Avto.info

Novi Nissan Qashqai

Kombinacija najsodobnejšega dizajna in vrhunskega udobja

Novi Nissan Qashqai: Kombinacija najsodobnejšega dizajna in vrhunskega udobja

Novi Nissan Qashqai

Avtor: Foto: Nissan
Novi Nissan Qashqai: Kombinacija najsodobnejšega dizajna in vrhunskega udobja Novi Nissan Qashqai: Kombinacija najsodobnejšega dizajna in vrhunskega udobja Novi Nissan Qashqai: Kombinacija najsodobnejšega dizajna in vrhunskega udobja Novi Nissan Qashqai: Kombinacija najsodobnejšega dizajna in vrhunskega udobja Novi Nissan Qashqai: Kombinacija najsodobnejšega dizajna in vrhunskega udobja Novi Nissan Qashqai: Kombinacija najsodobnejšega dizajna in vrhunskega udobja Novi Nissan Qashqai: Kombinacija najsodobnejšega dizajna in vrhunskega udobja

Povezljiva, udobna in impozantna notranjost novega Nissana Qashqai postavlja nova merila v segmentu za prvovrsten občutek, značilen dizajn in izboljšano uporabnost. Skoraj petnajstletna prisotnost na trgu in zbiranje odzivov milijonov kupcev je Nissanovim oblikovalskim in inženirskim ekipam omogočilo, da je najnovejša generacija Qashqaija doslej najbolj brezkompromisno osredotočena na uporabnika. Napredne tehnologije Nissan Intelligent Mobility so na dosegu voznikovih prstov, udobje in kakovost pa vdihnjeni v vsako podrobnost. Novi žlahtni materiali, pametne funkcije in premišljeni detajli izboljšajo potniški prostor, ki se ponaša z vrhunskim oblikovanjem in vsestransko priročnostjo.

Matthew Weaver, podpredsednik Nissan Design Europe je dejal: »Novi Nissan Qashqai je popolno stičišče izraznega dizajna in pričakovanj kupcev. Njihove potrebe uravnavajo našo osredotočenost, naši drzni izrazi pa izpolnjujejo njihova največja pričakovanja. Z novo generacijo smo Qashqai dvignili na novo raven s ponudbo prvovrstnega vendar priročnega, razkošnega a dosegljivega, in naprednega toda uporabnega okolja, ki bo postavilo merila, katerim bodo drugi sledili.«
 
OTIPLJIVO ELEGANTEN Novi materiali na sedežih ustvarjajo vabljiv in razkošen prostor znotraj kabine. Za izdelavo novih prevlek iz usnja napa je potrebnih 25 dni, ter več kot 60 minut za prešitje v 3D rombastem vzorcu. Dodatno razkošje prinašata prednja sedeža z masažno funkcijo s tremi načini delovanja, kot del v bolje opremljenih različicah. Upravljanje priročno poteka preko sistema NissanConnect. Za ustvarjanje pomirjujočega in sproščujočega okolja je ves potniški prostor osvetljen z belo svetlobo, katere enakomernost daje prestižen in harmoničen vtis. Veliko pozornosti je bilo posvečene ergonomičnosti in estetski kakovosti stikal ter gumbov, visoko kakovostnim na otip, ki uporabnikom dajejo občutek zanesljivosti ter prefinjenosti. Obliko osrednje konzole so Nissanovi oblikovalci in inženirji optimizirali tako, da kar najbolje zadeva njeno ergonomičnost in uporabnost. Del tega je tudi nova elegantna in manjša prestavna ročica v izvedenkah s samodejnim menjalnikom.
 
Pri izvedenkah s štirikolesnim pogonom je stikalo za izbiro vrste pogona sijajno črno lakirano z mat kromastim obročem in voznikom nudi otipljivo izbiranje med različnimi načini vožnje oziroma prenosa moči. »V trikotniku med funkcijami oblikovanja, inženiringa in načrtovanja izdelka smo si bolj kot kdajkoli prizadevali za izboljšanje vzdušja v notranjosti, da bi bili naši kupci deležni udobne, prefinjene, prikladne vožnje, ki bi vzbujala občutek ugodja. Gre za to, da bodo naši kupci, njihove družine in prijatelji z avtomobilom preživljali kar nekaj časa, kar mora biti zanje izjemna izkušnja,« je dejal Marco Fioravanti, podpredsednik za načrtovanje izdelkov pri Nissan Automotive Europe.
 
POVEZANO UPRAVLJANJE Novi Qashqai ima napredno multimedijsko napravo z različnim naborom povezljivih storitev, med njimi tudi enostavno povezovanje pametnih telefonov, brezžično omrežje Wi-Fi za do sedem naprav znotraj avtomobila in posebno aplikacijo NissanConnect Services za upravljanje in nadzor avtomobila. Velik 23-centimetrski (9-palčen) zaslon NissanConnect z izboljšano ločljivostjo predstavlja okno, ki vodi do navigacije, zabavnih funkcij in nastavitve avtomobila, in je združljiv tako z aplikacijo Android Auto® kot tudi z Apple CarPlay®. Uveden bo tudi brezžični Apple CarPlay®. Možnost ureditve več uporabniških profilov bo s pomnilniškimi nastavitvami vsakemu vozniku posebej omogočala prilagoditev delovanja navigacije, glasbenih funkcij in sistemskih nastavitev.

Za izvrstno reprodukcijo zvoka, bodisi prihaja iz digitalnega radijskega sprejemnika DAB ali s pametnega telefona, poskrbi vrhunska zvočna naprava Bose®. Ta ima deset zvočnikov in ohišje z nizkotoncem Bose Acoustimass®, ki je nameščeno v prtljažniku. Ta vrhunski zvočni sistem poskrbi za jasen, močan zvok, in ponuja optimalno kakovost zvoka za vse potnike, ne le tiste na prednjih sedežih. Nov povsem elektronski več funkcijski, visoko ločljiv zaslon TFT z diagonalo 31 cm (12,3 palca) ponuja niz prilagodljivih postavitev prikaza navigacije, zabavnih funkcij, obvestil o prometu ali delovanju avtomobila, ki se jih izbira z novim gumbom na dotik na volanu. Digitalno ozadje zaslona TFT ima dodano tradicionalno teksturo brušenega stekla »Kiriko«, kar je simbol japonskih genov Nissana. Nov, inovativen Head-up zaslon (HUD – Head-Up Display) z diagonalo 27 cm (10,8 palca) ponuja največjo površino prikaza v segmentu. Ključni navigacijski podatki, pomoč pri vožnji in cestne informacije so projicirane na vetrobransko steklo v višini voznikovih oči, kar vozniku omogoča boljšo osredotočenost na cesto, s tem pa bolj udobno vožnjo.

Funkcije ukazov na daljavo (Home-to-Car) so združljive z napravami Google Assistant in Amazon Alexa, slednja pa je uvedena v tretjo generacijo Qashqaija. Sistem podpira širok nabor ukazov, vključno z možnostjo, da voznik cilj svoje poti navigacijski napravi pošlje z glasovnim ukazovanjem svojemu pametnemu telefonu, s tem pa kar se da skrajša čas za vnašanje podatkov o cilju. Preko aplikacije NissanConnect je možno na daljavo upravljati s funkcijami, kot je vklop troblje in luči ter zaklepanje in odklepanje avtomobila. Možno je tudi nastaviti pametne opozorilnike za hitrost, čas in območje, pri čemer aplikacija opozori, če avto prekorači določene parametre. Z novim Qashqaijem je uvedeno tudi poročanje o stanju avtomobila (Vehicle Health reports), ki so dosegljivi preko aplikacije in uporabnika obveščajo, če njihov avtomobil potrebuje nujno vzdrževanje, ponujajo sprotno ovrednotenje delovanja in opozorila na morebitne napake v delovanju. Zgodovina in analiza voženj je prav tako na voljo preko aplikacije, da uporabniki lahko pogledajo svoje pretekle poti s povzetki prevoženih razdalj in časa vožnje.

Vozniki, ki ne uporabljajo navigacije na svojih telefonih, lahko dostopajo do navigacije TomTom 3D Maps & Live Traffic, ki vključuje napredne navigacijske funkcije, kot je posodabljanje zemljevidov na daljavo, sprotna obvestila o stanju na cestah, Google Street View, kraje z radarji in cene goriva. Preko aplikacije je na voljo tudi navigacija od vrat do vrat, vključno s funkcijo »najdi moj avto« (My Car Finder). Z novim Qashqaijem je uvedeno tudi sledenje ukradenemu vozilu Stolen Vehicle Tracking (*). Ta storitev zagotavlja stalen (24/7) stik s policijo in zunanjimi službami za pomoč kupcem in samodejno obvesti o tatvini avtomobila preko aplikacije za pametne telefone NissanConnect, kar omogoča sledenje vozilu in njegovo vrnitev lastniku. Gumb v avtomobilu, dosegljiv preko zaslonskega prikaza NissanConnect, kupcem omogoča, da se kadarkoli (24/7) obrnejo na ponudnika storitve pomoči, ki jih potem poveže z najbližjo službo pomoči na cesti in vlečno službo. V nasprotju s funkcijo eCall se ta sistem ne sproži samodejno v primeru nesreče. Novost v Qashqaiju je polička spredaj, ki zagotavlja brezžično polnjenje pametnih telefonov z močjo 15 W – ena največjih moči na trgu – in je dovolj prostorna tudi za največje naprave, vključno z nedavno uvedenim modelom Apple iPhone 12 Pro Max.
Povezljivost sega do vseh potnikov, osrednja konzola pa zdaj ponuja priključke USB za polnjenje tako spredaj kot zadaj z vtičnicami USB-A in USB-C. Kot še en odraz japonskih genov so obvestilni zvoki novega Qashqaija, na primer opozorilnik za neuporabo varnostnih pasov in zvok vklopljenih smernikov, razvili v sodelovanju z japonskim razvijalcem in izdajateljem video iger Bandai Namco. Zvoki so zasnovani s ciljem, da so bolj harmonični in imajo melodično dvotonsko značilnost. »V novi Qashqai smo uvedli zelo visoko raven povezljivosti, kar bo našim kupcem omogočilo nadzor njihovega avtomobila in sporazumevanje z njim preko domačih elektronskih pomočnikov ali pametnih telefonov. Vendar je v jedru teh novih funkcij udobnost in enostavnost uporabe za naše kupce,« je povedal Gareth Dunsmore, podpredsednik za znamko in izkušnje kupcev pri Nissan Automotive Europe.
 
PREVLADUJOČE UDOBJE Tudi novi Qashqai voznikom zagotavlja gospodovalno zaznavanje njihove okolice z izboljšano preglednostjo naprej, na obe strani in nazaj. Med izboljšavami je širši kot odprtine za vetrobransko steklo, ožja prednja stebrička in zunanji vzvratni ogledali nameščeni na vrata namesto na stebrička A, kar zmanjšuje območja okrnjene vidljivosti. Povečana medosna razdalja novega Qashqaija skupaj z bolj učinkovito razporeditvijo pomeni še več prostora za uporabnike. Prostor za kolena potnikov zadaj je povečan za 28 milimetrov na 608 milimetrov, večja pa je tudi razdalja med voznikom in potnikom spredaj. Zahvaljujoč majhnemu povečanju zunanjih mer je višina stropa nad sedali spredaj in zadaj večja za 15 milimetrov.

