Avto.info

Novi SEAT Leon

Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT

Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT

Novi SEAT Leon

Avtor: Foto: SEAT
Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT Novi SEAT Leon : Prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT

Novi SEAT Leon je model, ki bo prinesel osvežitev v segment kompaktnih vozil. Podjetje je investiralo več kot 1,1 milijarde evrov, da bi na trg pripeljalo vozila z učinkovitejšimi motorji, novimi stopnjami povezljivosti in asistenčnih sistemov, obilico dinamike in privlačnejšo oblikovno zasnovo. SEAT Leon je že od nekdaj osrednji steber SEAT-ove palete vozil in velja za zgled v svojem segmentu, kar dokazuje več kot 2,2 milijona prodanih primerkov v treh generacijah. Z oblikovanjem in razvojem četrte generacije so želeli nadaljevati s tem izvrstnim dosežkom ter generacijo nadgraditi v smislu povezljivosti, učinkovitosti, dinamike in varnosti.

"SEAT Leon je naš najbolje prodajani model in z njegovim uspehom želimo nadaljevati. Zato je SEAT za novi SEAT Leon namenil več kot 1,1 milijarde evrov, predvsem za razvoj vozila in izboljšanje proizvodne infrastrukture," je dejal Carsten Isensee, vršilec dolžnosti predsednika družbe SEAT in podpredsednik za področje financ in informacijskih tehnologij. "2019 je bilo za podjetje rekordno leto. Prodali smo več kot 570.000 vozil, kar je najvišja številka v naši 70-letni zgodovini, in dosegli smo enega izmed najvišjih proizvodnih rekordov kdajkoli, saj smo v Martorellu proizvedli več kot 500.000 vozil," je dodal Isensee.

Novi Leon združuje oblikovalsko filozofijo, ključno za vsako vozilo, ki zapusti SEAT-ovo tovarno. V segment ko­­m­paktnih vozil prinaša samozavest, eleganco in športnost, medtem ko se poleg tega ponaša s skladnostjo, umirjenostjo in zrelostjo – lastnostmi, ki jih ima le malokatero drugo vozilo. Novi SEAT Leon so zasnovali in razvili v Barceloni, v SEAT-ovem centru v Martorellu, kjer bo tudi potekala proizvodnja.

VELIK NAPREDEK NA PODROČJU OBLIKOVANJA
Novi SEAT Leon v primerjavi s prejšnjim modelom prinaša velik napredek na področju oblikovanja. Prenovljeni oblikovalski slog notranjosti in zunanjosti mu daje izrazitejši karakter, ki ga dopolnjujejo izpopo­lnjene dimenzije, odločnejši sprednji del in mehkejše linije. Novi Leon bo zasijal v svojem segmentu s ši­rokim naborom inovativnih tehnologij osvetlitve, vključno z notranjo polkrožno ambientno osvetlitvijo, svetlobnim pasom na zadku, dinamičnimi smerniki, žarometi s celostno LED-tehnologijo in pozdravno osvetlitvijo.

ŠIROKA PALETA NAJNAPREDNEJŠIH POGONSKIH SISTEMOV
Pri četrti generaciji Leona večjo učinkovitost zagotavlja široka paleta naprednih pogonskih sistemov. Na voljo so tako bencinski motorji (TSI), dizelski motorji (TDI), pogon na stisnjeni zemeljski plin (TGI), tehno­logija blagega hibrida (eTSI) in priključnohibridna tehnologija (eHybrid).

PRVO POPOLNOMA POVEZANO VOZILO ZNAMKE SEAT
Novi Leon je SEAT-ov prvo popolnoma povezano vozilo, s povezljivostjo tako znotraj kot tudi zunaj vozila (spletna navigacija, spletne funkcije in storitve), vključno z vmesnikom Full Link s tehnologijo Android Auto (te na slovenskem trgu Google še ne zagotavlja) in brezžično tehnologijo Apple CarPlay.

SAMOZAVESTNO VSTOPA V PRIHODNOST
Novi SEAT Leon je pripravljen na prihodnost. Nova generacija SEAT Leona temelji na platformi MQB Evo, zaradi česar je vozilo najbolj inovativen produkt znamke: prvo popolnoma povezano vozilo je z naprednimi asistenčnimi sistemi in hibridnimi tehnologijami pripravljeno na vse izzive prihodnosti.

NAJVARNEJŠI SEAT
Prediktivni tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC, asistenca za pomoč v sili Emergency Assist, asistenca za vožnjo Travel Assist (na voljo od jeseni 2020), asistenca za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu Side Assist in asistenca za stranski promet zadaj Exit Assist, opozorilo pri izstopu iz vozila Exit Warning – nova generacija Leona je opremljena z nekaterimi izmed najnaprednejših asistenčnih sistemov, ki zagotavljajo optimalno zaščito v vsaki vozni situaciji. Zato je novi Leon najvarnejše vozilo, ki ga je znamka kdajkoli izdelala.

KLJUČ DO PRAKTIČNOSTI
SEAT-ov najuspešnejši model je postal še bolj praktičen. Večje dimenzije pri 5-vratni izvedbi (+86 mm) in pri različici Sportstourer (+93 mm) zagotavljajo več prostornosti na zadnjih sedežih, pri Sportstourerju pa poskrbi­jo tudi za še večjo prostornino prtljažnika.

USTVARJEN V BARCELONI
Novi SEAT Leon so zasnovali in razvili v Barceloni (Martorell), kjer bo tudi potekala proizvodnja.

ZGODBA O USPEHU
V treh generacijah Leona je bilo prodanih več kot 2,2 milijona primerkov in nova generacija bo nadaljevala uspešno zgodbo modela.

"SEAT Leon je z vsako generacijo postajal boljši in je osvajal nove kupce. Leta 2019 je bil Leon z več kot 150.900 prodanimi primerki najbolj prodajano vozilo znamke SEAT kot tudi najbolj prodajano vozilo v Španiji v zadnjih 5 letih," je dejal Wayne Griffiths, SEAT-ov izvršni podpredsednik za prodajo in trženje ter izvršni direktor znamke CUPRA. "Ustvarili smo najboljši Leon doslej. Novi Leon ohranja obliko­valskega duha pod sloganom 'Created in Barcelona' (Ustvarjen v Barceloni), hkrati pa je najvarnejše in najbolj povezano vozilo z najširšim naborom motorjev, ki jih je znamka kdajkoli videla. Verjamemo, da imamo vse atribute, da novi Leon ponudimo kot odlično izbiro ne samo za privatne kupce, ampak tudi kot službeno vozilo."

Novi SEAT Leon je zadnje vozilo, ki so ga oblikovali in razvili v SEAT-ovem centru v Martorellu, kjer bo pote­kala tudi proizvodnja. Leon je eden izmed osrednjih stebrov SEAT-ove produktne palete; odkar je leta 1999 vstopil na trg, jih je bilo prodanih že več kot 2,2 milijona. Četrta generacija SEAT Leona je bila zasnovana s ci­­ljem, da bi vozilo popeljala na novo raven in pri tem ponudila še več dinamičnosti, učinkovitosti, varnosti in privlačnosti. Konkurenčnost na trgu kompaktnih vozil se vse bolj zaostruje, saj globalni trendi spreminjajo pogled na vozila, medtem ko zunanji pritiski naraščajo. Toda SEAT z novim Leonom popolnoma uresničuje te zahteve. Vozilo prinaša velik napredek pri zasnovi notranjosti in zunanjosti, kar mu daje izrazitejši karakter, h kateremu veliko prispevajo prenovljene dimenzije vozila, skupna proporcionalna razmerja, bolj poudarjen spre­dnji del in svež pristop k tehnologiji luči – tako notranjih kot zunanjih.

In ko vstopamo v čedalje bolj povezan svet, nova generacija SEAT Leona kupcu omogoča, da digitalni svet doživlja tudi v vozilu, celo tudi kadar ne sedi v njem. Novi SEAT Leon je prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT. Povezljivost omogočata vmesnik Full Link – tehnologija Android Auto (te na slovenskem trgu Google še ne zagotavlja) in brezžični dostop do tehnologije Apple CarPlay – ter spletni infotainment. V bližnji prihodnosti bo SEAT Leon omogočal uporabo in-car aplikacij, ki bodo razširile in izboljšale uporabniško izkušnjo vožnje. Uporabniki lahko na daljavo dosto­pajo do podatkov svojega vozila in tudi upravljajo postopek polnjenja ter nadzorujejo delovanje klimatske naprave (velja za priključnohibridne različice). Nabor novih pogonskih tehnologij – bencinski motorji (TSI), dizelski motorji (TDI), pogon na stisnjeni zemeljski plin (TGI), tehnologija blagega hibrida (eTSI) in priključnohibridna tehnologija (eHybrid) – kupcem omogoča, da izberejo vozilo, ki najbolj ustreza njihovemu življenjskemu stilu in potrebam, ter hkrati zago­tavlja učinkovitost in zmogljivost, ki ju zahteva tržišče.

Pri novem SEAT Leonu se vse vrti tudi okoli varnosti. Vgrajenih ima nekaj najnaprednejših asistenčnih sistemov, med drugim prediktivni tempomat z atomatskim uravnavanjem razdalje ACC, sistem za pomoč v sili Emergency Assist in asistenco za vožnjo Travel Assist (na voljo od jeseni 2020), zato je to najvarnejše vozilo, kar so jih doslej izdelali pri SEAT-u. Naprednejše tehnologije novega SEAT Leona deloma omogoča tudi platforma MQB Evo, ki je osnova za razvoj vozila, ki ustreza številnim in raznolikim potrebam SEAT-ovih kupcev. Novi Leon je sinonim za ključne vrednote znamke SEAT in za njihov cilj, da bi kupcem nudili najboljša možna vozila. Z novo generacijo Leona bo segment kompaktnih vozil občutil silo preobrazbe.

"Čeprav novi SEAT Leon predstavlja naslednjo razvojno stopnjo našega oblikovalskega jezika, je njegova zasnova vseeno drznejša kot pri predhodni generaciji, obenem pa ohranja DNK znamke in ključne posebnosti Leona," je povedal Alejandro Mesonero-Romanos, vodja oblikovanja pri znamki SEAT. "Zunanjost združuje prepoznavne značilnosti vozila – samozavest, eleganco in športnost."

Zunanji dizajn, ki izžareva samozavest, eleganco in športnost, pri novem SEAT Leonu pride do izraza zaradi izpopolnjenih proporcionalnih razmerij. In ravno dimenzije vozila so tiste, ki v veliki meri določajo lepoto vozila. Osnovo za celovito podobo vozila predstavlja napredna platforma MQB Evo, ki je oblikovalcem zagotovila potrebne dimenzije, fleksibilnost in prilagodljivost. Zaradi večje velikosti (velja tako za petvratno različico kot tudi za različico Sportstourer) se novi SEAT Leon ponaša s privlačnejšimi proporcionalnimi razmerji. V petvratni različici meri novi SEAT Leon v dolžino 4.368 mm (+86 mm), v širino 1.800 mm (–16 mm) in v višino 1.456 mm (–3 mm). Medosna razdalja znaša 2.686 mm, kar je 50 mm več od tretje generacije SEAT Leona.

V karavanski različici Sportstourer pa novi Leon v dolžino meri 4.642 mm (+93 mm), v širino 1.800 mm (–16 mm) in v višino 1.448 mm (–3 mm). Medosna razdalja meri 2.686 mm, kar je 50 mm več od prejšnje generacije. Novi SEAT Leon temelji na videzu svojega predhodnika, a ima močnejši značaj, k čemur pripomorejo mehki prehodi med površinami in popolna kombinacija robov in oblin na pravih mestih. Privlačen zunanji videz pa ne poskrbi le za zavidljive poglede, temveč boljše aerodinamične lastnosti tudi izboljšajo splošno učinkovi­tost vozila. Količnik zračnega upora pri novem SEAT Leonu se je v primerjavi s prejšnjo generacijo izboljšal za približno 8 %. Dizajn sprednjega dela na novo zasnovanega SEAT Leona z močnejšo tridimenzionalno povezavo med mrežo hladilnika in sprednjimi lučmi vozilu daje še več karakterja. LED-žarometi so pomaknjeni navznoter, zaradi česar je zgornji del nad vdolbino bolj poudarjen, kar vozilu daje videz večje osredotočenosti in poskrbi za to, da ga drugi udeleženci takoj prepoznajo.

Tudi pokrov motornega prostora, ki je rahlo daljši kot pri prejšnji generaciji, dopolnjuje jasnejši dizajn vozila. Sprednji del vozila se tako zaključi z bolj navpično linijo, kar dodatno pripomore k odločnemu značaju novega Leonovega dizajna. To se odraža tudi na A-stebričkih, ki sta sedaj pomaknjena bolj proti zadku in tako poda­ljšujeta proporcionalna razmerja sprednjega dela vozila. Zunanje površine novega SEAT Leona so izraziteje izoblikovane in obenem elegantnejše, pozornost pa vzbuja predvsem privlačno spreminjanje barvnih nians med poplesavanjem svetlobe po karoseriji vozila. To zagota­vlja, da ima vozilo večplasten, spreminjajoč se videz. Razgibanost in vznemirjenje zaznamujeta tudi zadek novega SEAT Leona, ki mu dajeta pečat pas LED-luči, ki se razteza prek celotne širine, in prtljažnik, ki zrcali dinamični značaj vozila. Tako luči kot tudi zadnji usmernik zraka ustvarjajo vtis hitrosti – celo kadar vozilo miruje.

V notranjosti novega SEAT Leona se nadaljuje oblikovalska evolucija, pri čemer so v ospredju strategije voznik in ostali potniki. Notranjost novega SEAT Leona je v znamenju vrhunske funkcionalnosti, minimalizma in prefinjenosti od trenutka, ko vstopite v potniško kabino in sedete za volan – ki je glavna stična točka med voznikom in vozilom. Vitka, a široka armaturna plošča z gladko površino daje vtis lahkotnosti in lebdenja. Ta učinek ustvarjajo tudi dekorativne letve, ki obdajajo armaturno ploščo in se nadaljujejo do sprednjih vrat. Vsi elementi v potniški kabini so bili oblikovani, da bi do potankosti izpolnjevali svoj ergonomski namen in tako povečali udobje v notranjosti za potnike. Ne glede na to, ali sedite na voznikovem ali sovoznikovem sedežu ali pa zadaj, je potniška kabina ustvarjena tako, da se popolnoma prilega potnikom in jim zagotovi občutek varnosti.

Glavna atrakcija v notranjosti je 10-palčni infotainment sistem, ki vključuje prepoznavanje gest in omogoča natančno interakcijo s potniki, pri čemer je številno fizičnih gumbov manjše. Kot navdih za "diagonalno" grafično zasnovo zaslona je služila slavna avenija v Barceloni, Avinguda Diagonal. To je bilo prvič, da je bil vmesnik za dizajn ustvarjen v novem SEAT-ovem digitalnem laboratoriju, ki se uvršča med pionirje v svojem razredu. Novi Leon se odlikuje po še eni pomembni značilnosti – notranji osvetlitvi. Ta vključuje polkrožno osvetlitev, ki se razteza čez celotno širino armaturne plošče in se nadaljuje na vratih. Tehnologija luči ne vključuje le de­ko­­­­rativno ambientno osvetlitev, temveč tudi druge ključne funkcije, kot sta pomoč pri zaznavanju mrtvih kotov Side&Exit Assist in opozorilo pri izstopu iz vozila Exit Warning.

Veliko pozornosti je bilo namenjene doseganju popolnega ravnovesja med prefinjeno in mehko plastiko, tkaninami in usnjem za sedežne prevleke, obloge vrat ter armaturno ploščo. Novi SEAT Leon svoj privlačni dizajn dopolnjuje tudi s praktičnostjo. Prostornina prtljažnika pri petvratni razli­čici SEAT Leona znaša 380 litrov (enako kot v prejšnji generaciji), medtem ko je pri različici Sportstourer na voljo 617 litrov prostornine, kar je 30 litrov več kot pri prejšnji generaciji.

Izvedbe opreme: prilagojene vašim potrebam
Novi SEAT Leon široko paleto serijske tehnologije dopolnjuje z velikim naborom dodatne opreme, tako da bo vozilo ne glede na izbrani nivo opreme – Reference, Style, Xcellence ali FR – vozniku nudilo vse, kar potre­buje, in to na način, ki bo popolnoma prilagojen njegovim potrebam. Vsa vozila znotraj modelske palete so opremljena s sistemom za dostop brez ključa Kessy Go, USB-vhodi za polnjenje spredaj ali zadaj, LED-žarometi z avtomatskim uravnavanjem, 8,25-palčnim infotainment sistemom in tehnologijo SEAT Connect. A to še ni vse. Najboljši nivo serijske opreme, FR, vključuje številne druge notranje in zunanje elemente za večje zmogljivosti vozila, vključno s specifičnim FR-vzmetenjem za boljše doživetje vožnje, FR-odbijači, večjimi, 17-palčnimi aluminijastimi platišči (opcijsko na voljo 18-palčna platišča) in emblemom FR na zadku, ki poudarja značaj vozila.

V notranjosti se potniška kabina ponaša s sedeži v barvi in oblazinjenju FR ter usnjenim večfunkcijskim volanom, ki se ujemajo z zunanjim videzom. Oprema FR pa ne prepriča le z videzom, temveč nudi tudi pestro ponudbo elementov za večjo varnost in udobje. Ena izmed glavnih značilnosti v notranjosti je 3-področna samodejna klimatska naprava Climatronic, ki potnikom tako spredaj kot tudi zadaj zagotavlja novo raven udobja (serijsko za izvedbi Xcellence in FR). SEAT Digital Cockpit z 10,25-palčnim zaslonom omogoča jasen, nazoren in logičen prikaz vseh pomembnih informacij za voznika (serijsko pri Xcellence in FR), medtem ko zadnji parkirni senzorji (serijsko od nivoja Style dalje) poskrbijo za enostavnejše in varnejše manevriranje.

Oprema FR zajema tudi celostno Full LED-tehnologijo na zadku vozila, vključno z neprekinjenim pasom luči in LED‑smerniki. Zatemnjena stekla, osvetljene aluminijaste vstopne lestve spredaj in osvetlitev v vratih zagotavljajo občutek zasebnosti in eleganten videz. Številne od naštetih rešitev so vključene tudi pri izvedbi Xcellence. Toda Xcellence v primerjavi z izvedbo FR poskrbi za drugačen občutek in videz novega SEAT Leona. Zunanjost vozila se ponaša s privlačno satasto mrežo hladilnika in kromiranimi okvirji stekel. Notranjost pa zazna­mu­­jejo barva, oblazinjenje in logotip Xcellence na volanu, ki še dodatno pridejo do izraza zaradi polkrožne ambientne osvetlitve, ki Leonovi potniški kabini daje edinstven pečat.

Preostala dva nivoja opreme sta Style in Reference. Oba serijsko ponujata električno nastavljivi zunanji ogledali, devet varnostnih blazin, opozorilnik za nepripete varnostne pasove, elektronski nadzor stabilnosti (ESC) in nadzor tlaka v pnevmatikah, prav tako je vključeno ogrevanje zunanjih ogledal in sistem za nadzor prometa Front Assist, pri Style pa dodatno še tempomat, usnjen volan in usnjena glava prestavne ročice ter že prej omenjeni parkirni senzorji zadaj in sprednji meglenki LED s funkcijo osvetlitve pri vožnji v ovinek. Opcijsko se lahko odločite tudi za 17-palčna aluminijasta platišča (serijsko za Style: 16-palčna). Ne glede na izbrano izvedbo opreme – različne barve, oblazinjenja in tehnologije zagotavljajo, da bosta novi SEAT Leon in njegov voznik lahko kos vsem izzivom, s katerimi se bosta srečala na poti.

Novi SEAT Leon: zasijal bo v svojem segmentu
Novi SEAT Leon v svojem segmentu premika meje mogočega in prinaša različne svetlobne tehnologije, tako za notranjost kot tudi za zunanjost vozila. SEAT-ovi inženirji in oblikovalci so uporabili napredne sisteme osve­­­­­tlitve, ki zagotavljajo dinamično podobo, poudarjajo celoten videz vozila in izboljšajo varnost. Žarometi s celostno Full LED-tehnologijo izboljšajo vidljivost in tako osvetlijo tudi najtemnejšo cesto. Poleg tega imajo vdelano značilno svetlobno grafiko znamke, kar novemu Leonu daje SEAT-ov značilni obraz. Hladno bela barva LED-žarometov zagotavlja izvrstno svetilnost do 900 lumnov (svetilnost pri običajnih LED‑žarometih znaša do 550 lumnov), kar je mogoče s pomočjo 22 svetlečih diod na posamezni modul. Žarometi vključujejo vse pomembne funkcije: zasenčene luči, dolge luči, dnevne luči in smernike.

Zunanji ogledali vozila sta opremljeni z LED-smerniki. Vozila z opcijskimi žarometi s celostno Full LED-tehnologijo se ponašajo s pozdravno osvetlitvijo, ki ob odklepanju vozila voznika in potnike pozdravi tako, da na tla ob vo­­­zilu projicira besedo "Hola!" (to je španski pozdrav in pomeni "Živijo!"). Videz novega SEAT Leona poleg tega poudarja neprekinjeni svetlobni pas Coast to coast, ki zadku vozila daje še večjo izrazno moč in poskrbi za to, da se za njim obračajo zavidljivi pogledi. Novi Leon vključuje tudi zadnje dinamične smernike, s katerimi je smer zavijanja vozila bolje opazna in vožnja tako varnejša. Razvojni inženirji pa fleksibilno in funkcionalno LED-tehnologijo niso uporabili samo pri zunanjosti vozila. Znotraj je SEAT Leon nove generacije opremljen s polkrožno ambientno osvetlitvijo v celostni LED‑tehnologiji, ki notranjosti daje poseben pečat in izboljša doživetje v potniški kabini.

Osvetlitev zaobjema sprednji del potniške kabine in se razteza od sprednjih vrat prek zgornjega dela armaturne plošče, pri čemer ustvari svetlobni lok, ki poskrbi za to, da pride do izraza Leonov notranji značaj. Sistem omogoča menjavo barve in odtenka svetlobe glede na potrebe voznika. Tako lahko ob zagonu vozila na primer uživate v pozdravni svetlobni animaciji, medtem ko pri menjavi voznega profila recimo iz Eco v Sport osvetlitev interakcijo med vozilom in voznikom obogati z novo dinamiko.

Povezljivost: prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT
Svet se spreminja. Je bolj digitaliziran kot kdajkoli prej in pri tem postaja tudi vse bolj povezan. Ker je vse večja tudi potreba po tem, da bi digitalni svet uporabljali tudi v vozilu, je novi SEAT Leon prvo popolnoma povezano vozilo znamke SEAT. V središču Leonovega sistema je njegova digitalna armaturna plošča SEAT Digital Cockpit, ki združuje 10,25­-palčni visokoločljivostni, uporabniku prilagodljivi kombinirani instrument in infotainment sistem. Serijski medijski sistem se ponaša z 8,25-palčnim zaslonom in je združljiv z avdiosistemom pametnega telefona. Večji, 10-palčni navigacijski sistem, pa medtem ponuja povezano navigacijo v 3D-prikazu, zaslon retina in možnost upravljanja z naravnim govorom ter prepoznavanje gest, kar poenostavi interakcijo z uporabnikom.

Glasovno upravljanje je verjetno eden izmed najlažjih in najbolj naravnih načinov interakcije z napravami, še zlasti ker se vse bolj navajamo na domače digitalne pomočnike, ki jih ponuja trg potrošniške elektronike. Glasovno upravljanje v novem SEAT-u omogoča naravno razumevanje jezika, tako da lahko uporabnik infotainment sistem upravlja z naravnim govorom, pri čemer uporablja ukaze, popravke ter navezave na prejšnje ukaze. Tako boste lahko na hitrejši, enostavnejši in varnejši način našli navigacijske informacije ali želeno glasbo. Trenutno v slovenskem jeziku še ni na voljo.

S sistemom Full Link pa bodo uporabniki lahko do svojega digitalnega sveta dostopali tudi s katerekoli naprave: prek Apple CarPlay (z uporabo brezžične povezave prek Bluetootha ali dostopne točke WLAN) ali prek Android Auto z uporabo kabla. Sistem Full Link predstavlja vrata do povezljivosti, pri čemer uporabnikom omogoča, da svoje mobilne napra­ve povežejo z infotainment sistemom vozila in v njem uporabljajo svoje digitalno okolje. Če torej želite v vo­zilo prenesti svoj imenik, navigacijske zemljevide ali glasbo, ki je del vašega potovanja, lahko zdaj do vsega tega dostopate na nadzorovan, intuitiven in varen način, ki ne bo odvračal vaše pozornosti: bodisi prek info­tainment sistema ali prek integriranih upravljalnih elementov na volanu.

Z opcijskim sistemom Connectivity Box z indukcijskim polnjenjem, ki ustreza Qi-standardu, uporabnikom ni treba skrbeti, da bodo v ključnih trenutkih ostali s prazno baterijo. Enota OCU (Online Connecitvity Unit) z vgrajeno SIM-kartico zagotavlja, da novi SEAT Leon nikoli ne bo ostal brez povezave z digitalnim svetom. Uporabniki bodo na ta način lahko dostopali do najnovejših aplikacij za infotainment, ki jih bo mogoče posodobiti kadarkoli. Zato bo novi SEAT Leon lahko nudil nove di­gi­talne produkte in storitve vso svojo življenjsko dobo. Vgrajena eSIM-kartica pomeni tudi, da bo v SEAT Leonu mogoče uporabljati storitev klica v sili eCall, ki v primeru prometne nesreče kontaktira dežurne klicne centre za nudenje pomoči, kar še dodatno poveča varnost v vozilu. Poleg vzpostavitve klica v sili (ročno ali avto­matsko) bo SEAT Leon omogočal, da se bodo pomembni podatki o vozilu, npr. lokacija vozila, tip moto­rja, barva ali število potnikov, posredovali dežurnim klicnim centrom, kar jim bo olajšalo nudenje pomoči.

Spletna povezava prek vgrajene eSIM-kartice bo tudi omogočala, da bodo nekatere funkcije infotainmenta upo­­rabljale informacije v realnem času iz oblaka, kar običajnemu navigacijskemu sistemu dodaja novo dimenzijo. Takšne informacije so na primer spletne informacije o prometu, lokacija parkirišč in bencinskih servi­sov kot tudi delovni časi in trenutne cene. Za tiste, ki pri poslušanju radia ne želijo biti omejeni, novi SEAT Leon prinaša spletni radio, ki uporabnikom omogoča, da poslušajo katerokoli spletno radijsko postajo, tudi če je iz druge države. Storitve SEAT CONNECT odpirajo nov svet. Aplikacijo SEAT CONNECT lahko naložite na svojo pametno napravo in z daljinskim upravljanjem nadzorujete številne funkcije, ki prispevajo k večjemu užitku v vožnji in izboljšuje varnost.

Večji del storitev SEAT CONNECT je na voljo serijsko, pri vseh nivojih opreme. Uporabniki lahko s pomočjo aplikacije SEAT CONNECT do podatkov svojega vozila (podatki o vožnji, parkirna lokacija, status vozila, vklj. z vrati in lučmi) dostopajo tudi na daljavo. Poleg tega lahko nastavijo obveščanje o prekoračitvi hitrosti (voznik prejme obvestilo, če trenutni uporabnik njegovega vozila vozi prehitro), obveščanje o prekoračitvi območja in obvestila alarmne naprave. Storitev odklepanja in zaklepanja na daljavo omogoča tudi odpiranje in zapiranje vrat, poleg tega lahko uporabniki na daljavo aktivirajo hupo in vključijo smernike, da lažje najdejo vozilo. Novi SEAT Leon zmore še več. Priključnohibridna izvedba ponuja dodatne funkcije za pomoč uporabnikom. Vozniki priključnih hibridov lahko prek e-Managerja na daljavo upravljajo postopek polnjenja ter s pametnim telefonom nadzorujejo delovanje klimatske naprave in nastavijo čas odhoda. Število t. i. in-car in online storitev se bo tekom življenjske dobe vozila povečevalo, saj se bo digitalno okolje vse bolj širilo, kar bo obogatilo uporabniško izkušnjo.

Pogonski sistemi: širok izbor najsodobnejših motorjev
Pri razvoju novega SEAT Leona smo upoštevali realne potrebe današnjega časa, zato so v široki paleti pogonskih sistemov zdaj tudi trije elektrificirani motorji s še večjo stopnjo učinkovitosti. Za novo generacijo kom­pa­ktnega modela so tako v ponudbi bencinski motorji (TSI), dizelski motorji (TDI), motor na stisnjeni zeme­ljski plin (TGI), dva blaga hibrida (eTSI) in priključni hibrid (eHybrid). Vsi ti agregati so bili zasnovani s ciljem do­­­­­se­ga­nja kar najboljših zmogljivosti in voznih lastnosti, tako da kupci lahko pričakujejo pravšnjo kombina­cijo vozila in motorja, ki bo ustrezala njihovim specifičnim potrebam.

Modeli z avtomatskim menjalnikom DSG so sedaj opremljeni s tehnologijo elektronskega prestavljanja (shift by wire). Sistem je zasnovan tako, da izbirna ročica ni mehansko povezana z menjalnikom, temveč se za pre­stavljanje uporabljajo elektronski signali. Elektronsko prestavljanje omogoča izbiranje prestav brez uporabe prestavne ročice. To je uporabno za nove avtomatske parkirne sisteme, kjer je mehansko parkirno zaporo nadomestila elektronska parkirna zapora. Novo elektronsko prestavljanje torej ne zagotavlja samo večje učinkovitosti, temveč tudi izboljšuje način vožnje in užitek v njej. Voznik lahko poleg prednastavljenih voznih profilov za uravnavanje podvozja – Eco, Normal in Sport – uporablja tudi možnost individualnih nastavitev, s katerimi lahko novi SEAT Leon natančno prilagodi svojim potrebam.

Bencinski motorji
Standardni bencinski motorji za novi Leon so vsi opremljeni z direktnim vbrizgavanjem in turbopolnilnikom. Njihov razpon moči sega od 66 kW/90 KM do 140 kW/190 KM. Ponudba vključuje dva 1,0-litrska 3-valjna motorja TSI (66 kW/90 KM in 81 kW/110 KM), ki sta za SEAT Leon na voljo prvič. Poleg njiju sta na voljo dva večja, 1,5-litrska motorja (96 kW/130 KM in 110 kW/150 KM), ki bosta s svojo zmogljivostjo navdušila voznika in hkrati zagotovila optimizirano učinkovitost. 1,0-litrska motorja in 1,5-litrski TSI z močjo 96 kW/130 KM so opremljeni z Millerjevim ciklom zgorevanja in variabilno turbinsko geometrijo, ki bistveno izboljšujeta učinkovitost motorjev s tolikšno gibno prostornino.

Millerjev cikel optimizira krmiljenje ventilov z zgodnjim zapiranjem sesalnih ventilov ter v kombinaciji z višjo stopnjo kompresije in turbopolnilnika prispeva k boljšemu nadzoru mešanice zraka in goriva, s čimer se učinko­vitost izboljša za do 10 %. 1,5-litrska motorja vključujeta tudi sistem aktivnega upravljanja valjev (ACT), ki pripomore k še boljši učinkovitosti. Vrh bencinske ponudbe predstavlja 2,0-litrski motor TSI z močjo 140 kW/190 KM, ki je kombiniran z menjalni­kom z dvojno sklopko.

Dizelski motorji
Dizelska tehnologija ostaja pomembna, ker prispeva k zmanjšanju emisij CO2. Za novi Leon so na voljo trije 2,0-litrski dizelski motorji TDI. Za motor z močjo 85 kW/115 KM je pri obeh karoserijskih različicah na voljo ročni menjalnik, medtem ko je pri dizelskem motorju z močjo 110 kW/150 KM možno izbirati med ročnim menjalnikom in avtomatskim me­njalnikom DSG. Za različico Sportstourer je na voljo tudi kombinacija motorja z močjo 110 kW/150 KM, me­nja­lnikoma DSG in štirikolesnega pogona 4Drive. Motorji TDI so v primerjavi z dizelskimi motorji prejšnjih generacij Leona prvič opremljeni z novim sistemom SCR z dvojnim doziranjem aditiva AdBlue, kar občutno zmanjšuje emisije NOx. Rezultat je nabor dizelskih mo­­torjev, ki ustrezajo strogim zahtevam najnovejših emisijskih standardov.

CNG
V ponudbi za novi SEAT Leon je tudi motor s pogonom na stisnjeni zemeljski plin (CNG): to je 1,5-litrski TGI z močjo 96 kW/130 KM. Vozilo ima vgrajene 3 plinske jeklenke s skupno kapaciteto 17,3 kg, kar novemu SEAT Leonu omogoča doseg 440 km z enim polnjenjem stisnjenega zemeljskega plina. Če se jeklenke izpraznijo, motor avtomatsko preklo­pi na bencinski pogon, da premosti razdaljo do naslednje CNG-polnilnice. Polnjenje s stisnjenim zemeljskim plinom poteka tako enostavno kot polnjenje vozila s klasičnim pogonom.

Blagi hibridni sistem (mHEV)
Novi SEAT Leon ravno tako ponuja možnost blage hibridne tehnologije (eTSI), s pomočjo katere kompaktni model dosega še večjo učinkovitost. Sistem, ki je na voljo z 1,0-litrskim motorjem TSI (81 kW/110 KM) in 1,5-litrskim bencinskim motorjem (110 kW/150 KM), združuje 48-voltno blago hibridno tehnologijo in motor z notranjim zgorevanjem zagotavlja dodatno učinkovitost, ki jo prinaša elektrifikacija, namesto z ročnim pa je kombiniran z avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko. Tehnologija uporablja 48-voltni zagonski alternator in 48-voltno litij-ionsko baterijo. Dodatna učinkovitost je delno dosežena s tem, da Leon v določenih voznih situacijah vozi z izključenim motorjem, regenerira zavorno energijo in z električno podporo pripomore k delovanju motorja. 

Priključni hibrid
In ker tudi SEAT čedalje bolj stavi na elektrifikacijo, prihaja s četrto generacijo Leona na trg tudi sodobna priklju­čno­hibridna izvedba. Gre za kombinacijo 1,4-litrskega bencinskega motorja TSI in elektromotorja, litij-ionske baterije s kapaciteto 13 kWh in 6-stopenjskega menjalnika DSG; ta agregat potem razvije moč 150 kW/204 KM. Izvedba priključnega hibrida voznikom ravno tako omogoča, da s pomočjo energije, shranjene v bateriji vozila, uporabljajo samo električni način vožnje z dosegom pribl. 60 km (po kriterijih WLTP). Idealna izbira, če želite povečati učinkovitost ali voziti po mestnih ulicah s strožjimi predpisi glede kakovosti zraka. Priključnohibridna različica bo dostopna tako za 5-vratno izvedbo modela kot tudi za izvedbo Sportstourer.

Varnost: najvarnejši SEAT vseh časov prinaša visokorazvite asistenčne sisteme
"Novi SEAT Leon je bil oblikovan in razvit z namenom, da bi postal najbolj inovativen produkt znamke – poleg spletne povezljivosti ponuja tudi napredne asistenčne sisteme. Vzbuja strast in s svojim videzom pri ljudeh poskrbi za poseben občutek; morate ga samo opazovati in mu pustiti, da pokaže svoje bistvo,” je dejal Axel Andorff, ki je kot član uprave družbe SEAT odgovoren za raziskave in razvoj. "Vse se vrti okoli tega, da se dotaknete novega Leona in ga občutite."

Novi SEAT Leon je najvarnejše vozilo, ki ga je znamka kdajkoli razvila. S pomočjo nabora posodobljenih in po­polnoma na novo zasnovanih naprednih asistenčnih sistemov vozilo bolje zaznava okolico in se odziva na ovi­re na cesti ali nenadne poteze drugih voznikov. Najrazličnejše tehnologije omogočajo, da SEAT Leon zaznava svojo okolico in s tem zagotavlja optimalno zaščito, ne glede na to, kaj se dogaja, ko ste za krmilom. S tem dosega novo dimenzijo varnosti. Novi SEAT Leon združuje pester nabor novih naprednih asistenčnih sistemov, kot so dinamično uravnavanje podvozja (DCC), prediktivni tempomat z atomatskim uravnavanjem razdalje ACC, asistenca za pomoč v sili Emergency Assist, asistenca za vožnjo Travel Assist (na voljo od jeseni 2020), asistenca za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu Side Assist in asistenca za stranski promet zadaj Exit Assist, opozorilo pri izstopu iz vozila Exit Warning. Vsi ti sistemi zagotavljajo varnost vozila in potnikov v njem tako med vo­žnjo kot tudi, kadar vozilo miruje.

Sistem za dinamično uravnavanje podvozja DCC (Dynamic Chassis Control) omogoča, da se vozne in krmilne lastnosti novega SEAT Leona prilagajajo glede na razmere in glede na voznikove zahteve, kar prispeva k boljšemu udobju vožnje. Prilagodljiva tehnologija podvozja stalno spremlja stanje cestišča, upošteva pa tudi kot zasuka volana ter za­vo­rne sile in sile pospeševanja, čemur prilagaja vzmetenje in blaženje posameznih koles, tako da sta udobje in dinamika optimalna. Prediktivni tempomat z atomatskim uravnavanjem razdalje ACC lahko določi položaj vozila na podlagi poti in GPS-podatkov navigacijskega sistema, ki sistemu posreduje tudi nadaljnje informacije o poteku poti – zavoji, krožišča, križišča, omejitve hitrosti in naselja – tako da lahko sistem prilagodi hitrost vozila. Prediktivni ACC lahko poleg tega s po­močjo sprednje kamere in prepoznavanja prometnih znakov prilagodi hitrost vozila, ko se omejitve hitrosti spremenijo.

