Avto.info

Audi Q3 kot priključni hibrid

Visoka učinkovitost in izjemen užitek v vožnji

Audi Q3 kot priključni hibrid: Visoka učinkovitost in izjemen užitek v vožnji

Audi Q3 kot priključni hibrid

Avtor: Foto: Audi
Audi Q3 kot priključni hibrid: Visoka učinkovitost in izjemen užitek v vožnji Audi Q3 kot priključni hibrid: Visoka učinkovitost in izjemen užitek v vožnji Audi Q3 kot priključni hibrid: Visoka učinkovitost in izjemen užitek v vožnji Audi Q3 kot priključni hibrid: Visoka učinkovitost in izjemen užitek v vožnji Audi Q3 kot priključni hibrid: Visoka učinkovitost in izjemen užitek v vožnji Audi Q3 kot priključni hibrid: Visoka učinkovitost in izjemen užitek v vožnji Audi Q3 kot priključni hibrid: Visoka učinkovitost in izjemen užitek v vožnji Audi Q3 kot priključni hibrid: Visoka učinkovitost in izjemen užitek v vožnji Audi Q3 kot priključni hibrid: Visoka učinkovitost in izjemen užitek v vožnji Audi Q3 kot priključni hibrid: Visoka učinkovitost in izjemen užitek v vožnji Audi Q3 kot priključni hibrid: Visoka učinkovitost in izjemen užitek v vožnji

Audi nadaljuje svojo elektrifikacijsko ofenzivo: drugi teden januarja se bo začela predprodaja modelov Q3 45 TFSI e in Q3 Sportback 45 TFSI e (Q3 45 TFSI e: poraba goriva v l/100 km, kombinirana*: 1,7–1,4, poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana*: 16,0–14,4; emisija CO2 v g/km, kombinirana*: 39–32; Q3 Sport­back 45 TFSI e: poraba goriva v l/100 km, kombinirana*: 1,7–1,4, poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana*: 15,9–14,6; emisija CO2 v g/km, kombinirana*: 38–33). Priključno­­hibridni pogon obeh modelov ima sistemsko moč 180 kW (245 KM), oba kompaktna SUV-ja izključno na elektriko prevozita do 61 kilometrov po kriterijih NEVC. Po kriterijih WLTP to pomeni 51 kilometrov pri modelu Q3 45 TFSI e in 50 kilometrov pri modelu Q3 Sportback 45 TFSI e. Q3 45 TFSI e stane 46.000 evrov (v Nemčiji, z 19-odstotnim DDV), Q3 Sportback 45 TFSI e pa še dodatnih 1.400 evrov. V obeh primerih lahko kupci (v Nemčiji) zaprosijo za subvencijo v višini 6.750 evrov.

Doživetje električne vožnje, preprosto polnjenje in izjemna funkcionalnost – vse to je razlog, da so Audijevi priključni hibridi še posebej zanimivi. Q3 45 TFSI e** in Q3 Sportback 45 TFSI e** dopol­nju­jeta ponudbo priključnih hibridov, ki jih je Audi trgu ponudil sredi leta 2019. Hkrati pa oba kompaktna SUV-ja kupcem odpirata vrata v svet elektrificiranih modelov Q.

245 KM sistemske moči, 13 kWh kapacitete: pogon in baterija
Kot motor z notranjim zgorevanjem v obeh modelih Q3** služi 1.4 TFSI. Štirivaljnik ima moč 110 kW (150 KM). Pogon je dopolnjen s sinhronskim motorjem s stalnim vzbujanjem (PSM), ki ima moč 85 kW. Skupaj s prekinitveno sklopko je PSM integriran v ohišju 6-stopenjskega menjalnika tiptronic. Ta menjalnik z dvema sklopkama, ki moč prenaša na sprednji kolesi, ima vgrajeno električno oljno črpalko. Črpalka skrbi za dovajanje olja ter tako omogoča delovanje sklopk in prestavljanje tudi ob izključenem motorju TFSI.

Velik užitek v vožnji in visoka učinkovitost – pogonski sklop obeh novih modelov nudi oboje. Kombinacija motorja 1.4 TFSI in elektromotorja zagotavlja sistemsko moč 180 kW (245 KM) in sistemski navor 400 Nm. Q3 45 TFSI e** in Sportback** od 0 do 100 km/h pospešita v 7,3 sekunde. Oba modela dosežeta največjo hitrost 210 km/h. Skladno z Novim evropskim voznim ciklom (NEVC) znaša poraba goriva pri modelu Q3 45 TFSI e od 1,7 do1,4 litra na 100 kilometrov (od 39 do 32 gramov CO2). Pri modelu Q3 Sportback 45 TFSI e je poraba goriva prav tako od 1,7 do 1,4 litra na 100 kilometrov (od 38 do 33 gramov CO2). Pri obeh modelih skupni doseg znaša pribl. 710 kilometrov – dokaz njune izjemne funkcionalnosti.

Visokonapetostna baterija je nameščena v dnu vozila, pred zadnjo premo. V 96 prizmatičnih celicah se lahko shrani 13,0 kWh energije. Tolikšno kapaciteto kompaktne in sorazmerno lahke baterije omogoča nova generacija celic. Baterijski sistem je opremljen z lastnim hladil­nim krogo­tokom. Tega je mogoče povezati s krogotokom klimatske naprave in s tem tudi pri najbolj dina­mični vožnji zagotoviti učinkovito hlajenje.

Poudarek na učinkovitosti: upravljanje pogona
Upravljanje pogona je pri obeh kompaktnih SUV-jih zasnovano za visoko učinkovitost. Avto se tudi pri velikem mrazu vedno zažene električno. Oba priključna hibrida lahko po kriterijih NEVC brez lokalnih emisij prevozita do 61 kilometrov (po kriterijih WLTP Q3 prevozi 51 kilo­metrov in Q3 Sport­back 50 kilometrov). Pri tem dosežeta največjo hitrost 140 km/h. Pri nizki hitrosti sistem za zvočno opozarjanje AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System) proizvaja zakonsko predpisani elek­tronsko generirani zvok motorja, ki opozarja druge udeležence v prometu.

V voznem načinu Auto-Hybrid, ki je glavni režim delovanja, upravljanje pogona omogoča, da se naloge pametno in učinkovito porazdeljujejo med motorjem 1.4 TFSI in elektromotorjem. V števil­nih situacijah, kot na primer pri prehitevanju, elektromotor pomaga štirivaljniku. Pri dodajanju plina pri nizkih vrtljajih lahko npr. s svojim vedno visokim navorom premosti tistih nekaj desetink sekunde, kolikor jih turbopolnilnik potrebuje za povečanje tlaka – komaj opazna, a učinkovita pomoč. S tipko EV lahko voznik prednostno izbere električni pogon. Upravljanje pogona stalno analizira množico podatkov, med njimi informacije o poti, ki jih generira navigacija, in podatke o okolici, ki jih zbirajo senzorji vozila. Sistem tako zazna, kadar se avto približuje krajevni tabli, omejitvi hitrosti, krožišču ali spredaj vozečemu vozilu. Pri odvzemu plina začneta Audi Q3 45 TFSI e** in Q3 Sportback 45 TFSI e** v večini primerov jadrati z izključenim motorjem TFSI.

Pravi režim za vse potrebe: Hold, Charge in Dynamic
Ne glede na sistem pametnega upravljanja pogona pa je nadzor nad dogajanjem povsem v rokah voznika. Ta lahko namreč s tipko EV preklaplja med načinom Auto-Hybrid in električno vožnjo. Hkrati se v upravljalnem sistemu MMI odpre meni, ki vozniku ponudi dva posebna dodatna reži­ma delovanja: Battery Hold in Battery Charge. Režima omogočata, da se stanje napolnjenosti baterije ohranja na trenutni ravni oziroma se zvišuje. Poleg tega lahko voznik značaj pogona spreminja tudi s sistemom za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select. Če izbere profil Dynamic ter menjalnik S tronic nastavi na S in do konca doda plin, mu je za pribl. deset sekund na voljo polni navor elektromotorja 330 Nm. Takoj ko nogo umakne s pedala za plin, elektromotor preklopi na rekuperacijo in v fazi generiranja znova pridobi energijo. Tako lahko avto z elektromotorjem tudi občutno zavira. Ne glede na vozni profil oba modela** energijo rekuperirata vedno, kadar voznik pritisne na zavorni pedal. Do pojemka pribl. 0,3 g – torej v večini vsakodnevnih situacij, ko zaviramo – zaviranje omogoča elektro­motor sam. Šele pri močnejšem zaviranju električni ojačevalnik zavorne moči aktivira hidrav­lične kolesne zavore. Zaradi natančnega prekrivanja je prehod skoraj neopazen, rekuperacija poteka še naprej. Pri zaviranju lahko sistem prek elektromotorja regenerira in v baterijo shrani do 40 kW energije.

Podvozje Audijevega SUV-ja** je s svojim uravnoteženim značajem odličen partner pogonu. Zaradi serijskega sistema Audi drive select je doživetje vožnje še bolj vsestransko – sistem namreč ne uravnava le delovanja motorjev, temveč tudi drugih sistemov, kot sta S tronic in servokrmiljenje. Poleg režima Dynamic so na voljo še profili Comfort, Auto in Individual. Oba priključna hibrida sta serijsko opremljena s 17-palčnimi aluminijastimi platišči, lahko pa se odločite za platišča s premerom 18, 19 ali 20 palcev. Njuna karoserija leži deset milimetrov višje kot pri klasično gnanih modelih Q3 – odmik od tal torej kljub prekrivni plošči za baterijo ostaja enak.

Napolnjen do 100 % v 3 urah in 45 minutah: polnjenje doma in na poti
Audi Q3 45 TFSI e** in Q3 Sportback 45 TFSI e** se lahko polnita z izmeničnim tokom (AC) na 400-voltni vtičnici z močjo 3,6 kW. S serijskim omrežnim polnilnim kablom je tako mogoče prazno baterijo napolniti v 3 urah in 45 minutah. Brezplačna aplikacija myAudi uporabniku omogoča, da polnjenje, čas polnjenja in predhodno klimatiziranje upravlja na daljavo. Kupci vozil Audi lahko za uporabo v hiši in garaži izberejo elektriko "Volkswagen Naturstrom", ki je 100-odstotno pridobljena iz obnovljivih virov. Na javnih polnilnih postajah se za polnjenje kompaktnih priključnih hibridov uporablja kabel Mode 3. Posebno udobno polnjenje omogoča storitev e-tron Charging Service, ki je na voljo v večini evropskih držav: uporabnik lahko z eno samo kartico dostopa do več kot 155.000 polnilnih točk.

Vsestransko uporaben: dizajn in notranjost
Oba nova modela Q3** se ponašata z močjo in športnostjo. Notranjost je prostorna in prilago­d­ljiva. Sprednja sedeža sta udobna in omogočata športen položaj sedenja. Zadnjo sedežno klop je mogoče vzdolžno premikati, tridelno naslonjalo ima 7-stopenjsko nastavljiv naklon. Osnovna prostornina prtljažnika znaša 380 litrov, ob podrtih naslonjalih zadnjih sedežev se pri modelu Q3 45 TFSI e** prostornina poveča na 1.375 litrov in pri modelu Q3 Sportback 45 TFSI e** na 1.250 litrov. Kot dodatno opremo Audi nudi električni pokrov prtljažnika, ki ga je mogoče odpirati tudi z zamahom noge.

Koncept upravljanja in prikazov stavi na dva zaslona: v sredini armaturne plošče je nameščen zaslon MMI touch z 10,1-palčno diagonalo, ki med drugim prikazuje tudi tok energije hibrid­nega pogona. Voznik gleda na digitalni kombinirani instrument ali na virtualni prikazovalnik Audi virtual cockpit – ta je na voljo v dveh velikostih. Prikazovalnik električne moči kaže moč sistema, status pogona, rekuperacijo, stanje napolnjenosti baterije in doseg. Številne funkcije je mogoče upravljati z naravnoglasovnim sistemom, ki lahko opcijsko dostopa tudi do znanja iz oblaka in pomeni naprednejšo raven vnosa podatkov.

Odlično povezan: Audi connect
Poleg opcijskega vrhunskega infotainment sistema MMI navigacija plus so v vozilu tudi splet­ne storitve iz ponudbe Audi connect. Med njimi so storitve Car-to-X, ki uporabljajo kolektivno inteligenco: prek povezave Audijevih vozil poteka izmenjava informacij o parkirnih mestih ob robu cest, nevarnih mestih, omejitvah hitrosti in fazah delovanja semaforjev. Aplikacija myAudi avto poveže s pametnim telefonom uporabnika. Infotainment ponudbo dopolnjujejo strojni moduli, kot sta Audijev predal za telefon in prestižni avdiosistem Bang & Olufsen z virtualnim 3D-zvokom.

Asistenčne sisteme obeh modelov poznamo iz vozil višjih razredov. Eden izmed njih je prila­godljiva vozna asistenca (opcijsko). Vozniku pomaga pri vzdolžnem in prečnem vodenju vozila, kar še zlasti na dolgih relacijah pomeni znatno več udobja. Voznik se mora za vzdrže­vanje prečnega vodenja le rahlo dotikati kapacitivnega volana, ki spada k sistemu, da s tem potrjuje svojo pozornost. Asistenčni sistemi Audi pre sense basic, Audi pre sense front, opozorilnik za zapustitev voznega pasu in opozorilnik za menjavo voznega pasu so serijski.

Cene od 46.000 evrov: priključni hibrid Q3 bo mogoče naročiti od januarja 2021
Predprodaja za Audi Q3 45 TFSI e** in Q3 Sportback 45 TFSI e** se bo začela drugi teden januarja 2021. Osnovna cena bo v Nemčiji znašala 46.000 oziroma 47.400 evrov (vključno z 19-odstotnim DDV). Obsežna serijska oprema poleg že navedene vključuje tudi LED-žaro­mete, dvoconsko avtomatsko klimatsko napravo in klimatiziranje mirujočega vozila. Kupci lahko (v Nemčiji) zaprosijo za subvencijo v višini 6.750 evrov. Kot službeni vozili bosta oba priključna hibrida obdavčena le pavšalno z 0,5-odstotka bruto maloprodajne cene.

Podatki o porabi za omenjene modele
Poraba goriva in emisije CO₂ so navedene v razponu, ker so odvisne od izbranih pnevmatik/platišč

Audi Q3 45 TFSI e: poraba goriva v l/100 km, kombinirana: 1,7–1,4; poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana: 16,0–14,4; emisija CO2 v g/km, kombinirana: 39–32

Audi Q3 Sportback 45 TFSI e: poraba goriva v l/100 km, kombinirana: 1,7–1,4; poraba električne energije v kWh/100 km, kombinirana: 15,9–14,6; emisija CO2 v g/km, kombinirana: 38–33

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.