Avto.info

Novi Volkswagen Golf

Inteligenten, povezan in elektrificiran

Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran

Novi Volkswagen Golf

Avtor: Foto: Volkswagen
Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran Novi Volkswagen Golf : Inteligenten, povezan in elektrificiran

Najuspešnejši Volkswagen vseh časov – Golf, za katerega se je odločilo že več kot 35 milijonov kupcev. Fenomen. Na trg prihaja osma generacija prodajne uspešnice: digitalizirana, pove­zana, prediktivna, inovativno elektrificirana in zasnovana za intuitivno upravljanje. Najnaprednejši Volkswagen Golf doslej. S kar petimi hibridnimi različicami elektrificira razred kompaktnih avtomobilov; digitalna arhitektura njegove notranjosti omogoča novo dimenzijo intuitivnega upravljanja; asistirana vožnja je mogoča pri hitrosti do 210 km/h; kot prvi Volkswagen uporablja inteligenco masovnih podatkov iz prometa – to omogoča komunikacija Car2X – in tako prediktivno opozarja na nevarnosti. Volkswagen je pripravil svetovno premiero tam, kjer je bil Golf pred 45 leti zasnovan in izdelan: v Autostadtu v nemškem Wolfsburgu.

- Golf je odraz zadnje razvojne stopnje modularne prečne platforme (MQB)
- Golfove inovacije vplivajo na vse modelske serije, izdelane na platformi MQB
- Volkswagen letno proizvede več kot 3,4 milijona modelov s platformo MQB

Motor napredka. Z osmo generacijo Golfa se bo premierno predstavila tudi najnovejša izvedba modularne prečne platforme (MQB). Golf je zato – kot vedno doslej – mnogo več kot le modelska serija. Volkswagnov svetovni uspeh in vzpon družbe Volkswagen AG na vodilno mesto med proizvajalci avtomobilov sta neposredno povezana z Golfom. Razlog: leta 2012 je bil Golf prvi Volkswagnov model, ki je bil izdelan na platformi MQB; na tej maksimalno prilagodljivi tehnološki matriki nastajajo svetovne avtomobil­ske uspešnice. Mednje spadajo Volkswagnova vozila, ki se prodajajo v milijonih primerkov – npr. Passat, ameriška Jetta ali uspešna kitajska modela Lavida in Sagitar. Poleg njih so tu še najuspešnejši SUV-ji, kot so Tiguan, T-Roc in ameriški model Atlas, katerih MQB-zasnova izvira iz Golfa. Samo leta 2018 je proizvodnja Volkswagnovih modelov na platformi MQB daleč presegla število 3,4 milijona primerkov. Leta 2018 je bilo na ravni celotnega koncerna na platformi MQB izdelanih pribl. 5,1 milijona vozil (vseh znamk skupaj). Vsi ti modeli bodo imeli korist od novih inovacij osmega Golfa – ta je namreč začetni model in pionir modularne prečne platforme naslednjega desetletja.

- Dinamična evolucija zunanjosti
- Moč, preciznost in LED-tehnologija dajejo pečat zunanjosti novega Golfa
- Količnik zračnega upora (cx) se je zmanjšal na 0,275

Karizmatična zunanjost. Od Golfovega premiernega nastopa pred 45 leti je ta Volkswagen ves čas vozilo, pri katerem se harmonično združujeta vsako­dnevna funkcionalnost in jasen, prečiščen dizajn. Takšna zasnova se nadal­ju­je tudi z novim Golfom. Vrhunski primer popolne združitve estetike in funkcionalnosti: silhueta. Izstopajoči oblikovalski element je za Golf značilni C-stebriček. Ustvari dinamično težnjo naprej, karoserijo zgosti proti zadnje­mu delu in ikonično grafiko pra-Golfa prenese v sodobnost. Idealno raz­mer­je predela strehe in steklenih površin ter karoserije (spodnjega dela od okenske linije navzdol) novemu Golfu daje močno prezenco; nizko poteg­njena strešna linija pa ga naredi pristno športnega. Prav tako markantni: mogočni ramenski del in poudarjeni zadnji del, karizmatični sprednji del s poudarjeno ozko mrežo hladilnika ter po celotnem obsegu spodrezana zasnova kot ostra linija v višini vratnih kljuk. Vso klasično tehnologijo luči je pri vseh različicah nadomestila LED-tehnologija – novi svetlobni dizajn pri tem postaja dominanten, nezamenljiv slogovni element osmega Golfa.

Dimenzije in aerodinamika. Čeprav novi Golf deluje nižji, bolj razpotegnjen in dinamičen, so kompaktne dimenzije ohranjene. V dolžino meri 4.284 mm, v širino 1.789 mm in v višino 1.456 mm. Medosna razdalja znaša 2.636 mm. Da pa so bili vsi deli karoserije na novo oblikovani in preizkušeni v vetrovniku, razkrije pogled na aerodinamične vrednosti: čelna površina se je zmanjšala na 2,21 m2, količnik zračnega upora (cx) pa na 0,275.

- Digitalna revolucija v notranjosti
- Digitalna armaturna plošča spreminja način vožnje
- Digitalizacija omogoča intuitivno upravljanje

Intuitivno digitalni svet. Novi instrumenti in spletni digitalni sistemi se na osi zlijejo v digitalno armaturno ploščo; upravljalni sklopi s tipkami na dotik in drsniki na dotik izpopolnjujejo ta digitalni svet novega Golfa. Ponudbo informacijske opreme dopolnjuje opcijski sistem projiciranja na vetrob­ransko steklo. Sistematična digitalizacija omogoča – prek površin na dotik in upravljanja z naravnimi glasovnimi ukazi – logično in zato intuitivno upravljanje. Volkswagen izkorišča vse možnosti ter z uporabo digitalnih upravljalnih elementov in prikazov notranjost povzdiguje na novo raven interakcije med človekom in strojem. Sistemi niso povezani le med seboj, temveč prek enote OCU (Onboard Connectivity Unit) tudi s svetom zunaj Golfa. Serijski povezovalni modul OCU (Onboard Connectivity Unit) z inte­gri­rano eSIM-kartico se poveže s spletnimi funkcijami in storitvami We Connect in We Connect Plus. Le en primer: zaradi internetne povezave postane navigacija interaktivna, saj se uporabniku vzdolž poti avtomatsko prikazujejo shranjeni posebni cilji skupaj z informacijami – npr. telefonsko številko za rezervacijo mize v restavraciji prek pametnega telefona in Bluetooth vmesnika. Poleg tega lahko posamezen voznik digitalizirano zaslonsko okolje v veliki meri personalizira in ga tako prilagodi svojemu osebnemu okusu. Dejstvo je, da bo povezana, digitalna armaturna plošča novega Golfa korenito spremenila način vožnje. Tehnološki preskok je na tem mestu primerljiv z iznajdbo prvega pametnega telefona na dotik. Novi Golf spreminja pravila igre.

- Asistirana vožnja in inteligenca masovnih podatkov za več varnosti
- Novi Golf je mogoče asistirano voziti s hitrostjo do 210 km/h
- Komunikacija Car2X pravočasno opozarja na lokalne nevarnosti

Povezane tehnologije. Osmi Golf v kompaktnem razredu postavlja nova merila na področju funkcij za asistirano vožnjo: sistem Travel Assist, prvič na svetu uporabljen v modelu kompaktnega razreda, omogoča, da vozilo pri hitrosti do 210 km/h po avtocestah vozi asistirano, brez obračanja volana, dodajanja plina in zaviranja. Posebno na daljših razdaljah to občutno pripomore k udobju in varnosti. Novi Golf se kot prvi Volkswagen poleg tega tudi serijsko povezuje z okolico: funkcija Car2X uporablja infor­macije drugih vozil v radiju do 800 metrov in signale prometne infrastruk­tu­re, da voznika opozori in ta opozorila posreduje tudi drugim vozilom, opremljenim s komunikacijo Car2X. Inteligenca rojev je s tem postala sedanjost. To je začetek nove faze prometne varnosti, saj si Volkswagen prizadeva, da bi opozorila prek komunikacije Car2X z volumenskimi modeli Golfovega kova v zelo kratkem času postala standard. Še več varnosti poleg tega omogočajo novi matrični LED-žarometi IQ.LIGHT z deloma interaktivnimi funkcijami luči.

- Osem novih pogonskih različic z do 17 odstotkov manjšo porabo goriva
- Hibridna ofenziva se začne s premierno predstavitvijo novega Golfa
- Napredni motorji TSI in TDI so s svojo varčnostjo znanilci prihod­nosti

TSI, TDI, TGI, eTSI, eHybrid. Ponudba motorjev za novi Golf vključuje bencinske (TSI), dizelske (TDI), plinske (CNG), blage hibridne (eTSI) in priključne hibridne pogone (eHybrid). Vsi bencinski in dizelski motorji delujejo po sistemu direktnega vbrizgavanja in s turbopolnilnikom. Razpon moči bo po uvedbi vseh različic motorjev znašal od 81 kW/110 KM do več kot 221 kW/300 KM. Osem pogonskih različic je za Golf na voljo prvič. V programu je na voljo trivaljni bencinski motor z močjo 81 kW/110 KM ter dva štirivaljna dizelska motorja z močjo 85 kW/115 KM oz. 110 kW/150 KM. Nov motor TSI ima med drugim zaradi inovativnega Millerjevega postopka zgorevanja posebno nizko porabo in emisije. Novost pri motorjih TDI: Volkswagen s tehnologijo "twindosing" – novim načinom dvojnega vbrizgavanja aditiva AdBlue – občutno zmanjšuje emisije dušikovih oksidov (NOX). Prihranek goriva pri novem TDI je v primerjavi s predhodnikom 17-odstoten. Prav tako novi so tudi štirje od petih hibridnih pogonov osmega Golfa.

Trije motorji eTSI in dva motorja eHybrid. Novi Golf bo kot prvi Volkswagen že takoj omogočal izbiro med petimi hibridnimi pogoni. 48-voltna tehno­logija se tako pri Volkswagnu predstavlja prvič: 48-voltni jermenski zagonski alternator, 48-voltna litij-ionska baterija in najnovejša generacija učinkovitih motorjev TSI so tu kot eTSI povezani v nov blagi hibridni pogon. Opazne prednosti: pribl. 10-odstotni prihranek goriva (po kriterijih WLTP) ter izjemna odzivnost in udobje pri speljevanju. Volkswagen bo za Golf ponudil tri različno močne izvedbe motorja eTSI: 81 kW/110 KM, 96 kW/130 KM in 110 kW/150 KM. Poleg tega bo osma generacija prodajne uspešnice na voljo z dvema priključnohibridnima pogonoma: nova učinkovita izvedba tega pogona eHybrid bo imela moč 150 kW/204 KM, posebno športno zasnovana, izpopolnjena izvedba GTE pa moč 180 kW/245 KM. Oba Golfa s pogonom eHybrid na trg prihajata z novo litij-ionsko baterijo s kapaciteto 13 kWh, ki omogoča velike električne dosege in zaradi katere je Golf občasno brezemisijski avto.

- Štirje novi paketi opreme za maksimalno individualnost
- Paketi Golf, Life in Style namesto paketov Trendline, Comfortline in Highline
- Nova oprema R-Line bo nadomestila R-Line pakete predhodnika

Na novo zasnovani paketi opreme. Volkswagen je paleto opreme izključno petvratnega Golfa konfiguriral povsem na novo. Dosedanji paketi opreme – Trendline, Comfortline in Highline – so preteklost. Odslej bo Golf na voljo s paketi opreme Golf, Life in Style ter v športni izvedbi R-Line. Vse nove izvedbe so občutno bogatejše kot pri primerljivih predhodnikih. Že osnovna izvedba bo opremljena z LED-žarometi in zadnjimi LED-lučmi, sistemom za zagon brez ključa Keyless Start, digitalno armaturno ploščo, mobilnimi spletnimi storitvami in funkcijami We Conect in We Connect Plus, večfunk­cijskim volanom, avtomatsko klimatsko napravo, asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist, novo asistenco za zavijanje levo, sistemom za nadzor okolice Front Assist s prediktivno zaščito pešcev in komunikacijo Car2X. Naslednje leto bodo sledili samostojni modeli Golf GTI, GTI TCR, Golf GTD, Golf GTE in Golf R.

Novi paketi opreme: že osnovna izvedba na trg prihaja povezana
Golf. Vse prej kot osnovni paket. Nabor opreme se začne z izvedbo Golf. Že pri tej izvedbi so serijski med drugim: LED-žarometi in zadnje LED-luči, sistem za zagon brez ključa Keyless Start, digitalni instrumenti in 8,25-palčni infotainment sistem, mobilne spletne storitve We Connect in We Connect Plus, večfunkcijski volan, avtomatska klimatska naprava Climatronic, asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist, nova asistenca za zavijanje levo, sistem za nadzor okolice Front Assist, prediktivna zaščita pešcev in komunikacija Car2X (lokalna komunikacija z drugimi vozili in prometno infrastrukturo).

Life. Povezan in barvit. Naslednji nivo opreme se imenuje Life in poleg oz. za razliko od opreme iz paketa Golf nudi 16-palčna aluminijasta platišča, zunanjo ambientno osvetlitev vključno s projekcijo logotipa na cestišče, vmesnik za indukcijsko polnjenje pametnega telefona, vmesnik Wireless App‑Connect (brezžična integracija aplikacij z iPhona), ambientno osvet­litev notranjosti v 10 barvah, sredinski naslon za roke spredaj, parkirni sistem ParkPilot ter avtomatsko aktiviranje avtocestnih in mestnih luči.

Style. Ekskluzivna in asistirana vožnja. Najbogatejši nivo opreme je Style, ki poleg oz. za razliko od opreme iz paketov Golf in Life serijsko nudi tudi naslednje: 17-palčna aluminijasta platišča, dodatne kromirane elemente zunanjosti (med drugim trapezaste obrobe izpušnih cevi in spodnji rob stranskih stekel), športna sprednja sedeža s sredinskim delom v mikro­velurju Art­­Velours (voznikov sedež ergoActive z električnim nastavljanjem), usnjen volan in usnjeno glavo prestavne ročice, nastavljanje zunanjih ogledal s pomnilniško funkcijo, notranjo ambientno osvetlitev v 32 barvah, LED-žaromete s statičnimi smerno prilagodljivimi lučmi, vsevremenske luči, zadnje LED-luči z dinamičnimi smerniki, klimatsko napravo Air Care Clima­tronic s 3-conskim uravnavanjem temperature, navigacijski sistem Discover Media, sistem Travel Assist in asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist.

R-Line. Dinamičen v vseh pogledih. Nova različica R-Line je najbolj športna izvedba opreme za novi Golf. Za predhodnika so bili na voljo različni paketi R-Line. Pri osmem Golfu jih bo nadomestila nova različica R-line. Podobno kot pri opremi Style so tudi tu elementi paketov Golf in Life del osnovne konfiguracije. Poleg oz. za razliko od teh izvedba R-Line vključuje tudi (izvleček): 17-palčna aluminijasta platišča Sebring, odbijače v izvedbi R‑Line, letve na pragovih v visokosijajni črni barvi, difuzor na zadku, ekstra športne sedeže z R-sedežnimi prevlekami iz tkanine/mikrovlaken z inte­griranimi vzglavniki, notranjo ambientno osvetlitev v 32 barvah, športno podvozje, progresivno krmiljenje, sistem za izbiro voznega profila, stropno oblogo v črni barvi, glavo prestavne ročice v aluminiju, večfunkcijski volan s perforiranim usnjem, za izvedbo R-Line specifične okrasne šive v kontrastni barvi ter pedale in oporo za voznikovo levo nogo iz krtačenega legiranega jekla.

GTE. Visokozmogljivi model s pogonom eHybrid. V sklopu svetovne premiere osmega Golfa Volkswagen že napoveduje prihod Golfa GTE, ki se bo prvič predstavil leta 2020, opremljen s pogonom eHybrid z močjo 180 kW/245 KM. Visokozmogljivostni model se na zunaj od drugih modelov razlikuje po ambientni osvetlitvi (med drugim so osvetljene lamele mreže hladilnika), odbijačih v izvedbi GTE, posebnih 17-palčnih aluminijastih platiščih, rdečih zavornih čeljustih, svojstvenim difuzorjem na zadku, za GTE modele značilnem strešnem usmerniku zraka in razširjenih stranskih pragovih. Zunanjo opremo zaokrožujejo športno podvozje, napis GTE, t. i. Performance LED-žarometi in svojstvene zadnje LED-luči. V notranjosti so del ekskluzivne serijske opreme športni sedeži z integriranimi vzglavniki, utripajoča tipka za zagon pogona eHybrid, GTE-jevske tekstilne prevleke, aplikacije in detajli (med drugim večfunkcijski športni volan z upravljanjem na dotik, za modele GTE značilna glava prestavne ročice in pedali iz legiranega jekla). Prav tako serijski je GTE-jevski način nastavljanja ambientne osvetlitve s 30 barvnimi odtenki.

Možna je naknadna vgradnja tehnologij. Neodvisno od izbrane opreme je tehnologije v Golfu zdaj prvič mogoče ne le posodabljati, temveč mnoge od njih po želji tudi naknadno aktivirati (We Upgrade). Tako je mogoče nak­nad­no aktivirati med drugim sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC, sistem za dinamično uravnavanje dolgih luči Light Assist, navigacijo, vmesnik App-Connect (integracija aplikacij s pametnega telefona), vmesnik Wireless App-Connect (brezžična integracija aplikacij z iPhona), dostopno točko za WLAN in spletno glasovno upravljanje.

Digitalizirano delovno mesto: nove prostorske razsežnosti – funkcionalno in estetsko povezane
Serijski digitalni kombinirani instrument. Novi Golf je avto, ki je z lastniki povezan tesneje kot kdaj koli prej. To omogočajo serijski digitalni instru­ment (Digital Cockpit) z 10,25-palčnim zaslonom, infotainment sistem (8,25-palčni zaslon na dotik s spletno povezavo) in večfunkcijski volan. Digitalni instrument Digital Cockpit in infotainment sistem se zlivata v novo, povsem digitalizirano arhitekturo. Opcijsko je mogoče voznikovo digitalno delovno mesto izpopolniti z enim od dveh 10-palčnih infotain­ment sistemov. V kombinaciji z velikim navigacijskim sistemom Discover Pro tako nastane armaturna plošča Innovision Cockpit. Poleg tega je na voljo sistem projiciranja na vetrobransko steklo. Sistem omogoča, da informacije virtualno lebdijo neposredno na vetrobranskem steklu, pred voznikovimi očmi. Na novo oblikovane in združene so tudi funkcije za luči in vidljivost, kar omogoča intuitivnejše upravljanje: voznik zdaj luči ter ogrevanje vetrobranskega in zadnjega stekla upravlja prek digitalnega sklopa tipk levo od instrumentov. Ergonomsko izpopolnjena je tudi sredinska konzola: posebno v povezavi z zdaj občutno manjšo elektronsko izbirno ročico (shift-by-wire) za avtomatski menjalnik DSG ta del vozila deluje bolj prečiščeno kot kdaj koli prej. Ta slika se nadaljuje pri novi stropni konzoli; tudi tu je upravljanje digitalizirano – vključno z drsnikom na dotik za opcijsko panoramsko pomično strešno okno. Za popoln zvok v avto­mobilu skrbi opcijski avdiosistem proizvajalca Harman Kardon z močjo 400 W.

Povezanost informacijskih in razvedrilnih sistemov. Vsi infotainment sistemi za Golf so povezani s povezovalnim modulom OCU (Onboard Connectivity Unit), ki je opremljen z eSIM-kartico. Modul OCU in eSIM-kartica omogočata dostop do vedno večjega nabora spletnih funkcij in storitev, ki jih zagotavlja Volkswagnov lastni ekosistem Volkswagen We. Pri tem je za uporabo v novem Golfu serijsko na voljo nabor storitev We Connect (pripravljenih za časovno neomejeno uporabo) in storitev We Connect Plus (v Evropi pripravljenih za brezplačno uporabo za eno leto ali tri leta). Za podjetja je bila zasnovana opcijska storitev We Connect Fleet, digitalno upravljanje voznega parka.

We Connect vključuje naslednje funkcije:
- Mobilni ključ (odvisno od opreme; odklepanje, zaklepanje in zagon Golfa prek kompatibilnega pametnega telefona), Klic ob okvari, Status vozila, Vrata in luči, Avtomatsko javljanje nezgod, Poročilo o stanju vozila, Podatki o vožnji, Parkirna lokacija, Načrtovanje servisnih terminov.
- We Connect Plus poleg nabora funkcij We Connect vključuje naslednje funkcije, ki so odvisne od opreme:

Obveščanje o prekoračitvi območja, Obveščanje o prekoračitvi hitrosti, Hupanje in utripanje, Spletna sporočila alarmne naprave, Spletno upravljanje ogrevanja mirujočega vozila, Spletno upravlja­nje prezračevanja mirujočega vozila, Zaklepanje in odklepanje, Časi odhodov (pri priključnem hibridnem pogonu), Klimatiziranje (pri priključnem hibridnem pogonu), Polnjenje (pri priključnem hibrid­nem pogonu), Spletne prometne informacije in Informacije o nevarnostih, Spletno izračunavanje poti, Bencinski servisi in polnilne postaje, Spletno posodabljanje zemljevidov, Parkirišča, Spletno iskanje posebnih ciljev, Spletno glasovno upravljanje, We Deliver (omogoča, da Golf sprejema dostave in storitve – storitev v Sloveniji še ni na voljo), Spletni radio, Pretakanje medijev, Dostopna točka za WLAN.

We Connect Fleet (storitev v Sloveniji še ni na voljo) vključuje naslednje funkcije: Digitalni dnevnik voženj, Digitalni dnevnik točenja goriva, Učinko­vitost vožnje, GPS-lociranje in potek proge, Analiza porabe, Upravljanje vzdrževanja.

Mobilni ključ. V prihodnje bo pametni telefon služil kot ključ. In tudi tu ima vlogo vmesnika We Connect. Prek aplikacije We Connect je mogoče kompatibilne Samsungove telefone opremiti za ta namen ter jih prek infotainment sistema in kot glavne uporabnike enkratno avtorizirati prek sistema vTAN. Za uporabo pametnega telefona kot mobilnega ključa ni potrebna omrežna povezava. Za odklepanje avtomobila zadošča, da se uporabnik – podobno kot pri sistemu odklepanja in zagona brez uporabe avtomobilskega ključa – s telefonom približa vratni kljuki. Za zagon motorja je treba pametni telefon odložiti v sredinsko konzolo (v predal za mobilni telefon). Poleg tega bo mogoče "mobilni ključ" poslati tudi prijateljem ali družinskim članom, da bodo lahko tudi oni svoje pametne telefone uporabili kot ključ.

Nastavitve po meri. Te personalizirane nastavitve bo mogoče shranjevati v Golfu in prek oblaka ter jih priklicati po vsaki menjavi voznika ali vozila. Odvisno od opreme bodo lahko shranjene nastavitve za Innovision Cockpit, sedežni položaj, zunanji ogledali in klimatsko napravo, ambientno osvetli­tev ter funkcijo Coming Home/Leaving Home za luči.

Novi pogonski sistemi: hibridni pogoni z 48-voltno tehnologijo ali priključnohibridni sistem
Elektrificirana učinkovitost. Ponudba motorjev za novi Golf vključuje bencinske, dizelske, plinske (CNG), blage hibridne in priključne hibridne pogone. Vsi bencinski in dizelski motorji delujejo po sistemu direktnega vbrizgavanja in s turbopolnilnikom. Razpon moči bo po uvedbi vseh različic motorjev znašal od 81 kW/110 KM do več kot 221 kW/300 KM. Osem po­gon­skih različic je za Golf na voljo prvič. Poleg tega je bil za Volkswagnove modele s pogonom na sprednji kolesi zasnovan popolnoma nov, učinkovit 6-stopenjski ročni menjalnik, ki dodatno prispeva k zmanjšanju emisij CO2.

Bencinski motorji (TSI). V prvi fazi uvedbe na trg bodo motorji TSI na voljo v treh izvedbah: z močjo 81 kW/110 KM, 96 kW/130 KM in 110 kW/150 KM. Izvedba z 110 KM je 1,0-litrska trivaljni motor , ki bo prvič gnal Golf. Motorja TSI z močjo 130 KM oz. 150 KM imata gibno prostornino 1,5 litra; njuna posebnost je začasni izklop valjev (ACT). Vsem motorjem z močjo do 130 KM sta skupna učinkoviti zgorevalni postopek po Millerjevem ciklusu in turbopolnilnik z variabilno turbinsko geometrijo (VTG). Motorji TSI so serijsko kombinirani z ročnim menjalni­kom; od moči 110 KM naprej jih je mogoče konfigurirati tudi kot blage hibridne pogone (eTSI) z 48-voltnim sistemom in menjalnikom z dvojno sklopko. Naknadno bodo poleg tega sledili še trije 2,0-litrski motorji TSI za Golf GTI, Golf GTI TCR in Golf R ter 1,5-litrski motor TGI za pogon na zemeljski plin (CNG) in bencin.

Dizelski motorji (TDI). Volkswagen je za Golf osme generacije na novo razvil dva turbodizelska motorja z direktnim vbrizgavanjem. 2,0-litrska motorja TDI imata moč 85 kW/115 KM oz. 110 kW/150 KM. Oba motorja TDI je mogoče naročiti z ročnim menjalnikom ali menjalnikom z dvojno sklopko (DSG). Izkoristek motorjev je bistveno izboljšan, s tem pa je manjši tudi izpust CO2; obenem je povečana odzivnost. Novi dvokatalizatorski sistem SCR (twin­dosing) z dvojnim vbrizgavanjem aditiva AdBlue omogoča, da so emisije dušikovih oksidov do 80 odstotkov manjše kot pri prejšnjem modelu. Nova motorja TDI se tako uvrščata med najčistejše motorje z notranjim zgore­vanjem na svetu. Sledil bo še en visokozmogljiv motor TDI za novi Golf GTD.

Blagi hibrid (eTSI). Svetovni javnosti se bodo premierno predstavili trije motorji eTSI (blagi hibridni pogoni) za Golf. 48-voltni jermenski zagonski alternator, 48-voltna litij-ionska baterija in najnovejša generacija inova­tivno učinkovitih motorjev TSI pri tem izpopolnjujejo delovanje in občutno znižujejo porabo goriva. Blagi hibridni pogoni, ki so vedno kombinirani s 7‑stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG, bodo na voljo v izvedbah z močjo 96 kW/130 KM in 110 kW/150 KM. Motorji eTSI zagotavljajo zmogljivo regeneracijo zavorne energije (rekuperacija). 48-voltni sistem poleg tega omogoča jadranje s povsem izključenim motorjem z notranjim zgorevanjem in zato še večji prihranek goriva. Ponovni zagon motorja je zaradi 48-voltnega sistema občutno udobnejši. Poleg tega se z električnim kratkotrajnim povečanjem moči v motorjih eTSI izrazito izboljša speljevanje.

Priključni hibrid (eHybrid). Program motorjev eHybrid se bo delil na izved­bo z močjo 150 kW/204 KM, ki ima optimiziran doseg, in izvedbo GTE, zasnovano za še večjo zmogljivost, z močjo 180 kW/245 KM (pri obeh motorjih je navedena sistemska moč). Priključni hibridni pogon je med drugim sestavljen iz 1,4-litrskega motorja TSI, hibridnega modula z električnim motorjem in 6-stopenjskega menjalnika DSG ter litij-ionske baterije. Nova baterija ima za 50 odstotkov večjo kapaciteto (13 kWh) in s tem večji električni doseg; tako je mogoče skoraj vse dnevne relacije v urbanem okolju prevoziti, ne da bi ob tem lokalno nastajale emisije.

Novi asistenčni sistemi in sistemi luči: Car2X, Travel Assist in IQ.Light kot novost v Golfu
Storitve Car2X poskrbijo za večjo varnost. Komunikacija Car2X omogoča, da si Golf kot prvi Volkswagen izmenjuje pomembne prometne informacije z drugimi vozili in prometno infrastrukturo na lokalnem območju v radiju 800 metrov. Ta izmenjava informacij poteka v milisekundah. Z uporabo standarda Car2X (WLANp/ITS G5), ki je usklajen in splošno uveljavljen znotraj Evropske unije, je mogoč prenos informacij med avtomobili vseh znamk in infrastrukturo vseh držav EU. Ta "skupni jezik" je pri tem bistven predpogoj za zmanjšanje števila prometnih nezgod na območju celotne Evrope. Komunikacija Car2X voznika obvešča o lokalnih nevarnih mestih in ga svari pred njimi. Zaznava naslednje situacije: prometne nezgode, vozila v okvari, konce zastojev, gradbišča, samodejna zaviranja v sili in intervencijska vozila.

Asistenčni sistem Travel Assist. Sistem, s katerim je Golf opremljen na novo, omogoča asistirano vožnjo do hitrosti 210 km/h. Pri tem posega po sistemu za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC (vzdolžno vodenje vozila) in asistenci za ohranjanje smeri Lane Assist (prečno vodenje vozila). Sistem Travel Assist se aktivira prek večfunkcijskega volana. Iz pravnih in varnost­nih razlogov mora voznik sistem nenehno nadzirati – na volanu mora imeti vsaj eno roko. Nova kapacitivna senzorika volana omogoča, da se voznik volana le dotika. Če za več kot pribl. 15 sekund umakne roke z volana, ga sistem na to opozori z optičnimi in akustičnimi opozorilnimi signali ter z zavornim sunkom. Najpozneje tedaj se mora voznik odzvati in prijeti za volan, saj se sicer aktivira asistenca za zaustavitev v sili Emergency Assist, ki Golf zaustavi.

Sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC) s prediktivnim tempomatom. Najnovejša generacija avtomatskega uravnavanja razdalje v Golfu deluje prediktivno. Sistem s pomočjo podatkov o relacijah in GPS-podatkov iz navigacijskega sistema izračuna položaj Golfa ter prediktivno zmanjša hitrost pred ovinki, krožišči, križišči, omejitvami hitrosti in naselji. Vzporedno s tem ACC prek sprednje kamere prepoznava prometne znake in uravna hitrost, takoj ko prepozna omejitev. ACC bo v najzmogljivejši različici vključeval tudi asistenco za konec zastoja.

Sistem za nadzor okolice Front Assist. Front Assist je bogatejši za nove funkcije. Sistem za nadzor okolice, ki deluje s pomočjo radarskega senzorja in v povezavi s sprednjo kamero, opozarja in zavira v kritičnih situacijah ob premajhni oddaljenosti od spredaj vozečega vozila – s pomočjo mestne funkcije zaviranja v sili in funkcije zaznavanja pešcev tudi pri zelo nizkih hitrostih v mestu. Ta nabor funkcij se je zdaj razširil in vključuje tudi zazna­vanje kolesarjev, pomoč pri izogibanju oviram in – prvič pri Volkswagnu – asistenco za zavijanje levo.

Asistenca za zavijanje levo. Pri manevrih zavijanja v levo asistenca za zavijanje takoj samodejno zavre Golf (ob sočasnem akustičnem in zvočnem opozorilu), če na vozišču, ki ga voznik namerava prečkati, nasproti pripelje vozilo. Odvisno od hitrosti obeh vozil lahko asistenca za zavijanje levo v okviru sistemskih omejitev prepreči trčenje ali omili posledice trčenja.

Dinamično uravnavanje podvozja (DCC). DCC je klasičen asistenčni sistem, ki pa vendarle vpliva na vozne lastnosti. Dinamično uravnavanje podvozja se nenehno odziva na vozišče in vozno situacijo ter pri tem upošteva npr. postopke obračanja volana, zaviranja in pospeševanja. Z nastavitvijo ustreznega profila DCC lahko voznik zmanjšanje gibanja karoserije prilagodi svojim željam. Pri tem se v delcu sekunde izračuna potrebno blaženje za vsako kolo posebej in se ustrezno nastavi na vseh štirih blažilnikih. DCC tako nenehno zagotavlja najvišjo raven voznega udobja in optimalno vozno dinamiko. Pri izpopolnjenem dinamičnem uravnavanju podvozja pri novem Golfu je poleg dosedanjih profilov Comfort, Eco in Sport zdaj na voljo tudi profil Individual. Voznik svoj povsem osebni profil dinamičnega uravnavanja podvozja skoraj brezstopenjsko nastavi z drsnikom in profil shrani. Tako je zdaj mogoče nastaviti tudi vmesne stopnje med znanimi profili.

Matrični LED-žarometi IQ.LIGHT. Volkswagen bo novi Golf ponudil s tremi različnimi izvedbami LED-žarometov. Pri vrhunski izvedbi bodo prvič v kompaktnem razredu uporabljeni posebno močno svetilni matrični LED-žarometi IQ.LIGHT. Sistem je bil v podobni obliki uveden pri aktualnem modelu Touarega, nato pa pri novem Passatu. Voznik sistem vključi s funkcijo Dynamic Light Assist. Prek 22 LED-diod v vsakem matričnem modulu žarometa se aktivira do deset (odvisno od modela Golfa) različnih, deloma interaktivnih funkcij luči, ki se nato projicirajo na cesto. Prvič integrirani v Golf so tudi dinamični smerniki matričnih LED-žarometov IQ.LIGHT. Dinamični smerniki z markantnim videzom povečujejo aktivno varnost.

Zgodovina Golfa: sedem generacij in več kot 35 milijonov vozil

Golf I: 1974–1983
Začetek. Prvi Golf v serijski proizvodnji je s tekočega traku v Wolfsburgu zapeljal marca 1974 in je bil od maja na voljo pri Volkswagnovih trgovcih. Potem ko je dolga desetletja na sceni prevladoval Hrošč z motorjem v zadku in pogonom na zadnji kolesi, se je dokončno začela nova doba – doba prečno vgrajenega motorja spredaj in sprednjega pogona. Ta trend sta malo pred tem uvedla Scirocco in leta 1973 predstavljeni Passat. Z Golfom je torej najbolje prodajani avtomobilski razred prešel na novo tehnologijo. Golf I, ki sta ga zasnovala Giorgetto Giugiaro in Volkswagen, je moral kot naslednik legendarnega Hrošča, ki je bil prodan v več kot 21,5 milijona primerkih, izpolniti velikanska pričakovanja: nadaljevati zgodbo o uspehu dotlej najuspešnejšega avtomobila na svetu. Toda sodobni in varni pogonski koncept, velika prilagodljivost, ki sta jo omogočala zadnji pokrov in zložljivo naslonjalo zadnjih sedežev, ter navsezadnje tudi dizajn so bili tako prepričljivi, da je Volkswagen že oktobra 1976 praznoval proizvodnjo milijontega Golfa. Od prve generacije Golfa – vključno z vsemi izpeljankami in v tistem času konstrukcijsko enako Jetto – je bilo skupno na svetu prodanih 6,99 milijona primerkov.

Golf II: 1983–1991
Prva evolucijska stopnja. To je bil drugi Golf, s katerim se je učila voziti generacija babyboomerjev, ki so danes v svojih petdesetih: če je bil že njegov predhodnik ljubljenec vseh inštruktorjev vožnje in njihovih učencev, potem se je novi Golf dokončno in neizbrisno zapisal v spomin te generaci­je. To je bil Golf, ki je prvič demokratiziral napredek – s tehnologijami, kot so bili uravnavani katalizator, ABS in prvi štirikolesni pogon modelske serije. Junija 1988 je Golf že prebil magični zvočni zid proizvodnje s številko 10 milijonov izdelanih vozil. Po 6,3 milijona primerkov se je poleti 1991 druga generacija Golfa poslovila.

Golf III: 1991–1997
Zmaga varnosti. S tretjo generacijo Golfa je Volkswagen avgusta 1991 vpeljal novo obdobje varnosti. Golf III je bil prvi model v seriji, ki je bil od leta 1992 na voljo s čelnima varnostnima blazinama; poleg tega je velik napredek na področju karoserijske konstrukcije omogočil, da so se izboljša­le tudi naletne lastnosti. Retrospektivno lahko potrdimo, da je Volkswagen s tem Golfom izrazito revolucioniral pasivno varnost, saj je bila izboljšana varnost v prid milijonov voznikov po vsem svetu. Z Golfom III pa so povezani tudi številni drugi mejniki modelske serije: prvi šestvaljni motor (VR6), tempomat, prvi oksidacijski katalizator za dizelske motorje, prvi dizelski motor z direktnim vbrizgavanjem in prve stranske varnostne blazine. Maja 1994 je Volkswagen proslavil 15 milijonov proizvedenih Golfov. Leta 1997 se je po 4,83 milijona izdelanih primerkov tretja generacija končala.

