Avto.info

Novi Renault Captur

Povsem nov, a vendar povsem Captur

Novi Renault Captur: Povsem nov, a vendar povsem Captur

Novi Renault Captur

Avtor: Foto: Renault
Novi Renault Captur: Povsem nov, a vendar povsem Captur Novi Renault Captur: Povsem nov, a vendar povsem Captur Novi Renault Captur: Povsem nov, a vendar povsem Captur Novi Renault Captur: Povsem nov, a vendar povsem Captur Novi Renault Captur: Povsem nov, a vendar povsem Captur Novi Renault Captur: Povsem nov, a vendar povsem Captur Novi Renault Captur: Povsem nov, a vendar povsem Captur Novi Renault Captur: Povsem nov, a vendar povsem Captur Novi Renault Captur: Povsem nov, a vendar povsem Captur Novi Renault Captur: Povsem nov, a vendar povsem Captur Novi Renault Captur: Povsem nov, a vendar povsem Captur Novi Renault Captur: Povsem nov, a vendar povsem Captur Novi Renault Captur: Povsem nov, a vendar povsem Captur

Captur, pionir segmenta kompaktnih oblikovnih križancev, je od uvedbe na trg leta 2013 dosegel skupno prodajo 1,2 milijona primerkov. Naglo je postal najbolje prodajani model v svojem segmentu, tako v Franciji kot v Evropi. Ta položaj je ohranil tudi minulo leto, ko so ga po svetu prodali v več kot 230.000 primerkih.

Novi Captur prihaja v začetku leta 2020 na trg z izjemno zaostreno konkurenco prenovljen, z okrepljeno in doslej zelo uspešno istovetnostjo. S preobrazbo kaže posodobljene poteze športnega terenca, ki so tako atletske kot tudi dinamične. Še vedno je prilagodljiv, a je postal še bolj gostoljuben zahvaljujoč revoluciji notranjščine, s katero dosega nove razsežnosti v tehnologiji in kakovosti. Njegove funkcije in oprema so na ravni modela višjega razreda. Prihod novega Capturja na trg je sestavni del strateškega načrta Skupine Renault »Drive the Future (2017-2022)«, v okviru katerega ima vlogo enega ključnih modelov. Njegov pomen je v prvi vrsti njegova mednarodna razsežnost, saj je postal resnično globalen model. Novi Captur bodo izdelovali tudi na Kitajskem, tem za Skupino Renault strateško pomembnem območju. Na vseh trgih bo ohranil isto ime, vključno z Južno Korejo, kjer bo naprodaj pod znamko Renault.

Pomembna je tudi njegova tehnološka razsežnost, saj sega v tri stebre mobilnosti jutrišnjega dne, kot so predvideni v strateškem načrtu.
- Elektrificiran pogon: do izteka načrta bo imela Skupina Renault v svoji ponudbi 12 elektrificiranih modelov. Novi Captur bo prvi med njimi s priključnim hibridnim pogonskim sklopom poimenovanim E-TECH Plug-in, ki je plod lastnega tehnološkega razvoja Renaulta in Zveze.
- Povezljivost: v istem roku bo 100 odstotkov vozil na ključnih trgih podjetja povezljivih. Novi Captur ta zagon izvrstno ponazarja z novo povezljivo multimedijsko napravo in z ekosistemom Renault EASY CONNECT.
- Avtonomna vožnja: do izteka načrta bo Skupina Renault trgu ponudila 15 modelov, ki bodo opremljeni s tehnologijo za avtonomno vožnjo. Novi Captur bo eden pionirjev na tem področju. Skupaj z novim Cliom bo v množičnem segmentu B demokratiziral pomagala za vožnjo, ki vodijo k avtonomni vožnji brez voznika.

Novi Captur je v samem jedru strategije krepitve sinergij znotraj Zveze. Ta strategija Skupine sloni zlasti na razvoju skupnih tehnologij in uporabi novih konstrukcijskih osnov po vzoru osnove CMF-B, na kateri temelji tudi novi Captur. Njegova nova arhitektura električne in elektronske opreme omogoča vključitev najnovejših tehnoloških dosežkov po nareku novih zahtev na trgu.

Elegantno izklesani blatniki, vdolbena boka in »lebdeča« streha: novi Captur je prepoznaven na prvi pogled. Je bolj atletski in dinamičen, temeljito prenovljen v skladu z okrepljeno gensko zasnovo oblikovnega križanca. Preobrazba zunanjosti mu je dala modernejše poteze, bolj poudarjene in bolj izrazne, ki obenem spoštujejo čutne aspekte tistega, kar pri Renaultu imenujejo »French Design« in temu ustrezno cenijo. Novi Captur je nekaj daljši (4,23 metra, za 11 cm več) ter oblikovno poudarjen z 18-palčnimi platišči (glede na različico) in večjo medosno razdaljo (2,63 metra, za 2 cm več). Na novo opredeljen videz, izredna natančnost stikov, že od osnovne različice serijsko vgrajena svetila izključno s svetilnimi diodami (LED), svetlobni pečat znamke v obliki nasproti obrnjenih črk C spredaj in zadaj, ožje zadnje luči in okrasni kromasti vstavki bistveno prispevajo k izboljšani kakovosti.

Z bolj atletsko postavo in dvignjeno bočno linijo ima novi Captur pristen videz oblikovnega križanca. Tega dodatno okrepijo posebni elementi, kot sta zaščitni oblogi pod odbijačema spredaj in zadaj, črne zaščitne obrobe spodnjega dela karoserije in blatnikov ter aluminijasta strešna nosilca. Naguban, proti maski spuščajoč se pokrov motorja, bolj poudarjen naklon strehe zadaj in zmanjšanje zastekljenih površin mu zagotavljajo večjo mero dinamičnosti. Skupaj bo ob začetku prodaje na voljo enajst barv karoserije, štiri kontrastne barve strehe in trije paketi zunanjih dodatkov, kar pomeni, da bodo kupci lahko izbirali med 90 možnimi kombinacijami, kar je edinstvena ponudba v tem segmentu. Pomemben del ponudbe prilagoditev po osebnem okusu za novi Captur je streha, ki je lahko enake barve kot ostali del karoserije ali pa kontrastne barve. Na voljo so štiri: zvezdnato črna, oranžna Atacama, višavsko siva in alabastrsko bela. Na strehi sta lahko tudi vzdolžna strešna nosilca in pa zastekljeno pomično pol-panoramsko strešno okno.

Revolucija notranjščine, ki jo je prvi prinesel novi Clio, se nadaljuje v novem Capturju, ki se vzpenja stopnico više. Prevzema zasnovo »Smart Cockpit«, ki je rahlo zasukan proti vozniku in novo »lebdečo« osrednjo konzolo. V njej so najnovejše tehnologije, ponaša se z največjim zaslonom v razredu in zagotavlja odločno moderno ergonomičnost za bolj poglobljeno občutenje vožnje. Vendar ni revolucionaren le voznikov položaj. Celoten prostor za potnike je dobil nove razsežnosti kar zadeva kakovost in udobje in deluje kot iz višjega avtomobilskega razreda. Prestižni materiali, mehka prevleka armaturne plošče, obloge vrat in obroba osrednje konzole, skrbno obdelani stiki in nova zasnova sedežev: učinke se čuti na vseh ravneh.

Zaslon multimedijske naprave
Ključni element armaturne plošče »Smart Cockpit« je 9,3-palčen zaslon multimedijske naprave, ki je dvakrat tolikšen kot 7-palčna različica in je največji zaslon v tem razredu. Pokončna tablica v potniški prostor vnaša izrazito modernost, njena rahla upognjenost pa izboljša berljivost zaslona. Ta je blago zasukan proti vozniku in skupaj z novo povezljivo multimedijsko napravo Renault EASY LINK ponuja celovit nabor enostavno dostopnih in uporabnih multimedijskih, navigacijskih in informativno-zabavnih funkcij, prav tako pa tudi nastavitve sistema MULTI-SENSE.

Digitalna instrumentna plošča
Po vzoru novega Clia ima tudi novi Captur digitalno instrumentno ploščo. Barvni zaslon meri od 7 do 10,2 palca in vozniku omogoča zelo intuitivno prilagajanje vozne izkušnje. Različica velikosti 10,2 palca vključuje tudi prikaz navigacije GPS. Z dvema zaslonoma, 9,3- in 10,2-palčnim, ima novi Captur največjo zaslonsko površino v svojem razredu.

Lebdeča konzola
Tudi osrednja konzola je ključni sestavni del zasnove »Smart Cockpit« v novem Capturju. Dvignjena je zaradi boljše ergonomičnosti voznikovega položaja in da mu je prestavna ročica bolj pri roki, njena najbolj dodelana izvedenka pa ima povsem novo »lebdečo« zasnovo, ki v potniški prostor vnaša občutek lahkotnosti. Predvsem pa sprošča prostor za odlagalna mesta in za poličko za indukcijsko polnjenje pametnega telefona. Na tej »lebdeči« konzoli (»Flying Console«) je futuristična elektronska ročica samodejnega menjalnika EDC »e-shifter«, ki nima mehanske povezave z menjalnikom. Ponuja gladke in natančne gibe, ki prispevajo svoje k občutenju vožnje. Ročica ima prevleko, ki je prilagojena notranji opremi, ima pa tudi ambientalno osvetlitev z diodami.

Armaturna plošča
Armaturna plošča novega Capturja je od zgornje strani s penasto prevleko do spodnjega dela, ki je namenjen funkcionalnim delom, kot je predal za rokavice, zasnovana povsem na novo. Vsa prizadevanja so bila usmerjena v zagotavljanje njene kakovosti. Vodoravni pas na sredini na dveh ravneh gosti zračnike in dekorativne elemente po izbiri. Na spodnji strani osrednjega zaslona je plod posebne skrbi za ergonomičnost: vrsta »klavirskih tipk« in upravljala klimatske naprave, ki so vsi na dosegu voznikove roke.

Prtljažnik
Enako kot novi Clio ima tudi novi Captur nizkotonski zvočnik vrhunske zvočne naprave BOSE vgrajen v desno stranico ne da bi bil zaradi njega okrnjen prostor za prtljago. Ta je povečan na 536 litrov (največ v njegovem razredu), poleg tega pa ponuja še za 27 litrov raznih odlagalnih mest. Prostornino prtljažnika je možno povečevati z vzdolžnim pomikom zadnje klopi za 16 centimetrov in z odstranljivim dnom, ki omogoča dvonadstropno ureditev prtljažnika za lažje vsakdanje nalaganje. To ustvari skoraj ravno dno, ko so zadnji sedeži zloženi, dolžina prtljažnika pa zraste na 1,57 metra, kar je za 11 centimetrov več kot v predhodni generaciji.

Novi Captur je napredoval tudi z razširjeno in v veliki meri prenovljeno ponudbo motorjev, tako bencinskih kot dizelskih. Ti v kombinaciji s pet- in šeststopenjskim ročnim menjalnikom ter sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko pokrivajo široko in navzgor povečano paleto moči, ki sega od 100 do 155 KM pri bencinskih oziroma od 95 do 115 KM pri dizelskih motorjih. Vsi pripadajo najnovejši generaciji, ki ima vrhunske tehnologije za izpolnjevanje veljavnih norm in zagotavljanje optimizirane porabe goriva ter ravni izpustov. Nabor motorjev v novem Capturju bo od leta 2020 obogaten s priključnim hibridnim pogonskim sklopom, ki so ga poimenovali E-TECH Plug-in. To bo prvi takšen sklop v ponudbi Renaulta in tudi edinstven na trgu. Kot tržno uspešni model, ki naslavlja najširši krog kupcev, bo novi Captur pionir v demokratizaciji priključne hibridne tehnologije za vse.

E-TECH plug-in
Zvest izročilu pionirskega modela na trgu bo novi Captur v letu 2020 prvi cenovno dosegljiv avtomobil svojega segmenta, ki bo na voljo s priključnim hibridnim pogonskim sklopom. Ta je poimenovan E-TECH Plug-in, razvili so ga v okviru Zveze, in zahvaljujoč njej ter lastnemu strokovnemu znanju vodilnega evropskega ponudnika električne mobilnosti Renault hibridno tehnologijo in edinstveno izkušnjo vožnje z njo ponuja kar najširšemu krogu kupcev. Vgrajen v priljubljen in ikoničen model, kakršen je novi Captur, bo pogonski sklop E-TECH Plug-in sčasoma na voljo s srednjimi paketi opreme. Osredotočen na pričakovanja kupcev bo zagotavljal največji doseg z električnim pogonom in najboljše zmogljivosti na trgu za množičen model s priključnim hibridnim pogonom.

Hibridni pogonski sklop E-TECH Plug-in za novi Captur je predmet več kot 150 patentnih prijav Renaultovega oddelka inženiringa. Uporabili so sklope, ki so bili zasnovani v okviru Zveze, kot na primer 1,6-litrski bencinski motor nove generacije, ki so ga prilagodili posebej tej rabi in ga za zmanjšanje škodljivih izpustov opremili s filtrom trdnih delcev. Dodane ima dva elektromotorja, inovativen sekvenčni menjalnik (ta zasnova pomeni večjo energijsko učinkovitost, izhaja pa iz izkušenj moštva Renault F1)  z več načini delovanja in akumulator s kapaciteto 9,8 kWh.

V novi Captur vgrajena inovativna tehnologija Renault E-TECH Plug-in je zelo podobna tisti iz novega Clia E-TECH in ponuja največjo možno učinkovitost električnega pogona: vedno speljuje v električnem načinu vožnje, s tihim in udobnim delovanjem ter odzivnostjo na ravni najboljših na trgu zagotavlja edinstvene užitke v vožnji in omejene energijske izgube. Zahvaljujoč zavornemu sistemu, ki je neposredno prevzet iz sveta električnih vozil, in znanja o upravljanju z energijo v formuli 1, izvrsten izkoristek pogonskega sklopa E-TECH Plug-in omogoča zajem kar največ odvečne energije za naglo polnjenje akumulatorja. Z zmogljivostjo električnega pogona, ki ponuja doseg 45 kilometrov s hitrostjo do 135 km/h v mešanem ciklu oziroma okrog 65 kilometrov v mestnem ciklu (WLTP City) novi Captur dokazuje povsem novo vsestranskost: vsakdanje vožnje lahko opravi brez porabe bencina, ob koncih tedna in med počitnicami pa je uporaben tudi za dolge poti brez skrbi na račun dosega.

Enako kot novi Clio tudi novi Captur pomagala za vožnjo demokratizira z najbolj celovitim in najbolj naprednim naborom v svojem segmentu, ki pripomore k sproščeni vožnji. Najbolj opazna novost med temi pomagali je pomočnik za vožnjo po avtocesti in prometne zastoje (Highway & Traffic Jam Companion), ki je zelo redek v segmentu mestnih terencev in, širše gledano, v segmentu večnamenskih avtomobilov. Ob znatnem povečanju udobnosti in sproščenosti vožnje na avtocesti in v prometnih zastojih je ta sistem tudi prvi korak k avtonomnemu avtomobilu in bo na voljo že ob začetku prodaje novega Capturja.

Pomočnik za vožnjo po avtocesti in prometne zastoje je kombinacija prilagodljivega regulatorja hitrosti (z napravo Stop & Go) in pomoči za ohranjanje voznega pasu. Ta sistem deluje pri hitrosti od 0 do 160 km na uro in je na voljo v različicah TCe 130 FAP EDC in TCe 155 FAP EDC, na voljo pa bo tudi s hibridnim pogonskim sklopom E-TECH Plug-in. Nadzira hitrost avtomobila in ohranja varnostno razdaljo do vozil spredaj, hkrati pa skrbi za ohranjanje sredine voznega pasu. To pomagalo je posebno uporabno v gostem prometu, saj novi Captur samodejno ustavlja in spet požene v roku treh sekund brez posegov voznika. Sistem deluje s pomočjo kamere spredaj in radarja, če so talne oznake na cesti (prekinjena ali neprekinjena črta) dovolj dobro vidne, in glede na vozila v vidnem območju. Na cestah brez jasno vidnih talnih črt sistem aktivira le aktiven regulator hitrosti. Kadar spredaj ni vidnih vozil, sistem za ohranjanje voznega pasu deluje še naprej (od hitrosti 60 km na uro) in prav tako tudi regulator hitrosti. Pomočnik za vožnjo po avtocesti in prometne zastoje je sistem za avtonomno vožnjo 2. ravni po mednarodni klasifikaciji in znatno poveča udobnost vožnje. Ne glede na to mora voznik ves čas imeti roki na volanu, pogled pa na cesti pred seboj.

Prilagodljiv regulator hitrosti (ACC - Adaptive cruise control) je v novem Capturju na voljo v kombinaciji s samodejnim menjalnikom EDC. Ta sistem deluje pri hitrostih od 0 do 170 km na uro in samodejno ohranja minimalno varnostno razdaljo do spredaj vozečega vozila. Na voljo je v različicah TCe 130 FAP EDC in TCe 155 FAP EDC z napravo Stop & Go. V prometnih zastojih sistem lahko vozilo popolnoma varno zaustavi tudi sam in ga spet požene v roku treh sekund, če promet spet steče. Aktiven sistem pomoči pri zaviranju v sili z zaznavanjem kolesarjev in pešcev je že v ponudbi modelov novi Clio in Scénic. Raven varnosti povečuje z opozarjanjem voznika na tveganja, v primeru voznikove neodzivnosti pa lahko zavira tudi sam. Serijsko je vgrajen v vse različice novega Capturja, deluje pa tako podnevi kot tudi ponoči.

Opozorilnik za prečenje talne črte in pomoč za ohranjanje voznega pasu deluje med vožnjo po odprtih cestah pri hitrosti nad 60 km na uro. Voznika opozarja na smer vožnje in jo popravlja, če kaže, da bi avtomobil lahko prečil talne oznake voznega pasu, ne da bi voznik prej vklopil smernik. Ta tehnologija je običajno vgrajena v avtomobile višjega razreda, v novem Capturju pa je že serijsko. Znatno zmanjšuje tveganja predvsem na dolgih potovanjih, na kakršnih je zapuščanje voznega pasu eden pogostejših vzrokov prometnih nesreč. Sistem aktivnega zaznavanja prometa za avtomobilom je novost v ponudbi Renaulta. S pomočjo zaznav radarja voznika novega Capturja med vzvratno vožnjo s parkirnega mesta opozarja na vozila, ki se mu bližajo od zadaj. Enako kot novi Clio je tudi novi Captur lahko opremljen s 360-stopinjsko kamero, opozorilnikom za mrtvi kot, pomočnikom za parkiranje, kamero za vzvratno vožnjo ….

Z novim Capturjem Skupina Renault sledi svoji strategij, po kateri bo stalno povezljivost in z njo povezane storitve ponudila v vseh svojih vozilih. Udejanjena je s sklopom Renault EASY CONNECT, v katerem se stikajo svet aplikacij kot je MY Renault, nova multimedijska naprava Renault EASY LINK in povezljive storitve, kot je upravljanje voznih parkov na daljavo.

Novost v ponudbi novega Capturja je sistem MULTI-SENSE, čigar nastavljivost omogoča prilagajanje občutenja vožnje in bivalnega prostora. Na voljo so trije načini vožnje;
- Eco za zmanjšanje porabe goriva in izpusta CO2,
- Sport za bolj uživaško vožnjo z več okretnosti in odzivnosti,
- MySense (privzet način) za možnost prilagajanja osebnim željam.

V novem Capturju je multimedijska naprava Renault EASY LINK na voljo v treh različicah, vse pa so združljive s funkcijama Android AutoTM in Apple CarPlay:
- različica s 7-palčnim zaslonom,
- različica s 7-palčnim zaslonom in vključeno navigacijo,
- različica z 9,3-palčnim zaslonom in vključeno navigacijo.

Uporabniški vmesnik multimedijske naprave Renault EASY LINK je bolj ergonomičen in funkcionalen, po zasnovi in načinu uporabe uporabnost pa posnema pametne telefone in njih tehnologijo. Uporabnik lahko nekatere zaslone prilagodi z uporabo ikon (widgets) za neposredno dostopanje do najbolj priljubljenih funkcij.

Renault EASY LINK sloni na štirih stebrih:
- Stalni povezanosti v omrežju 4G, ki podpira neposredno vključevanje povezljivih storitev, vključno s samodejnim klicem v sili v primeru nesreče, ki je na voljo v vseh različicah Novega Capturja.
- Nenehno in samodejno posodabljajoči se platformi, navigaciji z uporabo podatkov o prometu in območjih nevarnosti, ki jih sproti zagotavlja TomTom, ter novih funkcijah kot je iskanje naslovov s pomočjo Googla.
- Poenostavljeni uporabi zahvaljujoč prilagodljivemu in bolj intuitivnemu vmesniku (iskanje naslovov v eni vrstici, enako kot na pametnih telefonih, vedno vidne neposredne povezave za brskanje po glavnih funkcijah, bližnjice pod zaslonom ipd.), vključitvi navigacije s trirazsežnostnim prikazom in največjim zaslonom v segmentu (9,3 palca).
- Bogat ekosistem storitev, ki jih posodabljajo in bogatijo Renaultovi partnerji, med katerimi so Google, TomTom in Coyote.

Tehnični podatki novega Renaulta Capturja
Dolžina:                                  4.228 mm
Širina:                                     1.797 mm
Višina:                                     1.566 mm
Medosna razdalja:                  2.639 mm
Prostornina prtljažnika:          536 l
Platišča: 16’’ / 17’’ / 18’’ – 690 mm

Motorji / menjalniki (ponudba bo odvisna od posameznega trga):
- TCe 100 / petstopenjski ročni
- TCe 130 FAP / šeststopenjski ročni ali sedemstopenjski samodejni z dvojno sklopko EDC7
- TCe 155 FAP / sedemstopenjski samodejni z dvojno sklopko EDC7
- Blue dCi 95 / šeststopenjski ročni
- Blue dCi 115 / šeststopenjski ročni ali sedemstopenjski samodejni z dvojno sklopko EDC7
- E-TECH Plug-in – priključni hibridni pogonski sklop

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.