Avto.info

Omejitve, s katerimi se srečujejo invalidi

Opravljanje zdravniških pregledov za izdajo oziroma podaljšanje vozniškega dovoljenja

Omejitve, s katerimi se srečujejo invalidi: Opravljanje zdravniških pregledov za izdajo oziroma podaljšanje vozniškega dovoljenja

Omejitve, s katerimi se srečujejo invalidi

Avtor: Foto: Krakenimages.com / shutterstock

Omejitve, s katerimi se srečujejo invalidi, ki za svojo mobilnost toliko bolj potrebujejo vozilo, so nedopustne. Na Ministrstvu za zdravje spoštujemo pravice stavkajočih, vendar je pravica do stavke omejena s pravico najranljivejših, ki za svoje normalno življenje potrebujejo katerokoli zdravstveno storitev. In uveljavljanje stavkovnih zahtev, ki so povezane s povišanjem plač in dvigom standarda zdravnikov, ne morejo in ne smejo iti na škodo tistih, ki se jim prav zaradi neizvajanja storitev življenjski standard občutno znižuje.

Opravljanje zdravniških pregledov za izdajo oziroma podaljšanje vozniškega dovoljenja invalidov je nedvomno storitev, ki jo kljub stavki, nikakor ni upravičeno omejevati. URI Soča, ki je edini izvajalec tovrstnih pregledov, mora zagotoviti izvajanje zdravniških pregledov za potrebe podaljšanja ali pridobitve vozniškega dovoljenja invalidov, zato smo direktorju URI Soča v petek tudi pisno podali stališče ministrstva glede diskriminacije, ki so ji v trenutnih okoliščinah izpostavljeni invalidi. Pričakujemo, da se bo storitev, ki morda res ni med taksativno naštetimi v Zakonu o zdravniški službi, zagotovo pa njeno neizvajanje predstavlja hud poseg v nenadomestljiv pogoj za življenje (najranljivejših!) občanov, torej eden izmed pogojev za izvajanje stavke, določen v Zakonu o stavki, s ponedeljkom nemoteno izvajala naprej.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava