Avto.info

MAZDA2 MODELNEGA LETA 2023

POSODOBITVE ZUNANJOSTI IN NOTRANJOSTI OHRANJAJO SVEŽINO VOZILA

MAZDA2 MODELNEGA LETA 2023: POSODOBITVE ZUNANJOSTI IN NOTRANJOSTI OHRANJAJO SVEŽINO VOZILA

MAZDA2 MODELNEGA LETA 2023

Avtor: Foto: Mazda
MAZDA2 MODELNEGA LETA 2023: POSODOBITVE ZUNANJOSTI IN NOTRANJOSTI OHRANJAJO SVEŽINO VOZILA MAZDA2 MODELNEGA LETA 2023: POSODOBITVE ZUNANJOSTI IN NOTRANJOSTI OHRANJAJO SVEŽINO VOZILA MAZDA2 MODELNEGA LETA 2023: POSODOBITVE ZUNANJOSTI IN NOTRANJOSTI OHRANJAJO SVEŽINO VOZILA MAZDA2 MODELNEGA LETA 2023: POSODOBITVE ZUNANJOSTI IN NOTRANJOSTI OHRANJAJO SVEŽINO VOZILA MAZDA2 MODELNEGA LETA 2023: POSODOBITVE ZUNANJOSTI IN NOTRANJOSTI OHRANJAJO SVEŽINO VOZILA

Po 20 letih proizvodnje – prvo generacijo Mazde2 so začeli prodajati aprila 2003 – prihaja najnovejša različica Mazde2, priljubljene kombilimuzine segmenta B. Modelno leto 2023 krasita posodobljena zunanja in notranja podoba, na voljo sta dve novi zunanji barvi karoserije in nova struktura stopenj opreme, prav tako lahko kupci izberejo dve novi posebni različici. Mazda2 je s svojo svežo zasnovo pomemben gradnik v Mazdinem pristopu z več rešitvami, ki na trg kompaktnih avtomobilov prinaša varčno porabo goriva in uživanje v vožnji.

Mazda2 prinaša nove izvedbe armaturne plošče, zračnikov in oblog vrat, posodobljeno oblazinjenje in bogato serijsko opremo, ki tudi pri osnovnih različicah povečuje udobje in priročnost. Sistem Mazda Connect od opreme Centre-Line naprej podpira vmesnik Android Auto™ in brezžično povezavo z vmesnikom Apple CarPlay®. Mazdine raziskave na področju hrupa in vibracij (NVH) so omogočile edinstven pristop k nadzoru zvoka, ki vstopa v kabino. Tako je vsem potnikom zagotovljena prijetna tišina. Na voljo sta tudi ogrevan volan in vzvratno ogledalo s samodejno zatemnitvijo. 

Mazdo2 že od nekdaj – in to velja za vsako generacijo – hvalijo zaradi njenih voznih lastnosti in prave vozne izkušnje Jinba Ittai. Najnovejši dosežki Mazdine arhitekture vozila Skyactiv zagotavljajo še več veselja do vožnje. Z MacPhersonovimi vzmetnimi nogami spredaj in zadnjim vzmetenjem z vzvojnim drogom je gibanje vozila uglajeno, vožnja pa je izjemno udobna. Optimizirane so tako karakteristike nasičenja sprednjih in zadnjih blažilnikov kot tudi zasnova ventilov sprednjih in zadnjih blažilnikov, zadnja blažilnika pa delujeta z večjim polmerom.

Z močjo od 75 do 115 KM ter izbiro samodejnega in ročnega menjalnika vsakdo najde Mazdo2 s pravo kombinacijo zase. Sprednja sedeža sta izboljšana, da omogočata še boljšo uporabnikovo držo, ki zmanjšuje nihanje glave in zmanjšuje utrujenost, saj je vožnja preprostejša. Zaradi sistema GVC Plus (G-Vectoring Control Plus) je vozilo pri večjih hitrostih stabilnejše. Natančno krmiljenje in hiter odziv vozila na voznikove ukrepe sta pri Mazdi2 že del tradicije.

V pooblaščenih prodajnih salonih je že možno naročiti Mazdo2 modelnega leta 2023. Vstopna cena za Mazdo2 Center-Line z motorjem Skyactiv-G s 75 KM in ročnim 6-stopenjskim menjalnikom je 15.940€. Ta različica vključuje 8-palčni sredinski zaslon, vmesnika Android Auto™ in Apple CarPlay®, žaromete LED, tempomat, usnjen volan, električno pomična stekla, DSC, TCS in druge varnostne sisteme, če pa dodate še sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah in pomočnika za speljevanje na strmini boste dobili popoln mestni kompaktni avto.

Vstopna cena za vozilo s samodejnim menjalnikom v kombinaciji z motorjem Skyactiv G 90 je 18.540€. Oba motorja – e-Skyactiv G 90 in e-Skyactiv G 115 – z ročnim menjalnikom sta opremljena z Mazdinim blagim hibridnim sistemom. Nekaterim stopnjam opreme je mogoče dodati paketa Priročnost ali Pomoč vozniku. Ta vključujeta na primer prilagodljive žaromete LED, sistem za nadzor mrtvih kotov, ogrevanje sedežev, Head-up zaslon ali vzvratna kamera. Dve novi posebni različici, Homura in Homura Aka, sta na voljo tudi v novih barvah Aero Grey in Air Stream Blue ter prinašata različne izboljšave zunanjosti, naprodaj pa sta od 18.540€ oziroma 21.340€.

Prva vozila bodo v prodajne salone po vsej Evropi prispela maja letos. 

Opomba: Apple CarPlay, iPhone in Siri so blagovne znamke družbe Apple Inc.
Opomba: Android in Android Auto sta blagovni znamki družbe Google LLC.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov