Avto.info

Test letnih pnevmatik 2024 - katere izbrati?

Test letnih pnevmatik 2024 - katere izbrati?

Test letnih pnevmatik 2024 - katere izbrati?: Test letnih pnevmatik 2024 - katere izbrati?

Test letnih pnevmatik 2024 - katere izbrati?

Avtor:

Test letnih pnevmatik 2024 - katere izbrati?

Test letnih pnevmatik 2024 - najnovejši test pnevmatik
Počasi boste morali zamenjati iz zimskih pnevmatik na letne pnevmatike. Ko se odločate med zamenjavo zimskih pnevmatik za letne, je koristno upoštevati tudi rezultate za test letnih pnevmatik. Testi namreč ponujajo vpogled v različne vidike njihove učinkovitosti, vključno z oprijemom na suhih in mokrih cestah, stabilnostjo pri vožnji po ovinkih ter obnašanjem v ekstremnih razmerah, kot je na primer akvaplaning. Poleg tega je testiranje letnih pnevmatik lahko priložnost, da dobite boljše razumevanje njihovega vpliva na vožnjo vašega vozila. Morda boste opazili razlike v obnašanju med različnimi blagovnimi znamkami ali modeli gum ter ugotovili, kateri dejavniki so vam najbolj pomembni, kot so udobje, hrup, poraba goriva in življenjska doba pnevmatik.

Preverite TOP ponudbo pnevmatik 2024:

Zato pred nakupom letnih gum razmislite o možnosti testiranja različnih možnosti, da boste lahko sprejeli bolj informirano odločitev glede izbire pnevmatik, ki bodo najbolj ustrezale vašim potrebam in voznim okoliščinam.

AMZS je skupaj z združenjem nemških avtomobilskih klubov (ADAC) letos izvedel test 16 različnih modelov letnih pnevmatik. Najnovejši test letnih pnevmatik je preverjal njihovo zmogljivost na suhih in mokrih cestah, vodljivost, zaviranje, odpornost proti akvaplaningu in hrup. Rezultati testa so pokazali, kateri modeli letnih pnevmatik so najboljši za različna vozila in potrebe. Letos so se na testu osredotočali na letne pnevmatike dimenzije 215/55 R17 (Vir: AMZS 1, ADAC, 2).

Na testu letnih pnevmatik so preverili lastnosti:

 • zaviralne lastnosti
 • odzivnost pnevmatik na mokri in suhi cesti
 • učinkovitost (poraba goriva in obraba)
 • udobnost za voznika (hrup pnevmatik in mehkobo vožnje)

TOP pnevmatike na testu z oznako "Zelo priporočljivo":

 • Continental PremiumContact 7 - VRHUNSKA ZMAGOVALKA
 • Michelin Primacy 4+
 • Kumho Ecsta HS52

Potrebujete strokovno svetovanje? Pokličite nas na 041 392 204. Z veseljem smo vam na voljo! Prepričani smo, da boste v naši ponudbi zagotovo našli prave pnevmatike.

TOP ponudba letnih pnevmatik 2024 - preverite ponudbo

Preverite ugodnejšo ponudbo letnih pnevmatik 2024 shop.porscheinterauto.net.

Podrobnejši pregled testa AMZS/ADAC 2024
Poročilo nemškega kluba ADAC o testiranju 16 različnih letnih pnevmatik v dimenzijah 215/55 R17 vključuje nove ocenjevalne kriterije, ki dajejo večji poudarek na okoljevarstvo. Po novem sistem ocenjevanja dodeljuje 70 % ocene na podlagi voznih lastnosti in 30 % na podlagi okoljevarstvenih vidikov. Preglednica zdaj prikazuje le tri ocene: vozne lastnosti, okoljevarstvo in skupna ocena.

Na nedavnem testu letnih pnevmatik, izvedenem s strani nemškega kluba ADAC, so se izkazali trije izdelki znamk Continental (PremiumContact 7), Michelin (Primacy 4+) in Kumho (Ecsta HS52), saj so prejeli oceno 'gut' (dobro). Pnevmatika znamke Continental je izstopala zaradi odličnih voznih lastnosti na suhi in mokri podlagi ter dolge življenjske dobe (približno 60.000 km), ob tem pa je okolju prijazna. Kljub temu ima nekaj manjših težav pri splavanju in je težja (10,1 kg), kar pa ne vpliva na povprečno porabo goriva (5,9 litra na 100 km). Michelinova pnevmatika je prav tako dosegla odlične rezultate v voznih lastnostih in ima dolgo življenjsko dobo, a je najdražja med testiranimi. Tudi ta pnevmatika ima manjše težave pri splavanju, vendar je testni avtomobil porabil nekoliko manj goriva (5,8 litra na 100 km). (Vir: Marko Miklavc, Avto.info)

Continental PremiumContact7 - NAJBOLJŠA IZBIRA LETNIH PNEVMATIK 2024
Ocena: Zelo priporočljivo
Zmagovalka letošnjega že izvedenega testa - test letnih pnevmatik 2024 je ponosno postala vrhunska letna pnevmatika Continental premiumContact 7, ki se je odrezala izjemno, pridobila oceno zelo priporočljivo in štiri zvezdice. 

Novosti letne pnevmatike PremiumContact 7:

 • doživite naslednjo stopnjo vodljivosti na mokrih in suhih cestah
 • zahvaljujoč zmesi RedChili, se lahko zanesete na varno zaviranje
 • pnevmatike je povsem združljiva z električnimi vozili
 • uživajte v varnosti in udobju na vseh poteh

 

 
Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov