Avto.info

Audi krepi softverske kompetence

Približno 400 novih delovnih mest na področju IT

Audi krepi softverske kompetence : Približno 400 novih delovnih mest na področju IT

Audi krepi softverske kompetence

Avtor: Foto: Audi
Audi krepi softverske kompetence : Približno 400 novih delovnih mest na področju IT

Z očali za mešano resničnost lahko iz avtomobila gledate realno okolico in hkrati virtualno spremljate informacije o vozilu: Audi že danes razvija tovrstne mobilnostne izkušnje jutrišnjega dne – in pri tem uporablja sinergije iz koncerna Volkswagen. CARIAD kot koncernsko podjetje za programsko opremo pripravlja enotno tehnološko platformo. Audi bo programsko opremo podjetja CARIAD v prihodnosti vgrajeval v svoje modele in bo razvijal digitalne rešitve, specifične za znamko. Ravno zato Audi krepi softverske kompetence in pospešuje kadrovsko preobrazbo: nadaljuje s prestruktu­riranjem na ključnih področjih prihodnosti in razvoj pospešuje z okrog 400 novimi delovnimi mesti na področju IT. Do leta 2025 je skupno načrtovanih do 2.000 novih delovnih mest. 

"Audi je že zgodaj sprejel jasno strategijo v smeri e-mobilnosti in digitalizacije. To nam zdaj omogoča načrtno povečevanje števila zaposlenih, zlasti na področjih, ki so pomembna za prihodnost. V ta namen združujemo moči znotraj koncerna Volkswagen," je povedal Markus Duesmann, predsednik uprave družbe AUDI AG. Audi še zlasti strokovnjakom za IT ponuja zanimivo in pestro delo pri povezovanju sveta programske opreme s svetom avtomobila. "Od avtomatizirane vožnje do digitalnega ekosistema: z dodatnimi softverskimi kompetencami bomo svoje inovacije prenesli na cesto."

Od projicirnega sistema zaslona do električnega zvoka
Programska oprema je že danes prisotna povsod v vozilu. Kot primer lahko omenimo projicirni sistem zaslona s tehnologijo obogatene resničnosti (AR-HUD) v vozilih Audi Q4 e-tron* in Q4 Sportback e-tron*, ki informacije, kot so na primer navigacijske puščice za zavijanje, prikazuje virtualno in deloma dinamično v vidnem polju na vetrobranskem steklu. Takšni prikazi predvsem ob slabši vidljivosti zagotavljajo več udobja in varnosti. To je med drugim omogočil razvoj inova­ti­v­ne programske opreme, ki je tudi v ozadju asistenčnih sistemov. Nenazadnje e-mobilnost za razvijalce programske opreme ustvarja nova področja dejavnosti. S programsko opremo na primer oblikujejo zvok električnih avtomobilov ali programirajo krmiljenje močnostne elektronike električnih pogonov. Njihove komponente pomembno vplivajo na varnost, učinkovitost ter vozne lastnosti in ekobilanco vozil.

Delo na vizijah za prihodnost
Hkrati Audi že danes dela na prihodnjih konceptih, ki bodo temeljili na programski opremi. Aktualni primer: v konceptu Audi activesphere na primer očala za mešano resničnost omogočajo pogled na resnično okolico in pot, hkrati pa – individualno nastavljivo – v vidnem polju prikazu­jejo tridimenzionalno oblikovane informacije in interakcijske elemente. Ta koncept upravljanja, imenovan Audi dimensions, ponazarja aplikacije prihodnosti, ki jih strokovnjaki za IT razvijajo že danes.

Audi kot naj delodajalec: svoboda in prožnost za pionirskega duha
"Naša ambicija je postati pionir na področju trajnostne mobilnosti v segmentu prestižnih vozil. Zato iščemo briljantne ljudi, ki bodo s pionirskim duhom in pogumom za preboj na novih pod­ročjih znamko Audi naredili uspešno tudi v prihodnosti. Pri nas najdejo svobodo za samostojno in hibridno delo v zelo zanimivem tehnološkem okolju," je povedal član Audijeve uprave in direktor kadrov Xavier Ros. Inštitut Top Employers Institute, ki deluje po vsem svetu, je družbo AUDI AG pred kratkim že tretjič zapored razglasil za "naj delodajalca v Nemčiji". Audi se je še posebej dobro odrezal na področjih "korporativna odgovornost", "raznolikost in vključevanje" ter "dobro počutje". Projekti, kot sta "better normal" in delavski sporazum "hibridno delo", spodbujajo prožne modele dela. Dodatna usposabljanja in mreže zaposlenih krepijo raznolikost v podjetju, ki samo v nemških tovarnah združuje delavce več kot 100 narodnosti. Jamstvo zaposlitve do leta 2029 vsem Audijevim zaposlenim zagotavlja potrebno varnost za pridobivanje novih znanj in spretnosti na področjih, pomembnih za prihodnost. S tem priznanjem se Audi uvršča med najbolj zaželene delodajalce v Nemčiji.

Delovna mesta s področja IT na spletu – skupna karierna spletna stran
Vse profile delovnih mest s področja IT lahko najdete na portalu Audi Job Portal in na novi skupni karierni spletni strani z družbama Volkswagen in CARIAD. Tudi znamka Volkswagen Osebna vozila – tako kot vse koncernske znamke – v svoje modele vgrajuje arhitekturo elektro­nike podjetja CARIAD; s temi modeli oskrbuje predvsem volumenski trg. Audi se po drugi strani osredotoča na individualno prestižno mobilnost, kar med drugim z novim konceptom upravljanja dokazuje konceptni model Audi activesphere. Z različnimi razvojnimi usmeritvami želi koncern Volkswagen trgu hitreje ponuditi posamezne funkcije in storitve.

 

 

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov