Avto.info

Arhiv: Obvestila

December 2017

C Automobil Import

PRIZNANJA NAJBOLJŠIM KONCESIONARJEM

Četrtek, 28. december 2017, 06:34

Podjetje C Automobil Import je na že tradicionalnem dogodku ob zaključku leta podelilo priznanja najboljšim. V skrbi za čim boljše storitve za kupce in stranke je Citroen – po tem, ko že obstajajo odlikovanja za kvaliteto na mednarodnem nivoju – uvedel letna priznanja tudi na nacionalni ravni.

Nissanovo pospeševanje elektrifikacije

10.000 naročil za novi Leaf na evropskem trgu v le dveh mesecih

Petek, 22. december 2017, 06:46

Nissan ima kot vodilni svetovni ponudnik vozil na električni pogon (EV) ustrezne izkušnje, da lahko predvidi odziv kupcev na bližajoči se začetek prodaje pionirskega, povsem novega Leafa na električni pogon. Ko je bil leta 2010 v Evropi predstavljen Leaf prve generacije, je večina tekmecev dvomila v uspeh te Nissanove inovacije. Namesto tega so se še naprej osredotočali predvsem na izboljševanje motorja z notranjim zgorevanjem.

Nova Ford Fiesta

Zaradi izjemnega povpraševanja je Ford povečal obseg proizvodnje

Petek, 22. december 2017, 06:38

Prejšnji mesec je bila Fiesta s 6434 registracijami najbolje prodajani avto v Veliki Britaniji in najbolje prodajani majhen avtomobil v Nemčiji, kjer so zabeležili 4660 registracij. Da bi izpolnili želje številnih kupcev, so pri Fordu za povečanje dnevne proizvodnje na 1500 vozil podaljšali obstoječe izmene in zagotovili proizvodnjo tudi ob sobotah v novembru in decembru.

Javna agencija RS za varnost prometa

S prikazovalniki hitrosti do večje varnosti v lokalnih skupnostih

Petek, 22. december 2017, 06:32

Z brezplačnim najemom prikazovalnikov hitrosti želijo na agenciji opozoriti voznike k strpnejši vožnji in s tem prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. Pri tem pa občine spodbuditi, da bi uporabljale prikazovalnike hitrosti, saj  so dokazano učinkovit kratkoročni ukrep za zmanjšanje povprečnih hitrosti v naseljih in izven njih.

Podjetje P Automobil Import

Priznanja najboljšim koncesionarjem Peugeot v letu 2017

Petek, 22. december 2017, 06:25

Najboljši koncesionar je tisti, ki je najboljši na vseh področjih koncesijskih dejavnosti, ki dosega najboljše rezultate v svoji regiji, ki pozna vse stranke in podjetja v svoji regiji, se aktivno ukvarja s svojimi strankami na področju prodaje in poprodaje in ga označujeta strast in zvestoba do znamke Peugeot.

Ste na Božičkovem seznamu porednežev?

Interaktivni animirani film vam omogoča, da izberete svojo pot

Četrtek, 21. december 2017, 07:55

Snowkarma: Naughty or Nice (poredno ali pridno) je najnovejši v seriji prazničnih animiranih filmov, v katerih nastopa avtomobilček Ford Fiesta, ki ga vozi Mental Block. To je prvi interaktivni video v seriji, saj lahko gledalci izberejo različne poti in ustvarijo svojo pot do konca. Na koncu bodo odkrili, ali so se s svojimi izbirami uvrstili na Božičkov seznam porednežev ali ne.

Tri nove nagrade GOOD DESIGN za znamko KIA

Nagrade so prejeli modeli Rio, Stinger in Niro

Sreda, 20. december 2017, 10:24

Kia Motors je na nedavni razglasitvi oblikovalskih nagrad GOOD DESIGN za leto 2017 prejela nagrade za 3 svoje najnovejše modele. Kia je priznanja osvojila v kategoriji ‘prevoz’, za oblikovanje nove kompaktne kombilimuzine Rio, prestižne kombilimuzine Stinger in hibridnega križanca Niro.

Projekt SMART-MR

Priložnost za pričetek vzpostavitve regijske celostne prometne strategije LUR

Sreda, 20. december 2017, 10:18

Na decembrski 8. redni seji Sveta Ljubljanske urbane regije v sestavi županov in predstavnikov 26 občin LUR, ki je potekala v Mestni hiši, je bil predstavljen tudi evropski projekt SMART-MR, katerega slovenska partnerja sta Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) in Znanstveno raziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU).

Dostavljeno, kot je bilo obljubljeno

Podjetje BMW Group je izpolnilo obljubo, da bo v letu 2017 dostavilo 100.000 elektrificiranih vozil

Sreda, 20. december 2017, 06:24

Podjetje BMW Group je v letu 2017 dostavilo več kot 100.000 elektrificiranih vozil strankam po vsem svetu, kot je obljubilo v začetku leta. To poudarja vodilno vlogo podjetja na področju električne mobilnosti. Ta mejnik na poti k mobilnosti prihodnosti bo zaznamovala očarljiva svetlobna instalacija, ko se bo sedež podjetja BMW Group, svetovno znan "štirivaljnik" na severu Münchna, spremenil v baterijo.

Koledar ALPRA DESIGN 2018

Nadaljevanje 24 let trajajoče tradicije

Sreda, 20. december 2017, 06:13

Ekskluzivni stenski koledar ALPRA DESIGN bo tudi v letu 2018 nadaljeval edinstveno 24 let trajajočo tradicijo predstavljanja in promoviranja nevtralnega avtomobilskega dizajna. S tem se izogibam poveličevanju ali zanemarjanju nekaterih avtomobilskih znamk, kar počno brez izjeme vsi ostali avtomobilski koledarji na trgu.

Opel

Največja ofenziva modelov v zgodovini podjetja

Torek, 19. december 2017, 06:22

- Ofenziva izdelkov: premiera modelov Insignia, Crossland X in Grandland X
- Odličen začetek: Opel pospešuje tempo pod okriljem novega matičnega podjetja Groupe PSA
- Priprave na prihodnost: električni pogon za celotno paleto Oplovih potniških modelov

»Čista nula, čista vest«

Z mobilnimi patruljami smo bili prisotni na 15 lokacijah

Sobota, 16. december 2017, 07:36

V Zavodu Varna pot smo v petek, 15.12. v okviru preventivne akcije »Čista nula, čista vest«, s petimi mobilnimi patruljami obiskali praznično okrašena mesta in med obiskovalci stojnic, prireditev in lokalov ugotavljali, kako odgovorni vozniki smo Slovenci.

Audi A8 s še bolj dinamično podobo

Paket športne zunanje opreme in športni sedeži

Petek, 15. december 2017, 05:41

- Prestižna znamka je razširila ponudbo opreme za svoj paradni model
- Paket športne zunanje opreme poudarja suvereni značaj luksuzne limuzine
- Za Audi A8 so prvič na voljo sedeži z vizualno integriranimi vzglavniki

Autobest 2018 je Citroën C3 Aircross!

Natančen odraz današnjega stanja na evropskem avtomobilskem trgu

Petek, 15. december 2017, 05:33

Enaintrideset žirantov iz prav toliko evropskih držav je oddalo svoje glasove in znan je zmagovalec. To je Citroën C3 Aircross, ki je z udobnimi 121 točkami naskoka premagal drugo uvrščeni Opel Grandland X. Tretji je Volkswagen T-Roc, ki je zaostal nadaljnjih 97 točk.

Zavod Varna pot

»V prazničnih dneh za volan s čisto nulo in čisto vestjo!«

Petek, 15. december 2017, 05:24

Zavod Varna pot v petek, 15.12.2017 že tretjič letos organizira preventivno akcijo Čista nula, čista vest. December je mesec luck in praznikov, ki ga spremljajo novoletni sejmi, zaključki in praznovanja, katerih pogost spremljevalec je tudi alkohol.

Novi MINI logotip

Prežet s tradicijo, pristen, jasen

Četrtek, 14. december 2017, 06:24

Aktualna interpretacija emblema blagovne znamke združuje stilistične vidike zgodnjega obdobja klasičnega vozila MINI z videzom, usmerjenim v prihodnost, ki se osredotoča na bistva – najnovejše poglavje pestre zgodovine logotipa MINI bo razkrito na vseh modelih vozil MINI od meseca marca 2018: na pokrovu motorja, zadku, sredini volana in daljinskem upravljalniku.

Ozaveščevalni videospot

»PARKIRAJ IZGOVORE DRUGAM. Ne na mesta, rezervirana za invalide«

Četrtek, 14. december 2017, 06:07

»Samo 5 minut«. »Samo na banko skočim«. »Saj imam prižgane vse štiri smerokaze«. »Invalidsko kartico sem danes posodil/-a babici«. Izgovorov za neupravičeno parkiranje na mestih, rezerviranih za invalide, je še mnogo več.

Visoke ocene zaradi karoserije iz naprednega jekla

KIA Stinger in KIA Stonic izvrstno na Euro NCAP

Četrtek, 14. december 2017, 05:59

Nova 5-vratna kombilimuzina Kia Stinger in 5-vratni križanec Kia Stonic sta prejela najvišjo oceno za varnost pri preizkusnih trkih, ki jih izvaja Euro NCAP. Oba modela sta osvojila 5 zvezdic po Euro NCAP – Stinger za vse različice, Stonic pa za tiste, ki so opremljene s Kiinimi opcijskimi aktivnimi varnostnimi tehnologijami.

Avto iz druge roke?

Povsem izrabljeni Mustangi ne sodijo v ‘staro železo’, ampak se ponovno rodijo kot prestižne ure

Sreda, 13. december 2017, 06:39

Iščete popolno božično darilo za oboževalca bencinskih hlapov? Si lahko predstavljate kaj boljšega od ročno izdelane ure, z ljubeznijo pozorno sestavljene iz komponent, ki so bile v prejšnjem življenju del klasičnega Forda Mustanga?

Trgovec z rabljenimi vozili

Na Discovery Channel prihaja 14. sezona najbolj gledane serije o avtomobilih

Sreda, 13. december 2017, 06:06

TRGOVEC Z RABLJENIMI VOZILI – na Discovery Channel prihaja 14. sezona najbolj gledane serije o avtomobilih. Nadarjeni novi mehanik Ant Anstead in izkušeni poznavalec gibanja cen na avtomobilskem trgu Mike Brewer spet iščeta in prodajata rabljene avtomobila. Začneta 16. decembra ob 19. uri na Discovery Channelu

Uspešna iniciativa za manj voženj pod vplivom alkohola

HEROJI V PIŽAMAH SO POSKRBELI ZA BREZPLAČEN IN VAREN PREVOZ MLADIH Z ZABAV

Torek, 12. december 2017, 06:18

Jure Košir na invalidskem vozičku je res nenavaden prizor, a tako ga lahko vidimo v videu, kjer pravi: »Nočem pristati na vozičku. Zato podpiram iniciativo Heroji furajo v pižamah.« Juretu Koširju se z željo, da dosežemo varnejše ceste, pridružujejo tudi drugi znani Slovenci - Dejan Zavec, Alya, Vid Valič ter Filip Kržišnik in Blaž Slanič iz F&B Acrobatics.

Fordovo poročilo Looking Further - 2018

Potrošniki in znamke premagujejo negotove, a zanimive čase

Petek, 8. december 2017, 07:02

Ljudje so čedalje bolj polarizirani zaradi nemirov, negotovosti in drugih sprememb, ki se dogajajo po svetu. Več kot 60 odstotkov odraslih po vsem svetu pravi, da so ‘zasuti’ z dogodki v svoji okolici. Fordovo poročilo 2018 Looking Further (poglejmo naprej) s prikazom Fordovih trendov ne raziskuje le težav, ki ločujejo ta svet, temveč se ukvarja tudi z mehanizmi, ki so rezultat sprememb.

