Avto.info

Opremljeni za košnjo, čiščenje in posipanje

Tovornjaki Mercedes-Benz z Unimogom na IFAT 2024

Opremljeni za košnjo, čiščenje in posipanje: Tovornjaki Mercedes-Benz z Unimogom na IFAT 2024

Opremljeni za košnjo, čiščenje in posipanje

Avtor: Foto: Mercedes-Benz
Opremljeni za košnjo, čiščenje in posipanje: Tovornjaki Mercedes-Benz z Unimogom na IFAT 2024 Opremljeni za košnjo, čiščenje in posipanje: Tovornjaki Mercedes-Benz z Unimogom na IFAT 2024 Opremljeni za košnjo, čiščenje in posipanje: Tovornjaki Mercedes-Benz z Unimogom na IFAT 2024 Opremljeni za košnjo, čiščenje in posipanje: Tovornjaki Mercedes-Benz z Unimogom na IFAT 2024 Opremljeni za košnjo, čiščenje in posipanje: Tovornjaki Mercedes-Benz z Unimogom na IFAT 2024 Opremljeni za košnjo, čiščenje in posipanje: Tovornjaki Mercedes-Benz z Unimogom na IFAT 2024 Opremljeni za košnjo, čiščenje in posipanje: Tovornjaki Mercedes-Benz z Unimogom na IFAT 2024 Opremljeni za košnjo, čiščenje in posipanje: Tovornjaki Mercedes-Benz z Unimogom na IFAT 2024 Opremljeni za košnjo, čiščenje in posipanje: Tovornjaki Mercedes-Benz z Unimogom na IFAT 2024 Opremljeni za košnjo, čiščenje in posipanje: Tovornjaki Mercedes-Benz z Unimogom na IFAT 2024

Leinfelden-Echterdingen / München – Mercedes-Benz Trucks se bo od 13. do 17. maja 2024 predstavil na sejmu IFAT. Na razstavnem prostoru 451 v hali C6 bo proizvajalec predstavil Unimog z novim operacijskim sistemom UNI-TOUCH ter dva baterijsko električna tovornjaka: eActros 400 z rolo prekucnikom Meiller in opremo za zimsko službo ter eEconic za komunalna opravila. Pred halo C6 bo na ogled Arocs 6x4/4 s krmiljeno vlečno osjo s prekucnikom in žerjavom. Druga baterijska električna vozila, kot sta eEconic za zbiranje odpadkov in eActros z rolo prekucnikom, bo mogoče izkusiti v predstavitvah v živo na prostem.

Franziska Cusumano, vodja Mercedes-Benz Special Trucks: »Na sejmu IFAT prvič predstavljamo Unimog z operacijskim sistemom UNI-TOUCH in novimi varnostnimi asistenčnimi sistemi. V prihodnosti bodo naše stranke lahko opravljale svoje naloge na cesti, na tirnicah, na terenu ali izven cest s še več udobja in varnosti.”

Christian Wilz, vodja prodaje in storitev Mercedes-Benz Trucks Nemčija: »Na letošnjem IFAT se osredotočamo na integracijo baterijsko-električnih vozil v komunalne aplikacije. Z eActros 400 in eEconic imamo na razstavnem prostoru dve vozili, ki ponujata široko paleto možnosti s pravimi priključki in nadgradnjami. Od odlaganja odpadkov do demonstracije čiščenja in posipanja snega, v gostem mestnem prometu, v mrzlih in spolzkih razmerah – naši električni tovornjaki so pripravljeni za uporabo.”

Unimog z GSR, UNI-TOUCH in tremi priključki
Mercedes-Benz Special Trucks prvič prikazuje Unimog, ki izpolnjuje zahteve zakonodaje EU o varnosti vozil, ki bo začela veljati julija 2024 (Uredba EU 2019/2144 Splošna varnostna uredba II ali krajše GSR) in tako zagotavlja večjo podporo vozniku in lahko ustvari večjo varnost za vse udeležence v prometu. Kot del novega GSR so zdaj serijsko vgrajeni Sideguard Assist, Frontguard Assist, Traffic Sign Assist, kamera za vzvratno vožnjo in sistem za opozarjanje na izgubo tlaka v pnevmatikah.

V prihodnosti bo skoraj vse priključke, ki so na voljo za Unimog, mogoče upravljati prek novega operacijskega sistema UNI-TOUCH. Novi operacijski sistem lahko nadomesti nadzorne plošče za posamezne naprave in naredi upravljanje bolj ergonomsko in intuitivno. Sredinska konzola je bila temeljito preoblikovana, zasnovana tako, da je tanjša in jo je mogoče premikati bočno in vzdolžno. Število kontrolnikov bi lahko zmanjšali, da bi prihranili prostor, zahvaljujoč možnosti individualnega dodeljevanja gumbov in shranjevanja profilov aplikacij in ponavljajočih se procesov. Uporabnik lahko uporablja 10,5-palčni (26 cm) zaslon na dotik, da izvede ustrezne nastavitve za posamezno delovno aplikacijo. Zaslon je mogoče vrteti in nagibati za prilagodljiv kot gledanja.

Opcijska večfunkcijska krmilna palica ima prosto nastavljive gumbe in jo je mogoče vstaviti v pripravo na voznikovem ali sovoznikovem sedežu. To pomeni, da lahko uporabnik krmilno palico vedno upravlja z desno roko in nasloni roko na naslon za roke. Hkrati se krmilna palica samodejno premika zahvaljujoč povezavi z vzmetenim sedežem, tako da lahko voznik dela ergonomsko. Drugi elementi novega operacijskega sistema vključujejo gumb start/stop, ki nadomešča klasični ključ za vžig na nosilcu priključka, ter nove nadzorne plošče vrat na voznikovih, sovoznikovih in opcijskih kosilnih vratih.

Razstavljeni Unimog je opremljen s kombinirano kosilnico/rezalnikom na sprednjem delu vozila in avtomatskim trosilnikom. Kosilnica s sprednjo roko Mulag MFK 500 ima doseg šest metrov (sedem metrov s teleskopom) in se lahko uporablja na obeh straneh. Pogon poteka bodisi preko pogonske hidravlike vozila bodisi preko sprednje kardanske gredi. Rezalnik FSG 2000 podjetja Mulag se lahko uporablja za obrezovanje vej in grmovja ter čiščenje cest in železniških tirov. Nastavek je mogoče z malo truda namestiti na sprednjo montažno ploščo Unimoga.

Avtomatski posipalnik Yeti W22 Omega podjetja Bucher Municipal, ima dodatni rezervoar za slanico, ki je vgrajen v rezervoar posipalnika med dvema vijačnima transporterjema. Posipalnik tako ponuja enako prostornino za suho snov (sol za posipanje cest) in slanico: 2,2 m³ ali 2.200 litrov. To omogoča uporabo mokre soli s 50 % vsebnostjo slanice (FS 50). Zaradi povečane vsebnosti slanice je odmrzovanje učinkovitejše in okolju prijaznejše, saj podaljša čas delovanja mokre soli in zmanjša njeno odnašanje. Po potrebi lahko kupec to tehnologijo uporabi tudi za trošenje čiste slanice (FS 100). Za poletno delo lahko dodatni rezervoar služi kot razpršilnik vode za zalivanje in čiščenje. Druga prednost serije Yeti Omega je nizka skupna višina zahvaljujoč inovativni tehnologiji dvojnega vijaka, ki zagotavlja nizko težišče in odlično vsestransko vidljivost.

Električni tovornjaki za komunalno uporabo
Mercedes-Benz Trucks na sejmu IFAT prvič predstavlja Mercedes-Benz eActros 400 kot vozilo za zimsko službo  s kotalnim prekucnikom Meiller in opremo za zimsko službo Bucher Municipal. Snežni plug serije Polyx L ima standardno patentirano drsno letev iz neoprena, ki omogoča tiho in neškodljivo čiščenje ter izboljšan odmet snega zahvaljujoč polietilenskim lemežem. Snežni plug je povezan z vozilom preko nove sprednje montažne plošče. Sprednja montažna plošča, ki je bila prej trdno povezana s šasijo, zdaj ob hitri odstranitvi ostane na snežnem plugu in tako omogoča neomejeno uporabo senzorjev za zahteve GSR, ne da bi jih bilo treba premikati. Poleg tega obstaja znaten prihranek teže, če se uporablja zunaj zimske službe. Električni trosilnik Icebear VP350e FS 30, ki je samooskrben iz vozila, ima prostornino pet kubičnih metrov suhe snovi in ​​2150 litrov slanice.

Baterije so sestavljene iz štirih baterijskih paketov, od katerih vsak ponuja nameščeno kapaciteto 112 kWh in uporabno kapaciteto približno 97 kWh. S štirimi baterijskimi sklopi ima eActros 400 doseg do 400 kilometrov, odvisno od uporabe. Tehnološko srce električnega tovornjaka je pogonska enota, električna toga os z dvema integriranima elektromotorjema in dvostopenjskim menjalnikom. Dva tekočinsko hlajena motorja ustvarita neprekinjeno moč 330 kW in največjo moč 400 kW.

Zainteresirani bodo na razstavnem prostoru videli tudi popolnoma električni Mercedes-Benz eEconic 300 z osno konfiguracijo 6x2 kot šasijo. Za osnovno vozilo je v primerjavi s konkurenco značilna posebej nizka masa praznega vozila. Brez nadgradnje si lahko obiskovalci bolje ogledajo pogonsko arhitekturo vozila. eEconic se uporablja predvsem v mestni in komunalni uporabi kot vozilo za zbiranje odpadkov, kjer lahko dokaže svoje prednosti zaradi izboljšane nosilnosti. eEconic kot vozilo za zbiranje odpadkov si lahko ogledate pri proizvajalcih karoserij na prostem v Mitteju, Zöllerju (stojnica 710/5), FAUN (stojnica 712/5) in Terberg HS (713/15).

Tovornjaki Mercedes-Benz "v akciji" zunaj
Pred halo si lahko ogledate Mercedes-Benz Arocs 2748 z GSR, ki je zasnovan za stabilnost in vzdržljivost. Vozilo, ki se je doslej uporabljalo predvsem v gradbeništvu, bo na IFAT predstavljeno z osno konfiguracijo 6x4/4. Vozilo ima stalni pogon na prednji kolesi in krmiljeno zadnjo os. Oprema za zimsko službo prihaja iz Küpper-Weiserja, kiper nadgradnje iz Meillerja in dvigala iz Palfingerja.

Mercedes-Benz Trucks prikazuje eEconic 300 s karoserijo iz Zöllerja med predstavitvijo v živo "Truck in Action" na zunanjem območju VAK (Združenje industrije komunalnih vozil delovne opreme e.V.). Vozilo že več kot leto dni uporabljajo stranke, strokovnjaki pa bodo delili svoje izkušnje in vrednosti porabe. eEconic bo spremljal eActros 300 z razpršilnikom Meiller in prikolico. Kombinacija vlačilec/prikolica lahko sprejme dva zabojnika s skupno prostornino 96 m3, ki se nakladata in razkladata popolnoma električno. Mercedes-Benz Special Trucks bo predstavil tudi eEconic iz logističnega centra tovarne tovornjakov v Wörthu am Rhein. To vozilo bo služilo tudi kot platforma za panelno razpravo VAK.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava