Avto.info

Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020

Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti

Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti

Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020

Avtor: Foto: Nissan
Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti Nissan GT-R NISMO na preizkusu za leto 2020: Nissan znova dokazuje, zakaj kombinacija NISMO + GT-R pomeni navdušujoče zmogljivosti

BERLIN – Nissan je novinarje nedavno povabil na EuroSpeedway Lausitz, dirkališče v Nemčiji, in v njegovo okolico, da bi izpolnil cilj: doživetje finomehanike novega 2020 GT-R NISMO v regiji, kjer njegove odlike pridejo kar najbolj do izraza. Na svetu so številne neverjetne destinacije za vožnjo, a le v Nemčiji je vozniku na voljo kombinacija hitrih cest in dirkališč, ki jasno ponazarjajo absolutne dirkaške zmogljivosti vozila GT-R NISMO.

Vozilo z rodovnikom
2020 Nissan GT-R NISMO je krona dveh najpomembnejših predstavnikov Nissan: GT-R, ki simbolizira 50-letno zgodovino s tradicijo in uspeh pri dirkanju ter privlači oboževalce z vsega sveta, in NISMO, NISsan MOtorsports International Co., Nissanov interni oddelek, ki si z izpopolnjevanjem najmanjših podrobnosti prizadeva za neprekosljive zmogljivosti. V skladu s tem, kar NISMO pooseblja, je 2020 GT-R NISMO bolj ekstremna, dirkaško naravnana različica modela GT-R, ki je zorela ob neizprosnih popravkih in postala odličnejši cestni avtomobil, ki ne razočara.

Pri vozilu 2020 GT-R NISMO gre za popolno ravnovesje. Novi turbopolnilniki, primerni za dirkanje, izboljšan nadzor prestavljanja menjalnika, lažje komponente, zmanjšana celotna masa in nadgradnje zavor, koles in pnevmatik prispevajo k 2,5 sekunde hitrejšim krogom na Nissanovi razvojni progi. Omeniti je treba tudi izboljšanje stabilnosti vozila GT-R pri velikih hitrostih celo do 300 km/h (186 milj/h). Spodaj je opisano, kako je Nissan dosegel ta izjemni napredek.   

Načelo kaizen
Prizadevanje za popolnost zahteva vztrajnost. Stalna potreba po razvoju in izpopolnjevanju – to pomeni kaizen. Kaizen stoji v osrčju vozila GT-R NISMO. Je miselnost celotne ekipe, ki ljudi za tem vozilom žene in jih spodbuja, da si na vsakem koraku postavljajo nove mejnike. Pri preučevanju vsake podrobnosti kažejo prirojeno radovednost in način razmišljanja „kaj pa, če bi“ . Manjše izboljšave se same po sebi morebiti ne zdijo nič posebnega. Njihov pomen postane viden šele, ko si jih pogledamo v celoti. Tako se značaj vozila razvija. Ne gre le za številke in storilnost, temveč za celosten učinek – kako se voznik s telesom in duhom zlije z vozilom GT-R NISMO pri vožnji po najljubši cesti ali dirkališču.

Ekipa s Tamurom na čelu
Glavni strokovnjak za proizvodnjo Hiroshi Tamura – poznan pod vzdevkom „Mr. GT-R“ – je del Nissana že več kot 30 let. Predan je razvoju in izboljševanju vozila GT-R, sodeloval pa je na skoraj vsaki stopnji evolucije tega modela. V Nissanovo najbolj legendarno športno vozilo se je zagledal že zgodaj. Pri desetih letih je videl, kako je Takahashi Kunimitsu s svojim modro-belim dirkalnikom 2000 Skyline GT-R epsko dokončal dirko na zelo mokrem dirkališču Fuji Speedway, pri čemer je za sabo pustil neizprosne tekmece, kot je Mazda z modelom RX3. V tistem trenutku je Tamura spoznal, da vozil GT-R ne želi samo opazovati, ampak sodelovati pri njihovem uspehu.

Danes Tamura skrbi za to, da se GT-R iz leta v leto razvija, pri čemer kraljuje nad vedno številčnejšimi tekmeci, med katerimi so tudi najdražja supervozila in v nekaterih primerih celo hipervozila.

Turbopolnilniki GT3 za VR38DETT
Dirkanje prispeva k izboljšavam vozila – to še posebej velja za 2020 GT-R NISMO. Tako za dirkanje kot za zmogljivost je ključnega pomena natančnost. Izkušeni tehniki, imenovani takumi, v posebni čisti sobi vsak VR38DETT ročno sestavijo od začetka do konca. Ta elitna peščica strokovnjakov s predanostjo in natančnostjo pravih umetnikov sestavlja kompleksne motorje. Vsak priznani umetnik podpiše svoje delo in tudi takumi ravnajo tako. Na sprednji del vsakega motorja, ki izpolnjuje njihove standarde, pritrdijo posebno aluminijasto ploščico z imenom.

Novi turbopolnilniki vozila so tisti, ki se trenutno uporabljajo v dirkaški različici GT3 modela GT-R. Vanje so nameščene turbine z 10 lopaticami (ena lopatica manj od trenutnega modela), ki so 0,3 milimetrov tanjše. To pomeni 14,5 % zmanjšanje mase in posledično tudi inercije (24 %), kar omogoča prehodno povečanje odzivnosti. Ena lopatica manj bi zmanjšala pretok. Da bi se to preprečilo, je bila zasnovana nova zadnja plošča, ki preprečuje izpušnim plinom, da bi se pretakali za lopaticami turbine, s čimer se drastično poveča učinkovitost pretoka. Pri najnovejših tekočinskih in obremenitvenih preizkusih je bila posebna pozornost namenjena zasnovi in profilu lopatic. Njihova nova oblika optimizira učinkovitost odvoda izpušnih plinov, s čimer se poveča pretok in tako izboljšajo odzivnost in pospeševanje ter prestavljanje v vseh razmerah.

Spodnji diagram prikazuje izboljšave odzivnosti v primerjavi s predhodnim modelom GT-R NISMO, in sicer pri pospeševanju s 110 km/h in pri 4000 vrt/min v četrti prestavi (ročni način). Odziv je mogoče takoj občutiti. Naslednji diagram prikazuje izboljšanje odzivnosti motorja za 20 %, ko voznik povečuje pritisk na pedal za plin, in sicer od 0-odstotne odprtosti do široko odprte lopute. Čeprav je moč s 441 kW (600 KM) ostala nespremenjena, je odzivnost boljša, kar dodatno poudarja značaj ročno sestavljenega VR38DETT. 

Spremenjen izpušni sistem iz titana ima bolj prodoren – a ne vsiljiv – zvok, ki se prebije v notranjost vozila. Ročno izdelani, loščeni zaključni deli so nezamenljiva podrobnost tega lahkega sistema. Izboljšani 6-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko v načinu R zdaj prestavlja bolj agresivno in intuitivno, za kar poskrbi nov algoritem za prilagodljivo krmiljenje prestavljanja (ASC). Ta v vseh voznih razmerah izbere najustreznejšo prestavo, še posebej pa ga je mogoče občutiti pri zaviranju in približevanju ovinkom, kjer prenos moči postane natančnejši, za kar gre zahvala hitrejšemu prestavljanju navzdol, ki pomaga zmanjšati podkrmiljenje pri uvozu v ovinek. Ker vrtilna hitrost motorja zaradi vklopa nižje prestave ostane velika, se pospešek izboljša tudi pri vožnji iz ovinka.

Aerodinamika, dizajn in dober odmerek ogljikovih vlaken
Razvoj dizajna vozila 2020 GT-R NISMO se je osredotočil na izboljšanje njegove aerodinamike. Spremembe so izjemno funkcionalne. Izboljšano je bilo hlajenje ključnih delov, kot so na primer motorni prostor in zavore, in sicer brez negativnega vpliva na koeficient upora, ki znaša 0,26.

Najmočnejši in najbolj ekskluzivni model GT-R od drugih ločuje tudi količina ogljikovih vlaken, ki se skriva v celotnem vozilu. Večina komponent je v primerjavi s trenutnim modelom lažjih. Sem sodijo sprednji in zadnji odbijač, sprednja blatnika (–4,5 kg), pokrov motornega prostora (–2 kg), streha (–4 kg), pokrovi stranskih pragov, prtljažnik in zadnji spojler. Vsaka komponenta je bila izboljšana v duhu načela kaizen, da je bilo tako mogoče zmanjšati težo, povečati pritisk proti tlom in izboljšati aerodinamiko. Ti zunanji deli skupaj zmanjšajo težo za kar 10,5 kilograma, pridružuje pa se jim še skoraj 20 kilogramov, privarčevanih z nadgradnjami in novimi komponentami. 

Najpomembnejša komponenta iz ogljikovih vlaken je streha. Novost za leto 2020 je streha iz ogljikovih vlaken, ki občutno zmanjša težo na najpomembnejšem mestu. Tako zniža težišče vozila in izboljša vodljivost ter doživetje vožnje. Strešna plošča je izdelana s tehniko, ki je svetovna novost. Gre za kombinacijo postopka oblikovanja s stiskanjem preprega in trodelne strukture karbonske plošče ter lahke trde pene. Na ta način karbonska struktura postane čvrstejša in lažja, izboljšana je zvočna izolacija, izjemen pa je tudi videz. Nadaljnja sprememba pri komponentah iz ogljikovih vlaken sta odprtini za dovod zraka NACA na pokrovu motornega prostora, ki sta zdaj vdelani v kompozitno strukturo.

Dirkalnik GT3 GT-R je v veliki meri navdihnil dizajn novih sprednjih blatnikov. Zdaj vsebujeta športne zračne odprtine, ki sprednji pritisk proti tlom povečajo za 7 kp, ne da bi povečale upor. Blatniki, preizkušeni v vetrovniku, prav tako pomagajo umiriti zračni tok okrog vozila in preprečevati turbulenco na zadnjem spojlerju, kar še poveča stabilnost pri velikih hitrostih. Ker sočasno opravljajo več nalog, pomagajo odvajati in usmerjati vroč zrak pod tlakom iz motornega prostora. Barvne različice za 2020 Nissan GT-R NISMO vključujejo Solid Red, Jet Black Pearl, Super Silver Quadcoat in Pearl White Tricoat. Bočna ogledala pri vseh barvnih različicah ostanejo črna, kar razlikuje vozilo od drugih modelov GT-R.

Zavore: zavorna sedla Brembo in karbonsko-keramični zavorni koluti
Nissan je združil moči z italijanskim proizvajalcem zavor Brembo, s katerim je ustvaril popolnoma nov komplet za zavore vozila 2020 GT-R NISMO. Posebna sedla večjih dimenzij se pridružujejo karbonsko-keramičnim kolutom, ki so največji do zdaj na katerem koli japonskem športnem avtomobilu. Spredaj merijo 410 mm (16,1 palcev) in zadaj 390 mm (15,3 palcev). 6-batna sprednja in 4-batna zadnja zavorna sedla so izjemo trdna. Njihova popolnoma nova zasnova znatno izboljša reakcijski čas zavor. To omogoča bolj odziven in progresiven zavorni pedal z izjemnim odzivanjem za natančno modulacijo zavorne sile. Rezultat je hitro in učinkovito zmanjševanje hitrosti brez pojemanja zavornega učinka.

Največja prednost je struktura samih kolutov iz karbona in silicijevega karbida. Omogočajo kar 16,3-kilogramsko skupno zmanjšanje nevzmetene mase. Sklop novega koluta in zavornega sedla večjih dimenzij na vodilih aluminijastega nosilca zaključujejo nove, posebno oblikovane zavorne ploščice, ki ustvarijo več trenja v celotnem območju delovanja. Ploščice poskrbijo tudi za čvrstejši, bolj zanesljiv občutek pedala. Izboljšano je bilo tudi hlajenje sprednjega koluta, in sicer s spremembo kota, pod katerim so nameščeni zračni usmerjevalniki, ki pomagajo speljati večji pretok zraka v sredino. Za konec pa omenimo še sedla. Ta so bila potopljena v na toploto odporno rumeno barvo, ki lahko kljubuje temperaturam nad 1000 stopinjami Celzija in je odporna proti razbarvanju zaradi pogoste uporabe in stalnega spreminjanja temperature.

Nove dimenzije vodljivosti, oprijema in krmiljenja
Izpopolnjene obese 2020 GT-R NISMO izboljšajo stabilnost pri vožnji v ovinkih (bočni pospešek) s povečanim odzivom na kotni zasuk in enakomernejšo vožnjo. Krmiljenje se ponaša z boljšo linearnostjo in natančnostjo kot kdaj koli prej, saj so celo pri hitrostih okrog 300 km/h (186 milj/h) potrebni le minimalni popravki. Ekskluzivna 20-palčna kovana aluminijasta platišča RAYS so skupno 100 gramov lažja in se ponašajo z novo podobo z devetimi kraki, ki kljub manjši teži povečajo trdnost. Logotip NISMO v belo-rdeči barvi z diamantnim leskom na platiščih kaže njihovo ekskluzivnost.

Na novo zasnovane pnevmatike Dunlop iz nove gumijaste zmesi povečajo oprijem za 7 %, vzorec tekalne površine z enim kanalom manj spredaj pa poveča naležno površino za 11 %. Oblika rame pnevmatike je nekoliko bolj zaobljena, zaradi česar se pri nagibanju vozila v ovinkih s tlemi stika večja gumijasta površina, kar ustvari boljši oprijem. Na splošno se je bočna sila pnevmatike povečala za 5 %. S tem se v primerjavi s trenutnim modelom izboljša tudi krmiljenje z vidika ohranjanja smeri pri vožnji naravnost in stabilnosti, ne da bi to vplivalo na kotalni upor.

Blažilniki Bilstein DampTronic so bili pozorno izboljšani tako pri sprostitvi (20 % mehkeje) kot pri stiskanju (5 % mehkeje), pri čemer se je upoštevala skoraj 30 kilogramov manjša splošna teža. Spremenjeno vzmetenje pripomore k bolj linearnemu krmilnemu odzivu in poveča oprijem na cesti. Posvečanje pozornosti podrobnostim po načelih kaizen se nadaljuje pri šasiji in njeni konstrukciji. Poseben spoj med zvari na šasiji in karoserijo pomeni bolj robustno šasijo, bolj umirjeno vožnjo in večjo natančnost krmiljena pri zahtevni vožnji.

Udoben objem v notranjosti
Ekskluzivna sprednja sedeža GT-R NISMO, ki jih je ustvaril Recaro, sta bila izpopolnjena za model 2020, da vozniku in sopotniku nudita boljšo oporo (ni na voljo v ZDA/Kanadi). To je ustvarjeno s troslojno strukturo, v kateri ogljikova vlakna objemajo glavni sredinski del, kar izboljša oporo zgornjega dela telesa. Dodatek jedrne obodne strukture v karbonsko ogrodje povečuje torzijsko togost sedežev (pribl. 20 %), ki se tako manj nagibajo pri hitri vožnji v ovinkih in nudijo večjo oporo pri zaviranju. To nima negativnega vpliva na težo, saj je vsak sedež celo za 1,4 kilograma lažji.

Na voljo je le ena kombinacija barv za notranjost – za NISMO značilno črno usnje z rdečimi dodatki. Sedežni vložki so prevlečeni v rdeč sintetični semiš, volanski obroč, armaturna plošča in strešna obloga pa v temnosivo alcantaro.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.