Avto.info

KIA EV9

Svetovni avto leta 2024 po izboru žensk

KIA EV9: Svetovni avto leta 2024 po izboru žensk

KIA EV9

Avtor: Foto: KIA

Kia EV9 je bil s strani ugledne žirije na izboru Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) razglašen za "najboljši avtomobil na svetu za leto 2024". Razglasitev priznanja, objavljena 8. marca, je sovpadala s praznovanjem mednarodnega dneva žensk. Na podlagi poglobljenega ocenjevanja 75 avtomobilističnih novinark iz 52 držav na petih celinah je model Kia EV9 zmagal med 63 tekmujočimi vozili. Najnovejše priznanje za EV9 izpostavlja neprimerljivo vsestranskost tega povsem električnega velikega SUV-ja in njegovo izjemno sposobnost zadovoljevanja različnih potreb potrošnikov po vsem svetu.

Kia EV9 s sedmimi sedeži in inovativnim dizajnom postavlja nove standarde v segmentu električnih SUV-jev ter se ponaša z napredno tehnologijo in izjemno zmogljivostjo. Med njegovimi pomembnimi funkcijami sta dvosmerno polnjenje in možnost izjemno hitrega polnjenja, ki postavljata nova merila za udobje in učinkovitost. Žirantke so EV9 pohvalile kot revolucionarno novost na trgu električnih vozil ter poudarile njegovo cenovno dostopnost za ta avtomobilski razred, prijaznost do uporabnika in široko uporabnost. Pohvalile so Kiino inovativnost pri izdelavi tega velikega SUV-ja z izjemno aerodinamiko in napredno tehnologijo, pa tudi družini prijazno notranjost in vozno izkušnjo. Izpostavile so tudi vsestranskost in zmogljivost Kiinega najprestižnejšega modela, zlasti v zahtevnih zimskih razmerah, ter njegovo prostorno notranjost. Poleg tega je bila Kia pohvaljena zaradi zagotavljanja večnamenskega električnega vozila prihodnosti z izjemno energetsko učinkovitostjo.

Letošnje priznanje za EV9 sledi lanskemu uspehu modela Kia Niro, ki je bil na podelitvi nagrad WWCOTY 2023 imenovan za "najboljši avtomobil na svetu za leto 2023". Kia EV9 nadaljuje svoj impresivni niz nagrad, med katerimi je tudi uvrstitev med najboljše tri finaliste za nagrado World Car Awards 2024. SUV je dosegel tudi zmago v kategoriji 'družinski avtomobili' v izboru Zlati volan za leto 2023 ter postal nemški luksuzni avtomobil leta 2024, kar kaže na širok spekter zmogljivosti tega modela.

Za več informacij o izboru Women's World Car of the Year, prosimo, obiščite uradno spletno stran www.womensworldcoty.com.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava