Avto.info

Audi Sport GmbH

V znamenju praznovanja 40. obletnice

Audi Sport GmbH: V znamenju praznovanja 40. obletnice

Audi Sport GmbH

Avtor: Foto: Audi
Audi Sport GmbH: V znamenju praznovanja 40. obletnice Audi Sport GmbH: V znamenju praznovanja 40. obletnice Audi Sport GmbH: V znamenju praznovanja 40. obletnice Audi Sport GmbH: V znamenju praznovanja 40. obletnice Audi Sport GmbH: V znamenju praznovanja 40. obletnice Audi Sport GmbH: V znamenju praznovanja 40. obletnice Audi Sport GmbH: V znamenju praznovanja 40. obletnice Audi Sport GmbH: V znamenju praznovanja 40. obletnice Audi Sport GmbH: V znamenju praznovanja 40. obletnice Audi Sport GmbH: V znamenju praznovanja 40. obletnice Audi Sport GmbH: V znamenju praznovanja 40. obletnice Audi Sport GmbH: V znamenju praznovanja 40. obletnice Audi Sport GmbH: V znamenju praznovanja 40. obletnice Audi Sport GmbH: V znamenju praznovanja 40. obletnice

Družba Audi Sport GmbH, ki je nastala iz družbe quattro GmbH, v teh dneh obeležuje 40. obletnico. Na začetku poletja je Audi vzporedno s 24-urno dirko na Nürburgringu in razstavo v tovarni v Neckarsulmu začel s prireditvami, ki slavijo ta jubilej. Prireditve se bodo sklenile prihodnjo soboto (14. oktobra) v Audi Forumu v Neckarsulmu z ekskluzivnim dogodkom, na katerem bodo obiskovalci doživeli vznemirljiv vpogled v visokozmogljivo podjetje, ki uspehe slavi že 40 let.

Podjetje quattro GmbH je nastalo leta 1983, leta 2016 pa je bilo preimenovano v Audi Sport GmbH: stoodstotna hčerinska družba podjetja AUDI AG danes močneje kot kadarkoli doslej daje pečat športni in ekskluzivni podobi prestižne znamke s štirimi krogi. "Oziramo se na ponosno preteklost izpred 40 let, v prihodnosti pa želimo biti še močnejši. Zato bomo našo modelsko paleto in naše druge ponudbe storitev načrtno razvijali skupaj z družbo AUDI AG. Prodajni rekordi zadnjih let jasno prikazujejo naše ambicije," je povedal Rolf Michl, direktor družbe Audi Sport GmbH.

Krepitev povezanosti s kupci in navdušenci z neposrednim stikom
14. oktobra 2023 občinstvo v Audi Forumu v Neckarsulmu in njegovi okolici pričakuje ekskluzivni dogodek z informativnim in zabavnim programom. Ob 11. uri se bosta družbi Audi Sport GmbH in AUDI AG odkrito in osebno predstavili na lokaciji tovarne v Neckarsulmu. Zaposleni pri znamki s štirimi krogi bodo vrhunec jubilejnega leta izkoristili, da bodo kupcem in navdušencem ponudili izčrpne informacije ter z neposrednim stikom dodatno okrepili povezanost z njimi.

Tako bodo izkušeni člani družine Audi Sport, kot sta Steffen Bamberger, vodja tehničnega razvoja v Audi Sport GmbH, in Wolfgang Schanz, vodja proizvodnje na lokaciji Böllinger Höfe, ponudili zanimiv in vznemirljiv vpogled v delo razvoja modelov in proizvodnje vozil. Edinstvene vtise in ozadje je mogoče doživeti tudi na razstavi "40 let družbe Audi Sport GmbH – ko se združita navdušenje in zmogljivost", ki poteka že od sredine junija. Obiskovalci bodo poleg tega imeli možnost ekskluzivnega vodenja po bližnji proizvodni lokaciji Böllinger Höfe, ki spada k tovarni v Neckarsulmu. Tam družba Audi Sport GmbH s kombinacijo inovativne visoke tehnologije in priznane rokodelske umetnosti izdeluje svoj prvi izključno električni model RS – Audi RS e-tron GT*– in visokozmogljivi športni Audi R8.

Ogledati si bo mogoče tudi vrsto zgodovinskih in sedanjih modelov iz bogate ponudbe Audi Sport GmbH. Zanimiva posebnost je leta 2022 predstavljeni prototip Audi S1 e-tron quattro Hoonitron s štirikolesnim pogonom. Izključno električni unikat je nova interpretacija izvornega modela quattro iz zgodnjih 80. leta prejšnjega stoletja. Poleg tega se bosta na odru o dirkah pogovarjala dirkalna voznika ekipe Audi Sport Rinaldo „Dindo“ Capello in Luca Engstler, kasneje pa bosta na voljo tudi za avtograme in slikanje z navdušenci.

Raznoliki nastopi pred širšo javnostjo
Dogodki, ki slavijo 40. obletnico družbe Audi Sport GmbH, so se pred širšo javnostjo začeli maja. Na 24-urni dirki na Nürburgringu so štirje Audiji R8 LMS z legendarnimi dizajni pritegnili poglede okoli 235.000 navdušencev. Izjemno izrazite podobe dirkalnikov GT3 so na novo predstavile Audijeve nepozabne zgodovinske nastope na dirkalnih stezah in rally tekmovanjih. Razstava nekdanjih in sedanjih modelov RS, vključno z Audijem S1 e-tron quattro Hoonitron, med občinstvom skrbi za naelektreno vzdušje.

Šest tednov po nastopu na Nürburgringu je Audi na 24-urni preizkušnji v Spaju z novimi dizajni karoserije nadaljeval s predstavitvijo oblikovalske tematike "Preteklost – sedanjost – prihodnost". Model R8 LMS je bil v Belgiji v središču pozornosti tudi s stališča športnosti: Audi je na največjem svetovnem tekmovanju GT3 na dirkališču za veliko nagrado v Spaju z bogato tradicijo dosegel prestižni pokal "Coupe du Roi" za najboljšega proizvajalca dirke. Na družinskem dnevu, ki je potekal 8. julija na lokaciji Böllinger Höfe, je desettisoče obiskovalcev družbo Audi Sport GmbH doživelo kot izrazito dinamičen sestavni del znamke s štirimi krogi, na primer med vožnjo v dirkalniku Audi R8 LMS in v prototipu za rally Dakar Audi RS Q e-tron.

Prodajni rekordi z modelsko strategijo, usmerjeno v prihodnost
Septembra 2023 predstavljeni Audi RS e-tron GT ice race edition je trenutna kreativna posebnost v modelski ponudbi. Na 99 primerkov omejena posebna serija prvega popolnoma električnega modela RS uteleša nov inovativen izraz individualiziranega dizajna. Skupaj s 15 drugimi visokozmogljivimi modeli modelska serija RS e-tron GT nudi široko ponudbo. Je rezultat doslej največje modelske ofenzive družbe Audi Sport GmbH, ki je bila zagnana leta 2019.

Prodajni uspehi preteklih let potrjujejo strategijo družbe Audi Sport GmbH. Po letu 2021 je podjetje leta 2022 s 45.515 prodanimi vozili ponovno doseglo prodajni rekord. To pomeni za 15,6 odstotka boljšo prodajo kot v enakem obdobju predhodnega leta. Poleg razvoja in proizvodnje visokozmogljivih modelov je družba Audi Sport GmbH aktivna še na treh poslovnih področjih – na področju individualizacije vozil (Audi exclusive, oprema Audi Sport), na področju dodatkov Audi collection (visokokakovostne modne kolekcije, trgovine Audi) in na področju motošporta (tovarniške in zasebne tekmovalne ekipe).

Od imenovanja in začetkov podjetja kot quattro GmbH prek pionirskih serij, kot je Audi RS 6 Avant, in posebnosti, kot je Audi cabriolet za otroke, do visoko prilagodljivega proizvodnega obrata Böllinger Höfe in danes največje modelske palete v zgodovini Audijeve hčerinske družbe – vse to in še več vidikov in mejnikov je izpostavljenih v zbirki 40 dejstev o 40 letih družbe Audi Sport GmbH.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov