Avto.info

Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon

Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011

Mazda SHINARI

Mazda SHINARI

Avtor: Foto: Mazda
Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda MINAGI

Mazda MINAGI

Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011 Mazda & 81. Ženevski avtomobilski salon: Pregled Mazdinih premier v Ženevi 2011

Na letošnjem mednarodnem ženevskem avtomobilskem salonu se Mazda predstavlja z novim konceptnim vozilom Mazda MINAGI. Novo konceptno športno terensko vozilo napoveduje prihod nove generacije avtomobilov in tehnologij, ki bodo na voljo v prihodnjih letih. Pri tem ne gre le za obliko, temveč tudi za popolnoma nove pogonske sklope Mazdine inovativne tehnologije SKYACTIV ter nove rešitve na področju tehnike, varnosti in voznih lastnosti. S konceptom MINAGI pri Mazdi vpeljujejo tudi nov oblikovalski jezik 'KODO' (»Duša gibanja«), ki bo glavno vodilo pri oblikovanju nove generacije Mazdinih avtomobilov in vpeljuje novo hišno oblikovalsko filozofijo.

Na glavnem odru v Ženevi si bodo obiskovalci lahko ogledali konceptni vozili MINAGI in SHINARI, ki odražata novi oblikovni jezik 'KODO', posebna razstava pa bo namenjena predstavitvi naslednje generacije pogonskih agregatov, menjalnikov, platform in karoserijskih rešitev, združenih pod imenom SKYACTIV. Na ženevskem salonu se predstavlja tudi posebna serija Mazde MX-5, namenjena evropskim tržiščem in oplemenitena z dodatki, ki dajejo ikoni med roadsterji pridih prestižnosti. Mazda MX-5 je najbolje prodajani dvosedežni avtomobil z odprto streho na svetu, saj jih je bilo doslej izdelanih že več kot 900.000 primerkov.

Mazdina inovativna tehnologija SKYACTIV – Nova generacija pogonskih agregatov, menjalnikov, platform in karoserijskih rešitev
Mazda bo v Ženevi predstavila skupek tehnologij SKYACTIV, ki bodo vgrajene v prihodnji generaciji Mazdinih vozil. Bencinski SKYACTIV-G in dizelski SKYACTIV-D agregati z neposrednim vbrizgom bodo bistveno zmanjšali porabo goriva in s tem tudi izpuste škodljivih plinov. Šeststopenjski samodejni menjalnik SKYACTIV-Drive in ročni menjalnik SKYACTIV-MT omogočata še boljše zmogljivosti, znižujeta porabo goriva in ponujata še boljši občutek pri vožnji. SKYACTIV-Body in SKYACTIV-Chassis omogočata prihranek pri masi avtomobila, hkrati pa zaradi uporabe lažjih, a trdnejših materialov omogočata tudi višji nivo varnosti ter prispevata k nižji porabi goriva. Vse naštete nove tehnologije bodo močno prispevale k zmanjšanju porabe goriva novih Mazdinih vozil po svetu za 30 odstotkov do leta 2015 (v primerjavi z letom 2008)*.

* Ustreza 23-odstotnemu zmanjšanju porabe goriva

Bencinski agregat SKYACTIV-G: Mazdin novi bencinski agregat z neposrednim vbrizgom
Novi bencinski agregat SKYACTIV-G ima najvišje kompresijsko razmerje med bencinskimi agregati serijske proizvodnje na svetu, in sicer 14:1, kar je višje od kompresijskega razmerja motorja dirkalnika formule 1. Novi motor se lahko pohvali z večjo učinkovitostjo, kar pomeni 15-odstotno povečanje navora in porabo goriva, primerljivo z aktualnim 2,2-litrskim dizelskim agregatom. Snovalcem je uspelo maso samega pogonskega agregata zmanjšati za desetino, trenje med posameznimi deli med notranjim zgorevanjem pa za 30 odstotkov.

Dizelski agregat SKYACTIV-D: Mazdin novi čisti dizel
Novi dizelski agregat SKYACTIV-D izpolnjuje okoljevarstvene norme EURO6 brez aditivov za eliminacijo molekul dušikovega oksida, predvsem zahvaljujoč izjemno nizkemu kompresijskemu razmerju 14:1. SKYACTIV-D v primerjavi z aktualnim 2,2-litrskim dizelskim agregatom porabi kar 20 odstotkov manj goriva, hkrati pa je bolj odziven in omogoča vožnjo v širšem območju vrtljajev (do 5.200 vrtljajev v minuti).
Mazdin novi šeststopenjski samodejni menjalnik SKYACTIV-Drive

Novi šeststopenjski samodejni menjalnik SKYACTIV-Drive se odlikuje po hitrejšem prestavljanju, ki omogoča še prijetnejšo vožnjo, hkrati pa ponuja izjemno učinkovitost pri prenosu navora. To nudi občutek vožnje kot pri ročnem menjalniku. SKYACTIV-Drive združuje prednosti samodejnega menjalnika s tistimi iz brezstopenjskega in ročnega menjalnika, hkrati pa omogoča za 7 odstotkov nižjo porabo goriva. Na voljo bo v kombinaciji s pogonskimi agregati SKYACTIV-G in SKYACTIV-D.

Lahek in kompakten ročni menjalnik SKYACTIV-MT
SKYACTIV-MT je s svojo zasnovo prilagojen avtomobilu z motorjem spredaj in pogonom na sprednji kolesni par. Odlikuje se s kratkimi natančnimi hodi, kompaktnostjo in nižjo maso v primerjavi z aktualnimi menjalniki. Inženirjem je pri razvoju uspelo tudi močno zmanjšati trenje med gibljivimi deli menjalnika.