Funkcionalnost avtomatizirane vožnje se bo nadaljevala z uvedbo asistence za vožnjo Travel Assist v bližnji prihodnosti. Sistem bo uporabljal informacije sistema ACC in asistence za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist, ki mu bodo omogočale, da bo vozilo aktivno ohranjal na sredini voznega pasu in hitrost prilagajal prometnemu toku – asistenca za vožnjo deluje do hitrosti 210 km/h. Tehnologija bo omogočala tudi prehitevanje. Voznik bo moral samo vključiti smernik, in če bo promet to dopuščal, bo vozilo avtomatsko izvedlo vozni manever. Za zagotavljanje varnosti in izpolnjevanje zakonskih zahtev mora voznik nenehno spremljati sistem in dogajanje v prometu ter pri tem volan držati z vsaj eno roko. Če vozilo zazna, da temu ni tako (volan ima kapaci­tivne senzorje), in če voznik volan spusti iz rok za več kot 15 sekund, se sprožijo zvočna in optična opozorila, sledi lahko tudi zavorni sunek. Če se voznik kljub temu ne bo odzval, bo Emergency Assist vozilo zaviral do zaustavitve.

Dodatna novost v novi ponudbi za večjo varnost pri Leonu je opozorilo pri izstopu iz vozila Exit Warning. Kadar voznik odpre vrata pri mirujočem vozilu, ga vozilo zvočno opozori na promet v bližini – to so lahko druga vozila, če se vozilo ustavi na cesti, ali kolesarji in pešci, če se vozilo ustavi na robu cestišča.

Tradicija: pot do četrte generacije
SEAT Leon je od leta 1999, ko je vstopil na trg, eden izmed osrednjih stebrov znamke. Dosega izjemne proda­jne rezultate, uvaja nove tehnologije in v izredno konkurenčnem segmentu navdušuje z novimi ravnmi dina­mi­čnosti in dizajna. Oblikovanje, razvoj in proizvodnja vseh generacij so potekali v Barceloni, v proizvodnih obratih v Martorellu. SEAT Leon je ime dobil po španskem mestu Leon, s čimer SEAT nadaljuje svojo tradicijo, saj je bilo 14 mode­lov poimenovanih po španskih mestih (Ronda, Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea, Ateca, Arona in Tarraco).

S prvo generacijo SEAT Leona je znamka leta 1999 vstopila v C-segment. Prodanih je bilo več kot 500.000 primerkov. To vozilo je prineslo vrsto tehnologij: od štirikolesnega pogona s haldex sklopko (to je bilo prvo vozilo znamke SEAT, pri katerem je bil štirikolesni pogon kombiniran s popolnoma neodvisnima večvodilnima premama), prek 6-stopenjskega menjalnika pa vse do zmogljivega motorja z močjo 132 kW/180 KM. Prva generacija SEAT Leona je vključevala tudi prvi kompaktni model znamke SEAT z močjo več kot 147 kW/200 KM: to je bil Leon CUPRA 2.8 V6, ki je na trg prišel leta 2000. Izjemno vozilo, opremljeno z motorjem V6, je dosegalo 150 kW/204 KM. Leta 2005 je nastopil čas za nov model in SEAT je predstavil drugo generacijo Leona. Težko je bilo izboljšati uspeh prejšnjega vozila, a mu je uspelo.

Novosti druge generacije niso bile samo elektromehansko servokrmiljenje, tehnologija direktnega vbrizgavanja, sistem Start&Stop in alternator za regeneracijo energije, temveč tudi večja varnost. Leon je dobil izboljšan sistem ESP, elektronsko zaporo diferenciala (EDS), zavorno asistenco EBA in tehnologijo 'overboost', ki je omogočala maksimalno zavorno zmogljivost, tudi pri visoki temperaturi zavornih ko­lu­tov. Model je bil opremljen tudi s sistemom BSW, ki je ob aktivaciji brisalcev vetrobranskega stekla očistil zavore. Ne smemo pozabiti niti na krmilno asistenco (DSR), s pomočjo katere je vozilo ohranjalo smer vožnje v primeru nezgode. Vozilo je ravno tako pripravilo teren za prihod naslednje generacije različice CUPRA, to je bil Leon CUPRA R z 2,0-litrskim motorjem TSI (194 kW/265 KM), ki je postal najmočnejši model v celotni zgodovini znamke. Vse skupaj je bilo prodanih več kot 675.000 primerkov druge generacije SEAT Leona, kar je pomagalo pri razvoju tretje generacije vozila – generacije, ki je postavila nova merila.

Tretja generacija SEAT Leona, ki je bila predstavljena leta 2012, je bila tehnološko nedvomno najbolj napredna generacija vozila do tedaj. Vozilo je ponujalo izjemno zmogljivost, učinkovitost in pester nabor varnostnih tehnologij. Vsi motorji so bili opremljeni s sistemom Start&Stop, vozilo pa je bilo poleg tega opremljeno tudi s celostno Full LED-tehnologijo, asistenco za dolge luči High Beam Assist, asistenco za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist in sistemom za zaznavanje utrujenosti voznika Tiredness Recognition. Vse različice so bile serijsko opremljene s sedmimi varno­stnimi blazinami. Model je poleg tega vključeval tudi tehnologijo Full Link, ki je izboljšala SEAT-ove možnosti povezljivosti. Do julija 2019 je bilo prodanih več kot milijon primerkov, kar vozilo uvršča med najuspešnejše modele znamke SEAT. Uspeh pa se ni zrcalil samo v prodajnih številkah, temveč tudi na dirkalni stezi. Leta 2014 je Leon CUPRA SC (3-vratna različica) s 4-valjnim motorjem TSI z močjo 205 kW/280 KM na slavni Severni zanki Nürburgringa postal najhitrejše kompaktno vozilo s pogonom spredaj. Dosegel je čas 7:58.44, s čimer je premagal rekordni čas 8 minut. Za volanom je sedel SEAT-ov voznik in ambasador Jordi Gené.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.