Avto.info

Novi BMW X1 in prvi BMW iX1

Vstopni model v svet BMW X je zdaj privlačnejši kot kdaj koli prej

Novi BMW X1 in prvi BMW iX1: Vstopni model v svet BMW X je zdaj privlačnejši kot kdaj koli prej

Novi BMW X1 in prvi BMW iX1

Avtor: Foto: BMW
Novi BMW X1 in prvi BMW iX1: Vstopni model v svet BMW X je zdaj privlačnejši kot kdaj koli prej Novi BMW X1 in prvi BMW iX1: Vstopni model v svet BMW X je zdaj privlačnejši kot kdaj koli prej Novi BMW X1 in prvi BMW iX1: Vstopni model v svet BMW X je zdaj privlačnejši kot kdaj koli prej Novi BMW X1 in prvi BMW iX1: Vstopni model v svet BMW X je zdaj privlačnejši kot kdaj koli prej Novi BMW X1 in prvi BMW iX1: Vstopni model v svet BMW X je zdaj privlačnejši kot kdaj koli prej Novi BMW X1 in prvi BMW iX1: Vstopni model v svet BMW X je zdaj privlačnejši kot kdaj koli prej Novi BMW X1 in prvi BMW iX1: Vstopni model v svet BMW X je zdaj privlačnejši kot kdaj koli prej Novi BMW X1 in prvi BMW iX1: Vstopni model v svet BMW X je zdaj privlačnejši kot kdaj koli prej

Vstopni model v svet BMW X je zdaj privlačnejši kot kdaj koli prej. V svoji tretji generaciji modela se novi BMW X1 ponaša z bolj izstopajočim dizajnom, vrhunsko prostornostjo, napredno digitalizacijo – in prvič s povsem električnim pogonskim sistemom. Medtem pa se v novem BMW iX1 takoj dostopen užitek v vožnji in sodobna vsestranskost združita z lokalno mobilnostjo brez emisij.BMW X1 tretje generacije z drznejšim videzom, vsestransko trajnostnostjo in vrhunsko digitalizacijo. SUV je prvič na voljo s popolnoma električnim pogonskim sistemom v obliki BMW iX1. Dobro znana zunanja oblika BMW X z močnejšo navzočnostjo in napredna notranjost. Zaradi privlačne kombinacije vsestranskosti, napredne funkcionalnosti in premijskega značaja s pomembnimi dodatki k standardni opremi predhodnika ima stranka užitek v vožnji in uporabniško izkušnjo, osredotočeno na prihodnost, na dosegu roke. Inovativna tehnologija na področju sistemov za pomoč vozniku, nadzora/upravljanja in povezljivosti.

Napredna arhitektura novega BMW X1 omogoča prilagodljivo proizvodnjo modelov s popolnoma električnim pogonom, priključnimi hibridnimi sistemi in motorjem z notranjim zgorevanjem na enem tekočem traku v tovarni BMW Group v Regensburgu. Prodaja bo stekla v oktobru 2022 s po dvema različicama z bencinskim in dizelskim motorjem. Modeli, vključno s popolnoma električnim BMW iX1 xDrive30 in dvema priključnima hibridoma, bodo dodani v ponudbo takoj po začetku prodaje. Široka elektrifikacija s tehnologijo BMW eDrive pete generacije. Popolnoma električno SUV vozilo za premijski kompaktni segment pomembno prispeva k pospešeni krepitvi električne mobilnosti. Priključni hibridni modeli z znatno povečanim električnim dosegom. Najnovejša generacija 48-voltne blage hibridne tehnologije za bencinske in dizelske modele prinaša dodatno povečanje učinkovitosti.

Močna sorazmerja in sodoben oblikovalski jezik z natančnimi linijami so vizualni izraz robustnosti in jasen pokazatelj identitete avtomobila kot člana družine BMW X. Novi model meri 4500 milimetrov v dolžino (do 53 mm več od predhodnika), 1845 milimetrov v širino (+24 mm) in 1642 milimetrov v višino (+44 mm). Prostornost, udobje vožnje in dinamika imajo koristi od povečane medosne razdalje (+22 milimetrov) in kolotečin (spredaj in zadaj: +31 milimetrov). Optimizirana aerodinamika izboljša učinkovitost, doseg in zvočno udobje. BMW iX1 ima količnik zračnega upora 0,26. Pokončni sprednji del z veliko ledvičko BMW skoraj kvadratnega videza in tankima full LED-žarometoma. Dinamično raztegnjena silhueta z izklesanimi blatniki, potopnimi kljukami na vratih in dolgim strešnim spojlerjem. Širok zadek z natančno oblikovanimi površinami, ozkim oknom in tankimi LED-lučmi.

Izbirati je mogoče med 12 barvami zunanjosti, med katerimi je prvič tudi odtenek Frozen iz programa BMW Individual. 17-palčna platišča iz lahke zlitine so standardna. Modela xLine in M Sport sta opremljena z 18-palčnimi platišči iz lahke zlitine in oblikovnimi posebnostmi, ki signalizirajo robustnost in okretnost. BMW iX1 ima značilnosti v barvi BMW i Blue. Platišča iz lahke zlitine do velikosti 20 palcev je prvič mogoče izbrati kot opcijo za BMW X1. Sodobna notranjost, zasnovana s poudarkom na digitalizaciji, se zgleduje po BMW iX. Standardna specifikacija opreme, vključno z glasovnim upravljanjem prek BMW Intelligent Personal Assistant in ukrivljenim zaslonom BMW s funkcijo na dotik, povzroči znatno zmanjšanje števila upravljalnih elementov. Tanka armaturna plošča z ozkimi zračniki. Navidezno lebdeči naslon za roko z vgrajeno nadzorno ploščo vključuje prestavno ročico popolnoma novega videza ter gumb za nastavitev glasnosti zvočnega sistema in druge funkcijske gumbe. Nov podstavek za pametne telefone v spodnjem delu sredinske konzole, opcijsko z brezžičnim polnjenjem za združljive naprave.

Veliko prostora za voznika in potnike na petih sedežih omogoča raznovrstno uporabo. Prtljažnik je mogoče razširiti s 540 na največ 1600 litrov (BMW iX1 in priključni hibridni modeli: 490–1495 litrov). Standardna naslonjala zadnjih sedežev je mogoče ločeno zlagati v razmerju 40 : 20 : 40, opcijsko pa jih lahko nastavite tudi po naklonu. Opcijsko je mogoče zadnjo sedežno klop pomikati naprej in nazaj do 13 centimetrov, vendar le pri modelih z motorjem z notranjim zgorevanjem. Opcijsko vlečno kljuko lahko v položaj za vleko pri BMW X1 zdaj prvič namestite električno. Največja dovoljena obremenitev je do 2000 kilogramov, odvisno od različice modela. Višji položaj sedenja in opazno povečanje udobja na dolge razdalje. Na novo razvite večnastavljive sedeže je mogoče opcijsko naročiti v perforiranem Sensatecu ali usnju Vernasca. Opcijska športna sprednja sedeža sta opremljena z izrazitimi bočnimi stranicami in ramenskim predelom. Električna nastavitev sedeža s funkcijo spomina, ledveno oporo in masažno funkcijo je na voljo na seznamu dodatne opreme. Optimizirana akustična izolacija za večje zvočno udobje. Koncept zaščite potnikov po novem vključuje zračno blazino med voznikovim in sovoznikovim sedežem.

Standardna specifikacija opreme, ki je bistveno bogatejša v primerjavi s predhodnikom in je izjemno radodarna za zadevni razred, vključuje funkcije, kot so samodejna klimatska naprava z dvoconskim upravljanjem, usnjen športni volan, navigacijski sistem, opozorilo pred čelnim trkom in parkirni asistent, vključno s kamero asistenta pri vzvratni vožnji. Na novo strukturirani paketi opreme omogočajo ciljno usmerjeno prilagoditev. Opcije visoke kakovosti, kot so ambientalna razsvetljava, panoramska steklena streha in sistem prostorskega zvoka Harman Kardon, prispevajo k premijskemu občutku. Celoten nabor pogonskih sistemov. BMW iX1 xDrive30 z električnim štirikolesnim pogonom prek enega elektromotorja na sprednji in drugega na zadnji premi. Priključni hibridni modeli s trivaljnim bencinskim motorjem, ki poganja sprednji kolesni par, in elektromotorjem, ki pošilja moč na zadnji kolesi. Bencinski in dizelski motorji s tremi ali štirimi valji iz najnovejše generacije modularnih pogonskih sistemov BMW Efficient Dynamics. Najnovejša posodobitev sedemstopenjskega menjalnika Steptronic z dvojno sklopko, ki je standardno vgrajen pri vseh modelih s priključnimi hibridnimi in popolnoma zgorevalnimi pogonskimi sistemi, vključno z integrirano 48-voltno blago hibridno tehnologijo pri BMW X1 xDrive23i in BMW X1 xDrive23d. Dva modela s sprednjim pogonom in dva z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive bodo na voljo od prihoda na trg.

BMW iX1 xDrive30 zagotavlja užitek v vožnji brez lokalnih emisij, zahvaljujoč visoko integriranim pogonskim enotam s sistemsko močjo do 230 kW/313 KM (pri začasnem povečanju najv. moči s funkcijo Boost). Doseg: 413–438 kilometrov (po WLTP). Kombinirana polnilna enota opcijsko omogoča polnjenje z izmeničnim tokom do 22 kW in polnjenje z enosmernim tokom do 130 kW. Prilagodljivo rekuperacijo, najnovejšo programsko opremo za polnjenje in predgretje visokonapetostne baterije lahko aktivirate ročno v smislu priprave na polnjenje z enosmernim tokom. Optimizirana strategija hlajenja med polnjenjem z enosmernim tokom, profile polnjenja je mogoče shraniti. Optimizirana mešanica športne zmogljivosti, značilne za BMW, in prepričljivega udobja med vožnjo, zahvaljujoč temeljito nadgrajeni tehnologiji podvozja in nastavitvam, posebnim za zadevni model. Izboljšano blaženje na sprednji premi, povezano s povratnim hodom vzmeti. Omejevalnik zdrsa pogonskih koles, ki je nameščen tik ob aktuatorju, je standarden za povečanje okretnosti, oprijema in smerne stabilnosti. Prilagodljivo M podvozje s frekvenčno selektivnim blaženjem, športno krmiljenje in nižjo višino vozila od tal za 15 milimetrov je mogoče odkljukati na seznamu opcij. Integriran zavorni sistem optimizira občutek na pedalu, pa tudi odziv na pozive za zavorne posege s strani sistemov za pomoč vozniku.

Širok nabor sistemov za avtomatizirano vožnjo in parkiranje. Standardna oprema vključuje asistenta za uravnavanje hitrosti s funkcijo zaviranja in opozorilom pred čelnim trkom, ki zazna bližajoča se vozila med zavijanjem v levo (v državah, kjer vozila vozijo po desni) ter kolesarje in pešce pri zavijanju v desno. Parkirni asistent s kamero asistenta pri vzvratni vožnji in asistent pri vzvratni vožnji sta standardna. Med opcijami boste našli funkcije, kot so asistent za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu, aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop & Go, aktivna navigacija, funkcija opozarjanja na izstop iz vozila, projektor BMW Head-Up, Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder in Remote Theft Recorder. Multisenzorno doživetje vozila z BMW iDrive temelji na operacijskem sistemu BMW različice 8. Dosledna osredotočenost na upravljanje na dotik in glasovno upravljanje. BMW Intelligent Personal Assistant z dodatno zmogljivostjo in novo vizualizacijo. Ukrivljeni prikazovalnik BMW združuje popolnoma digitalno skupino zaslonov, sestavljeno iz 10,25-palčne instrumentne plošče in nadzornega prikazovalnika z diagonalo 10,7 palca. Funkcija My Modes združuje nastavitve vozila z ustreznimi doživljajskimi svetovi v notranjosti. Expressive Mode in Relax Mode je mogoče aktivirati opcijsko. Navigacijski sistem BMW Maps v oblaku, opcijsko z Augmented View na nadzornem prikazovalniku. Notranja kamera omogoča trenutne posnetke ali slike iz notranjosti, poslane na uporabnikov pametni telefon.

Integracija pametnih telefonov z Apple CarPlay® in Android Auto™. V vozilu je mogoča uporaba osebne kartice eSIM, zasnovane za peto generacijo mobilne tehnologije. Prilagojena uporabniška izkušnja z BMW ID. Aplikacija My BMW zagotavlja univerzalni digitalni vmesnik, ki se lahko uporablja tudi za nadzor postopka polnjenja pri BMW iX1 in priključnih hibridih. BMW ConnectedDrive Upgrades omogoča integracijo novih in posodobljenih funkcij vozila.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.