Golf IV: 1997–2003
Stilistična ikona. Golf IV danes med poznavalci velja za stilistično ikono in model, ki je pomembno začrtal nadaljnjo pot te modelske serije – zagotovo tudi zato, ker je s prečiščenostjo in z značilnim C-stebričkom vzpostavil povezavo z Golfom I iz leta 1974. Volkswagen je z njim realiziral povsem nov standard kakovosti v tem segmentu. Vzporedno s tem je s premiero sistema ESP varnostna oprema postala dostopnejša širšemu krogu kupcev. Leto pozneje je bil ESP vključen v serijsko opremo, sprva v Nemčiji . Leta 2001 so sledili danes že kot klasika pojmovani Golf GTI 132 kW (ob 25. rojstnem dnevu modela GTI), leta 2002 prvi Golf z direktnim vbrizgavanjem bencina (FSI) in premierna uvedba serijskih varnostnih blazin za glavo. Prav tako leta 2002 je Volkswagen predstavil najbolj športni Golf dotlej: R32, ki je dosegal hitrost 250 km/h. Leta 2003 je bil Golf R32 tisti, ki je bil prvič na voljo z menjalnikom z dvojno sklopko (DSG). Istega leta je Golf IV po 4,99 milijona prodanih primerkov mesto na proizvodnih trakovih odstopil nasledniku, Golfu V.

Golf V: 2003–2008
Konec meja avtomobilskih razredov. To je bil peti Golf, ki je z udobjem in dinamiko prekosil marsikaterega tekmeca višjega srednjega razreda. Veljala je samo kakovost. Vrednost, ki je služila kot najboljši dokaz za stabilnost lasersko varjene karoserije, je bila za 35 odstotkov večja vzvojna togost, značilna za leta 2003 predstavljeno peto generacijo Golfa. Prvič je bilo mogoče Golf po želji naročiti s stranskimi varnostnimi blazinami tudi za zadnjo klop – skupaj s šestimi serijskimi varnostnimi blazinami (čelnimi, sprednjimi stranskimi in blazinami za glavo) je bilo tako v vozilu kar osem varnostnih blazin. Na področju udobja in dinamike je Golf V med drugim prepričal z novo štirivodilno zadnjo premo, novim 7-stopenjskim menjal­nikom DSG, biksenonskimi žarometi, senzorjem za dež in panoramskim strešnim oknom ter s prvim turbomotorjem z direktnim vbrizgavanjem bencina v Golfu GTI in prvo različico motorja Twincharger (TSI) s turbo­polnilnikom in kompresorskim polnjenjem na svetu. Ko je bil leta 2008 predstavljen Golf VI, je bilo proizvedenih 3,4 milijona primerkov vseh različic Golfa V.

Golf VI: 2008–2012
Razred vrhunskih kompaktnih vozil. V le štirih letih je bilo na osnovi leta 2008 predstavljene šeste generacije do konca julija 2012 izdelanih še 2,85 milijona vozil Golf. Spet je bil opazen velik napredek na področju varnosti: ponovno lasersko varjena karoserija je bila tako stabilna, da je z odliko opravila poskusna trčenja Euro NCAP in prejela najvišjo oceno pet zvezdic. Avto je bil serijsko opremljen s še eno – kolensko – varnostno blazino. Na področju kakovosti je predvsem notranjost Golfa VI veljala kot napredna. Z novimi asistenčnimi sistemi, kot so avtomatski vklop/izklop dolgih luči Light Assist, parkirni sistem Park Assist, asistenca za speljevanje na klancu in druge tehnologije kot npr. dinamično uravnavanje podvozja (DCC), je bil Golf VI, "svetovni avto leta 2009", vse do danes najnaprednejši Golf. Na voljo so bile tudi rešitve, kot so sistem start-stop in sistem za rekuperacijo, dinamične smerno prilagodljive luči in zadnje LED-luči.

Golf VII: 2012–2020
Preobrat v miselnosti "sodobnejši avto – večja masa". Volkswagen je 4. septembra 2012 v Berlinu praznoval svetovno premiero sedme generacije Golfa. Že dan pozneje je v prvih državah stekla predprodaja do tedaj v 29,3 milijona primerkov prodane uspešnice. Novi Golf je bil za do 100 kg lažji, kar je pomenilo preobrat v miselnosti "sodobnejši avto – večja masa". Odvisno od različice motorja se je poraba v primerjavi s predhodno gene­racijo znižala za do 23 odstotkov. Poleg tega je Volkswagen Golfa opremil s celo armado novih asistenčnih sistemov. Mednje spadajo sistemi, kot so funkcija večnaletnega zaviranja, proaktivni sistem za zaščito potnikov, avtomatsko uravnavanje razdalje ACC in sistem za nadzor okolice Front Assist vključno z mestno funkcijo zaviranja v sili. Proizvodnjo je doslej zapustilo pribl. 6 milijonov primerkov Golfa VII.

Download

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.