Prepričal z zmogljivostmi, prefinjenostjo in vodljivostjo

KIA Stinger v finalu izbora Evropski avto leta 2018

Petek, 8. december 2017, 06:58

Novi Kia Stinger se je nedavno znašel na ožjem seznamu kandidatov za prestižno priznanje Evropski avto leta 2018. Stingerja, enega od 7 izbrancev, so evropski mediji uvrstili med najboljše nove modele zadnjih 12 mesecev.

RENAULT CLIO I FEEL SLOVENIA

NAJBOLJŠE IZPOD DOLENJSKIH ROK!

Petek, 8. december 2017, 06:53

Renault predstavlja ekskluzivno omejeno serijo vozil Clio, narejenih v Revozu in namenjenih samo slovenskim kupcem. Vozila Clio I feel Slovenia so namenjena tistim, ki želijo, da bi imel njihov avto vse, kar imajo veliki. Serijska oprema dolenjskega Clia se zato spogleduje z opremo velikih premijskih vozil!

Droge v prometu nesprejemljive, vendar vse pogostejše

AVP bo tudi letos za policiste kupila 1000 hitrih testov za droge

Petek, 8. december 2017, 06:43

Alkohol je na slovenskih cestah prisoten pri vsaki tretji prometni nesreči s smrtnim izidom. Tudi podatki o uporabi drog med slovenskimi vozniki so zaskrbljujoči. Na podlagi raziskave, ki jo je v lanskem letu izvedla AVP, je namreč skoraj eden od treh vprašanih že užival prepovedane droge. Kar 8 % vprašanih pa je pod vplivom drog že sedlo za volan. Droge, ki se najpogosteje pojavljajo med slovenskimi vozniki, so marihuana, kokain in amfetamini.

Pobuda ‘DRIVE Sustainability’

Ford je že dolgo med vodilnimi na področju trajnosti v dobavnih verigah

Četrtek, 7. december 2017, 05:47

Pobuda “Drive Sustainability”, v kateri sodeluje deset vodilnih avtomobilskih podjetij (BMW Group, Daimler AG, Ford, Honda, Jaguar Land Rover, Scania CV AB, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars in Volvo Group), bo vzpostavila nadzor nad surovinami, ki bo pomagal odkriti in odpraviti težave na področjih etike, okolja in delavskih pravic pri nabavi surovin.

Skupina GEFCO

GEFCO URADNO NAPOVEDUJE ODPRTJE PODRUŽNICE V GRČIJI

Torek, 5. december 2017, 06:19

Skupina GEFCO, globalni akter na področju industrijske logistike in vodilno evropsko podjetje na področju avtomobilske logistike, je v začetku tega meseca uradno objavila ustanovitev podružnice v Grčiji, ki bo na ta trg prinesla priznano znanje s področja logističnih rešitev, oblikovanih za podporo proizvajalcem.

Audi na konferenci NIPS

Novi UI-pristopi na poti do avtonomne vožnje

Torek, 5. december 2017, 06:15

- Konferenca za umetno inteligenco v Kaliforniji
- Audijev inovacijski projekt: nevronalna mreža ustvarja visokoprecizen 3D-model okolice
- Globalno povezani na področju UI-tehnologij

PEUGEOT i-Cockpit®

Inovativen koncept voznikovega mesta

Torek, 5. december 2017, 06:09

Na krilih svetovnega uspeha, ki mu ga je s skoraj 4 milijoni uporabniki prinesel njegov i-Cockpit®, se je PEUGEOT odločil svoje strokovno podkovano znanje s področja ergonomske zasnove voznikovega mesta deliti s podjetjem BENETEAU, vodilnim svetovnim proizvajalcem turističnih plovil.

''Highway thru hell''

Coquihall že več kot 30 let poganja strah v kosti

Sobota, 2. december 2017, 06:33

Ena najnevarnejših avtocest na svetu je v Kanadi. 200 kilometrov dolg avtocestni odsek Coquihalla, ki je nevaren predvsem pozimi, je zaslovel, ko so tam začeli snemati resničnostno oddajo ''Highway thru hell'' o reševanju ljudi in njihovih avtomobilov iz snežnih metežev.

Nedavno, v galaksiji zelo, zelo blizu …

Renault, partner sage Vojna zvezd

Sobota, 2. december 2017, 06:18

- Renault se pridružuje pustolovščini Vojne zvezd ob prihodu filmov "Vojna zvezd: poslednji Jedi" in "Solo: zgodba vojne zvezd" v kinematografe.
- Kampanja Renault / Vojna zvezd se je v Franciji začela 15. novembra 2017, v Sloveniji pa bo stekla spomladi 2018 ob kampanji za drugi film.

'Heroji furajo v pižamah'

VSESLOVENSKA INICIATIVA PROTI VOŽNJI POD VPLIVOM ALKOHOLA

Sobota, 2. december 2017, 06:04

V tem tednu se je uradno pričela vseslovenska iniciativa 'Heroji furajo v pižamah', ki ponuja rešitev aktualne problematike vožnje mladih pod vplivom alkohola. Sporočilo akcije je še posebej aktualno v mesecu decembru, ko se na slovenskih cestah zgodi največ nesreč, njihov delež pa je največji v krajih zunaj večjih mest, kjer je opazno pomankanje taksi prevozov.

OMV MaxxMotion Performance Diesel

Od danes naprej tudi v Sloveniji na voljo dizel najvišje kakovosti

Petek, 1. december 2017, 11:30

Z današnjim dnem je slovenskim uporabnikom na voljo novo dizelsko gorivo najvišje kakovosti – OMV MaxxMotion Performance Diesel. Gorivo je na voljo na 15 bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah po Sloveniji. Cena goriva OMV MaxxMotion Performance Diesel je 1,352 EUR/liter.

BMW i8 Roadster & i8 Coupe

Športni avtomobil prihodnosti – zdaj na voljo v dveh karoserijskih različicah

Petek, 1. december 2017, 08:54

Oba priključno-hibridna modela vozila vključujeta nadgrajeno tehnologijo BMW eDrive, ki omogoča večji doseg in več časa v povsem električnem načinu vožnje. Svetovna premiera vozila BMW i8 Roadster bo na avtomobilskem salonu v Los Angelesu decembra 2017, vozilo bo lansirano na trg maja 2018.

MOL Slovenija z razširjeno ponudbo goriv

Od 1. decembra na avtocestnih bencinskih servisih MOL na voljo tudi PREMIUM dizelsko gorivo EVO DIESEL Plus

Petek, 1. december 2017, 08:46

EVO Diesel Plus z inovativno formulo in izboljšano vsebnostjo dodatkov, zmanjšuje nastajanje oblog, zagotavlja čistejši sistem vbrizga in optimalno doziranje količine goriva. Na ta način poveča moč motorja ter znižuje porabo goriva in emisij.

MEDNARODI DAN INVALIDOV

NEUPRAVIČENO PARKIRANJE NA MESTIH ZA INVALIDE JE NESPREJEMLJIVO

Petek, 1. december 2017, 06:25

Ob mednarodnem dnevu invalidov, ki ga obeležujemo 3. decembra, bodo Fakulteta za varnostne vede, Javna agencija RS za varnost prometa in Mestna občina Ljubljana nadaljevali s kampanjo in spremljajočimi aktivnostmi »Parkiraj izgovore drugam! Ne na mesta, rezervirana za invalide«.

Arhiv

ptsčpsn
    12345678910111213141516171819202122232425262728293031

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.