Zaradi izboljšanega nastavljanja višine sedeža in ledvene opore lahko zdaj udobno sedijo ljudje bolj raznolikih rasti kot kdajkoli prej: odrasli od višine 145 centimetrov do 192 centimetrov. Za še boljše udobje poskrbi tudi nastavljiv naklon sedala v najbolje opremljenih izvedenkah Qashqaija. Oblika naslona sedeža in sedala sta izpopolnjeni za boljšo bočno oporo, katero pa dodatno okrepi tudi izboljšan kot opornega oblazinjenja. V najbolje opremljenih izvedenkah je na voljo pomnilnik, ki lahko shrani dva različna položaja za oba prednja sedeža in tako za več uporabnikov zagotovi hitre in najbolj udobne nastavitve sedeža. Za udobje na različnih poteh skrbijo Nissanovi sedeži »zero-gravity«, ki se navdihujejo pri NASA. Ti so bili uvedeni s prejšnjo generacijo Qashqaija in so plod obširnega preskušanja tako na preskusnih stezah kot na cestah, s ciljem zagotoviti optimalno držo in zmanjšanje utrujenosti vseh potnikov na dolgih ali kratkih vožnjah. Tudi nova možnost ogrevanja volana v zimskih mesecih zagotavlja dodatno ugodje.
 
POOSEBLJENA PRIROČNOST
Novi Nissan Qashqai ima nadgrajeno notranjost, ki zadržuje praktičnost in prostornost ter tako zadovolji potrebe pri vsakodnevni uporabi - od prevoza otroškega vozička do polnih nakupovalnih vrečk. Prostoročno električno odpiranje in zapiranje vrat prtljažnika olajša dostop, še posebej v primeru, ko imamo polne roke. Skupna prostornina prtljažnika je glede na prejšnjo generacijo povečana za več kot 50 litrov, deloma zahvaljujoč za 20 milimetrov nižjemu podu prtljažnika, kar je posledica izboljšane vgradnje zadnje preme. Priljubljene funkcije predhodnika, na primer bočni predali nad blatniškima košema in komplet prilagodljivih polic in pregrad v prtljažniku (Flexible Luggage Board System) ostajajo. Te so v novem modelu ne le prenesene ampak še izboljšane, saj so police preoblikovane tako, da so na eni strani prevlečene z vzdržljivim tekstilom, na drugi pa s pralno plastiko. Za lažje nalaganje v mraku ali temi ima prtljažni prostor zdaj podvojena svetila, ki poskrbijo za boljšo osvetlitev. Zadaj je nameščena tudi vtičnica z napetostjo 12 V, preko katere je možno napajati naprave, kot je hladilna torba za piknike ali taborjenje. Celo shranjevalna mesta v potniškem prostoru so izpopolnjena za boljšo uporabnost.

Dve držali za lončke spredaj sta bolj razmaknjeni, kar izboljša prostor in olajša odstranitev manjših lončkov. V koritih na vratih je zdaj možno shraniti do 1,5-litrske steklenice, v Qashqaiju prejšnje generacije pa je bila meja le 500 mililitrov. Drobni popravki ergonomičnosti odprtin vrat pomenijo, da je v novi Qashqai tudi lažje vstopati in izstopati kot v predhodnika, kar je zlasti očitno na omejenem prostoru, na primer v večnadstropnih parkirnih hišah. Gledano v celoti, od zbirke enostavno uporabnih funkcij aplikacij za pametne telefone, udobja in prikladnosti masažnih sedežev ter ogrevanega volana, izpopolnjenih stikov, obdelave in materialov, do dodatnega prostora za potnike in prtljago, bo novi Qashqai ponovno razširil polje vsega, kar kupci lahko pričakujejo od križanca srednjega razreda. Tretja generacija Nissanovega pionirskega avtomobila, ki je sprožil množično posnemanje, bo torej ponujala edinstveno vozno izkušnjo, ki bo za potnike enako udobna, razvajajoča in prikladna od začetka do konca na njihovi poti.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.