirkalnik F1 po repliki mednarodnega dirkališča Suzuka, naslednjič pa se bodo pomerili na maketi dirkališča Circuit of the Americas in nadzorovali hitrost dirkalnika z gumbi na krmilniki ThinkReality VRX. Med igranjem si lahko uporabnik progo ogleda z različnih zornih kotov, kot da bi opazoval avtomobilsko progo. Uporabniki, ki so rešitev že preizkusili, potrjujejo pristnost tovrstne izkušnje. Vozniki lahko driftajo po ovinkih, če pa v ovinku preveč pospešijo, lahko dirkalnik zapusti stezo – in celo pade z mize.

Cilj je očiten: doseči najboljši čas kroga. Dirkaška tabla prikazuje rezultate in se lahko projicira na zunanji zaslon. Med izdelavo izkušnje ThinkReality F1 je bila uporabljena tudi generativna umetna inteligenca, in sicer za oblikovanje elementov dirkalnikov in prog, za glasovne nagovore in kot pomoč pri programiranju. Igra Lenovo ThinkReality VRX F1 bo na voljo tudi na sejmu Lenovo Tech World 2023, ki bo potekal od 23. do 24. oktobra v Austinu v Teksasu.

Več kot le igre in zabava
Dirkaška igra je hkrati tudi priložnost za predstavitev zmogljivosti in vrednosti izkušenj VR ter očal ThinkReality VRX, Lenovovega novega vsestranskega kompleta za navidezno resničnost (VR), namenjenega podjetjem. Tehnologije XR postajajo za podjetja in organizacije pomembnejše kot kadarkoli prej, saj jih ta že uporabljajo na različnih področjih: od usposabljanja zaposlenih in virtualnega sodelovanja do 3D-oblikovanja in inženiringa, saj zaposlenim omogočajo, da naredijo več, hitreje in z manj stroški. ThinkReality VRX ponuja trgu nekaj resnično edinstvenega, celovito rešitev XR za podjetja. Ne vključuje le vrhunske strojne opreme, temveč tudi programsko opremo in storitve, ki olajšajo uvajanje XR v poslovna okolja ter omogočajo hitrejše povračilo naložb.

Ekosistem ThinkReality ISV je prilagojen ključnim primerom uporabe, ki kažejo resnične rezultate in donosnost naložbe v velikem obsegu. Usposabljanje na področju veščin za ustvarjanje mišičnega spomina in podporo zaposlenim pri učenju skozi (virtualno) prakso, kjer neuspeh nima hudih posledic. Rešitev je primerna tudi za pridobivanje mehkih veščin, saj zaposlenim pomaga pri boljšem komuniciranju, razvoju njihovega potenciala in spoznavanju vrednot organizacije. Orodja za sodelovanje obvladajo izboljšanje skupinskih sestankov, omogočajo pregledovanje digitalnih dvojčkov in organizacijo posebnih dogodkov. Aplikacije za prostorsko računalništvo, kot so virtualni monitorji in aplikacije za delovni proces s podporo umetne inteligence, pa pomagajo razširiti delovna mesta in prostore ter povečati produktivnost. Delujejo lahko celo kot platforme za dobro počutje, ki zaposlenim pomagajo, da se fizično in psihično ponovno sestavijo in osredotočijo na delo.

Rešitev ThinkReality VRX je podprta s širokim naborom poslovnih storitev. Med njimi najdemo prilagodljivo upravljanje naprav s programsko platformo ThinkReality v oblaku in storitve ThinkReality xR od svetovanja in ustvarjanja vsebin do podpore pri uvajanju rešitve. Podobno kot številne Lenovo poslovne rešitve je tudi ThinkReality VRX podprta s storitvijo Lenovo Integrated Solution Support (LISS) za celodnevno globalno podporo strankam ter financiranje v obliki naprave kot storitve (DaaS) prek Lenovo TruScale. Lenovo verjame, da lahko pametnejša tehnologija revolucionarno spremeni način usposabljanja, dela in komuniciranja ljudi. Partnerstvo s Formulo 1 pa podjetju pomaga predstaviti zmogljivosti Lenovovih tehnologij, storitev in rešitev na svetovnem prizorišču.

www.lenovo.si

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava