Avto.info

MINI Cooper SE Convertible

Prvi povsem električni MINI

MINI Cooper SE Convertible: Prvi povsem električni MINI

MINI Cooper SE Convertible

Avtor: Foto: MINI
MINI Cooper SE Convertible: Prvi povsem električni MINI MINI Cooper SE Convertible: Prvi povsem električni MINI MINI Cooper SE Convertible: Prvi povsem električni MINI MINI Cooper SE Convertible: Prvi povsem električni MINI MINI Cooper SE Convertible: Prvi povsem električni MINI

München. Po pozitivnih povratnih informacijah o edinstvenem primerku, predstavljenem poleti 2022, MINI zdaj nadaljuje z majhno serijo popolnoma električnega MINI Cooper SE Convertible (kombinirana poraba energije: 17,2 kWh/100 km po WLTP; kombinirane emisije CO2: 0 g/km), kar predstavlja še en velik korak v smeri električne mobilnosti. Prvi premium kabriolet brez izpustov na svetu v segmentu majhnih avtomobilov skrajšuje prehodno obdobje do uvedbe družine povsem električnih modelov naslednje generacije. Od aprila 2023 bo MINI Cooper SE Convertible v Evropi na voljo v omejeni količini 999 vozil.

"Pred tremi leti smo dali na trg popolnoma električni MINI Cooper SE in danes je vsak peti MINI, prodan v Evropi, popolnoma električno gnan. Ta uspeh nas je spodbudil k izvedbi majhne serije MINI Cooper SE Convertible v samo nekaj mesecih. Veseli me, da lahko 999 kupcem MINI ponudimo izjemen in ekskluziven občutek gokarta na prostem,« pravi Stefanie Wurst, vodja znamke MINI.

MINI Cooper SE Convertible je na voljo v barvah Enigmatic Black in White Silver. Kljuke na vratih, stranske lopute ter obrobe sprednjih in zadnjih luči so zaključene v barvi Resolute Bronze. Logotipi MINI in napis modela so v elegantni Piano Black barvi. Logotip E, poznan iz MINI Cooper SE, je na sprednjem odbijaču in na zadnjem delu, s čimer vizualno poudarja lokalno zabavno vožnjo brez emisij. Nadaljnji detajli opreme, značilni za to izdajo, krasijo tudi obrobe vratnih pragov in stranske luknje ter z napisom 1 od 999 poudarjajo ekskluzivni značaj omejene serije odprtega MINI.

MINI prevzema pionirsko vlogo z ekskluzivnimi aluminijastimi platišči. 17-palčna lita lita platišča v dvobarvni izvedbi Electric Power Spoke so izdelana iz 100-odstotnega sekundarnega aluminija. Kombinacija zelene elektrike med proizvodnjo in uporabe sekundarne surovine lahko znatno zmanjša emisije CO2 v primerjavi z običajnimi proizvodnimi procesi.

Bogata notranja oprema z elementi MINI Electric Design.
Športni sedeži so v dizajnu MINI Yours Leather Lounge in imajo ogrevanje in nastavljivo oporo. Večnamenski športni usnjeni volan z usnjeno prevleko Nappa prispeva k vzdušju zabave med vožnjo in elegantnemu udobju med vožnjo ter ga je mogoče tudi ogrevati. Električna oznaka MINI na spodnji preki volana poudarja omejen značaj popolnoma električnega kabrioleta. K ekskluzivnemu statusu avtomobila prispevajo tudi ekskluzivne površine Piano Black, ki jih je mogoče stilsko poudariti z ambientalno osvetlitvijo. Oblika notranjosti poudarja popolnoma električni značaj odprtega štirisedežnika z rumenimi barvnimi poudarki, kot je rumeno preklopno stikalo start-stop.

Poleg številnih drugih funkcij visokokakovostno opremo v kokpitu dopolnjujejo storitve eDrive, poznane iz MINI Cooper SE. Ti vozniku zagotavljajo informacije o trenutni porabi energije, dosegu in nasvete za varčen način vožnje. Vse bistvene informacije so med vožnjo povzete na MINI Head-Up zaslonu. Na daljših potovanjih aktivni tempomat s funkcijo Stop & Go in MINI Driving Assistant med drugimi funkcijami izboljšata udobje omejenega MINI Convertible s serijskim popolnoma električnim pogonom.

Popolnoma naelektren občutek vožnje gokarta.
Z dolžino 3.863 mm, medosno razdaljo 2.495 mm, širino 1.727 mm in dolžino 2.495 mm ostajajo dimenzije, vključno s prtljažnim prostorom s 160 l prostornine tovora, nespremenjene v primerjavi s klasično gnanim MINI Convertible. Električni motor s 135 kW/184 KM prihaja iz kompetenčnih centrov BMW Group za električno mobilnost v Dingolfingu in Landshutu. Njegova majhnost omogoča posebno harmonično porazdelitev osne obremenitve in daje prednost okretnemu in enostavno nadzorovanemu upravljanju. Električni pogon pospeši MINI Cooper SE Convertible z mesta do 100 km/h v 7,3 sekunde.

Z dosegom 201 kilometra, določenim v testnem ciklu WLTP, so izleti na prostem mogoči tudi izven mestnih meja. Popolnoma električno gnana in zato še posebej tiha tekstilna mehka streha v slogu MINI Yours z značilnim vzorcem Union Jack se lahko do 30 km/h odpre, zapre ali nastavi kot pomično streho.

Od ideje do maloserijske proizvodnje.
S kabrioletom MINI Cooper SE MINI poudarja svojo prilagodljivost in je prvič vzpostavil proizvodnjo majhne serije. MINI Cooper SE Convertible bo izdelan v omejeni seriji 999 vozil poleg običajnega MINI Convertible na Nizozemskem.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov