Avto.info

Nova Opel Astra

Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna

Direktor blagovne znamke Opel za Slovenijo, Borut Gazvoda

Direktor blagovne znamke Opel za Slovenijo, Borut Gazvoda

Avtor: Foto: Opel in Uroš Modlic
Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna

Nova Opel Astra je tukaj. Popolnoma nova, šesta generacija uspešnice kompaktnega segmenta je pravi oblikovalski biser z vizirjem Opel Vizor, povsem digitalno armaturno ploščo Pure Panel in vrhunskimi tehnologijami, kot je najnovejša različica prilagodljivih Intelli-Lux LED® matričnih žarometov. Z novinko nemški proizvajalec odpira naslednje poglavje več kot 30-letne zgodbe o Astrinem uspehu: prvič je model kompaktnega segmenta iz Rüsselsheima na voljo z elektrificiranim pogonom. Novo Astro je zdaj mogoče naročiti kot priključni hibrid, sledi pa še naslednja stopnja zmogljivosti. Od leta 2023 bo ponudbo dopolnjevala baterijska električna Astra-e. Poleg tega so na voljo različice z izjemno varčnimi bencinskimi in dizelskimi motorji, ki jih dopolnjujejo šeststopenjski ročni in osemstopenjski avtomatski menjalniki z optimiziranim trenjem.

Glede alternativnih pogonskih možnosti ima nova Astra za vsakogar nekaj – je prvi Oplov model, ki bo kupcem kmalu ponudil izbiro med povsem električnim pogonom, priključnim hibridom in motorjem z notranjim zgorevanjem. Razpon skupne moči sistema sega od 81 kW/110 KM do 165 kW/225 KM (kombinirana poraba goriva po WLTP1 : 1,0–5,8 l/100 km, emisije CO2 22–131 g/km), zato so zagotovljene vrhunske vozne zmogljivosti. Opel v najnovejši generaciji svoje uspešnice v kompaktnem segmentu združuje užitek v vožnji z vrhunsko učinkovitostjo in okoljsko ozaveščenostjo.

To mu uspeva ob tradicionalno privlačnih cenah: športna petvratna različica je na voljo od 21.490 eur, upoštevajoč ugodnosti in ob nakupu z Opel financiranjem pa je cena privlačnih 18.950 eur. Številni najsodobnejši asistenčni sistemi, kot so opozarjanje na nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem v sili, zaznavanje pešcev, opozarjanje na zapuščanje voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov in zaznavanje utrujenosti, so serijska oprema vsake različice. Živahno zmogljivost zagotavlja 1,2-litrski trivaljni turbobencinski motor z neposrednim vbrizgom goriva, ki razvije moč 81 kW/110 KM, dopolnjuje pa ga šeststopenjski ročni menjalnik (kombinirana poraba goriva po WLTP1 : 5,4–5,5 l/100 km, emisije CO2 123–126 g/km).

Za tiste, ki se raje vozijo na električni pogon, je nova priključno hibridna Astra na voljo od 31.245,5 eur ob upoštevanju dostopnih prodajnih ugodnosti. Hkrati kupci prejmejo voucher v vrednosti 1.000 eur za nakup domače polnilne opreme. Zagotavlja sistemsko moč 133 kW/180 KM in izdaten največji navor 360 njutonmetrov (kombinirana poraba goriva po WLTP1 : 1,1 l/100 km, emisije CO2 24–26 g/km). V povsem električnem načinu lahko nova priključna hibridna Astra brez emisij prevozi do 60 kilometrov (po WLTP2 ). Vrhunec v ponudbi motorjev predstavlja odličen priključni hibrid z osupljivo sistemsko močjo 165 kW/225 KM (kombinirana poraba goriva po WLTP1 : 1,1–1,4 l/100 km, emisije CO2 24–31 g/km; predhodni podatki), ki ga bo mogoče naročiti tekom leta.

Nova Opel Astra predstavlja tudi novo oblikovanje znamke. Je dinamična kot še nikoli doslej, s čistimi, napetimi površinami, brez odvečnih elementov in z novim obrazom, poimenovanim Opel Vizor. To že na prvi pogled kaže, da Astra uvaja novo dobo. Tako kot njena predhodnica, predstavljena leta 2015, tudi novinka v kompaktni segment prinaša novosti, ki so jih kupci prej poznali le iz dražjih vozil. Astra lahko na primer spreminja noč v dan: najnovejša evolucija prilagodljivih Intelli-Lux LED® matričnih žarometov prihaja neposredno iz Oplove admiralske ladje Insignie in je s 168 elementi LED vodilna tovrstna rešitev v tržnem sektorju kompaktnih in srednje velikih vozil.

V notranjosti nove generacije Astre je prišlo do kvantnega časovnega preskoka. S povsem digitalno armaturno ploščo Pure Panel so analogni instrumenti zgodovina. Zdaj nov uporabniški vmesnik (HMI) s svežo, sodobno grafiko strankam ponuja čisto in bolj intuitivno izkušnjo. Potniki lahko novo Astro intuitivno upravljajo prek izjemno širokih zaslonov na dotik, podobno kot pametni telefon. Oplovi oblikovalci in inženirji so se zelo potrudili, da voznik dobi vse potrebne informacije in uporabne možnosti za upravljanje, ne da bi bil obremenjen z odvečnimi podatki ali funkcijami. Poleg tega je ključne nastavitve, kot je klimatska naprava, še vedno mogoče upravljati s fizičnimi stikali in gumbi.

Značilno Oplovo je tudi izjemno udobno sedenje v novem modelu kompaktnega segmenta. Voznikov in sovoznikov sedež, ki so ju razvili v Oplu, imata certifikat AGR (Akcija za zdrav hrbet) in z zgledno ergonomijo poskrbita za izjemno udobje, še posebej na dolgih potovanjih. Vozniku so v pomoč najsodobnejši asistenčni sistemi, od projekcijskega zaslona do asistenčnega sistema Intelli-Drive 1.0, ki združuje številne sisteme za pomoč vozniku, vključno s 360-stopinjsko kamero Intelli-Vision.

Dinamično, a umirjeno vodenje, zaviranje in stabilnost s pečatom ‘Autobahn geprüft’. Nova Astra je dolga 4374 mm in široka 1860 mm. Od prejšnjega modela je daljša le za 4,0 mm. Medosna razdalja se je povečala za 13 mm na 2675 mm. Ne glede na mišičasto in Informacija za medije 4 samozavestno držo praktičen prtljažnik nove Astre z nastavljivim dnom vozniku in štirim sopotnikom še vedno ponuja do 1339 litrov prtljažnega prostora (priključno hibridna Astra 1268 litrov), če so zadnji sedeži zloženi.

Nova Astra temelji na tretji generaciji izjemno prilagodljive večenergijske arhitekture EMP2, v katero je že od začetka razvoja vgrajen Oplov DNK. To pomeni, da so vozne lastnosti obvladljive in dinamične ter da se novi model – tako kot vsak Opel – odlično izkaže tudi pri vožnji po avtocestah. Z drugimi besedami: med glavnimi razvojnimi cilji je bila zmogljivost za visoke hitrosti. Krmiljenje in bočna togost podvozja – spredaj McPhersonovi vzmetni nogi, zadaj vzvojni drog – sta zasnovana za visok nadzor nad odklonom od smeri (blaženje gibanja okoli vodoravne osi). Pri zaviranju je novi model zelo učinkovit in ostane stabilen tako v ovinkih kot pri vožnji naravnost. Vzvojna togost nove Astre je za 14 odstotkov večja kot pri predhodnici.

Trgovci so začeli sprejemati naročila za novo Opel Astro januarja letos, prvi kupci pa se bodo z njo zapeljali spomladi. Sprva bo na voljo kot športna petvratna različica z linijami, podobnimi kupeju, kmalu pa bo sledila tudi elegantna karavanska izvedba Astra Sports Tourer, ki si jo je že mogoče ogledati na slikah. Nova Astra je bila zasnovana, razvita in izdelana z največjo natančnostjo na Oplovem sedežu v Rüsselsheimu: ‘Opel Astra – made in Germany’.

1 Navedeni podatki o porabi in emisijah CO2 so skladni s homologacijo WLTP (uredba EU 2017/948). Od 1. septembra 2018 se za homologacijo novih vozil uporablja svetovno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila (WLTP), ki je nov in bolj realističen preskusni postopek za merjenje porabe goriva in izpustov CO2. WLTP v celoti nadomešča ‘novi evropski vozni cikel’ (NEDC), ki so ga kot preskusni postopek uporabljali prej. Zaradi realnejših preskusnih pogojev so po WLTP izmerjeni podatki o porabi goriva in emisijah CO2 v številnih primerih višji v primerjavi s podatki, izmerjenimi po NEDC. Podatki o porabi goriva in emisijah CO2 se lahko razlikujejo glede na specifično opremo, dodatno opremo/opremo za doplačilo in dimenzije pnevmatik.
2 Doseg izključno z električnim pogonom v skladu z WLTP: 59–60 km, električni doseg (mestna vožnja po EAER) 70–74 km. Doseg je bil določen v skladu z metodologijo za preskusni postopek WLTP (R (ES) št. 715/2007, R (EU) št. 2017/1151). V vsakdanjih razmerah se lahko dejanski doseg razlikuje in je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti od načina vožnje, značilnosti poti, zunanje temperature, uporabe ogrevanja in klimatske naprave ter predhodnega ogrevanja oziroma hlajenja vozila.

Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna
Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna
Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna
Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna
Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna
Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna
Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna
Nova Opel Astra: Nova Astra je elektrificirana, učinkovita in samozavestna
Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.