Avto.info

NOVI CITROËN BERLINGO VAN

UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE!

NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE!

NOVI CITROËN BERLINGO VAN

Avtor: Foto: Citroën
NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE! NOVI CITROËN BERLINGO VAN: UDOBNO IN TEHNOLOŠKO NAPREDNO GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE RABE!

Legendarno gospodarsko vozilo Citroën Berlingo, namenjeno poklicnim uporabnikom, ki je bilo lansirano leta 1996 in proizvedeno v več kot 1,5 milijonov primerkih, nam razkriva tretjo generacijo, ki je bila poimenovana Berlingo Van. Po zgledu izvedenke za fizične uporabnike, ki jo je že možno naročiti, bo tudi novi Berlingo Van izvedel velik generacijski preskok z vidika stilske zasnove in opreme.

Vzdržljivo vozilo, ki je do potankosti usklajeno z identiteto znamke Citroën, bo ponujalo še več funkcij za udobje in večjo modularnost. Na voljo bosta dve velikosti, M in XL, s katerima bo kot po meri ukrojeno za vse vrste poklicev in bo kar se da najbolje zadovoljilo pričakovanja kupcev z dvema izvedenkama "Worker" in "Driver", ki se medsebojno razlikujeta po tipu podvozja, nivoju opreme in zaščite ter sta primerni za različne vrste rabe. Zaradi velikih tovornih kapacitet, enostavnega dostopa in raznih možnosti za razporeditev potniškega prostora s kabino Extenso® ali podaljšano kabino je nadvse učinkovit in idealen partner vseh poklicnih uporabnikov. Novi Citroën Berlingo Van je pridobil novo konstrukcijsko osnovo za bolj priročno krmiljenje, več udobja in varnosti. V svojem segmentu bo povzročil pravi preobrat, saj je opremljen z 20 tehnologijami za pomoč pri vožnji in s 4 tehnologijami za vzpostavitev povezave ter z motorji najnovejše generacije, kot sta novi dizelski motor 1.5 BlueHDi in bencinski motor 1.2 PureTech, ali pa s samodejnim menjalnikom EAT8.

Novi Berlingo OV (osebno vozilo) bo v prodajna mesta zapeljal letos poleti, znamka Citroën pa nam danes razkriva 3. generacijo gospodarske izvedenke Berlingo, ki je namenjena poklicnim uporabnikom in nosi ime novi Berlingo Van. Na trgu gospodarskih vozil v Evropi je Citroën leta 2017 dosegel 9,7 % tržni delež in je z več kot 72.000 prodanimi enotami zasedal drugo mesto med prvimi tremi v segmentu. Znamka si je v segmentu malih furgonov prisvojila legitimno mesto že v preteklosti s pionirskimi podvigi, kot so bile legendarne karoserijske različice 2CV, C15 in Berlingo pa tudi z uvedbo prvega dizelskega motorja, prvega vozila z integriranim tovornim prostorom in prvega modela s tremi prednjimi sedeži. Iz te bogate dediščine izhaja tudi novi Berlingo Van, ki bo naznanil prenovo prodajne uspešnice.

Citroën Berlingo je model, ki ga imajo poklicni uporabniki zaradi njegovih "praktičnih rešitev" za vzor in je kot glavni akter v svojem avtomobilskem segmentu skozi leta predstavil številne inovacije. Od njegovih začetkov so po celem svetu proizvedli več kot 1,5 milijonov modelov, od tega več kot 1,3 milijone v Evropi in več kot 470.000 v Franciji. Paradni model Berlingo je leta 2017 v Franciji celo zabeležil rekordno leto z več kot 27.000 registriranimi novimi vozili, kar je predstavljalo 4 % rast v primerjavi z letom 2016. V prvem četrtletju 2018 je bilo registriranih več kot 8000 novih vozil Berlingo, kar pomeni 25 % rast. Model Berlingo predstavlja 40 % registriranih novih lahkih gospodarskih vozil znamke Citroën in je njeno najbolje prodajano lahko gospodarsko vozilo. Novi Berlingo Van je prežet z ambicijami in namerava še naprej tlakovati pod uspeha s svojo 3. generacijo, ki bo v prodaji od konca leta 2018 dalje.

LEGENDAREN MODEL Z IZRAZNIM IN MODERNIM DIZAJNOM
Citroën, izumitelj karoserije z integriranim tovornim prostorom, nadaljuje svojo zgodovino z gospodarskim vozilom, ki je bolj moderno kot kdajkoli poprej. Novi Berlingo Van ponuja edinstveno morfološko zasnovo in vzdržljiv stil za vse poklicne uporabnike. Novi Citroën Berlingo Van se ponaša z vzdržljivo in zaščitniško zgradbo. Spremenjena morfološka zasnova z naprej pomaknjenim vetrobranskim steklom ter višjim in krajšim prednjim sklopom, zlasti po zaslugi vgradnje konstrukcijske osnove EMP2, je omogočila krajši prednji previs. Specifičen prednji del zagotavlja večjo zaščito pri vsakodnevni uporabi v skladu s podobo znamke Citroën in njegovim velikim bratom Jumpyjem. Obliko karoserije s tekočimi linijami poudarjajo dodelane bočne stranice in funkcionalen zadnji del. Notranjost je narejena po meri poklicnih uporabnikov, zato ni le praktična ampak tudi vzdržljiva zlasti po zaslugi izčiščene armaturne plošče, ki zajema številne uporabne tehnologije.

UDOBJE "PO MERI": GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE UPORABE
Novi Citroën Berlingo je bil narejen po navdihu poklicnih uporabnikov ("Inspired by Pro"), da bi postal njihov idealen partner, stavi na svoje ključne vrednote in ponuja ravno pravšnjo rešitev za vsak poklic. Igra na karto "po meri" in je na voljo v dveh izvedbah, M in XL, ki v dolžino merita 4,40 m in 4,75 m. Ponuja ravno pravšnji odgovor na pričakovanja kupcev z dvema specifičnima izvedenkama "Worker" in "Driver", ki se medsebojno razlikujeta po namembnosti in tipu uporabe. Vsestransko uporabnost in modularnost dokazujeta kabina Extenso®, ki sprejme tri potnike (v 1. vrsti) in podaljšana kabina, ki lahko prepelje do 5 potnikov (v 1. in 2. vrsti). Ponuja najbolj domiselno zasnovo za poenostavitev vsakodnevnih opravil z zares enostavno dostopnim zadnjim delom s prtljažnimi ali krilnimi vrati, bočna drsna vrata, številna vsakodnevno uporabna odlagalna mesta in rekordno dovoljeno obremenitev (do 1000 kg), pri čemer pa ohranja isto širino med blatniškima košema, tako da lahko vanj naložimo kar dve evro paleti.

UDOBNO GOSPODARSKO VOZILO Z NAJBOLJŠIMI DOSEŽKI SVOJEGA ČASA
Novi Berlingo Van stopa v trendu s časom in se lahko kosa z osebnimi vozili. Ponuja namreč vrhunsko udobje v vožnji in optimalno varnost:
- Podvozje, ki je bilo deležno najboljšega strokovnega znanja znamke Citroën s področja udobja.
- Nova konstrukcijska osnova, ki prinaša najbolj ustrezen odgovor: v zasnovo tega furgona je bilo vloženo najboljše strokovno podkovano znanje, tako da je na prednjem delu pridobil konstrukcijsko osnovo EMP2 za bolj priročno krmiljenje in je opremljen z najnovejšimi tehnologijami.
- Izjemno veliko tehnološke opreme, ki je za ta segment prava redkost, kot na primer 20 sistemov za pomoč pri vožnji, ki poenostavijo vsakodnevna opravila, kot sta na primer indikator preobremenitve in Surround Rear Vision, oba predstavljata pravo inovacijo med gospodarskimi vozili vseh segmentov, pa tudi barvni prosojni zaslon v višini oči, električna parkirna zavora, prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop, samodejno zaviranje v sili (Active Safety Brake) in štiri tehnologije za vzpostavitev povezave, med drugimi tudi Citroën Connect Nav in brezžično polnjenje pametnega telefona.
- Zmogljivi in učinkoviti motorji najnovejše generacije: dizelski motor 1.5 BlueHDi, bencinski motor 1.2 PureTech in kot novost še samodejni menjalnik EAT8.

Citroën: izumitelj karoserije z integriranim tovornim prostorom
Zgodovina malih furgonov znamke Citroën se je začela na sredini 20. stoletja. Berlingo je izšel iz dolgoletnega prodajnega programa, katerega začetki segajo v leto 1950. Tega leta je bil predstavljen slavni mali furgon 2 CV, to je bila 100 % gospodarska različica kultnega modela 2CV. Mali kompaktni furgon je takrat ravno naredil svoje prve vrtljaje koles z vsemi prednostmi praktičnega in varčnega modela in je kasneje postal eden izmed najbolj uspešnih modelov svoje kategorije. Ta pionirski model, ki je danes pomemben zbirateljski primerek širom celega sveta, se je v zgodovino zapisal kot prvi mali furgon serijske proizvodnje s pogonom na prednji kolesi. Proizvajali so ga od marca 1951 do marca 1978 in v tem času je bilo sestavljenih 1.246.335 primerkov. Danes velja za zares pravo legendo.

Leta 1978 je model Acadiane nasledil malega furgona 2 CV. Furgon je takrat prestal oblikovno prenovo in je pridobil prednji del modela Dyane. Skupno je bilo v 9 letih sestavljenih 235.393 primerkov. Pravi preobrat pa se je zgodil v osemdesetih letih prejšnjega stoletja z novo ponudbo: Citroën C15. Za manjšimi dvovaljnimi motorji vozil 2 CV in Acadiane je leta 1984 uvidel luč sveta povsem nov model z vodno hlajenim štirivaljnim motorjem. Legendarni model, ki je izšel iz vozila Visa iz leta 1978, je imel kot zares pravi partner poklicnih uporabnikov izjemno dolgo kariero in so ga proizvajali vse do leta 2006, se pravi še deset let po lansiranju Berlinga! Zaradi izjemne vzdržljivosti in stabilnosti je v svojem segmentu zaslovel kot prava zvezda, za še bolj uspešno prodajo pa je poskrbel tudi dizelski motor, ki ga je imel v svoji ponudbi. V 22 letih je bilo proizvedenih 1,18 milijonov modelov C15.

Druga velika revolucija, ki se je zgodila ob koncu 20. stoletja, se imenuje Berlingo! Prva generacija, ki je bila lansirana julija 1996, je znova postavila na glavo uveljavljene zapovedi segmenta, saj je ponujala več elegance in udobja. Berlingo je bil prava inovacija s posebno obliko karoserije in z integriranim tovornim prostorom. Njegovo ime je skozi čas postalo sinonim za vzornika avtomobilskega segmenta. V maju 2008 je Berlingo prestal oblikovno prenovo. Druga generacija je ponujala raven udobja in storitve, ki jih je bilo moč primerjati s petvratnimi kombilimuzinami, poleg tega pa še več prestiža za poklicne uporabnike. Spomladi 2015 se je Berlingo na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil v polepšani različici. Leto kasneje, se pravi 2016, je Citroën v počastitev 65. obletnice malega furgona 2 CV in 20. obletnice modela Berlingo za slavno trgovino Colette hkrati zasnoval dva edinstvena primerka: mali furgon 2 CV Colette in Berlingo Colette, ki sta od nastanka dalje pravi zbirateljski hit!

Izrazen in sodobno prenovljen dizajn
Citroën Berlingo, ki je od leta 1996 že močno spremenil svoj dizajn, danes prestopa prag povsem novega obdobja. S svojim prenovljenim videzom bo novi Citroën Berlingo naredil pravi generacijski preskok in prodrl med bogato opremljena vozila. Vzdržljivi in zaščitniški novi Berlingo Van je pridobil moderno in energično stilsko zasnovo zunanjosti z izčiščenimi linijami brez kančka agresivnosti in prek dobro uravnovešenih razmerij izraža dinamičen značaj in samozavestno držo.

Ekipe Alexandra Malvala, direktorja oblikovanja Citroën, so za gospodarsko različico zasnovale čisto poseben prednji del. Izrazen in tipično Citroënov prednji del krasi kratek in visok pokrov motornega prostora za dominanten položaj na cesti, ki ga poudarjata široka optična bloka, ki pričata o njegovih sorodstvenih vezeh z velikim bratom Jumpyjem in po čemer se vozilo loči od osebne izvedenke, za katero odslej že sprejemajo naročila. Celoten prednji sklop zagotavlja modelu privlačen videz in vzdržljivost.

Bočne linije se osredotočajo na zaščito in izčiščenost ter poskrbijo za popolno ravnovesje ne glede na izbrano dolžino vozila. Pogled pritegnejo široka drsna vrata, ki namigujejo na priročnost prek številnih možnosti za razporeditev notranjosti in prevoz tovora ter omogočajo še bolje izkoristiti notranjo prostornino. Obliko karoserije z izčiščenimi linijami poudarjajo dodelane bočne stranice, medtem ko je zadnji del furgona obdržal uporaben videz in "dušo" gospodarskega vozila z vertikalno razporejenimi lučmi in monogramom Berlingo.

Potniški prostor je popolnoma prenovljen. Ekipe Citroënovih oblikovalcev so si zadale enostaven načrt dela: spreobrniti vse uveljavljene zapovedi prejšnjega modela Berlingo z vidika dizajna in funkcionalnosti, da bi svojim novim kupcem ponudili najboljšo možno kombinacijo v avtomobilskem segmentu, v katerem prevladujejo pričakovanja po praktičnosti. Novi Berlingo Van, ki je v celoti nastal po programu Citroën Advanced Comfort®, je pridobil moderno in izčiščeno armaturno ploščo z ergonomsko zasnovanimi horizontalnimi linijami. Voznikovo mesto je tako pridobilo moderno instrumentno ploščo, večfunkcijski volan in barvni prosojni zaslon v višini oči, odvisno od izvedenke. Novi Berlingo Van, ki navda z občutkom vzdržljivosti, je pridobil tudi skrbno izbrane materiale na armaturni plošči, sredinski konzoli, ploščah vrat in sedežih. Spoji površin in oblazinjenje so natančni in primerni za poklicno rabo. Novi Berlingo Van je poleg tega v potniškem prostoru opremljen s preprogami TPO, ki so enostavne za čiščenje. Za doplačilo je na voljo lesena garnitura (pod in bočne stranice) s protidrsno oblogo za boljšo zaščito tovornega prostora.

UDOBJE "PO MERI": GOSPODARSKO VOZILO ZA VSE VRSTE UPORABE
Novi Berlingo Van je kot idealen partner za vsakodnevna opravila namenjen široki skupini poklicnih uporabnikov in prinaša ravno pravo rešitev za vse vrste rabe z enostavnim dostopom do potniškega in tovornega prostora.

"Inspired by Pro"
Najnovejši slogan znamke Citroën "Inspired by Pro" (Poklicni uporabniki so naš navdih) je bil kot različica slogana znamke "Inspired by You" prilagojen za svet poslovnežev in je namenjen izključno gospodarskim vozilom Citroën. Njegovi ciljni kupci so obrtniki, trgovci, združenja in manjša podjetja, ki delujejo na najrazličnejših področjih, kot so gradbeništvo, dostava, storitve, reševalne službe ... Novi Citroën Berlingo Van odgovarja na potrebe vsakega posameznega kupca in jim prinaša celovit izbor opreme, ki je prilagojena njihovi poslovni dejavnosti in potrebam. Novi Berlingo Van je gospodarsko vozilo "po meri", ki vozniku/zaposlenemu posveča največjo prednost z vidika dobrega počutja in praktičnosti ter se maksimalno prilagaja njegovi stroki.

Zasnovan za vse vrste uporabe
Novi Citroën Berlingo Van zadovolji izjemno raznolike potrebe. Kot gospodarsko vozilo po meri posameznika ponuja modularnost in vsestransko uporabnost prek različnih velikosti, različnih vrst kabin, različnih odpiralnih delov in številnih odlagalnih mest. Ponaša se celo z največjo nakladalno prostornino v svojem segmentu pri izvedbi M in z najboljšim izkoristkom arhitekturne zgradbe (razmerje med uporabno prostornino in zunanjimi merami) pri izvedbi XL.

Dve razpoložljivi izvedenki: Novi Citroën Berlingo Van je tako kot osebna različica tega modela na voljo v dveh dolžinah karoserije: standardna izvedba M meri v dolžino 4,40 metrov in ima medosno razdaljo 2,78 metrov, podaljšana izvedba XL pa v dolžino meri 4,75 metrov ter ima medosno razdaljo 2,97 metrov. Izvedba XL ima dobro uravnovešena razmerja, ki so pametno razporejena na medosno razdaljo in zadnji previs.

Dve konfiguraciji kabine: Za poklicne uporabnike, ki delajo v ekipi in potrebujejo tudi skupen prevoz je na voljo kabina Extenso® s tremi sedeži. Na prednjih sedežih sprejme tri potnike (1. vrsta), sredinski sedež pa je širši in ga je možno po potrebi spremeniti v pisarno na kolesih s premično pisalno mizico. Kabina Extenso® se modularno prilagaja raznim željam in vsem situacijam ter ponuja tudi zložljiv bočni sedež za optimalno nakladalno dolžino, s katerim je možno uporabno prostornino za prevoz tovora povečati s 3,3 na 3,8 m3 pri izvedbi M in s 3,9 na 4,4 m3 pri izvedbi XL. Vsebuje tudi razna odlagalna mesta, ki so razporejena po potniškem prostoru in v katera lahko na dosegu roke shranimo dokumente in druge pripomočke.

Za izvedbo XL novega vozila Berlingo Van je na voljo modularna podaljšana kabina, ki ne potrebuje posebne predelave, saj je odslej na voljo za tovarniško vgradnjo. Ta karoserijska različica je namenjena poklicnim uporabnikom, ki morajo s svojim vozilom prepeljati od 1 do 5 potnikov in zraven še velik tovor. S to konfiguracijo je novi Berlingo Van še bolj modularen in vsestransko uporaben. Glede na vrsto potreb ponuja edinstveno udobje v 2. vrsti sedežev z rekordnim prostorom v predelu kolen za ta avtomobilski segment (enako kot pri osebni izvedenki), idealen pa je tudi za prevoz dolgega tovora, saj je opremljen z zložljivim sovoznikovim sedežev in odstranljivimi sedeži v 2. vrsti ter s pregradno mrežo za tovor z loputo.

Dve izvedenki poimenovani "Worker" in "Driver"
Novi Citroën Berlingo Van je primeren za vse vrste uporabe, saj svojim poklicnim uporabnikom ponuja dve različni izvedenki s svojstveno filozofijo in značilnostmi:

Izvedenka poimenovana "Worker" je namenjena poklicnim uporabnikom, ki prevažajo material in zaposlene na najrazličnejših vrstah gradbišč. Ta izvedenka Berlingo Van ima tri prednje sedeže, privzdignjeno podvozje (+30 mm), zaščitno ploščo pod motorjem in izboljšano pogonsko moč po zaslugi sistema Grip Control s pomočjo pri spustu po strmini (Hill Assist Descent). Vzdržljivo izvedenko prepoznamo tudi po velikih kolesih (690 mm), ki so na voljo skupaj s pnevmatikami Mud & Snow, podu tovornega prostora z oblogo iz plastike, povečani dovoljeni obremenitvi, ki znaša 1000 kg in paketu "tovorni prostor", ki zajema zmogljivejšo osvetlitev, priključek 12 V in pritrdilne obročke na sredini višine.

Izvedenka "Driver" pa je posebej zasnovana za podjetja in njihove zaposlene, ki morajo opraviti dolge poti oziroma številne dostave v mestnih središčih. Izvedenka, ki je namenjena vsakodnevni učinkovitosti, izstopa zaradi udobja v vožnji, neprimerljive zvočne izolacije v tem segmentu in sistemov za pomoč pri vožnji, kot na primer: akustični paket, dvoobmočna klimatska naprava, sedeži z nastavljivo oporo v ledvenem delu, zaznavalo dežja in svetlobe, tempomat in omejevalnik hitrosti vozila, električna parkirna zavora, povezljivi avtoradio z 8-palčnim zaslonom in inovativen sistem Surround Rear Vision.

Raznoliki odpiralni deli za bolj enostaven dostop do tovornega prostora
Novi Berlingo Van ponuja različne možne konfiguracije z 0, 1 ali 2 bočnimi drsnimi vrati. Drsna vrata zagotavljajo optimalno širino odpiranja za enostavno nakladanje in razkladanje tovora ne glede na to, kje je vozilo parkirano.

Furgoni so zadaj serijsko opremljeni z nezastekljenimi krilnimi vrati v razmerju 40/60 in z odpiranjem pod kotom 180°, pri čemer je manjše vratno krilo na desni strani. "Obdajajoča" zadnja krilna vrata na pogled razširijo zadnji del in zakrijejo tečaje. To je pomemben adut z estetskega pa tudi s praktičnega vidika, saj s tem zagotavljajo bolj učinkovito zaščito pred krajo. Za zadovoljitev potreb nekaterih poklicev je možno vse furgone za doplačilo opremiti z zastekljenimi krilnimi vrati (40/60 z odpiranjem pod kotom 180°) z ogrevanim zadnjim steklom in brisalnikom stekla izključno za levo vratno krilo ali pa z zastekljenimi dvižnimi prtljažnimi vrati z ogrevanim steklom in brisalnikom stekla.

Še ena domiselna rešitev gospodarskega vozila za prevoz zelo dolgih predmetov je odprtina na strehi ali strešna loputa. Njene velike dimenzije so primerne za enostavno vsakodnevno rabo. Kadar se izkaže potreba, da je treba s seboj prepeljati stopničasto ali prostostoječo lestev, bo lahko električar ali recimo pleskar med vožnjo povsem varen, saj bodo vsa vrata zaprta. Ta opcija ni na voljo pri vozilih, ki so opremljena z dvoje bočnimi drsnimi vrati in pri izvedbi XL. Največja dovoljena nosilnost droga, na katerega je naslonjen visok tovor, znaša 100 kg.

Številna odlagalna mesta na dosegu roke
Novi Berlingo Van, ki je bil od začetka razvoja zasnovan za udobje v notranjosti, dokazuje svojo praktičnost. Domiselno zasnovano vozilo je v prednjem delu opremljeno z bogato paleto odlagalnih mest za vsakodnevne premete, od najmanjših (pisala, kovanci) pa do največjih (15-palčni prenosni računalnik, klasifikatorji) ... Skupno je na voljo 113 litrov odlagalnih površin po zaslugi: predala pod sedežem, zgornjega predala za drobnarije Top Box, ki je bil pridobljen po zaslugi sovoznikove varnostne blazine "Airbag In Roof", ki je vgrajena v oblogo stropa, spodnjega predala za drobnarije, odlagalne police pod stropom, številnih površin za odlaganje, velikih predalov v vratih oziroma nosilcev za kozarce. Za zadovoljitev čisto vseh potreb poklicnih uporabnikov pa so v notranjosti na voljo še: 2 priključka USB, 2 priključka 12 V in 1 priključek 220 V.

Zgledna prostornina prtljažnika
Po zaslugi zadnjega sklopa in nadgradnje aktualne konstrukcijske osnove nam novi Berlingo Van ponuja rekordne tovorne kapacitete. Pridobil je večjo dovoljeno obremenitev in pri tem ohranil enako širino med blatniškima košema (1,23 m), tako da lahko vanj enostavno natovorimo dve evro paleti. Novi Berlingo Van se izkaže zaradi edinstvene nakladalne prostornine, ki pri standardni izvedbi znaša najmanj 3,3 m3, pri izvedbi XL pa dosega 4,6 m3 ter s 650 kg do 1000 kg dovoljene obremenitve. Da bi čim bolje zadovoljil pričakovanja kupcev lahkih gospodarskih vozil, novi Berlingo Van uvaja številne inovacije. Ekskluzivno je lahko opremljen z indikatorjem preobremenitve - ta tehnologija je povsem prvič na voljo med vsemi segmenti gospodarskih vozil. Inovativen sistem obvesti uporabnika, da je skoraj dosegel ali že presegel največjo dovoljeno obremenitev z vidika mase. Največja masa priklopnega vozila tega modela pa znaša 1500 kg.

UDOBNO GOSPODARSKO VOZILO Z NAJBOLJŠIMI DOSEŽKI SVOJEGA ČASA
Zahvaljujoč novi modularni platformi je nova generacija gospodarskega vozila Berlingo pridobila optimizirano arhitekturno zgradbo za še več uporabnih funkcij za priročno upravljanje, udobje in varnost. Opremljeno je z modernimi in inteligentnimi tehnologijami za pomoč pri vožnji in vzpostavitev povezave ter z motorji zadnje generacije.

Optimalno udobje pri vožnji
Novi Citroën Berlingo Van, ki ga proizvajajo v tovarni skupine PSA v španskem mestu Vigo in v kraju Mangualde na Portugalskem, je pridobil novo konstrukcijsko osnovo za večjo okretnost, prostornost in priročnost, hkrati pa ponuja vzorno tipsko zasnovo, značilno za Citroën.

Novi Citroën Berlingo ima učinkovito arhitekturno zgradbo, ki nudi še več funkcionalnosti. Modularna konstrukcijska osnova prednjega dela je izšla iz platforme EMP2, zadnji del poda pa je povzet iz aktualnega modela Berlingo. Prednja platforma zagotavlja bolj natančno krmiljenje z električnim servovolanom in idealnim obračalnim krogom za izvajanje manevrov, pa tudi optimalno maso vozila in dostop do najsodobnejših sistemov za pomoč pri vožnji.

Novi Citroën Berlingo Van ostaja zvest genom znamke in programu Citroën Advanced Comfort®, hkrati pa je opremljen z podvozjem, ki je rezultat vrhunskega strokovno podkovanega znanja znamke Citroën s področja udobja. Čisto vsako potovanje z njim se prelevi v brezskrbne trenutke za voznika in njegove sopotnike, saj ublaži prav vse neravnine s cestišča in to ne glede na dane razmere. Optimalno udobje v vožnji, ki ga nudi novi Berlingo Van, se hkrati odraža v udobnemu in visokem položaju za vožnjo, nad katerim bodo navdušeni tudi največji, udobnih sedežih (s funkcijo za nastavitev višine, opore v ledvenem delu in z individualnim naslonom za roke), udobnem vzmetenju in udobni izolaciji z akustično obdelavo na najvišji ravni.

Za udobno vožnjo na vsakodnevni ravni in v vseh vremenskih razmerah je novi Berlingo Van pridobil funkcijo "Magic Wash" za ohranitev vidljivosti med celotnim trajanjem brisanja vetrobranskega stekla. V nadaljevanju so naštete še številne druge tehnologije in oprema, ki vsaka na svoj način pomaga sprostiti mentalno breme voznika.

Inovativne tehnologije, ki poenostavijo življenje
Novi Citroën Berlingo Van je funkcionalen in praktičen pa tudi zanesljiv. Model hodi v trendu s svojim časom in si prizadeva poklicnim uporabnikom ponuditi vse bolj varno in brezskrbno vožnjo, zato ponuja pravi koncentrat vsakodnevno uporabnih tehnologij.

20 sistemov za pomoč pri vožnji in izvajanju manevrov
Novi Citroën Berlingo Van tako s svojimi velikimi inovacijami zagotavlja visoko raven udobja in varnosti.

Prava inovacija med gospodarskimi vozili vseh segmentov: Indikator preobremenitve: ta inovativna vgrajena funkcija obvešča uporabnika o največji dovoljeni masi vozila; to je lahko največja dovoljena skupna masa pod obremenitvijo ali pa največja dovoljena obremenitev vsake preme (spredaj in zadaj). Cilj tega je trojen: opozarjanje na nevarnost prekomerne obremenitve in na nevarnost na cesti zaradi počenja pnevmatike ali prezgodnje obrabe, zadovoljitev pričakovanj kupcev z vidika varnosti in izogibanje tveganju za predpis globe v primeru prekomerne obremenitve. Izmerjena vrednost mase, ki se nahaja v vozilu, se prikaže na dva načina: samodejno ob zagonu ali zaustavitvi motorja, s pritiskom na gumb v tovornem prostoru. Sistem nato deluje 5 minut.

Surround Rear Vision: sistem zagotavlja večjo vidljivost med vožnjo in med izvajanjem manevrov na ozkih območjih (skladišča, gradbišča, mestno središče …), pri čemer pa ne ogroža zaščite tovora v vozilu po zaslugi popolnoma zastekljenih plošč (vsebina vozila je lahko včasih več vredna kot samo vozilo, zato obstaja večja nevarnost za krajo, če je vidna od zunaj). Sistem prikaže sliko neposredne okolice vozila in izniči mrtve kote, kar je posebej koristno za voznike zastekljenih vozil, ki si lahko slike okolice ogledajo na 5-palčnem barvnem zaslonu, ki je nameščen na mestu notranjega vzvratnega ogledala; sliko snemata dve kameri, ena se nahaja v podnožju zunanjega ogledala na sovoznikovi strani, druga pa na zgornjem delu zadnjih krilnih vrat.

Sistem ima tri pod funkcije:
- prikaz bočne površine na sovoznikovi strani: omogoča pregled nad bočnimi površinami na sovoznikovi strani vozila s pritiskom na skrajni del ročice smernih kazalcev;
- prikaz zadnjega dela za nadzor: omogoča vizualno pomoč v osi vozila;
- vizualna pomoč pri vzvratni vožnji: omogoča pregled nad neposredno okolico za vozilom ob preklopu v vzvratno prestavo. (V prestavi za vožnjo naprej je privzeto vklopljen prikaz zadnjega dela za nadzor).

Redka oprema v segmentu malih furgonov (lahka gospodarska vozila segmenta B):
- Barvni prosojni zaslon za prikaz podatkov: po zaslugi tega sistema ima voznik vse informacije, potrebne za vožnjo, v svojem vidnem polju. Informacije (hitrost, referenčna vrednost tempomata in omejevalnika hitrosti, sprememba smeri za navigacijski sistem ...), ki se v barvah projicirajo na prosojni zaslon, so stalno dostopne brez odmika pogleda s cestišča.
- Električna parkirna zavora: se samodejno zategne ob zaustavitvi motorja in samodejno sprosti ob pospeševanju (privzeto vklopljeno) ali ročno s potegom upravljalne ročice.
- Prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop (pri EAT8): sistem deluje v povezavi z večfunkcijsko kamero, ki je nameščena na zgornjem delu vetrobranskega stekla, in zagotavlja naslednji dve funkciji: samodejno vzdrževanje hitrosti vozila pri vrednosti, ki jo je nastavil voznik in samodejno prilagajanje razdalje do vozila pred vami. Sistem zazna vozilo, ki vozi pred njim v isto smer. Hitrost vozila samodejno prilagaja pred seboj vozečemu vozilu, pri čemer se poslužuje motorne zavore in zavornega sistema (v tem primeru se prižgejo zavorne luči), da ohranja stalno razdaljo vse do popolne zaustavitve vozila.
- Če vozilo pred njim vozi počasneje, sistem upočasni (do hitrosti 30 km/h pri ročnem menjalniku) ali pa celo popolnoma zaustavi vozilo (pri samodejnem menjalniku EAT8).
- Če vozilo pred njim pospešuje ali spremeni vozni pas, tempomat postopoma pospeši, da ponovno vzpostavi programirano hitrost.
- Če voznik vklopi smerokaz, da bi prehitel počasnejše vozilo, mu bo sistem dovolil začasno se približati vozilu, ki vozi pred njim, in mu s tem pomagal prehiteti, pri čemer pa programirana hitrost ne sme biti presežena.

Aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu: sistem s pomočjo kamere za prepoznavanje prekinjene oziroma neprekinjene črte zaznava nenamerno vožnjo čez vzdolžno talno označbo, ki med seboj ločuje vozne pasove. Čim sistem ugotovi nevarnost nenamerne vožnje čez razdelilno talno črto, se volan postopoma obrača v drugo smer, da bi vozilo ohranil na trenutnem voznem pasu. Med trajanjem popravka utripa kontrolna lučka. Če voznik želi ohraniti smer gibanja vozila, lahko popravek prepreči tako, da čvrsto zadrži volan (na primer med izogibanjem oviri). Popravek se prekine, čim voznik vklopi smerne kazalce. Hitrost mora znašati med 65 in 180 km/h.

Opozorilnik na voznikovo nepozornost: opozori voznika, če mu pade pozornost. Sistem ocenjuje stanje voznikove pozornosti prek ugotavljanja odstopanj v smeri vožnje glede na talne označbe s pomočjo večfunkcijske kamere, ki je nameščena na vrhu vetrobranskega stekla. Funkcija je še posebej prilagojena hitrim cestam in hitrosti višji od 65 km/h.

Coffee Break Alert (opozorilnik za premor med vožnjo): opozori voznika, da je čas za premor po dveh urah neprekinjene vožnje s hitrostjo nad 65 m/h.

Odčitavanje prometnih znakov in priporočilo o omejitvi hitrosti: sistem samodejno zaznava in odčita podatke z nekaterih prometnih znakov, kot so znaki za omejitev hitrosti in za konec omejitve hitrosti z večfunkcijsko video kamero, ki je nameščena na zgornjem delu vetrobranskega stekla. Nato se na 3,5-palčnem barvnem zaslonu instrumentne plošče in na prosojnem zaslonu sistema za prikaz podatkov v višini oči prikažeta piktogram, ki je bil razbran s prometnega znaka in najvišja dovoljena omejitev hitrosti, ki jo je zaznala kamera. Informacija se posodobi, takoj ko zapeljete mimo prometnega znaka (enosmerna cesta, prepovedano prehitevanje), sistem pa upošteva tudi informacije o omejitvi hitrosti z zemljevidov navigacijskega sistema.
Sistem za nadzor mrtvega kota: s kontrolno lučko v zunanjih ogledalih opozarja voznika na prisotnost vozila v mrtvih kotih.

Opozorilnik na nevarnost trka: funkcija voznika opozori ob nevarnosti naleta ob spredaj vozeče vozilo ali v pešca, ki se nahaja na njegovem voznem pasu. Čim je zaznana nevarnost naleta, voznik prejme vizualno in zvočno opozorilo.
Active Safety Brake: to je sistem za nujno zaviranje, ki zmanjša nevarnost naleta vozil. Deluje pri hitrosti 5 km/h in več, učinkuje pa z nepremičnimi ali premičnimi predmeti in s pešci. Če se voznik po opozorilu na nevarnost trka ne odzove, sistem samodejno sproži zaviranje vozila.

Samodejni preklop dolgih luči: vozniku zagotavlja bolj varno nočno vožnjo s samodejnim preklapljanjem iz dolgih na zasenčene luči (in obratno), odvisno od pogojev osvetlitve v okolici in od prometa.

Žarometi za osvetlitev ovinka: sistem deluje glede na kot zasuka volana in do hitrosti 40 km/h. Poleg glavnega svetlobnega snopa žarometa se vklopi še prednja desna ali leva meglenka, ki desno ali levo stran vozila osvetli pod kotom 75°.

Prostoročni dostop in zagon: za zaklepanje, odklepanje in zagon vozila brez izstavitve ključa iz žepa. Vozilo prepozna voznika, takoj ko svojo roko približa kljuki na prednjih ali prtljažnih vratih.

Sistem za speljevanje v klanec: sistem prepreči neželeno premikanje vozila na vzpetini, kadar je zavorni pedal popuščen, in s tem poenostavi speljevanje na klancu. Funkcija deluje na vzpetinah nad 3 % in zadrži vozilo na mestu za približno dve sekundi.

Pomoč pri bočnem parkiranju: med izvajanjem manevrov sistem opozarja na bližino ovir v predelu bočnih stranic po zaslugi shranjenih podatkov, ki jih razberejo zaznavala na prednjem in zadnjem odbijaču v povezavi s smerjo vozila.
Kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, ki z vizualnim sporočilom in zvočnim signalom obvesti uporabnika na ovire za vozilom.

