Avto.info

domača predstavitev

RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH

domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH

domača predstavitev

Avtor: Foto: Renault
domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH

Od predstavitve prvega Renaulta Megane leta 1995 so po svetu prodali sedem milijonov primerkov štirih generacij. Megane je več kot le en model, saj je prerasel v celo družino modelov, vključno s športnimi različicami R.S., ki veljajo za postavljavce meril v razredu športnih kombi limuzin. Še zlasti to velja za R.S. TROPHY-R, ki je leta 2019 dosegel nov rekordni čas kroga na sloviti stezi Nürburgring Nordschleife v Nemčiji.

Da gre za avtomobil z mnogoterimi različicami, dokazuje Novi Megane tudi z uvedbo novega hibridnega pogonskega sklopa z možnostjo polnjenja iz omrežja. To je prvi Renaultov priključni hibrid v tem segmentu. Pogonski sklop E-TECH Priključni hibrid zagotavlja prednosti električnega pogona, kot sta tiho delovanje in hipna odzivnost, ne da bi zato morali sklepati kompromise pri dosegu. Vgrajene ima tehnologije, ki so jih razvili v okviru Zveze in v Renaultovi direkciji inženiringa. Deležen je tudi strokovnega znanja in več kot desetletnih izkušenj Skupine Renault na področju električnih vozil ter izkušenj iz formule 1. Novi Megane ponuja posodobljen voznikov prostor, ki vključuje nov 24-centimetrski (9,3'') zaslon multimedijske naprave in 26-centimetrski (10,2'') zaslon instrumentne plošče. Ima tudi vse najnovejše funkcije multimedijske naprave Renault EASY LINK. Upravljanje te naprave se zgleduje po upravljanju in delovanju pametnih telefonov, da bi bilo kar najbolj ergonomično, funkcionalno in omogočalo enostavno rabo tehnologije.

Novi Megane je opremljen z novimi pomagali za vožnjo, ki povečujejo raven varnosti in udobja vseh potnikov. Med njimi je tudi pomočnik za vožnjo po avtocesti in prometne zastoje, sistem druge ravni avtonomne vožnje, ki zagotavlja veliko bolj udobno in sproščeno vožnjo. Novi Megane se še vedno ponaša z enakim videzom in istimi dinamičnimi potezami, zaradi katerih je dosegel tak uspeh. Vendar je zdaj še malo bolj eleganten in prefinjen, saj ima v vseh različicah nove žaromete LED Pure Vision s svetilnimi diodami, ki izboljšujejo vidljivost in udobnost v vožnji. S petimi različicami (Berline, Grandtour, R.S. Line, R.S. in R.S. TROPHY) ter pestro ponudbo motorjev, vključno z novim E-TECH Plug-in Hybrid, lahko Novi Mégane zadovolji vse potrebe.

»Novi Megane E-TECH Priključni hibrid ima priključni hibridni pogonski sklop, ki obsega vse naše nove tehnološke dosežke in ponuja pristno izkušnjo vožnje na elektriko in vožnje brez skrbi.« - Marion Humeau, direktorica trženja avtomobilov srednjega razreda.

ŠE BOLJ IZRAZITA ZNAČAJ IN PREFINJENOST
Med kupci že tako priljubljen zunanji videz je na Novem Meganu še oplemeniten s podrobnostmi v duhu oblikovne istovetnosti znamke Renault z izklesanimi in dinamičnimi potezami, s katerimi ima še bolj izrazita značaj in prefinjenost.

SVETILA IZKLJUČNO S SVETILNIMI DIODAMI
Novi Megane ima zdaj žaromete s tehnologijo LED Pure Vision. Ta je na voljo že od osnovnega paketa opreme in zamenjuje prejšnje žaromete s halogenskimi žarnicami. Novi žarometi so bolj zmogljivi, saj imajo bolj intenziven svetloben snop, ki ima tudi za skoraj 30 odstotkov večji doseg, kar poskrbi za boljšo vidljivost, večjo varnost in udobnost nočne vožnje. Tudi svetila zadaj in meglenke imajo zdaj izključno bolj vzdržljive in učinkovite sijalke s svetilnimi diodami.

PREOBLIKOVAN PREDNJI ODBIJAČ
Novi Megane ima spremenjena prednji odbijač in masko. Prenovljena je tudi spodnja odprtina za zajem zraka, ki ima od tretjega paketa opreme kromasto okrasje.

NOVA DEFLEKTORJA
Novi Megane ima kromasto obrobo meglenk, za boljšo aerodinamičnost pa deflektorja zraka pred prednjima blatnikoma.

DINAMIČNI SMERNIKI
Novi zadnji svetili s svetilnimi diodami imata bolj prefinjen videz. Glavna svetlobna črta je zdaj malo dvignjena, kar daje bolj tekoč videz. Smerniki imajo zdaj dinamično utripanje. Novi Megane ima tudi bolj prefinjeno oblikovan spodnji rob odbijača.

ODLOČNEJŠI PROFIL
Stranici Novega Megana imata predrugačene blatnike in osvetlitev ročajev na vratih. Na voljo so tudi nova 41- in 46-centimetrska (16'' in 18'') platišča.

TRI NOVE KAROSERIJSKE BARVE
Ob začetku prodaje sta Novi Mégane in Novi Mégane Grandtour na voljo v devetih barvah karoserije, med katerimi so tri nove: rjava solar, siva baltique in siva highland.

POSODOBLJENA IN BOLJ PREFINJENA NOTRANJOST
Notranjost Novega Megana je še bolj intuitivna in ergonomična zahvaljujoč novim tehnološkim funkcijam, ki so vgrajene v še bolj elegantno in prefinjeno okolje.

NOV 26-CENTIMETRSKI (10,2'') DIGITALEN ZASLON
Prvikrat ima Novi Megane vgrajeno (glede na različico) digitalno instrumentno ploščo, ki je prikazana na 26-centimetrskem (10,2'') zaslonu. Vanj je vključen tudi prikaz satelitske navigacijske naprave, kar zagotavlja intuitivno in po meri voznika ukrojeno vozniško izkušnjo.

POKONČNA TABLICA Z DIAGONALO 24 CM (9,3'') IN NAPRAVA RENAULT EASY LINK
Novi 24-centimetrski (9,3'') zaslon, ki ponuja dvakrat tolikšno površino za prikaz kot 18-centimetrska (7'') različica, je vgrajen na sredino armaturne plošče. Ta pokončna tablica je popolnoma vključena v svoje okolje, v katerega vnaša izrazit vtis modernosti. Z novo multimedijsko povezljivo napravo Renault EASY LINK ponuja celovit niz multimedijskih, navigacijskih in info-zabavnih funkcij, prav tako pa tudi dostop do nastavitev sistema Multi-Sense.

NOTRANJOST Z VEČ PREFINJENOSTI
Upravljala na osrednji konzoli, še tista za klimatsko napravo, ki vključujejo tudi prikaz temperature, so bolj moderno in prestižno oblikovana in tudi bolj ergonomična. Vse poglavitno upravljanje pomagal za vožnjo je možno opraviti z gumbi na volanu. Nove prevleke, ki so na voljo od drugega paketa opreme, prispevajo k dovršenosti notranjosti. Voznikov sedež je v Novem Meganu lahko nastavljiv s pomočjo elektrike (glede na različico). Novi Megane ima od tretjega paketa opreme novo elektrokromatsko notranje vzvratno ogledalo, ki se samodejno zatemni.

NOVI OBLIKOVNI ELEMENTI S PRIDIHOM RENAULT SPORT
Oznaka dekorativnega paketa R.S. Line je novost v ponudbi modela Megane, v kateri zamenjuje prejšnji paket GT Line, ki je od leta 2010 solidno podpiral strategijo ponudbe Renault Sport na vseh trgih. Z bolj dovršeno in bogato vsebino dekorativni paket R.S. Line predstavlja več kot zgolj spremembo imena. Zunanjosti in notranjosti daje bolj športen videz, ki ustreza zahtevam vedno bolj številnih kupcev, ki si želijo avtomobil z značilnim in dinamičnim videzom. Novi Megane R.S. Line bolj izrazito svoje sorodstvo z modeli R.S. predvsem s prevzemanjem zunanjih elementov, ki so najbolj značilni za znamko Renault Sport.

Zunanjost Novega Megana R.S. Line je spredaj obogatena z lamelo po vzoru F1, ki je že ikoničen element modelov R.S.. Izstopa tudi maska z vzorcem satja in posebna 43-centimetrska (17'') lita platišča Monthlery ter 46-centimetrska (18'') lita platišča Magny-Cours. Zadnji del je bolj mišičast z dvema izpušnima cevema na Novem Meganu Berline oziroma eno kromirano izpušno cevjo na Novem Meganu Grandtour.[1] V notranjosti so značilni elementi tega paketa športna sedeža z dodatno bočno oporo, ogljikovemu kompozitu podobni okrasni vstavki, s perforiranim usnjem prevlečen športen volan okrašen z dvojnim rombom R.S. na spodnji prečki in športne stopalke iz aluminija. Črno obarvano notranjost krasijo novi rdeči in sivi okrasni šivi in obrobe na sedežih ter na glavi in manšeti ročice menjalnika, kar voznikov prostor preobrazi v pravi kokpit.

Z dodatkom teh dodatnih športnih atributov Novemu Meganu paket R.S. Line kupcem omogoča, da se čutijo še bolj povezani z bogatim dirkaškim izročilom znamke Renault.

VGRAJENA TEHNOLOGIJA V SLUŽBI UŽIVANJA V VOŽNJI
Novi Megane ostaja zvest svoji genski zasnovi, saj še naprej ponuja prijetno doživljanje vožnje in najsodobnejšo tehnologijo, od povezljivega multimedijskega zaslona do osebnih izbir načina vožnje s pomočjo sistema Multi-Sense. Te funkcije izboljšujejo udobnost, varnost in povezljivost Novega Megana.

EASY LINK, NAJNOVEJŠI ROD VGRAJENE POVEZLJIVOSTI
Za Novi Megane so na voljo tri različice sistema Renault EASY LINK in vse so združljive z aplikacijama Android Auto in Apple CarPlay;
- različica s 18-centimetrskim (7'') zaslonom,
- različica s 18-centimetrskim (7'') zaslonom in vgrajeno satelitsko navigacijo ter
- različica s 24-centimetrskim (9,3'') pokončnim zaslonom in vgrajeno satelitsko navigacijo.

Multimedijski sistem Renault EASY LINK s povsem novim vmesnikom povzema način upravljanja in delovanje pametnih telefonov, da lahko zagotovi edinstveno ergonomično uporabniško izkušnjo. Zahvaljujoč prilagodljivim gradnikom (widgets) uporabnikom omogoča spreminjanje zaslona po želji ter neposreden dostop do najljubših funkcij in aplikacij. Z aplikacijo za pametne telefone MY Renault vred je nova multimedijska naprava Renault EASY LINK bistven del ponudbe Renault EASY CONNECT, ki je na voljo za Novi Megane. Ta vsebuje niz povezljivih aplikacij, platform in storitev, ki olajšujejo nove rabe povezljive mobilnosti v avtomobilu in izven njega. Tako na primer omogoča interakcijo na daljavo preko položaja avtomobila, navigacijo od vrat do vrat s pošiljanjem podatkov o poti v avtomobil.

MULTI-SENSE, TEHNOLOGIJA ZA BOGATO RAZNOLIKOST
Renaultova tehnologija Multi-Sense lahko ponudi več avtomobilov v enem. Nastavitve sistema Multi-Sense prilagajajo delovanje motorja, volanskega sistema, osvetlitve notranjosti in konfiguracijo digitalnega zaslona, ki je nadomestil klasične merilnike, s tem pa sistem ponuja občutenje vožnje v Novem Meganu po meri in v skladu z razpoloženjem voznika.

Na voljo so štirje načini vožnje;
- način Eco, ki skrbi za zmanjšanje porabe goriva in izpusta CO2,
- način Confort za bolj sproščeno vožnjo z bolj mehkim delovanjem volana,
- način Sport za večji užitek v vožnji, okretnosti in odzivnosti,
- način MySense (privzet) za osebno prilagoditev občutenja vožnje.

V kombinaciji s pogonskim sklopom E-TECH Plug-in Hybrid so na voljo trije načini: Pure, MySense in Sport.

Prenovljena oblika in nova grafika sistema Multi-Sense dajeta še bolj poglobljeno občutenje vožnje. Med novostmi so: boljša ergonomičnost za bolj intuitivno in enostavno upravljanje nastavitev, nove barve osvetlitve in aplikacija R-Sound za prilagajanje zvoka motorja. Na sredino armaturne plošče nameščena zaslona z diagonalo 18 cm (7'') in 26 cm (10,2'') ponujata območje prikaza, ki je prilagodljivo z gradniki. Voznik lahko izbere prikazane podatke glede na izbran način vožnje, kot je poraba goriva v načinu Eco ali merilnika moči in navora motorja v načinu Sport. Instrumentna plošča z digitalnim zaslonom diagonale 26 cm (10,2'') vključuje tudi prikaz satelitske navigacije.

PRENOVLJENA POMAGALA V PRID ŠE BOLJ UMIRJENI IN SPROŠČENI VOŽNJI
Novi Megane ima nabor sistemov za pomoč pri vožnji Renault EASY DRIVE, v katerem je tudi pomočnik za vožnjo po avtocesti in prometne zastoje (Highway & Traffic Jam Companion), ki olajša vožnjo in povečuje varnost, in je sistem druge ravni avtonomne vožnje.

Pomočnik za vožnjo po avtocesti in prometne zastoje
Pomočnik za vožnjo po avtocesti in prometne zastoje (Highway & Traffic Jam Companion) je kombinacija prilagodljivega regulatorja hitrosti (z napravo Stop & Go) in pomoči za ohranjanje voznega pasu. Ta sistem deluje do hitrosti 160 km na uro in je na voljo v vseh različicah s samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama EDC. Nadzira hitrost avtomobila in ohranja varnostno razdaljo do vozil spredaj, hkrati pa skrbi za ohranjanje sredine voznega pasu. To pomagalo je posebno uporabno v gostem prometu in na avtocestah, saj z njim Novi Megane samodejno ustavlja in spet požene v roku treh sekund brez posegov voznika. Pomočnik za vožnjo po avtocesti in prometne zastoje je sistem za avtonomno vožnjo 2. ravni po mednarodni klasifikaciji in znatno poveča udobnost vožnje. Ne glede na to mora voznik ves čas imeti roki na volanu, pogled pa na cesti pred seboj. Pomočnik za vožnjo po avtocesti in prometne zastoje je na voljo v kombinaciji z motorjema TCe 140 in 160 EDC FAP, prav tako pa tudi s pogonskim sklopom E-TECH Plug-in Hybrid.

Prilagodljiv regulator hitrosti z napravo Stop & Go
Prilagodljiv regulator hitrosti, ki je že bil v ponudbi Mégana, ima v kombinaciji s pogonskim sklopom E-TECH Priključni hibrid ter motorjema TCe 140 EDC FAP in 160 EDC FAP zdaj dodano napravo Stop & Go. V primeru, da se mora avtomobil popolnoma zaustaviti, na primer zaradi prometnega zastoja, ga ta sistem varno ustavi in v roku treh sekund tudi poskrbi za speljevanje, ko se kolona spet premakne.

Aktiven sistem pomoči pri zaviranju v sili
Aktiven sistem pomoči pri zaviranju v sili je dopolnjen z sistemom zaznavanja kolesarjev in pešcev. Za optimalno varnost skrbi z opozarjanjem voznika na tvegane položaje, v primeru voznikove neodzivnosti na opozorila pa lahko zavira tudi sam.

Opozorilnik za mrtvi kot
Sistem opozarjanja na mrtvi kot ima zahvaljujoč novi tehnologiji radarskih senzorjev širši doseg in ne glede na vremenske razmere zagotavlja bolj natančno prepoznavo bližnjih vozil, tudi tistih, ki se v promet vključujejo s parkirnih mest.

Opozorilnik za prečenje talne črte in pomoč za ohranjanje voznega pasu
Opozorilnik za prečenje talne črte je že bil v ponudbi modelov Megane, zdaj pa je še bolj učinkovit in združen s sistemom pomoči za ohranjanje voznega pasu. Sistema se vklopita pri hitrostih 60 oziroma 70 km na uro in voznika opozarjata na nevarnost, da avtomobil zapelje čez oznako voznega pasu ne da bi to prej nakazal s smernikom, lahko pa v sili tudi samodejno popravita smer vožnje.

Sistem zaznavanja utrujenosti
Sistem zaznavanja utrujenosti, ki je na voljo od drugega paketa opreme, prepoznava utrujenost voznika na podlagi premikov volana in ga v takem primeru z zvočnim in vidnim opozorilom spodbudi k postanku.

Še naprej v ponudbi
Sistemi za pomoč pri parkiranju, radarski senzorji in kamera za vzvratno vožnjo ali sistem Easy Park Assist, regulator in omejevalnik hitrosti, samodejno preklapljanje med zasenčenim in nezasenčenim snopom žarometov ter sistem za prepoznavo prometnih znakov ima v ponudbi tudi Novi Mégane.

NOVI MEGANE S TEHNOLOGIJO E-TECH PRIKLJUČNI HIBRID V KORAK Z DOBO ŠIRJENJA PRIKLJUČNIH HIBRIDOV
Paleta pogonskih sklopov za Novi Megane je obogatena s tehnologijo priključnega hibrida E-TECH Priključni hibrid. Ta zagotavlja kar največjo vsestranskost in omogoča odkrivanje nove električne izkušnje, ob tem zmanjšuje izpust CO2 in omejuje porabo goriva tudi na dolgih vožnjah.

Priključni hibrid v jedrnem delu trga
Renault, pionir in vodilna znamka na področju električne mobilnosti, je svoje strokovno znanje vsadil v Novi Megane s pogonskim sklopom E-TECH Priključni hibrid 160 KM. Ta ima čisto novo tehnologijo za rekuperacijo energije, za katero je neposreden navdih dalo hišno strokovno znanje iz formule 1, zagotavlja pa edinstveno izkušnjo v vožnji. Ponudba v samem jedru trga ima za cilj zadovoljiti pričakovanja kupcev in je konkurenčna tudi za zelo zahtevne kupce, kot so lastniki velikih avto parkov. Električno izkušnjo približuje kar največjemu številu kupcev, saj bo na voljo z raznimi paketi opreme od srednje ravni pa vse do paketa R.S. Line. Ob začetku prodaje je pogonski sklop E-TECH Priključni hibrid na voljo v Novem Meganu Grandtour, kasneje pa bo z njim opremljen tudi Novi Megane Berline.

Izkušnje iz formule 1 in strokovno znanje o električnih vozilih

Tehnologijo priključnega hibrida E-TECH Priključni hibrid so razvili v Renaultovi direkciji inženiringa in zanjo vložili več kot 150 patentnih prijav. Uporabljeni elementi so zasnovani v okviru Zveze, kot na primer 4-valjni 1,6-litrski bencinski motor nove generacije, dva elektromotorja in inovativen dirkaški sekvenčni menjalnik z več načini delovanja in brez sklopke, ki poskrbi za optimalno prestavljanje.

Ta zasnova je plod izkušenj moštva Renault F1, ki je prav tako prispevalo svoje strokovno znanje na področju upravljanja z energijo (rekuperacija ob zaviranju in upočasnjevanju ter nato naglo polnjenje akumulatorja izven faze polnjenja iz omrežja), da lahko pogonski sklop E-TECH Priključni hibrid zagotavlja kar največjo energijsko učinkovitost. Slednji skupaj z zavornim sistemom, ki so ga pomagali razviti Renaultovi strokovnjaki za električna vozila, Novemu Meganu zagotavlja optimalno električno učinkovitost v vožnji: sistematično speljevanje na električni pogon, tiho in udobno delovanje, hipna odzivnost za edinstven užitek v vožnji in minimalne energijske izgube.

Vsestranskost in gospodarnost
Novi Megane E-TECH Priključni hibrid ima akumulator s kapaciteto 9,8 kWh (400V), s katerim ima z izključno električnim pogonom doseg 50 kilometrov pri hitrosti do 135 km na uro v kombiniranem ciklu (WLTP) oziroma do 65 kilometrov dosega v mestnem ciklu (WLTP City). Vsestranskost in prilagodljivost Novega Megana E-TECH Priključni hibrid je očitna. Redne krajše vožnje lahko opravlja brez uporabe goriva, na daljših vožnjah za konec tedna ali med počitnicami pa ni treba skrbeti glede dosega. Ne glede na raven napolnjenosti akumulatorja Novi Megane E-TECH Priključni hibrid ponuja ključne prednosti hibridnega pogonskega sklopa E-TECH: speljevanje je vedno le na električni pogon in poraba goriva je manjša. V kombiniranem ciklu ima Novi Megane E-TECH Priključni hibrid izpust 28 g CO2 na km, poraba goriva pa znaša 1,3 l na 100 km (podatki po WLTP).

Nastavitve po meri posameznika
Novi Megane E-TECH Priključni hibrid ima v sistemu Multi-Sense posebne nastavitve s tremi načini delovanja.
- Način Pure, ki ga je možno izbrati z ukazi na zaslonu ali pritiskom na posebni gumb na armaturni plošči, preklopi na izključno električen pogon, če je le v akumulatorju dovolj energije.
- Način MySense optimizira hibridni način delovanja za manjše stroške. Njegova funkcija E-Save pomaga ohraniti raven električne energije v akumulatorju (na najmanj 40 odstotkov), kar vozniku omogoča preklop na električni pogon, ko je to potrebno, na primer za vožnjo po mestnem jedru.
- Način Sport vozniku omogoča doseganje najboljših zmogljivosti z izkoriščanjem skupne moči vseh treh motorjev.

Čeprav je del prtljažnika namenjen za shranjevanje polnilnega kabla, Novi Megane E-TECH Priključni hibrid ohranja neokrnjeno prilagodljivost notranjosti z zložljivo zadnjo klopjo EASY BREAK, ravnim podom in preklopnim hrbtnim naslonom sovoznikovega sedeža. V modelu Grandtour ima prtljažnik uporabno prostornino 447 litrov.

RAZNOLIKA PONUDBA ZA VSE POTREBE
Novi Megane ponuja paleto motorjev z notranjim zgorevanjem na bencin ali plinsko olje s širokim razponom moči, z ročnim ali samodejnim menjalnikom, primerne za vse vrste rabe.

Bencinski motor 1,3 TCe FAP
Od bencinskih motorjev je Novi Megane še vedno na voljo z motorjem Zveze 1,3 TCe s filtrom trdnih delcev. Ta ima za zadovoljevanje raznolikih potreb tri izvedenke z močjo 85 kW (115 KM), 103 kW (140 KM) in 117 kW (160 KM). Izvedenka z močjo 85 kW (115 KM) je na voljo le s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Izvedenko z močjo 103 kW (140 KM) je možno dobiti s šeststopenjskim ročnim ali sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom EDC z dvema sklopkama, najmočnejša izvedenka s 117 kW (160 KM) pa ima vedno sedemstopenjski samodejni menjalnik EDC z dvema sklopkama.

Dizelski motor 1,5 Blue dCi
Od motorjev na plinsko olje, za vožnje na velike razdalje, ima Novi Megane vgrajeno 85 kW (115 KM) močno izvedenko motorja 1,5 Blue dCi, ki je prilagojen novim okoljskim normam med drugim tudi z dodanim selektivnim redukcijskim katalizatorjem (SCR). Na voljo je s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama.

IDEALNO RAVNOVESJE MED UDOBNOSTJO IN DINAMIČNOSTJO
Novi Megane odslej ponuja še več občutkov za volanom in tudi povsem novo izkušnjo vožnje zahvaljujoč hibridnemu pogonskemu sklopu E-TECH Priključni hibrid, ob vsem skupaj pa prav nič ni okrnjeno njegovo temeljno načelo, da zagotovi najboljše razmerje med udobnostjo in dinamičnostjo.

Boljši občutki za volanom
Že doslej je bil merilo za najboljše razmerje med dinamičnimi odlikami in udobnostjo, a Novi Megane odslej ponuja še boljše občutke za volanom. Nov servo volan prinaša majhen prihranek pri teži in ima vgrajeno novo, zmogljivejšo in odzivnejšo krmilno elektroniko. Zato se na voznikove ukaze odziva bolj natančno. Poleg tega je funkcija ročne zavore Auto-Hold, ki poskrbi za zadrževanje avtomobila tudi po sprostitvi ročice, izboljšana za bolj udobno vožnjo v mestu.

Bolj prefinjene nastavitve sistema MULTI-SENSE
Nastavitve sistema Multi-Sense so za Novi Megane spremenjene, da zagotavljajo bolj izrazite razlike občutenja vožnje v raznih načinih. Na primer, v načinu Sport je servo volan za 25 odstotkov čvrstejši, krmiljenje motorja pa zagotovi za 20-25 odstotkov več navora ob enakem položaju stopalke za plin, kar pomeni bolj dinamične občutke v vožnji. V načinu Confort pa je pomoč servo volana v prid udobja izdatnejša za 10-40 odstotkov. Novi Megane s samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama EDC je pridobil hitrejše prestavljanje pri višjih vrtljajih v načinu Sport mode, medtem ko v načinu Confort prestavlja pri nižjih vrtljajih.

Kakovost v jedru prizadevanj
Zahvaljujoč bolj pogostim in bolj natančnim anketam kupcev je bil Novi Mégane deležen pomembnih izboljšav na področju kakovosti. Na primer, po višini nastavljivi vzglavniki v obliki »vejice« na zadnji klopi vozniku olajšujejo preglednost nazaj, upravljala regulatorja in omejevalnika hitrosti pa so zdaj na volanu. Novi Mégane je opremljen tudi z novo kartico za prostoročno odklepanje in zaklepanje vrat, ko se voznik približa oziroma oddalji od avtomobila, ne da bi se za to moral dotakniti ročaja.

Postopki izdelave so podvrženi vedno strožjim zahtevam, zato v tovarni Palencia uporabljajo nova dovršena orodja za merjenje in kontrolo radarjev, ki služijo pomagalom za vožnjo, da zagotovijo njih večjo natančnost ob uporabi. Prav tako je kakovost tesnosti zaščite proti koroziji in odrgninam zaradi kamenja izboljšana, ker so roboti zaradi večje natančnosti opremljeni s kamerami. Preskusi, ki simulirajo vsakdanjo rabo avtomobila, so bili bolj intenzivni za hibridno izvedenko Novega Mégana E-TECH Priključni hibrid, saj je 147 voznikov, ki niso strokovnjaki na tem področju, s 60 avtomobili prevozilo 200.000 kilometrov. Skupaj je ta različica, ki je bila deležna tudi znanja za to področje specializiranih Nissanovih inženirjev in izkušenj z modelom ZOE, prestala več kot tri milijone preskusnih kilometrov.

Prednost elektrike pri hibridnem pogonu
Pri Novem Meganu E-TECH Priključni hibrid so prav tako iskali optimalno razmerje med dinamičnimi voznimi lastnostmi in udobnostjo vseh potnikov. Da bi kompenzirali povečanje mase zaradi akumulatorja, čeprav je ta vgrajen pod zadnjo klop in komaj kaj spreminja razporeditev teže, zadnja prema ni več poltoga ampak ima več vodil, inženirji pa so natančno uglasili tudi nastavitve obes. Ta različica daje prednost rabi električnega pogona. Vsako speljevanje je izključno električno, zato ima voznik za volanom popolnoma enak občutek in užitek v vožnji kot v električnem avtomobilu, na primer v ZOE: navor je na voljo nemudoma, avto pa se med pospeševanjem odziva v hipu. Take dinamične lastnosti niso le jasno občutne v mestni in primestni vožnji (s pogostim ustavljanjem in speljevanjem), ampak tudi na hitrih cestah, saj električen pogon znatno pomaga pri odločnejšem pospeševanju.

Prilagajanje virov pogonske moči zahtevam se odvija samodejno, a voznik lahko nanj vpliva preko nastavitev sistema Multi-Sense. Ta med drugim ponuja načina delovanja Pure, ki preklopi na povsem električen pogon (na primer ob prihodu v mestno jedro), in Sport, ki pa izkorišča vso razpoložljivo moč vseh virov skupaj, na primer za prehitevanje. Udobje znotraj avtomobila izboljšuje tihost delovanja elektromotorjev; kadar delujeta brez motorja z notranjim zgorevanjem, izpod pokrova motorja ni nobenega trušča, ko pa klasičnemu motorju le pomagata, pa je hrup opazno manjši, saj mu omogočata delovanje pri nižjih vrtljajih.

MEGANE, IKONA ZNAMKE RENAULT SPORT
Megane del svojega ugleda in uspeha dolguje tudi svojim športnim različicam. V letu 2019 je Megane R.S. slavil 15-letnico obstoja. Od leta 2004 je postopoma postal pravo merilo za zmogljive športne različice družinskih avtomobilov srednjega razreda. Prenova Megana pomeni tudi prenovo njegovih dinamičnih in športnih različic Mégane R.S. in R.S. TROPHY.

NOVI MEGANE R.S. - Merilo športnosti
Ob prenovi je Novi Megane R.S. dobil ponudbo, ki je osredinjena na podvozje Sport in isti motor 1,8 turbo z neposrednim vbrizgavanjem in največjo močjo 220 kW (300 KM), kot ga ima različica TROPHY. Ta motor, ki je plod sinergij v okviru Zveze, je vgrajen tudi v Alpine A110. Njegov navor je povečan na 420 Nm (+ 30 Nm) v izvedenkah s samodejnim menjalnikom EDC oziroma 400 Nm z ročnim menjalnikom. Večja moč zagotavlja boljše pospeševanje tudi pri višjih vrtljajih, največji navor v tem razredu pa poskrbi za večji užitek in udobje v vožnji. Poleg tega ima izpušni sistem Novega Megana R.S. odslej mehanski ventil, ki uravnava njegov ton. Glavne značilnosti Megana R.S so še vedno tu, vključno s sistemom 4CONTROL, ki poskrbi za njegovo izjemno okretnost v ostrih ovinkih in stabilnost v hitrih zavojih. Prenovljena naprava R.S. Monitor (za doplačilo) sproti prikazuje množico parametrov avtomobila: pospeševanje, zaviranje, kot volana, delovanje sistema 4CONTROL, temperature in tlake itn.

Novi Megane R.S. je deležen tudi drugih novosti, ki so bile uvedene v celotno paleto, z vgradnjo novega 24-centimetrskega (9,3'') zaslona in multimedijske naprave Renault EASY LINK ter prav tako tudi novega 26-centimetrskega (10,2'') zaslona TFT za instrumentno ploščo (glede na različico). Kar zadeva pomagala za vožnjo (za doplačilo glede na trg), ima Novi Megane R.S. opozorilnik za prečenje talne črte, prilagodljiv regulator hitrosti (z napravo Stop & Go v kombinaciji z menjalnikom EDC) in aktiven sistem pomoči pri zaviranju v sili, ki je dopolnjen z naprednim sistemom zaviranja v sili za mestno vožnjo in zaznavanjem peščev.

NOVI MEGANE R.S TROPHY - Za še bolj nabrušeno športnost
Novi Megane R.S. TROPHY, merilo za izjemno zmogljive različice kompaktnih družinskih avtomobilov, je zasnovan za dirkanje. Izstopa s podvozjem Cup, ki je zdaj ekskluzivno namenjeno samo njemu, in 1,8-litrskim turbo motorjem z največjo močjo 220 kW (300 KM). V primerjavi s podvozjem Sport Novega Megana R.S. ima podvozje Cup diferencial z mehansko delno zaporo Torsen®, ki izboljšuje nadzor v ovinkih ter oprijem in vodljivost pri izhodu iz ovinka. Ima tudi za 25 oziroma 30 odstotkov trše blažilnike in vzmeti ter za 10 odstotkov bolj tog stabilizator kot Mégane R.S.

Novi Megane R.S. TROPHY ohranja prednja zavorna koluta iz dveh snovi, ki sta lažja, bolj učinkovita in zagotavljata boljšo razpršitev vročine med intenzivno rabo in s tem večjo vzdržljivost. Rdeče zavorne čeljusti Brembo® so še vedno tu in poskrbijo tudi za izstopajoč videz te različice, prav tako kot napis TROPHY na lameli F1 na prednjem delu in posebna 48-centimetrska (19'') platišča Trophy Akio (serijska) in Trophy Forgee (za doplačilo). Športna opremljenost notranjščine s prevlekami iz alkantare je posodobljena z novo tehnično barvno kombinacijo rdeče in sive. Športnejša prednja sedeža znamke Recaro sta ekskluzivno na voljo za doplačilo samo v tej različici TROPHY.

Megane R.S. TROPHY-R: v letu 2019 trije novi rekordi in niz priznanj
V letu 2019 so s posebno serijo Mégane R.S. TROPHY-R dosegli nove rekordne čase na treh izjemnih dirkališčih: sloviti Nürburgring Nordschleife, Spa-Francorchamps in Suzuka. Menda dovolj za prepričljiv dokaz izjemnih zmogljivosti te najbolj radikalne izvedenke Mégana R.S.. Uspeh je imel svoj odmev tudi v strokovnem tisku, saj je Mégane R.S. TROPHY-R v letu 2019 prejel tri prestižna priznanja:
- Performance Car of the Year – Top Gear
- Sportive de l'année – Échappement
- Sportive de l'année – L’Argus

[1] V različici z motorjem z notranjim zgorevanjem

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.