Mazdina napredna karoserija in platforme SKYACTIV-Body in Chassis
SKYACTIV-Body je naziv za novo generacijo karoserije Mazdinih vozil, ki se odlikuje po visoki stopnji varnosti in nižji masi (8 odstotkov) v primerjavi s primerljivimi konvencionalnimi karoserijami. Snovalcem je maso uspelo znižati z novimi tehnologijami vezave materialov in uporabo visoko nateznega jekla. SKYACTIV-Chassis temelji na povsem novem vzmetenju, ki omogoča precizno krmiljenje in visok nivo udobja med vožnjo, hkrati pa so sestavni deli za 14 odstotkov lažji kot pri aktualnih modelih primerljive velikosti. V primerjavi s slednjimi je izboljšana tudi okretnost pri srednjih in stabilnost pri visokih hitrostih.

'KODO' – Duša gibanja, novi Mazdin oblikovalski jezik
V svojem bistvu novi Mazdin oblikovalski jezik 'KODO' (»Duša gibanja«) temelji na moči in lepoti, ki jo je mogoče občutiti ob pogledu na gibajočega človeka ali žival. S ključnimi besedami »hitrost, napetost in čar« oblikovalski jezik izraža hitrejše in močnejše gibanje ter vnaša še več duše oblikovanju Mazdinih avtomobilov.

Oblikovalski jezik 'KODO' (»Duša gibanja«) se zgleduje tudi po tradicionalnih japonskih borilnih veščinah, kot je kendo, kjer je trenutek ob udarcu nabit z energijo in napetostjo, podobno gibanje pa lahko opazimo tudi v naravi, ko se na primer gepard zažene za svojim plenom in je mogoče opaziti prefinjeno kombinacijo moči, koordinacije in odločenosti. To izjemno gibanje, podprto z vitalnostjo in čustvi, je osnovno vodilo oblikovanja novih Mazdinih avtomobilov naslednje generacije.

- Konceptno vozilo Mazda SHINARI
Mazdin oblikovalski jezik 'KODO' se v izjemni lepoti izraža skozi obliko konceptnega vozila SHINARI. Gre za štirivratni športni kupe s štirimi sedeži, ki s svojo zunanjostjo posnema napetost, moč in okretnost. SHINARI v impozantni in dinamični podobi tako rekoč idealno komunicira z Mazdino novo oblikovalsko tematiko 'KODO'.

SHINARI s svojo obliko daje vtis nenadnega toka energije pri gibanju, sama zasnova od A-stebrička dalje pa daje občutek, kot da avtomobil čepi v pripravljenosti na skok. Sprednji odbijači so evolucija značilne oblike, ki jo je bilo mogoče prvič videti na modelu RX-8, posebna svetleča modra barva pa je bila izbrana zato, ker najbolje odraža barvo jekla. Žarometi so brez zunanje leče in imajo podoben karakter kot oči divje živali, medtem ko zunanja ogledala in zaključek izpušne cevi prispevajo k občutku prestižnosti.

- Svetovna premiera konceptnega vozila Mazda MINAGI
Mazdino novo konceptno vozilo MINAGI poleg izjemne oblike v skladu z oblikovalskim jezikom 'KODO' prinaša tudi praktično uporabo novih tehnologij SKYACTIV in tako napoveduje prihod nove generacije vozil Mazda.

Novo konceptno vozilo Mazda MINAGI je kompaktni športni terenski avtomobil, v katerem so Mazdini inženirji združili celotno paleto novih tehnologij. V družino SKYACTIV namreč spadajo pogonski agregati nove generacije, menjalniki, nove platforme in inovativne rešitve na področju snovanja in oblikovanja karoserije. MINAGI je po SHINARIJU drugi koncept znotraj oblikovnega jezika 'KODO', obe konceptni vozili pa napovedujeta prihodnost oblikovanja Mazdinih avtomobilov in predstavljata tudi potencial Mazdinega oblikovalskega jezika.

Če je SHINARI pokazal, kakšen je potencial novega oblikovalskega jezika, MINAGI kaže, kakšna bo oblika prihodnje generacije Mazdinih avtomobilov. V japonščini MINAGI pomeni telo, ki poka od energije ter s tem izjemno odraža hitrost in okretnost avtomobila. Za naravni vzor pri oblikovanju so si oblikovalci vzeli geparda, ki so ga preučili v različnih pozah in z različnih zornih kotov. Tako je nastal urbani športni terenski avtomobil, s katerim Mazda v praksi predstavlja tudi nove tehnologije SKYACTIV.

Posebna izdaja Mazde MX-5 Special Edition Spring 2011
V Ženevi bo svetovno premiero doživela tudi posebna različica Mazde MX-5, namenjena izključno evropskim trgom. Omejena serija priljubljenega roadsterja se od običajne različice razlikuje po prestižnih dodatkih, ki Mazdi MX-5 Special Edition dajejo tudi prestižno noto, svoje pa doda tudi posebna barva zunanjosti, ki najbolje prodajanega roadsterja na svetu dela še bolj posebnega.

Med posebnostmi omejene serije velja omeniti notranjost v usnju, posebno sivo barvo zunanjosti in prestižne detajle kot so kromirane kljuke na vratih, srebrna ohišja meglenk in kromirani vsadki na sprednjem odbijaču in maski hladilnika. Za popolno sliko zunanjosti so tukaj še 17-palčna lita platišča in kromirani poudarki okoli merilnikov in ventilacijskih odprtin v notranjosti. Posebna različica je na voljo s šibkejšim 1,8-litrskim agregatom na celini in močnejšim na Otoku.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.