Nadzor stabilnosti vlečne kljuke: novi Citroën Berlingo, ki je opremljen z vlečno kljuko (tovarniška opcija), ima vgrajen stabilizator prikolice. Ta dodatna funkcija sistema ESP® zaznava nihanja prikolice, deluje na zavore, da stabilizirajo prikolico in po potrebi zmanjša moč motorja, da vozilo upočasni. Prikolico zazna, takoj ko njen električni konektor priključimo na vozilo, ki vleče prikolico.
Grip Control s funkcijo Hill Assist Descent: prilagodi vlečno moč prednjih koles glede na vrsto podlage, in s tem zagotovi pogonsko moč v vseh razmerah. Z ustreznim vrtljivim gumbom, ki se nahaja na sredinski konzoli moramo le izbrati enega od petih načinov delovanja (standardni, sneg, blato, pesek, ESP OFF). V kombinaciji s sistemom Grip Control pa pomoč pri spustu po strmini (Hill Assist Descent) pomaga vozilu zadržati nižjo hitrost, tudi na zelo strmem klancu. S to tehnologijo vozilo zadrži ustrezno smer vožnje, hkrati pa omeji nevarnost spodrsavanja ali zanašanja vozila med spustom po klancu tako v prestavi za vožnjo naprej kot tudi v vzvratni prestavi.

ŠTIRI TEHNOLOGIJE ZA VZPOSTAVITEV POVEZAVE
Novi Citroën Berlingo Van hkrati zagotavlja udobje in dobro počutje prek digitalnega okolja v notranjosti, tako da imajo poklicni uporabniki nenehno povezavo s svojimi strankami in kolegi. Funkcija Mirror Screen deluje s protokoli Android Auto, Apple CarPlay™ in MirrorLink®: omogoča varno pregledovanje aplikacij s pametnega telefona* na 8-palčnemu zaslonu na dotik vozila.

CITROËN Connect Nav: povezljiva 3D navigacija zadnje generacije ponuja številne prednosti. Deluje v povezavi z 8-palčnim zaslonom visoke ločljivosti in s kapacitivno tehnologijo, ki ga lahko upravljamo s konicami prstov in je opremljena s funkcijo glasovnega prepoznavanja za upravljanje funkcij navigacije, telefona in medijskih naprav brez odmika pogleda s cestišča. Sistem deluje v povezavi s povezljivimi storitvami, kot je TomTom Traffic, ki posreduje prometne informacije v realnem času, lokacijo in cene bencinskih servisov in parkirišč, informacije o vremenski napovedi in poišče lokalne interesne točke. Nevarni odseki za doplačilo.

CITROËN Connect Box s paketom SOS in asistenco: storitev za klic v sili in klic avtomobilske asistence z geolokacijo. V primeru prometne nesreče ali v katerikoli drugi situaciji, kadar se izkaže potreba po hitri intervenciji, storitev obvesti pristojne intervencijske službe, in sicer samodejno ali če potnik vozila pritisne na gumb «SOS». Brezplačna storitev je na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu. Ker želimo svojim strankam nuditi vse bolj udobno in brezskrbno vožnjo, lahko s klicnim centrom za pomoč stopijo v stik tudi z dolgim pritiskom na gumb "dvojne puščice".

Brezžično polnjenje pametnega telefona s posebnim območjem za odlaganje. Inovativen sistem omogoča indukcijsko polnjenje številnih pametnih telefonov ali naprav, ki so združljive s standardom Qi, po zaslugi obloge za polnjenje, ki je vdelana v za to predviden odlagalni prostor na sredinski konzoli. Poleg tega ni več potrebe po fizično motečih in na pogled neestetskih kablih. Brezžični prenos električne energije temelji na načelu magnetne indukcije.

Motorji najnovejše generacije
Gospodarsko vozilo 3. generacije je pridobilo dinamično lego na cesti ter poklicnim uporabnikom ponuja najboljše vozno udobje in optimalno znižane stroške uporabe. Njene nadgradnje so rezultat združitve nove konstrukcijske osnove in učinkovitih motorjev zadnje generacije z nizko porabo goriva in znižanimi emisijami CO2.

Novi Berlingo Van je lahko opremljen z bencinskim motorjem 1.2 PureTech in dizelskim motorjem 1.5 BlueHDi, ki sta prilagojena najrazličnejšim vrstam rabe v mestnem in izven mestnem okolju oziroma z izborom motorjev, ki so vse bolj okolju prijazni in nudijo prvovrstne zmogljivosti ter nadzorovano porabo goriva. Zanj je na voljo tudi (odvisno od motorja) 8-stopenjski samodejni menjalnik EAT8 najnovejše generacije, ki ponuja obilo voznega udobja na vseh razdaljah.

Osemstopenjski samodejni menjalnik "Efficient Automatic Transmission" (z obvolanskima prestavnima ročicama, ki omogočata ročno prestavljanje), ki je bil zasnovan in razvit v sodelovanju s specializiranim japonskim podjetjem Aisin, zagotavlja intuitivno in hkrati tekoče prestavljanje. Vsakodnevno nudi udobno rabo in nadvse živahno prestavljanje po zaslugi optimalne izmenjave navora med motorjem in menjalnikom, saj dve dodatni prestavi omejita poskoke vrtljajev motorja pri vsakem prestavljanju.

Izbor bencinskih motorjev 1.2 PureTech:
- PureTech 110 S&S BVM6
- PureTech 130 S&S EAT8* bo na voljo v drugi polovici leta 2019

Izbor dizelskih motorjev 1.5 BlueHDi:
- BlueHDi 75 BVM
- BlueHDi 100 BVM
- BlueHDi 100 S&S BVM
- BlueHDi 130 S&S BVM6 ali EAT8

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.