Avto.info

Opel zafira tourer

domača predstavitev: Opel zafira tourer

domača predstavitev

Avtor: Foto: Marko Miklavc
domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer domača predstavitev: Opel zafira tourer

S prvo generacijo zafire je Opel že leta 1999 uveljavil novi evropski segment kompaktnih enoprostorcev s sedmimi sedeži. To zgodbo o uspehu, ki jo je zafira začela pisati takrat, bo nadaljevala tretja generacija tega modela, ki je slovenskim kupcem na voljo z današnjim dnem.

Osnovno izhodišče pri snovanju tretje generacije modela zafira je danes enako, kot je bilo na začetku, ker gre za vnovičen poizkus zagotavljanja največje možne fleksibilnosti v notranjosti potniške kabine in to brez odstranjevanja sedežev. Pri Oplu pravijo, da nova zafira s sočasnim zagotavljanjem uporabnosti in dobrega počutja, uvaja premijske značilnosti, inovativne tehnologije in dinamično obliko v segmentu kompaktnih enoprostorcev. Skupaj z merivo, številko ena med evropskimi majhnimi enoprostorci si nova zafira deli tudi dobro fleksibilnost. Če se je leta 2010 predstavljena, druga generacija merive, uveljavila z manjšim formatom, ker je namenjena predvsem mladim družinam in s fleksibilnostjo, ki jo med primerljivimi vozili ne dosega veliko konkurentov, združuje večja zafira tourer uporabnost z udobjem višjih razredov avtomobilov. Zato je ta avtomobil idealna izbira za družine z odraslimi otroci ali za ljudi različnih poklicev, kot so na primer fotografi ali arhitekti, ki morajo za opravljanje dejavnosti voziti s seboj zajetnejšo opremo.

Tako kot pri prvih dveh generacijah tega modela, je zagotovljena izjemna fleksibilnost tudi v novi, s številnimi izvedbami notranjosti, ne da bi bilo potrebno pri tem odstraniti sedeže, ker so Oplovi inženirji občutno nadgradili domiseln koncept sedežev Flex7. Da so ohranili izvedbo sedežev v tretji vrsti, ki ju je mogoče zložiti v ravno dno prtljažnika, kot pri prejšnjih dveh generacijah, so inženirji popolnoma na novo razvili sedeže v drugi vrsti. Ti niso več združeni v enovito sedežno klop. Tri posamične sedeže je mogoče neodvisno vzdolžno pomikati za 210 mm (100 mm naprej in 110 mm nazaj) in jih popolnoma zložiti, kar zagotavlja popolnoma raven pod povečanega prtljažnika. Ob vsem tem je mogoče naslonjalom sedežev tristopenjsko spreminjati naklon, torej izbrati med štirimi položaji (naklon 0, 16, 20 in 24 stopinj). Sedežna naslonjala je mogoče položiti v popolnoma vodoraven položaj z eno samo preprosto potezo, s čemer je zagotovljena najvišja raven uporabnosti, brez odstranjevanja sedežev, oziroma vzglavnikov. Med uporabne rešitve nove zafire tourer se vsekakor uvršča tudi sistem premikanja in preoblikovanja sedežev, ki mu pravijo 'Lounge Seating', ker zagotavlja potnikom v drugi vrsti zelo veliko prostora, primerljivega z limuzinami višjih razredov. Ta nova izvedba sedežev je na voljo serijsko pri stopnji opremljenosti Cosmo in za doplačilo pri stopnji Enjoy. S pritiskom na gumb se trije sedeži v drugi vrsti preoblikujejo v dva izjemno udobna sedeža, z veliko dodatnega prostora za noge in v višini ramen. Zunanja sedeža se premakneta za 280 mm nazaj, največ v razredu, za 70 mm dalj, kot pri serijski izvedbi in za 50 mm proti sredini, kar predstavlja popolno novost v razredu.

Domiseln in za upravljanje preprost mehanizem zlaganja in obračanja spremeni naslonjalo srednjega sedeža v udobno naslonjalo za roke potnikov na dveh zunanjih sedežih. Opel je za to rešitev prijavil patent, saj je edinstvena v celotni avtomobilski industriji. Potniki na sedežih v drugi vrsti so poleg prostornosti in udobja deležni tudi izjemno ergonomičnega sedenja. Tovrstno zagotavljanje dobrega počutja posameznika omogoča zafiri tourer, da je mnogo več, kot le družinski avtomobil. Oblikovalci Opla so namreč fleksibilno notranjost v potniški kabini spremenili v prostor, ki ga preveva vzdušje velike prostornosti, ne glede na to, ali gre za poslovno pot, ali družinsko potovanje, oziroma izlet s prijatelji. Sprednji del notranjosti je dosledno urejen za zagotavljanje dobre ravni udobja za voznika in sopotnika. V serijsko opremo zafire tourer sodita inovativna, velika, anatomsko oblikovana sprednja sedeža, z aktivnim vzglavnikom, ki ju je mogoče nastaviti na številne načine. Razvili so ju Oplovi inženirji. Po navedbi proizvajalca ponujata edinstveno udobje v segmentu in nastavitve z največjimi pomiki. Oba sedeža je mogoče potisniti nazaj za 180 mm. Ob tem je mogoče višino voznikovega sedeža prilagajati za 65 mm. Fleksibilnost dokazujeta sedeža tudi s tem, da zagotavljata udobno namestitev ljudem najrazličnejših postav, še posebej izrazito visokim, ki se vedno pritožujejo nad premajhnim prostorom v vozilih kompaktnega segmenta.

Tako za voznika, kot sopotnika spredaj sta na voljo tudi posebna ergonomična sedeža, z nastavitvijo naklona in dolžine sedalnega dela ter nastavitvijo izbočenosti v ledvenem delu. Postavljata se z laskavim priznanjem združenja Aktion Gesunder Rücken e.V. (Združenje za zdravje hrbta), neodvisne asociacije zdravnikov in strokovnjakov za hrbet. Osnovno merilo za izdajo certifikata AGR je natančno prileganje naslonjala sedeža naravni obliki hrbtenice, torej značilnost, ki se izkaže za izjemno tako na dolgih, kot kratkih vožnjah. Naslonjalo sprednjega sopotnikovega sedeža, ki ga je mogoče preklopiti naprej, kar omogoča vstavljanje daljših predmetov, je na voljo za doplačilo. Trdno, pregibno prekrivalo prtljažnika FlexCover, ki ne manjša prostornosti, je mogoče shraniti v zadnjem delu. Učinkovito zaščiti dno prtljažnika in hrbtišče sedežev. Poleg tega sta dva zunanja sedeža v drugi vrsti opremljena s sidrišči ISOFIX in zgornjimi pritrdišči za varnostne otroške sedeže.

Med posebnostmi Oplovih avtomobilov sodi tudi sistem FlexRail. Gre za sistem predalov, prekatov in odlagalnih površin na podaljšku sredinske konzole. Prilagodljivo spremenljiv podaljšek sredinske konzole FlexRail (serijski pri stopnji opremljenosti Cosmo, za doplačilo pri Enjoy) je bil v primerjavi z izvedbo, namenjeno merivi, dodelan. Zasnovan je kot tristopenjski modularen sistem predalov, prekatov in odlagalnih površin. Sestavljata ga dve vodili iz visokokakovostnega, poliranega aluminija, nameščeni vzdolžno med sprednjima sedežema, ki omogočata premikanje modulov FlexRail naprej in nazaj. Na vodili je mogoče vpeti zajeten naslon za roke, v katerem je zaprt predal z dvema prekatoma, kamor je mogoče odložiti zgoščenke. Pod vodiloma je odprt predal z dvema utoroma za kozarce, pod ploščo z utoroma za kozarce in naslonjalom za roko se nahaja zaprt predal v katerega je mogoče varno skriti osebne predmete. Glede na bližino priključkov AUX, USB in 12-voltne vtičnice je idealen za hranjenje predvajalnika MP3, oziroma prenosne navigacijske naprave. Vse elemente FlexRail je mogoče skupno ali posamično odstraniti, kar se izkaže za posebej uporabno pri čiščenju. FlexRail je na voljo pri različicah z električno ročno zavoro, z rešitvijo, ki odločno veča prostornost med sedežema. Z več kot 30 predalov in odlagalnih površin, prav tam, kjer je potrebno je FlexRail dober dokaz za uspešno interpretacijo izsledkov tržnih raziskav in mnenj uporabnikov.

V predal v sprednjih vratih je mogoče varno, pokončno postaviti 1,5-litrsko plastenko, v predal zadnjih vrat pa litrsko plastenko. V odprtini zraven, je dovolj velik prostor za mobilni telefon. Potnika v tretji vrsti imata prav tako na voljo uporaben predal za odlaganje različnih predmetov ob straneh in konzolo z dvema utoroma za kozarce med sedežema. Na armaturni plošči pred sopotnikom sta še dva velika zaprta predala. Vanje je mogoče varno skriti pred nepovabljenimi pogledi, številne predmete. Spodnji predal ima ločen del za hranjenje navodil za uporabo avtomobila in držala za kovance in pisala. Med zaprtima predaloma je odprta površina za odlaganje predmetov, prekrita z gumo, ki preprečuje, da bi predmeti odloženi nanjo nenadzorovano drseli. Sredinska konzola na armaturni plošči ponuja dodaten uporaben prostor. Zaprt predal ob osrednjem zaslonu in globoko odprtino, neposredno pod 12-V vtičnico. Priključka USB in AUX sta poleg nadzorne plošče zabavno informacijskega sistema in klimatske naprave. Na voznikovi strani je kompakten izvlečni predal, pravšnji za manjše predmete, kot so na primer očala, denarnico ali mobilni telefon. Predala pod prednjima sedežema sta na voljo za doplačilo.

V običajni sedežni konfiguraciji s petimi sedeži bo nova zafira ponujala 710-litrski prtljažni prostor, 65 litrov več, kot pri dosedanji zafiri. Če se zložijo vsi trije sedeži v drugi vrsti, se prtljažnik poveča na 1860 litrov, kar je za 40 litrov več kot doslej. Z Oplovim paketom FlexOrganizer, v katerega sodi večja mreža z dvema palicama, manjša mreža, štirje elementi za pritrjevanje in vodila na obeh bočnih straneh prtljažnika, je mogoče pregrajevati prtljažnik in ga tako prilagajati najrazličnejšim namenom in načinom uporabe. Štiri sidrišča omogočajo preprosto, trdno vpetje različnih kosov prtljage. Prekrivalo prtljažnika se natančno prilega odprtini za tretjo vrsto sedežev, kjer ga je mogoče shraniti, ko ni v uporabi. Zmožnost prevoza več prtljage in zajetnejših kosov opreme je vedno sorazmerno zahtevno opravilo. A ne za Zafiro Tourer. Oplov ekskluzivni, popolnoma integrirani nosilec koles FlexFix druge generacije, je preprostejši za uporabo, a sočasno tudi funkcionalnejši. Primerljivo s prvim rodom sistema nosilca FlexFix, je drugi rod v trenutku pripravljen za uporabo in prav tako hitro, skorajda nevidno izgine v notranjost odbijača, ko ni v uporabi. Tako kot pri vseh rešitvah Opel Flex, velja tudi za FlexFix, da ga je mogoče uporabljati brez posebnih orodij. Novi sistem FlexFix, ki je po novem na voljo tudi pri nekaterih drugih modelih znamke Opel, je tako kot prejšnja različica, v osnovi zasnovan za prevoz dveh koles. Njuna masa lahko doseže 30 kg (prej 20 kg). Novost je adapter, na voljo kot dodatek, s katerim je mogoče vpeti še dve dodatni kolesi, ki posamično ne smeta biti težji od 20 kg. Skupna nosilnost FlexFix znaša 100 kg. Zato je mogoče nanj vpeti tudi vse bolj priljubljena e-kolesa. Nova nosilna konzola ima na točkah vpetja vstavke iz gume, kar omogoča trdno vpetje slehernega okvirja kolesa. Po novem je mogoče kolesa tudi zakleniti na nosilec. Pridobitev novega nosilca je tudi možnost odklona pod kotom in možnost zaklenitve v položaju, ki omogoča odprtje vrat prtljažnika. Tako je prtljažnik tega novega enoprostorca dostopen tudi z zunanje strani, kljub temu, da so nanjo vpeta štiri kolesa.

Med ostale izjemne novosti Zafire Tourer sodi tudi zaobljeno panoramsko vetrobransko steklo, za prijetno osvetlitev notranjosti. Ta inovativna možnost, ki sodi med Oplove patente, je bila premierno uporabljena v serijsko izdelani astri GTC leta 2006. Sedaj je na voljo tudi v novem Oplovem enoprostorcu. Panoramsko vetrobransko steklo, ki se razteza od pokrova motorja daleč nazaj nad glavama spredaj sedečih, je prevlečeno s posebno glazuro, ki po zagotovilih proizvajalca ponuja popolnoma nov občutek prostornosti, preglednosti in izkušnje v vožnji, tako v sončnih, kot oblačnih dneh. V nasprotju s klasičnimi vetrobranskimi stekli in zasteklitvijo strehe, izvedba nima prečnih nosilcev, ki bi zastirali pogled, zato lahko vsi potniki uživajo v neokrnjenem razgledu, primerljivim z razgledom iz določenih tipov letal. Za upravljanje preprost sistem senčenja, prilagaja naravno osvetlitev notranjost v skladu z željami in razpoloženjem potnikov. Tako panoramsko vetrobransko steklo, kot panoramsko strešno okno sta prevlečena tudi s posebno folijo za prestrezanje toplote. Zmogljiv sistem senčenja na spodnjem delu panoramske strehe prestreže močne sončne žarke in ohranja v notranjosti prijetno temperaturo in veliko stopnjo udobja. Temen nanos sončne zaščite, z možnostjo absorpcije toplote na zadnjih bočnih steklih, prav tako preprečuje, da bi se notranjost preveč segrela.

Podvozje zafire tourer ima po zagotovilih proizvajalca velike rezerve, tako glede udobja, kot varnosti. V primerjavi s prejšnjim rodom, so medosna razdalja in koloteka občutno povečani, kar prav tako zagotavlja številne prednosti pri voznem udobju, dinamiki in stabilnosti. Medosna razdalja meri 2760 mm (+ 57 mm). Širina sprednjega koloteka znaša 1584 mm (+ 96 mm), širina zadnjega 1588 mm (+ 78 mm). Novi zafiri so namenili sprednje podvozje insignie, s posebnim nosilnim okvirjem za dušitev tresljajev in hrupa ter vzmetnima nogama McPherson. Izvedba podvozja zadaj je za enoprostorce povsem izvirna in nekaj posebnega. Tako kot pri astri združuje poltogo premo z Wattovim členom. Pri Oplu pravijo, da inteligenten, mehatronski sistem podvozja FlexRide, ki je v novi zafiri na voljo za doplačilo, zagotavlja še večje udobje, varnost in dinamiko vožnje. Sistem se samodejno prilagaja razmeram na cesti, hitrosti vožnje skozi zavoje, odklonom vozila in individualnemu slogu vožnje. Sistem FlexRide ponuja izbiro treh načinov delovanja. Uravnovešenega Standard, udobju zapisanega Tour in bolj aktivnega Sport.

Če se Zafira Tourer znajde v nevarnih razmerah, v katerih obstaja velika verjetnost trka, opozori sistem Forward Collision Alert voznika na nevarnost, tako z vizualnim, kot tudi z glasnim zvočnim opozorilom. Voznik lahko nastavi občutljivost sistema s stikalom na volanskem obroču. Če se voznik ne odzove na vizualna in zvočna opozorila FCA, sistem Collision Imminent Braking, samodejno zmanjša hitrost, s pojemkom, do 0,3 g in tako zmanjša posledice trka. Prvič v kompaktnem enoprostorcu je na voljo, na osnovi radarja delujoč sistem Adaptive Cruise Control. Vozniku pomaga ohranjati nastavljeno hitrost, z upoštevanjem pravšnje varnostne razdalje. Ob nastavitvi hitrosti, je mogoče nastaviti tudi želeno dolžino varnostne razdalje (daleč, srednje, blizu). Sistem Advanced Forward Lighting AFL+ združuje po novem do deset funkcij. V povezavi z novo Oplovo kamero spredaj, deluje v njegovem okviru tudi sistem Intelligent Light Ranging (ILR), z merjenjem razdalje do spredaj vozečih in vozil iz nasprotne smeri, na osnovi česar prilagaja dolžino svetlobnega snopa zasenčenih luči. Tako je zagotovljena najboljša možna osvetlitev ceste, ne da bi bili pri tem zaslepljeni drugi udeleženci v prometu.

Sistem Traffic Sign Recognition prepoznava več prometnih znakov uporabljenih v EU, kot doslej. Ob okroglih znakih nova kamera spredaj prepozna tudi pravokotne oznake za avtoceste, hitre ceste in območja omejenega prometa. Zahvaljujoč tehnologiji večkratne izpostavljenosti, zazna kamera tudi dinamične znake s svetili LED, na primer pri sistemih nadzora prometa. Sistem Side Blind Spot Alert opozarja voznika na morebitno veliko nevarnost trka ob menjavi voznega pasu. Ultrasonična tipala z dosegom štirih metrov spredaj in zadaj na obeh straneh vozila, nenehno nadzirajo voznikove mrtve kote. Ko drugo vozilo zapelje v doseg tipal, nemudoma zasveti svetilo LED na zunanjem delu, zunanjega vzvratnega ogledala na tisti strani. Če voznik, kljub temu začne z menjavo voznega pasu, začne svetilo LED utripati, sproži pa se tudi zvočno opozorilo. Sistem Advanced Park Assist voznika varno vodi v primeren parkiren prostor. Njegovo delovanje je udobnejše, kot pri osnovnem sistemu pomoči pri parkiranju. Njegova tipala so povezana z osrednjim računalnikom, ki ob počasni vožnji prepozna, dovolj veliko parkirno mesto in nato vodi voznika pri parkiranju, z nakazovanjem smeri in nasvetom za obračanja volana. Grafična opozorila in usmeritve za smer vožnje in obračanje volana so prikazane na osrednjem zaslonu in tako voznika varno vodijo v parkirni prostor. Za doplačilo je na voljo tudi kamera zadaj, ki s prikazovanjem smeri vožnje na barvnem zaslonu, tudi najbolj zahtevna parkiranja spremeni v povsem preprosto početje.

Zafira tourer bo zapeljala na trg s tremi izvedenkami dizelskega motorja 2.0 CDTI, s skupnim vodom za gorivo in turbinskim polnilnikom, znanimi že iz astre in insignie. Dosežejo 81 kW (110 KM) in 96 kW (130 KM), najbolj zmogljiva različica pa po prilagoditvi doseže največjo moč 121 kW (165 KM). V bencinsko ponudbo sta vključena dva 1,4-litrska motorja s turbinskim polnilnikom, ki dosežeta največji moči 88 kW (120 KM) in 103 kW (140 KM). Za 1,4-litrski motor z največjo močjo 140 KM in za motor 2.0 CDTI, z največjo močjo 165 KM, je na voljo šeststopenjski samodejni menjalnik. Oba 1,4-litrska bencinska motorja in dvolitrski dizelski motorji so opremljeni z novo tehnologijo Start/Stop, ki jo je razvil Opel. Ta zagotavlja večje prihranke pri porabi goriva, še posebej pri vožnji s številnimi ustavljanji v urbanem okolju. Kmalu po začetku prodaje bo ponudba zafire tourer razširjena še, glede na porabo goriva, posebej učinkovito različico ecoFLEX s turbo dizelskim motorjem 2.0 CDTI, s skupnim vodom za gorivo ter različicami na stisnjen zemeljski plin (CNG) in tekoči naftni plin (LPG). Nekaj mesecev kasneje bodo na voljo še zmogljivejši motorji. Ob svetovni premieri nove zafire tourer je Opel predstavil tudi njeno izjemno gospodarno različico ecoFLEX. Izvedba 2.0 CDTI ecoFLEX je serijsko opremljena s sistemom Start/Stop in ostalimi tehnologijami za večjo učinkovitost, kot je izboljšano upravljanje motorja, nov variabilni turbinski polnilnik, aktivna aerodinamična zapora na maski motorja in pnevmatike z nizkim kotalnim uporom. Njen dvolitrski turbodizelski motor, s skupnim vodom za gorivo, doseže največjo moč 96 kW/130 KM in največji navor 320 Nm (z overboostom), čeprav v povprečju porabi le 4,5 litra plinskega olja na 100 km in ustvari le 119 g/km CO2.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.