Avto.info

Nissanov pogonski sklop e-POWER

Edinstven elektrificiran pogonski sklop, zdaj brez priklopa na električno omrežje

Nissanov pogonski sklop e-POWER: Edinstven elektrificiran pogonski sklop, zdaj brez priklopa na električno omrežje

Nissanov pogonski sklop e-POWER

Avtor: Foto: Nissan

Nissanov drzen in inovativen pogonski sklop e-POWER bo pozno poleti uveden v ponudbo modela Qashqai in s tem presegel kalup segmenta križancev, čigar začetnik je bil prav Qashqai. Novi Qashqai bo prvi model v Evropi, ki bo opremljen z Nissanovim edinstvenim pogonskim sklopom e‑POWER. Ta izključno Nissanov sistem je ključen element strategije podjetja za pametno mobilnost (Nissan Intelligent Mobility) in uteleša edinstven pristop elektrifikaciji, ki vsakdanje vožnje naredi bolj prijetne in učinkovite.

»Uvedba inovativnega sistema e-POWER v novi Qashqai v segment križancev prinaša še več Nissanovega pionirskega duha. Kupci bodo vzljubili občutek vožnje na električen pogon brez skrbi o polnjenju. Pa tudi, e-POWER predstavlja pomemben mejnik v Nissanovi strategiji elektrifikacije,« je dejal Guillaume Cartier, predsednik Nissana za komercialno območje AMIEO.

Zakaj e-POWER?
Nissanove raziskave so pokazale, da evropski kupci križancev več kot 70 odstotkov svojega časa v avtomobilu porabijo v mestnem in primestnem okolju. Raziskave so pokazale tudi, da kupci čutijo obvezo do sprejemanja kompromisov pri uživanju v vožnji, da bi bili odgovorni do okolja že s svojo izbiro avtomobila. Nissan se je na te težnje odzval z razvojem pogonskega sistema e-Power, ki ga je priredil posebej za potrebe evropskih kupcev. Ta ponuja optimalno učinkovitost pri porabi goriva in užitke vožnje električnega avtomobila zahvaljujoč kombinaciji dveh Nissanovih specialnosti: napredne tehnologije baterij in motorjev, k temu pa dodaja inovativno spremenljivo kompresijsko razmerje motorja z notranjim zgorevanjem. Takšen e-Power je idealna tehnološka rešitev za tiste, ki ob vsakdanjih vožnjah po mestih in primestju ne morejo ali nočejo časa posvečati polnjenju s priklopom, a so pripravljeni na prvi korak v prehodu k povsem elektrificirani vožnji v prihodnosti.

Povsem električen pogon koles
Sistem e-POWER tvorijo zmogljiva baterija, 1,5-litrski bencinski trivaljnik s spremenljivim kompresijskim razmerjem in turbo polnilnikom ter močjo 115 kW (156 KM), električni generator, inverter in elektromotor z močjo 140 kW, ki ima podobni velikost in moč kot v Nissanovih električnih vozilih. Bencinski motor skrbi za proizvodnjo električne energije, ki preko inverterja glede na pogoje vožnje bodisi polni baterijo, ali napaja elektromotor ali pa oboje hkrati. Posebnost tega pogonskega sklopa je, da je elektromotor edini vir moči za pogon koles, zato je njegova odzivnost takojšnja in zvezna. To predstavlja privlačno alternativo tradicionalnim hibridom, pri katerih morajo vozniki sprejeti nekaj prirojenih pomanjkljivosti vozne izkušnje. Prav nasprotno je novi sistem e-POWER za Qashqai zasnovan s ciljem zagotavljati prijetno, lahkotno in gladko vozno izkušnjo, podobno vožnji električnega avtomobila, vendar brez potrebe po priklapljanju za polnjenje baterije.

Prodajno uspešna pogonska tehnologija
Sistem e-POWER je bil prvikrat uveden na Japonskem leta 2017 s kompaktnim družinskim avtomobilom Note, ki je bil leta 2018 najbolje prodajan avtomobil na japonskem trgu. Glede na potrebe evropskih kupcev in njihovih značilno mestnih in primestnih dnevnih voženj je bil sistem e-POWER za novi Qashqai bistveno prirejen. V model Note je vgrajen 1.2-litrski bencinski trivaljnik z močjo 59 kW (80 KM), ki polni baterijo, končna moč sistema pa znaša 95 kW (127 KM). Za Evrope je bil sistem nadgrajen z 1,5-litrskim bencinskim trivaljnikom s prilagodljivim kompresijskim razmerjem in turbo polnilnikom in močjo 115 kW (156 KM), končna pogonska moč sistema pa znaša 140 kW (188 KM). Prednost sistema e-POWER je v tem, da bencinski motor deluje v optimalnem območju vrtljajev in z najboljšim kompresijskim razmerjem, kar poskrbi za veliko večjo učinkovitost in posledično manjša porabo goriva in izpust CO2 kot pri tradicionalnem motorju z notranjim zgorevanjem. Poleg tega je vožnja bolj uglajena zahvaljujoč manjšemu trušču motorja, še ena prednost pa je minimalen vpliv pogonskega sklopa e-POWER na kakovost zraka v mestih.

Zahvaljujoč pogonu z elektromotorjem ni nobenega zaostajanja pri prenosu navora, kar je možno zaznati pri tradicionalnih hibridih, pri katerih lahko pride do nenadnega povečanja števila vrtljajev motorja, ko se ta odzove na gib stopalke za plin oziroma na zahtevo po pospeševanju. Takojšnja odzivnost pogonskega sklopa e-POWER zagotavlja edinstveno in vznemirljivo vozno izkušnjo v vseh pogojih. Za kar najboljše zmogljivosti, bodisi pri močnem pospeševanju ali veliki hitrosti, lahko enota za upravljanje z energijo sistema e-POWER električno energijo, ki jo proizvaja bencinski motor, preko inverterja usmerja naravnost k pogonskemu elektromotorju, da okrepi dobavo energije, ki sicer prihaja iz baterije. Med upočasnjevanjem in zaviranjem se kinetična energija zajema, pretvarja v električno, s katero se polni baterija, kar dodatno izboljšuje učinkovitost.

»Vemo, da bodo potencialni kupci modela Qashqai e-POWER približno tri četrtine časa vozili v mestnem in primestnem okolju. Zaradi tega smo sistem e-POWER razvili tako, da v takih okoliščinah deluje kar se da učinkovito, uspešno in tiho. Vendar to ne pomeni kompromisov pri voznih zmogljivostih. Pospeševanje je zahvaljujoč električnemu pogonu koles takojšnje in ni nobenega menjalnika, ki bi prekinjal prenos moči,« je dejal David Moss, regionalni podpredsednik za raziskave i razvoj v Nissan Technical Centre Europe

Tehnologija prilagodljivega kompresijskega razmerja
V jedru Nissanovega edinstvenega sistema e-POWER je 1,5-litrski bencinski trivaljnik s turbo polnilnikom in prilagodljivim kompresijskim razmerjem ter močjo 115 kW (156 KM), ki je bil razvit posebej za to uporabo. Zmožnost prilagajanja kompresijskega razmerja motorja je edinstvena funkcija motorja z notranjim zgorevanjem, ki je bila prvikrat uporabljena pri Nissanovi prestižni znamki Infiniti. Motor s to funkcijo lahko kompresijsko razmerje prilagaja tako, da glede na obremenitev dosega optimalne zmogljivosti ali optimalno gospodarnost. Pred prvo uvedbo leta 2018 z znamko Infiniti ga je Ward's, svetovalna družba avtomobilske panoge iz ZDA, uvrstila na svoj seznam desetih najboljših motorjev na svetu.

Motor kompresijsko razmerje spreminja v območju od 8:1 do 14:1, za kar skrbijo premiki aktuatorja, ki spreminja dolžino giba batov glede na zahtevo po moči. Med delovanjem z majhno potrebo po moči, kot je stalna hitrost ob dobri napolnjenosti baterije, bo kompresijsko razmerje v višjem območju, ki optimizira porabo goriva in izpust. Ob zahtevi po veliki moči za polnjenje baterije ali za napajanje pogonskega elektromotorja bo izbrano nižje kompresijsko razmerje, kar bo povečalo izhodno moč motorja. Prehod med različnimi stopnjami kompresijskega razmerja je neopazen in ne terja nobenega posredovanja voznika.

»Sistem e-POWER v modelu Qashqai je primer edinstvene Nissanove tehnologije, ki pri vozni izkušnji daje prednost učinkovitosti in uživanju v vožnji. Med razvijanjem tega sistema za Evropo smo bili predani cilju, da voznikom Qashqaia e-POWER zagotovimo neokrnjeno izkušnjo vožnje. Ta tehnologija ponuja najboljše obeh svetov in predstavlja najboljše, kar ima Nissan – drznost, pionirski duh in inovativnost – obenem pa voznika postavlja na prvo mesto,« je dodal David Moss.

Usklajeno delovanje ali »Linear tune«
Ključna pri razvoju sistema e-POWER za Qashqai je bila potreba, da se zagotovi izkušnjo vožnje z občutkom »usklajenosti«, pri čemer je število vrtljajev bencinskega motorja sorazmerno s hitrostjo vožnje. Inženirji v Nissanovem evropskem tehničnem centru (NTCE) v Združenem kraljestvu in Španiji so skupaj razvili sistem, ki so ga poimenovali »Linear Tune«. Ta upravlja z 1,5-litrski bencinskim motorjem in mu postopoma povečuje število vrtljajev, da zadovolji potrebe elektromotorja po energiji med pospeševanjem. S tem tudi poskrbi, da potniki ne začutijo razkoraka med občutenjem zmogljivosti in slišanim truščem. Razkorak med zvokom motorja in hitrostjo vožnje je pojav, ki voznika in potnike vznemiri. Na primer, nenadno povišanje vrtljajev motorja brez sorazmernega povečanja hitrosti potniki zaznajo kot moteče in nepovezano. Sistem e-POWER ima z »Linear Tune« rešitev za to.

Vožnja z eno stopalko: »e-Pedal Step«
Podobno kot električni model LEAF ponuja tudi novi Qashqai e-POWER povsem novo vozno izkušnjo s pretežno rabo ene stopalke, rešitvijo, ki so jo poimenovali »e-Pedal Step«. Ta je zasnovana za to, da voznika razbremeni med pogostimi ustavljanji in speljevanji v mestni vožnji, med katero mora nogo nenehno premikati med stopalkama za plin in zavoro. Sistem e-Pedal Step vozniku omogoča, da pospešuje in zavira le s stopalko za plin. Ta sistem je treba vklopiti s stikalom na osrednji konzoli. Ko je vklopljen, stopalka za plin skrbi za pospeševanje kot je to običajno. Ob sprostitvi stopalke za plin sistem e-Pedal Step začne zavirati s pojemkom 0,2 G, kar je dovolj, da se prižgejo zavorne luči in vožnja upočasni do polžje, ne pa do popolne zaustavitve. To omogoča kar se da gladke parkirne manevre pri majhni hitrosti. Voznik bo svojo rabo stopalke za plin hitro prilagodil za gladki vožnji, s tem pa bo vožnja po mestih bolj intuitivna in manj obremenjujoča.

Elektrificirana ponudba
Uvedba pogonskega sklopa e-POWER širi ponudbo različic modela Qashqai. Sedanja ponudba blagega hibrida z 1,3-litrskim bencinskim motorjem vključuje dve ravni pogonske moči – 103 kW (138 KM) in 116 kW (156 KM) – obe z živahnimi zmogljivostmi in skromno porabo goriva ter nizkim izpustom. Tretja generacija Nissanovega križanca Qashqai ostaja zvesta izvirni formuli: vpadljiva oblika, dobro počutje in vzdušje v notranjosti z intuitivno tehnologijo ter učinkovita in hkrati uživaška vozna dinamičnost.

»Menim, da se bodo ob Nissanovi drzni tehnologiji e-POWER kupci zaljubili v občutek vožnje na električen pogon brez skrbi glede dosega. To je pogonski sklop, ki ga bodo uporabljali z užitkom in jim predstavlja izvrstno možnost biti bolj okolju prijazni v svojem vsakdanjem življenju. V celoti bo Qashqai e-POWER posebno privlačen za voznike, ki še niso pripravljeni  preiti na povsem električno gnan avtomobil, a želijo biti v vsakdanjem življenju bolj okoljsko ozaveščeni in uživati v zabavnih, prijetnih občutkih električnih vozil,« je pojasnil Arnaud Charpentier, Nissanov območni podpredsednik za strategijo izdelkov in cene, regija AMIEO.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.