Avto.info

Pred 9. Simpozijem Emobility

V Beogradu vse OK!

Primož Lemež

Primož Lemež

Avtor: Foto: Katja Kodba
Pred 9. Simpozijem Emobility: V Beogradu vse OK!

Še mesec dni nas loči od 9. Simpozija Emobility. In v Beogradu je že skoraj vse nared za začetek 9. Simpozija Emobility, ki bo potekal v Hotelu Grand Metropol med 18. in 20. oktobrom.

Emobility je, to pot prvič v Srbijo, uspel privabiti številne evropske strokovnjake iz različnih področij, ki se dotikajo e-mobilnosti: avtomobili in baterije, infrastruktura, polnilne postaje, državne pomoči za razvoj e-mobilnosti ... Predavatelji prihajajo iz Slovenije, Nemčije, Avstrije, Islandije, Nizozemske, Danske, Slovaške, Hrvaške ter seveda iz Srbije. Vendar pa seznam še ni čisto zaključen. V dveh dneh se bo ob številnih predavanjih zvrstilo kar nekaj panelnih razprav na katerih se bodo soočala tudi različna mnenja glede uporabe, ekološke sprejemljivosti električnih avtomobilov, pa razprave o načinih gradnje infrastrukture za polnjenje, različnih pristopov držav do e-mobilnosti.

Kot vedno bodo organizatorji pustili dovolj časa tudi za druženja, na sporedu je kar nekaj sprejemov, tako da bo tudi »tretji polčas« izredno zanimiv. Srbija sicer še ni razvita e-mobilnostna dežela, ima pa izredne možnosti. Ne samo zaradi dobro razvite idustrije avtomobilkih sestavnih delov, pač pa tudi zato, ker bodo v Kragujevcu začeli izdelovati povsem električne Fiate. Seveda pa v tem trenutku litij v Srbiji prepovedana beseda, vendar mislim, da bodo čez nekaj časa kljub vsemu videli, da pridelava litija okolju ni tako škodljiva, kot so bili obveščeni. Tako kot na vseh dosedanjih Simpozijih, se pri Društvu Emobility trudijo, da bi bile vse informacije verodostijne in da bi udeleženci dobili celovit pogled v prednosti in izzive, ki jih e-mobilnost prinaša.

Nikolo Teslo si lastijo tako v Srbiji kot na Hrvaškem, vendar pa Tesla še zdaleč ni bil edini genij s tega področja. Vsekakor pa je Nikola v Srbiji pustil izreden pečat. To pa je samo še en razlog, zakaj je Srbija e-mobilnostno zelo perspektivna država. Zato me izredno veseli, da se bodo Simpozija udeležila tudi nekatera slovenska podjetja, ki vidijo v Srbiji velik gospodarski e-mobilnostni potencial. Še vedno pa je tudi nekaj časa, za prijavo na spletni strani organizatorja.

Slovenija pa je tudi država partnerica 9. Simpozija Emobility.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov