Avto.info

PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019

Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru

PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru

PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019

Avtor: Foto: Peugeot
PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru

PEUGEOT nam bo v Ženevi predstavil aktualno ponudbo na 100 % električni pogon. Širši javnosti bosta na ogled dve svetovni premieri: novi PEUGEOT 208 z motorjem z notranjim zgorevanjem in na električni pogon, ter konceptno vozilo 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, ki napoveduje visoko zmogljivo linijo električnih vozil serijske proizvodnje, ki jih razvija PEUGEOT SPORT.

PEUGEOT bo predstavil tudi svoje najnovejše priključne bencinske motorje (Plug-in Hybrid) za modela PEUGEOT 3008 in 508 (limuzina in SW). Elektrifikacijo znamke bo promoviral tudi legendarni lev, ki bo na razstavnem prostoru predstavljen v elektrificirani različici. Obiskovalcem bo na ogled tudi zvezda zadnjega avtomobilskega salona v Parizu, konceptno vozilo PEUGEOT e-Legend na 100 % električni pogon, za avtonomno vožnjo in z vzpostavljeno povezavo, ki je pravo poosebljenje optimistične in izjemno zaželene prihodnosti.

NOVI PEUGEOT 208 IN NOVI PEUGEOT e-208: FUTURISTIC & YOUNG
PEUGEOT bo v Ženevi predstavil novega PEUGEOTA 208, naslednika enega najbolje prodajanih modelov znamke. Ker v dobi energetskega prehoda oblika karoserije ne določa več niti uporabe niti tipa motorja, bo novi PEUGEOT 208 že od lansiranja dalje na voljo s tremi različnimi načini pogona: 100 % električni, bencinski ali dizelski.

Kot idealen predstavnik strategije znamke PEUGEOT za prodor na trg vozil višjega cenovnega razreda, se bo PEUGEOT 208 nove generacije uveljavil s svojim izklesanim dizajnom, ki navdihuje z mladostjo in energičnostjo. Novi PEUGEOT 208, ki je nastal po navdihu konceptnega vozila PEUGEOT FRACTAL, je opremljen z novo generacijo inovativnega voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit© s 3D instrumentno ploščo v višini oči in tudi z naborom sistemov za pomoč, ki izhajajo iz višjih segmentov.

Novi PEUGEOT 208 vstopa v osrčje avtomobilskega segmenta B in prinaša pomemben prispevek k temu, kar danes zagotavlja uspeh PEUGEOTOVEMU izboru: samozavesten dizajn v kombinaciji s prepoznavnimi inovacijami in tehnologijo. Ultra povezljivi novi PEUGEOT 208 s funkcijo Mirror Screen in 3D povezljivo navigacijo TomTom® Traffic je poleg tega tudi izjemno varen, saj je opremljen s sistemi za pomoč pri vožnji zadnje generacije, ki so na ravni najboljših v njegovem avtomobilskem segmentu, kot na primer novi Drive Assist, ki odpira pot pol avtonomni vožnji.

Od lansiranja dalje bo na voljo tudi novi PEUGEOT e-208, ki bo ponujal živahno odzivnost in stimulativne užitke v vožnji po zaslugi motorja na 100 % električni pogon z močjo 100 kW (136 KM) in 260 Nm navora (na voljo od 0 km/h dalje) za takojšnjo odzivnost. Novega PEUGEOTA e-208 krasijo zunanji elementi, prepoznavni na prvi pogled:
- okrasna maska v barvi karoserije,
- logotip leva z dikroičnim odsevom (postopek, zaradi katerega se barva spreminja z zornim kotom),
- monogram "e-208" na zadnjem delu in črka "e" na zadnjih blatnikih.

KONCEPT 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: NEO-PERFORMANCE
Koncept 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED napoveduje zmogljivo linijo električnih vozil serijske proizvodnje, ki jo bo razvijal PEUGEOT SPORT. Konceptno vozilo 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, ki je bilo izpeljano iz radikalne petvratne limuzine PEUGEOT 508 HYBRID, je bil deležen čisto posebne stilske obdelave z elegantnim in atletskim dizajnom.

Aerodinamičnost je bila izpopolnjena do optimalne učinkovitosti in za zagotovitev učinkovitih zmogljivosti: bolj izklesan prednji odbijač, okrasna maska ostrih linij z lebdečimi lamelami, spodnji deli karoserije z lopaticami, krilca v predelu zadnjih vogalnih stekel, novi zadnji spojler. Siva barva karoserije "Selenium", ki se po zaslugi majhnih bisernih delcev spreminja glede na svetlobo, v kombinaciji z vstavki "Kryptonite" definitivno umeščajo to konceptno vozilo v športno in moderno linijo izdelkov.

Konceptno vozilo 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, ki je bilo zaupano strokovnim rokam inženirjem z oddelka PEUGEOT SPORT, napoveduje izjemne zmogljivosti, primerljive z zmogljivostmi vozila z motorjem na notranje zgorevanje s 400 konjskimi močmi. Opremljeno je s štirikolesnim pogonom in ponuja spektakularne pospeške po zaslugi združitve treh motorjev: bencinskega PureTech z 200 konjskimi močmi in dveh električnih motorjev s 110 konjskimi močmi v prednjem delu in z 200 konjskimi močmi v zadnjem delu).

Koncept 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED izkorišča prednosti hibridnega pogona ter zagotavlja resnično učinkovito porabo goriva in 100 % električni način pogona, v katerem je možno prevoziti do 50 kilometrov (WLTP).

100 % ELEKTRIFICIRANI RAZSTAVNI PROSTOR PEUGEOT
Od 7. do 17. marca bo razstavni prostor PEUGEOT na 1400 m² obiskovalcem predstavil svojo aktualno 100 % elektrificirano ponudbo:
- Dve svetovni premieri: novi PEUGEOT 208 in e-208 ter koncept 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED.
- Izbor vozil na 100 % električni pogon s priključnim bencinskim motorjem (Plug-in Hybrid). PEUGEOT 3008 HYBRID4 in PEUGEOT 508 HYBRID, ki bosta na voljo prihodnjo jesen, ponujata štiri načine vožnje za intenzivne užitke in brezmejno mobilnost. Naročila začnejo sprejemati v mesecu juniju.
- Konceptno vozilo PEUGEOT e-Legend na 100 % električni pogon, za avtonomno vožnjo in z vzpostavljeno povezavo, ki je pravo poosebljenje optimistične in izjemno zaželene prihodnosti.
- Najnovejši slogan MOTION & e-MOTION izraža stališče znamke do pomembnih vprašanj energetskega prehoda in podpira elektrifikacijo PEUGEOTA.
- Monumentalni lev v barvah elektrifikacije znamke, ambasador znamke, ki je bil prvič predstavljen v Ženevi leta 2018, bo letos "oživel" s pomočjo zelenih in modrih dikroičnih svetlobnih učinkov in odsevov na njegovih tekočih in izklesanih linijah. Znamka prodira v novo dobo energetskega prehoda, najnovejši dokaz za to pa je njen elektrificirani logotip.

Glede na to, da je PEUGEOT edini proizvajalec z globalno ponudbo vozil z 2, 3 ali 4 kolesi, bodo na razstavnem prostoru predstavljene tudi novosti na električni pogon oddelkov PEUGEOT Cycles in PEUGEOT Motocycles:
- PEUGEOT Cycles bo predstavil električno treking kolo eT01 Belt Powertube s pogonskim jermenom, ki ne potrebuje nobenega vzdrževanja. Opremljeno je z motorjem na 100 % električni pogon in baterijo, ki je integrirana v okvir, s čimer ponuja tekoče pospeševanje in neslišno kolesarjenje.
- PEUGEOT Motocycles predstavlja koncept E-METROPOLIS, električno različico legendarnega trikolesnega skuterja PEUGEOT METROPOLIS, najpomembnejšega predstavnika znamke. Koncept E-METROPOLIS se ponaša z izjemno visokimi zmogljivostmi, ki so usklajene z njegovimi prizadevanji, da bi postal nov vzornik v velikih evropskih mestih. Električni motor, nameščen na šasiji, razvije največjo moč 36 kW na zadnjem kolesu prek zobatega jermena. Njegova najvišja hitrost je 135 km/h, avtonomija pa doseže kar 200 kilometrov. E-METROPOLIS nudi izjemne užitke v vožnji po zaslugi električnega motorja, zaradi katerega je vozilo še lažje. Užitki v vožnji, varnost in zmogljivost so glavni aduti prihodnjega motorja E-METROPOLIS.

PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru
PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru
PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru
PEUGEOT NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2019: Dve svetovni premieri na 100 % elektrificiranem razstavnem prostoru
Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.